single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Dive College

Word een duikprofessional op CuraƧao

Is duiken helemaal jouw ding? Wil je van jouw passie ooit jouw werk maken? En daarbij een tijd op CuraƧao wonen? Dan hebben wij wat fantastisch voor jou! Volg tijdens de Dive College een duikopleiding van beginner (Open Water) tot expert (Divemaster). En als je na ongeveer anderhalve maand de certificaten hebt, kan je aan de slag bij Ć©Ć©n van de 4 dive shops en / of het dive centre op CuraƧao. Zo kan je in de minimaal 3 maanden een flink aantal duiken toevoegen aan je logboek. Geniet van de prachtige onderwaterwereld in de CaraĆÆben.

Het PADI Divemaster certificaat is internationaal erkend en kan je overal in de wereld gebruiken. Wie weet plak je er nog een paar maanden duiken aan vast en ga je uiteindelijk als Divemaster aan de slag in een land als Australiƫ. Of verleng je verblijf en wordt Instructor. Maak je dromen waar!

Dive College - van beginner naar expert

Je zou Dive College in principe kunnen doen als je nog nooit hebt gedoken. Maar beter is om in ieder geval 1 or 2 proefduiken gedaan te hebben voordat je naar CuraƧao afreist. Zo weet je zeker dat jouw lichaam tegen de fysieke inspanning van het duiken kan. Jouw duik carriĆØre start met de Open Water cursus. Heb je deze cursus al gehaald op een andere plek dan is dat geen probleem en kan je dit deel overslaan.

De vervolgcursus is Advanced Open Water waarmee je dieper mag duiken. Daarna doe de PADI Rescue Diver en tenslotte de stap naar professioneel duiker met het Divemaster certificaat. De training is klaar! Nu kan je voor een paar weken tot een paar maanden werken op dit prachtige eiland.

Dive College in het kort:

 • Duikcursussen inclusief
 • Bij goede afronding een werkplek bij een top duikcentrum
 • Ontdek het leven op CuraƧao
 • Vanaf 18 jaar
4,950.00
Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Voor het Dive College programma werken we samen met Dive Division. Zij zijn een netwerk van duikshops en -centra gevestigd op verschillende locaties op CuraƧao. Naast vier verschillende 5-sterren PADI dive shops runnen zijn ook het enige 5-sterren Career Development Centre op dit prachtige eiland. Elk shop bevindt zich op een unieke plek:

 • Blue Bay Dive in het Blue Bay CuraƧao Resort
 • Coral Divers bij Coral Estate CuraƧao
 • Groove Diving in het Corendon Mangrove Beach Resort
 • Blvd Divers bij Mambo Beach BLVD
 • Jan Thiel divers in het Livingstone Jan Thiel Resort

Naast de unieke locaties ligt de focus bij Dive Division op professionaliteit en veiligheid. Daarnaast vinden ze de zorg voor de omgeving en de onderwaterwereld ontzettend belangrijk.

Jij kunt als beginnend duiker een aantal belangrijke en erkende certificaten halen. Niet alleen ontzettend leuk als hobby-duiker, maar dit kan ook een flinke stap zijn richting een carriĆØre als duiker. Na het behalen van het Divemaster certificaat mag je duiken begeleiden en kan je een instructeur assisteren tijdens het geven van een cursus.

Na aankomst op CuraƧao word je van de luchthaven opgehaald. Natuurlijk is er even tijd om te wennen. Het tempo in CuraƧao is een stuk relaxter en daarnaast zal je moeten aanpassen aan de temperatuur en het tijdsverschil. Je krijgt een rondleiding door de accommodatie en de omgeving. En je zal je huisgenoten leren kennen.

Open Water

De basiscursus om te duiken is de PADI Open Water cursus (OW). Hiermee start je vlak na aankomt op CuraƧao. Je moet aan de slag met wat leerstof en je bent 2 dagen in het water voor de basisvaardigheden. Met dit eerste duikcertificaat mag je samen met een buddy duiken tot een maximum diepte van 18 meter.

Wij kunnen ons voorstellen dat je de Dive College wilt doen omdat je al eerder jouw OW hebt gehaald. In dat geval krijg je een korting op het programma.

Advanced Open water

Het tweede PADI certificaat is de Advanced Open Water. Ook deze cursus rond je in een paar dagen af. Je mag dan, samen met een buddy, duiken tot een diepte van 30 meter. En krijgt introducties in een aantal specialisaties zoals kompas navigatie en buoyancy control. De Advanced Open Water bestaat uit een totaal van 5 duiken.

Rescue Diver

Stap 3 richting het Divemaster certificaat is de cursus Rescue Diver. Je leert andere duikers redden in noodsituatie onder water en wordt bekend met mogelijk incidenten tijdens het duiken. Ook deze cursus duurt een minimum van 2 dagen.

EĆ©n van de voorwaarden voor het behalen van dit certificaat is dat je een EFR (Emergency First Responder) diploma hebt. Heb je dit niet dan word je hier ter plaatse in getraind.

