single-product.php

Wildlife fotografieproject

Foto's maken voor een goed doel!

Als je denkt dat dit project alleen maar om leuke plaatjes schieten gaat, dan heb je het mis! Het doel van dit Wildlife fotografieproject is om de gemaakte foto's in te zetten voor het behoud van dit mooie stukje Zuid-Afrika, the Greater Kruger Area. De betrokkenheid van de lokale bevolking is hierin van groot belang. Daarom wordt er een fotodatabase van lokale wildlife (van olifanten tot kleine dieren als vogels of reptielen) opgebouwd en deze te gebruiken voor educatieve doeleinden. En daar kun jij bij helpen! En het leuke is, je krijgt er nog eens een 3-daagse cursus bij van een professionele wildlife fotograaf. Tof!

De locatie van dit project kan niet mooier! Dit prachtige, veelzijdige gebied in nog groter dan het Kruger National Park want het beslaat ook nog eens de natuurgebieden die rondom het National Park heen liggen. Deze omliggende natuurgebieden zijn niet van de overheid maar privé eigendom, vandaar dat ze niet tot het Kruger National Park behoren. Maar geloof ons maar (we zijn er bijna allemaal geweest), het is er werkelijk adembenemend mooi. Let’s make memories!

 • 4 weken
 • Project is het gehele jaar geopend
 • Inclusief 3-daagse fotocursus
2,460.00
Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Introductie, daarna een fotocursus, daarna aan de slag!

De eerste paar dagen na aankomst in Nelspruit volg je een introductieprogramma. Je krijgt belangrijke informatie van je begeleiders en maakt kennis met de projecten. Zo krijg je te zien hoe de lokale mensen wonen en leven in het midden van zo veel mooie natuur én wilde dieren. Na de introductie begint een intensieve 3-daagse fotocursus, geschikt voor beginners en gevorderden. Deze cursus wordt begeleid door een ervaren fotograaf en hij zal je leren hoe je het beste (wilde) dieren kunt fotograferen. Want dat is toch écht een vak apart!

Zuidafrika Wildlife fotografie

Foto’s en voorlichting

Na de introductie/cursusweek ga je echt aan de slag. Je werkterrein zullen reservaten in het Greater Kruger Area zijn (let op: niet het Kruger Park zelf). Je trekt de natuur in, maakt je foto’s en geef je af en toe les over het belang van natuurbehoud, bijvoorbeeld op een schooltje of buurtcentrum. Maar je helpt ook mee met het verwijderen van afval of uitheemse planten uit het natuurgebied. En je maakt informatieborden in het Engels om de bevolking en toeristen te informeren over het belang van natuurbehoud. En wie weet wordt jij wel de fotograaf van de maand!

Zuidafrika Wildlife fotografie

Voorbeeld van een dag op het project:

‘s Ochtends ga je op pad gaan om olifanten, luipaarden, bijzondere vogels of reptielen te fotograferen. En ‘s middags ga je les geven over het belang van natuurbehoud, op een schooltje, kinderdagverblijf of buurtcentrum. Geen dag is hetzelfde want de werkzaamheden hangen er af van de lokale omstandigheden, bijvoorbeeld het weer!

Prijzen

€ 2460 – 4 weken

Inbegrepen bij de prijs

 • Transfer van en naar vliegveld van Nelspruit
 • Vervoer naar en van Kruger Area
 • Oriëntatieprogramma en begeleiding
 • Fotografiecursus
 • Alle transfers en transsport die voor het project nodig zijn
 • Onderdak in een vrijwilligershuis
 • Maaltijden (volpension)
 • Informatiehandboek, hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering en boeken reis
 • Partnerorganisatie in Zuid-Afrika waar je terecht kunt voor vragen en hulp
 • Certificaat na terugkomst

Niet inbegrepen

 • Vlucht naar Nelspruit, Zuid-Afrika
 • Reserveringskosten (€ 40)
 • Reisverzekering (verplicht)
 • Verklaring omtrent gedrag
 • Persoonlijke kosten voor drankjes, weekendexcursies, vaccinaties, internetgebruiketc.
Startdata

Op de onderstaande data word je in Nelspruit verwacht. Vanaf Nelspruit word je dan direct naar het project gebracht. De aankomst- én vertrekdag is op een zondag. Zie onderstaand schema.

Startdata 2017 Startdata 2018
1 en 29 januari 28 januari
26 februari 25 februari
26 maart 25 maart
23 april 22 april
21 mei 20 mei
18 juni 17 juni
16 juli 15 juli
13 augustus 12 augustus
10 september 9 september
8 oktober 7 oktober
5 november 4 november
3 en 31 december 2 en 30 december

 

Accommodatie

Tsja, je zou dit programma alleen al voor de accommodatie boeken. Je verblijft namelijk in een prachtige lodge aan de rand van het Kruger National Park. Er is een gemeenschappelijk gebouw waar de vrijwilligers eten en kunnen relaxen. Na een dag ‘hard werken’ is het heerlijk om terug te komen bij het vrijwilligersverblijf waar de tafel voor je is gedekt en het eten op het gasfornuis staat te pruttelen. Want er is ook een kok aanwezig die de maaltijden verzorgd. ‘s Avonds kun je bij het kampvuur nog wat nakletsen onder de Afrikaanse sterrenhemel. Of je neemt een duik in het zwembad. Je deelt je slaapverblijf met andere vrijwilligers. Eventueel is er op aanvraag een privé accommodatie beschikbaar. Hier betaal je wel wat extra voor (rond de € 15 per nacht).

Zuidafrika Wildlife fotografie accommodatie

Voor wie geschikt

Je kunt aan dit project deelnemen als je 18 jaar of ouder bent en een redelijke kennis van de Engelse taal hebt. Ervaring met fotografie is niet vereist, wel erg handig. Affiniteit met fotografie natuurlijk wel! Verder moet je zelf een digitale spiegelreflexcamera meenemen met op z’n minst een 18-55 lens, een oplader en een 2GB memory card. Daarnaast ga je ter plaatse de foto’s bewerken in het programma Lightroom. Neem een laptop mee met dit programma.  Het is aan te raden om alvast wat kennis over dit programma op te doen voor je vertrek.

Daarnaast heb je een goede gezondheid, interesse in de natuur, flexibele houding en aanpassingsvermogen. De werkzaamheden zoals genoemd bij de projectomschrijvingen zijn voorbeelden en altijd onder voorbehoud. Werkuren verschillen per dag en per project en zijn afhankelijk van lokale omstandigheden zoals het weer.

Foto's
Zuidafrika Wildlife fotografie Zuidafrika Wildlife fotografie lion Zuidafrika Wildlife fotografie croc Zuidafrika Wildlife fotografie vrijwilligster Zuidafrika Wildlife fotografie Zuidafrika Wildlife fotografie
Reisverhalen
Casper van Lier Zo, hier zit ik dan, achter mijn laptop middenin de 'ongerepte natuur'. Ik ben hier namelijk in Welgevonden Game Reserve, gelegen in het Unesco Biosphere Reseve Waterberg in Limpopo, Zuid-Afrika. Het is avond, dus ik zie ze nu niet, maar ik weet dat ik omringd ben door onder andere olifanten, neushoorns, giraffen, wildebeesten, jakhalzen, bavianen, impala's, zebra's en ga zo maar door. Alleen sommige vogels verraden dat ze er zijn door hun gefluit. H.... Lees hier meer
#letsmakememories