single.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Leer Spaans!

01-10-2018

Als je van plan bent om richting Midden- of Zuid-Amerika te reizen, hoe handig is het dan dat je een beetje Spaans spreekt? Super handig!  Helemaal als je ook nog eens van plan bent om vrijwilligerswerk te gaan doen. Dan is een bepaalde basiskennis van het Spaans zelfs een ‘must’. Maar ook als je ‘gewoon’ op reis gaat dan het is leren van de plaatselijke taal een dikke vette aanrader. Waarom? Dat lees je hieronder!

Leer Spaans Habla ESpanol

Zeven (7) redenen om Spaans te leren

Daar sta je dan met je backpack en je vliegticket richting Latijns-Amerika. Je bent goed voorbereid, je hebt je vaccinaties gehaald, je hebt een goede reisverzekering afgesloten, je Lonely Planet zit in je handbagage net als een tandenborstel, je deo, een paar lekkere warme sokken voor in het vliegtuig en een lief briefje van je moeder. Je bent er helemaal klaar voor. Toch? Maar heb je je wel gerealiseerd dat je naar een continent gaat waar het overgrote deel van de bevolking alleen maar Spaans spreekt? En dat dat soms knap onhandig, lastig en ongezellig is als jij dat niet kunt? Dus waarom je reis niet beginnen met een weekje (of meer) Spaans leren? Hieronder de 7 voordelen van een cursus Spaans:

Een beetje Spaans spreken maakt het reizen makkelijk
Zoals gezegd spreekt het overgrote deel van de mensen in Latijns Amerika geen Spaans. Ze zeggen wel eens dat het net zo moeilijk is om een Engels sprekend iemand te vinden als 2 lama’s in een taxi te stoppen…. Kun je nagaan. En ook verkeers- en uithangborden zijn allemaal in het Spaans. Dat kan best lastig zijn als je bijvoorbeeld naar een andere stad wilt reizen, Dan heb je zeker de colectivo nodig, of misschien wel de micro. Boodschappen doen? Dan moet je naar de mercado. Een praatje maken met de mevrouw die met haar geit op dezelfde bus staat te wachten als jij? Dan zou het leuk zijn om haar te vragen “Buenos días, ¿cómo está usted? ¡Qué lindo su cabrito!
Dat laatste is natuurlijk niet per sé nodig maar het is echt wel handig om een soort van basiskennis te hebben zodat je weet wat je hebt besteld, wat je wilt kopen, waar je heen moet en in welke bus je moet stappen.

Peru vrijwilligerswerk Cusco

Begrijpen en begrepen worden
Het spreken van een andere taal maakt het reizen zo veel makkelijker en leuker!  De grootste uitdaging van het reizen is het begrijpen van wat er tegen je gezegd wordt en begrijpen wat er in je omgeving gaande is. Begrijpen en begrepen worden, zo simpel is het!  Entiendes?

Je wordt slimmer als je Spaans gaat leren!
Ons brein is een spier en net zoals alle andere spieren kun je deze trainen. Niet op een loopband maar gewoon met een boek op schoot. Je spreekt nieuwe delen van je hersenen aan en je activeert plekjes in je hersenen die je waarschijnlijk al heel lang hebt laten dommelen. Studies hebben aangetoond dat je door het leren van een tweede taal de paden versterkt die de verschillende kanten van je hersenen verbinden. En als je dit doet, kunnen je hersenen fysiek groter worden. Nou, is dat goed nieuws of niet!  En je voelt je ook nog eens een stuk slimmer  als je in Peru erin slaagt om te onderhandelen op de San Pedro-markt in Cusco en niet wordt opgelicht met gringo prijzen.

Leer Spaans boek

Spaans leren als een tweede taal houdt je lichaam en geest gezond 
Studies hebben bewezen dat het spreken van een andere taal – Spaans of anderszins – de tekenen van degeneratieve hersenziekten zoals Alzheimer en dementie met meerdere jaren kan voorkomen, waardoor je hersenen daadwerkelijk worden beschermd. Niet dat je daar nou echt mee bezig moet zijn als je in de jungle van Ecuador naar de weg vraagt, maar toch. Hoe langer je dus gezond blijft, hoe langer je kunt reizen, hoe meer je van de wereld kunt zien. Een gevalletjes van win – win -win!

Goed op je CV!
Het zal je niet verbazen, het spreken van een tweede of derde taal staat goed op je CV. Dus naast dat het handig en leuk is om Spaans te kunnen spreken tijdens je vakantie, maakt het je ook nog aantrekkelijker als werknemer. Niet alleen omdat je een leuk woordje over de grens spreekt, maar ook omdat je hiermee aantoont dat je hard kunt werken om je iets nieuws eigen te maken en dat je bereid bent om tijd en energie te steken in je eigen ontwikkeling.

Leer Spaans

Spaans spreken = vrienden maken 
Natuurlijk, met Engels kom je in meeste landen in de wereld het verst. Laat daar geen misverstand over bestaan. Maar aangezien er in Zuid-Amerika niet zo veel mensen goed Engels spreken, kom je daar met Spaans toch echt verder. En dat maakt het echt veel leuker. Juist in dat kleine cafeetje in het afgelegen dorpje in Peru is het zo leuk als je een middagje uittrekt om met de plaatselijke slager of buschauffeur een gesprek aan te knopen. Of een lekker biertje te drinken met de kassajuffrouw van de plaatselijke mercado.  Wedden dat je vrienden voor het leven maakt!

Leer Spaans vrienden

Spaans leren is kennis maken met de cultuur.
Onderzoek heeft aangetoond dat je door het leren spreken van de taal van een nieuw land, je ook automatisch toleranter en positiever wordt ten opzichte van de cultuur van dat land. En het betekent ook dat je sneller begrijpt wat er om je heen gebeurt. Echt, er zullen momenten zijn dat je geen idee hebt wat er gebeurt (ongeacht of je Spaans spreekt of niet), maar door het beheersen van lokale taal snap je gaandeweg welke tradities er zijn en begin je ze zelfs te begrijpen. Of het nu gaat om het leren van lokale straattaal in Peru of het leren lezen van de Argentijns menukaart, je zult je sneller thuis voelen! en laat dat nou net de bedoeling zijn van het maken van een mooie reis 🙂

Spaans leren leuk? Bij deze reizen is het mogelijk!

#followyourdreams