singular.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Visum Australië

Visum Australië: een Working Holiday visum of toeristen visum?

Australië heeft met Nederland een ‘Working Holiday Agreement’. Dit betekent dat jongeren de mogelijkheid hebben om een jaar lang te reizen én te werken in met een Working Holiday Visum Australië. Als je dat wilt, moet je een Working Holiday Visum aanvragen. Is absoluut nodig als je legaal aan de slag wilt. Het Working Holiday Visum kost AU$ 640 (kosten per juli 2023).

Dit zijn de voorwaarden:

Als je het visum eenmaal hebt, geldt het volgende:

* Goed nieuws voor iedereen die naar Northern Australia gaat en daar de baan van zijn leven vindt: je mag hier met een Working Holiday visum gedurende 12 maanden bij dezelfde werkgever blijven. Dit mag normaal gesproken voor maximaal een half jaar, maar in bepaalde sectoren (o.a. landbouw, bosbouw, toerisme) is dat verhoogd tot 12 maanden. Deze nieuwe regeling geldt voor de Northern Territory maar ook in de noordelijk gelegen gebieden van Queensland and Western Australia.

Visum Australie

Een 2e Working Holiday

Sinds een paar jaar kan elke Australiëliefhebber zijn hart ophalen want je kunt dan je tweede (!) Working Holiday visum aanvragen. Tot nu toe was het zo dat je dit visum maar één keer in je leven kon krijgen. Nu kan je dus nogmaals voor een jaar Down Under. Je moet dan wel eerst drie maanden seizoenswerk hebben gedaan in ruraal Australië. De definities van seizoenswerk en meer informatie zijn te vinden op de website van de immigratiedienst.

Visum Australië: aanvraag Working Holiday Visum

Heel simpel: gewoon via internet. En dat is ook meteen de enige manier om ‘m aan te vragen. Je regelt alles via de site van de Australische Immigratiedienst. Als je alle stappen doorloopt, moet alles goed komen. Maar hier kunnen wij ook helpen. Stuur een mail of app en vraag even om het Hulp bij aanvragen Working Holiday document. Mocht er toch iets mis gaan of je hebt niet binnen een paar dagen een bevestiging ontvangen neem dan contact op met de helpdesk van Australia Immigration.

Geen Working Holiday visum? Dan als toerist!

Ben je ouder dan 31 jaar, heb je je Working Holiday Visa al gebruikt, wil je niet werken of wil je voor een kortere tijd naar Australië? Geen paniek, je bent nog steeds welkom. In dat geval kun je een Toeristenvisum aanvragen. De naam zegt het al: met dit visum ben je toerist en mag je geen betaald werk verrichten. Je kunt een toeristenvisum voor een verblijf van maximaal 3 maanden via internet aanvragen via de eVisitor pagina op de Immigration Australia site. Dit visum is gratis. Het is ook mogelijk om een toeristenvisum voor 6 of 12 maanden aan te vragen (niet gratis).

Visum Australie

Het visum Australië geregeld! En dan?

Nu je het belangrijkste voor je reis binnen hebt, wil je misschien ook wel wat meer hulp. Activity International kan je met verschillende zaken goed op weg helpen: kijk eens bij Kickstart Ultimate OZ, Kickstart Melbourne, de City to Reef reis van 6 weken en het au pair programma in Australië. Daarnaast is het heel belangrijk dat je goed verzekerd op reis gaat. En niet elke verzekering biedt een dekking als je ook wilt werken in het buitenland. Ook hier helpen we je graag verder mee. Neem gerust contact op als je een passend voorstel wilt voor een goede reisverzekering voor jouw Australië avontuur.

Activity International = Aussie Specialist

Aussie SpecialistActivity International is officieel uitgeroepen tot Aussie Specialist en wij kunnen je alles vertellen over het backpacken, reizen en werken Down Under!  We hebben er gewoond, gewerkt, gereisd en vele mooie herinneringen gemaakt die niemand ons meer afpakt. Nu jij nog! Dus heb je vragen over highlights, routes, het klimaat, hostels, auto’s kopen, reiverzekering en waar je het beste een baantje kunt vinden…..Vraag het ons! (info@activityinternational.nl). We’ve been there, we’ve done that!

#followyourdreams