single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Kaapstad is geweldig! - Audrey

Een tijdje geleden kregen we een mailtje mét foto’s van Audrey over haar tijd als vrijwilliger in Zuid-Afrika. Audrey zit (zat) in Kaapstad en heeft daar mooie dingen beleefd en ervaren. We worden altijd wel blij van de mailtjes die we krijgen van onze reizigers die even laten weten hoe het met ze gaat. Dus dankjewel Audrey. Super leuk dat je aan ons gedacht hebt, wij denken ook aan jou!

Vrijwilligerswerk Kaapstad Audrey Kaapstad is geweldig table mountain

Hoi Manon en alle anderen,

Laat ik beginnen met zeggen dat het hier geweldig is! In de twee weken dat ik hier ben heb ik al zoveel super leuke, mooie, interessante dingen gedaan en ben ik bevriend geraakt met mensen van over de hele wereld. Een hoogtepunt kiezen kan ik niet, dus hier zijn er een paar. Het culturele hoogtepunt tot nu toe is de community tour, exclusief voor en door African Impact. Onze gids, en staff member van AI, komt zelf uit een van de drie townships die we tijdens deze tour hebben bezocht. Hij heeft ons van alles verteld over de geschiedenis van Zuid-Afrika en het leven in de townships. Deze tour heeft me de context gegeven die het vrijwilligers werk betekenisvoller maakt. Een echte aanrader dus!

Het letterlijke hoogtepunt tot nu toe was het hiken van Table Mountain. Wat een uitzicht! zowel bovenop als tijdens de hike. Het is de twee uur hiken in de hitte zeker waard. Wij, twee nieuwe vriendinnen en ik, zijn met de cable car weer naar beneden gegaan en ook tijdens die rit is het uitzicht prachtig. 

Op de projecten zijn de hoogtepunten niet bij te houden. In de ochtenden doe ik sport en in de middagen girls impact project. Omdat het vakantie is zag het schema er afgelopen weken iets anders uit dan normaal en waren we met sport niet bij de scholen maar bij een rugby academie. Met de coaches en kinderen van het rugby zijn we ook naar een professionele rugby wedstrijd gegaan, wat super leuk was ook al begreep ik niet alles wat er gebeurde. Het was namelijk mijn eerste rugby ervaring. Nog een hoogtepunt!

Vrijwilligerswerk in Kaapstad Audrey 3

Ook bij girls impact project waren er wat verandering omdat veel kinderen op vakantie waren. Hierdoor ben ik meer bij GAPA (Grandmothers Against Poverty and Aids) geweest. De kinderen zijn zo lief en het meest betekenisvolle is als zij het leuk hebben en lachen. Ze zijn zo schattig. Het hoogtepunt bij GAPA was toen ik ging hooghouden met een meisje. Ze is het enige meisje die daar fanatiek voetbalt en heeft eigenlijk niemand om zich aan te spiegelen. De begeleiders waren heel blij voor haar dat ze eindelijk een ander meisje had om mee te voetballen. Ik ben zelf vaak het enige meisje geweest die met alle jongens ging voetballen tijdens de pauzes op school en was altijd blij als er andere meisjes meededen.

Volgende week beginnen de scholen weer en zal het programma er dus weer anders uitzien. Ik ben benieuwd. En ik ben ook benieuwd naar de andere Nederlandse meiden die gaan komen. Dit weekend ga ik een city tour doen om de stad beter te leren kennen en ook staat het ‘waterfront’ op het programma. En natuurlijk de wk-finale. Ik heb er zijn in!!  Daarna gaat alweer mijn laatste week in 🙁 maar gelukkig heb ik de Garden route tour nog.  

Groetjes,
Audrey Cajfinger “

#followyourdreams