single.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Klimaat in Australië

30-10-2017

De zon schijnt altijd (ergens in Australië)

Als je gaat werken en  backpacken in Australië, dan is het handig om rekening te houden met de seizoenen en het klimaat in Australië. Over het algemeen geldt: reis de zon achterna want zon = toeristen en toeristen = werk. Ook werk in de fruitpluk hangt af van het seizoen en het klimaat. Dit zijn niet altijd de leukste baantjes, maar als je met een leuke groep mensen bent dan kun je er altijd wel wat leuks van maken.

De seizoenen Down Under zijn net andersom dan we hier gewend zijn: december, januari en februari zijn de zomermaanden. In juni, juli en augustus is het dus winter. Lees hier hoe je een beetje rekening kunt houden met het klimaat in Australië.

Klimaat in Australië

Om een eenvoudig beeld van de verschillende klimaten te krijgen, verdeel je het land in tweeën. Je trekt een denkbeeldige horizontale lijn door het midden van Australië. In de Australische zomer is het in het zuiden warm en zomers weer, terwijl het in het noorden van Australië tropisch en nat is. In de winter is het in het zuiden koel en regenachtig, terwijl het in het noorden van Australië juist tropisch warm en droog is. Snap je ‘m nog? Maar het goede nieuws is: met de juiste planning kan je het hele jaar van prachtig weer genieten!

Austalie klimaat

De kaartjes van Australië hieronder geven je een beeld van wat je kunt verwachten van het klimaat tijdens je reis in Australië. Je ziet de maximum temperaturen en de wolkjes geven aan dat er kans is op regen. Hoe groter de wolk hoe natter het is.

Australië Zomer

Australië Zomer

Australië Lente

Australië Lente

Australie Winter

Australie Winter

Australië Herfst

Australië Herfst

#letsmakememories