single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Thuis in Galle! - Janne

Wat een leuk berichtje van Sri Lanka deelneemster Janna ontving Yvette in haar inbox:

”Ik ben een paar maanden terug via Activity International een maand naar Sri Lanka geweest. Ik Activity International heel erg dankbaar voor het mogelijk maken van deze reis! 

Groepsfoto strand

Ik denk elke dag nog wel even terug aan de mooie ervaringen die ik voornamelijk in Galle heb opgedaan. Ongelofelijk dat het vrijwilligershuis waar lekker eten geserveerd werd én ook nog eens zo lekker dicht bij het blauwe strand zo normaal aanvoelde op een gegeven moment. Het personeel en projectleiders met hun gastvrijheid en openheid lieten het meteen als een thuis aanvoelen. We zijn allemaal geraakt met de ambitie en warmte van Falik. Die man heeft werkelijk een hart van goud. Je kon met hem lachen, grappen en in tijden dat je er even doorheen zat stond hij ondanks zijn ontzettend drukke agenda direct voor je klaar. Zo steunde hij mij toen ik vreselijk nieuws vanuit het thuisfront had gehoord in de eerste week. Een goede vriend was omgekomen in het toeristenvliegtuigje in Peru. Ook Rashid stond toen paraat om me te ondersteunen. Ik zal deze mannen voor altijd in mijn hart bijdragen en de inspiratie die ze me gegeven hebben koesteren. Ook werd ik ook enorm geïnspireerd door het Women Empowerment Project. De islamitische vrouwen die ondanks de spanning hun leergierigheid bleven achtervolgen, de projectleiders Amna en Gimani en het indrukwekkende doel van het project. Het heeft me laten inzien dat ik enorm dankbaar mag zijn met de opvatting van vrijheid die ik heb meegekregen vanuit mijn omgeving. Het was dan ook even slikken toen we doorkregen dat dit allemaal nog niet zo vanzelfsprekend is hier.

Klas les

Verder was de Adventure Tour ook zeker een goede keuze geweest. Ik heb samen met 5 anderen de prachtige cultuur van dichtbij mogen meekrijgen. Van tempels, naar theefabrieken, safari, markten en Sari’s passen (ik heb daarvan een foto in de bijlagen gezet). 

Sari's

In het kort samengevat, ge-wel-dig! Dit gaat zeker niet de laatste keer zijn dat ik een stap zet in het prachtige land.”

 

#followyourdreams