Divemaster

Na deze 3 starter-certificaten is het tijd voor de eerste cursus richting een carriĆØre als professioneel duiker: het Divemaster certificaat. Gedurende deze cursus word je getraind om op een veilige manier zelfstandig duiken te begeleiden. En je leert vaardigheden om een duikinstructeur te assisteren met het geven van een duikcursus. Tevens weet je als Divemaster hoe je een opfris-training met geven en kan je nachtduiken begeleiden. Je maakt tijdens de Divemaster cursus zoveel duiken dat je zo zelfverzekerd bent dat je Open Water studenten de belangrijkste vaardigheden met veel zelfvertrouwen kunt laten zien. Uiteindelijk ben je dan ook een Discover Scuba Dive Leader.

Een voorwaarde voor een Divemaster is dat je aan het begin van deze cursus minimaal 40 geregistreerde duiken hebt, en na afloop minimaal 60. Na aankomst op Curacao zou je op z’n snelst in ongeveer 4 tot 6 weken een Divemaster kunnen zijn! Het PADI Divemaster certificaat is overal over de wereld erkend en na nog wat extra werkervaring zou je op verschillende plekken aan de slag kunnen.

Tip: nog meer leren? Informeer dan ter plekke naar de mogelijkheden om een Instructor cursus te volgen.

Op Curacao aan de slag als Divemaster

Nadat je (na ongeveer 6 weken) een gecertificeerde Divemaster bent, ga je de rest van je verblijf van in totaal 12 weken bij Dive Division aan de slag. Wil je langer blijven, dan is dat zeker een optie als het van beide kanten goed bevalt. Wat betreft werkzaamheden moet je denken aan:

 • Helpen bij het openen van de dive shop
 • Begeleiden van duiken
 • Het geven van opfriscursussen
 • Nachtduiken
 • Assisteren bij een duikcursus
 • Snorkeltrips begeleiden
 • Schoonmaken en onderhoud aan duikspullen
 • Algemene werkzaamheden in de dive shop waaronder schoonmaken
 • En aan het einde van de dag de dive shop afsluiten

Een gemiddelde werkdag duurt van 08:00 tot 17:30. Er kunnen per dag 4 tijden worden geboekt door gasten om te gaan duiken (08:30, 10:30, 13:00 en 15:00 uur). Het is belangrijk dat je punctueel en op tijd bent. Je kunt dan tot 4 duiken per dag maken (afhankelijk van de duiktijd en diepte).

Tijdens de 12 weken ontvang je geen vergoeding voor het werk. Blijf je langer, dan kan je bespreken met de begeleiders of je tegen een financiƫle vergoeding een extra tijd kunt blijven. Je zou bijvoorbeeld ook de Instructor cursus kunnen doen in ruil voor extra weken werken.

Prijzen

ā‚¬ 4950 – 12 weken Dive College

Ben je al in het bezig van het PADI Open Water certificaat dan ontvang je een korting van ā‚¬ 490.

Inbegrepen

 • Heel veel duiken
 • 4 duikcertificaten; Open Water, Advanced Open Water, Rescue en Divemaster
 • 12 weken accommodatie
 • Wifi in de accommodatie
 • Werkplek na ongeveer 6 weken
 • Professionele begeleiding ter plekke en voor vertrek
 • Pick-up van de luchthaven

Niet inbegrepen

 • Vlucht naar CuraƧao
 • Maaltijden (er is een keuken in de accommodatie)
 • Vervoer op het eiland (meestal is gratis vervoer van de accommodatie naar jouw werkplek te regelen)
 • Bijdrage garantie- en calamiteitenfonds (ā‚¬ 12 per persoon per boeking). Activity International is aangesloten bij garantiefonds VZR Garant en het Calamiteitenfonds Reizen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering (inclusief duiken)
Startdata

Het hele jaar door, in overleg.

Geef een indicatie wanneer je zou willen starten (maand) en we bepalen in overleg met de lokale begeleiders de exacte startdatum.

Accommodatie

Je verblijft in Villa Azul. Dit is een studenten accommodatie in het midden van Willemstad. Er zijn in totaal 14 kamers, waar over het algemeen studenten en stagiaires verblijven. Je ontmoet makkelijk anderen dus gezelligheid is gegarandeerd.

Het huis ligt aan een rustige straat. Er is een ruime woonkamer met tv en een keuken om je eigen maaltijden te maken. Er zijn 3 badkamers, 4 toiletten en een wasmachine. Buiten is er een klein zwembad en je kunt relaxen op het terras. Meen een drankje, geniet van de zon en maak af en toe gebruik van de BBQ. het is aan de bewoners zelf om het huis netjes te houden. Aanvullend worden de openbare ruimtes en het zwembad 2x per week schoon gemaakt.

Het huis heeft draadloos internet.

Foto's
Reisverhalen
Yvette Teeselink Mijn collega vroeg me of ik het leuk zou vinden om dit jaar op werkbezoek te gaan naar Sri Lanka. Wat, hoorde ik dat goed?! Voor het werk naar Sri Lanka? Natuurlijk wilde ik dat! Heel graag zelfs! Acht jaar geleden was ik er voor het laatst geweest om te backpacken en het kriebelde nog altijd om weer een keertje terug te gaan naar dit prachtige eiland. :-).... Lees hier meer
#followyourdreams