single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

App van Annelinde - Annelinde

Gister kregen we een leuke update van Annelinde. We hadden al prachtige foto’s gekregen maar ja, daar horen natuurlijk verhalen bij! Dus hebben we Annelinde even gevraagd hoe het Wildlife fotografieproject in Zuid-Afrika haar tot nu toe beviel en of ze zin had om even een kleine update te geven. Niets is leuker om even een beetje mee te genieten met onze reizigers. En van dit bericht én foto’s kregen we toch echt weer blije kriebels in de buik. Lees maar eens:

Fotografieproject Annelinde 8

Hoihoi!

Internet is hier echt te traag dus toch maar via Whatsapp. Bijgaand mijn verhaal tot nu toe verhaaltje en wat foto’s:

Er is dan wel geen tijdsverschil, maar door de vroege ochtenden voelt het alsnog als een jetlag! Bij zonsopgang en -ondergang (17:15) is de kans op wildlife het grootst. Vanmorgen vertrokken we om 6:00 uur voor een predator drive (roofdieren spotten en fotograferen). Zender 6 van de krakende radio meldt dat er een cheetah (!) actief is.

Met de jeep ‘bush bashen’ we voor deze gebeurtenis dwars door de struiken heen. De doorns schrapen als nagels over een krijtbord langs de lak van de auto en ééntje haakt zich vast in mijn voorhoofd. Met veel lawaai komen we tot stilstand en kijken een half uur naar een vredig luierende cheetah. Met alle instellingen rekening houdend, zoals geleerd tijdens de introducties en oefeningen, schieten alle photography volunteers zoveel mogelijk foto’s voor research en education.

Naast de zeldzame luipaarden en cheetah’s zie je overdag veel impala’s, nyala’s en wat giraffen en olifanten opgaand in hun zoektocht naar eten. Tot ergernis van de gidsen worden impala’s ook wel de McDonalds van de bush genoemd: het is ‘fast’ en ‘food’ en heeft de tekening van de ‘M’ de billen staan.

‘Wrap yourself warm up!’, is het eerste wat de guides ons vertellen voor en na een game drive. Als Michelin-mannetjes met zonnebrillen racen we over de snelweg met de (open) safari-auto. De Zuid Afrikaanse winter heb ik te zonnig ingezien. Twee weken geleden dacht ik nog dat het merendeel van mijn bagage uit korte broeken moest bestaan, nu wens ik dat mijn winterjas hier was. 😉

In Kruger National Park, één van de optionele weekendtours, kijken we naar een groots spektakel van wildlife bij een plas. Een krokodil ligt op de oever te zonnen terwijl op de achtergrond een baby olifantje met water rond spettert en aandacht probeert te trekken van zijn kudde. Op de achtergrond dalen vijf giraffen de heuvel af en zakken door hun voorpoten om gulzig te drinken van het water. Ik zie nog net een sliert snot uit een snuit druppen. Moeizaam heist een nijlpaard zich uit het water en snuift rond tussen het droge knisperende gras. De oxpeckers (vogels die teken en parasieten pikken van de huid) weten niet hoe gauw ze de hippo moeten vergezellen. Adembenemend om te zien en inderdaad zoals mijn buurvrouw haarfijn roept: ‘I feel like we’ve got the full buffet today!’.

Groetjes Annelinde

Fotografieproject Annelinde jonge hyena

Fotografieproject Annelinde kampvuur

Fotografieproject Annelinde 1

Fotografieproject Annelinde zebra's

#followyourdreams