single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Surfen + Sports Adventureclub Kaapstad

Vrijwilligerswerk en surfen in Kaapstad!

Kaapstad is écht the place to be. Het is de leukste en meest moderne stad van Zuid-Afrika. Hier kun je aan de slag bij de Sports Adventureclub. De stad zelf is echt super maar ook de de spectaculaire omgeving van Kaapstad is wereldberoemd. Of je nu pinguïns in levenden lijve wilt zien, de Tafelberg wilt beklimmen, Robben eiland wilt bezoeken of juist wilt genieten van het strandleven, er is genoeg te zien. En er zijn geweldige surfstranden waar ook jij een poging gaat doen om te leren surfen.

Het nieuwe, open Zuid-Afrika is sinds de afschaffing van de Apartheid sterk in ontwikkeling. Toch moet er nog veel gebeuren. Met name in de arme zwarte townships vormen armoede, criminaliteit en gebrekkig onderwijs nog steeds een groot probleem. Er zijn diverse projecten rond deze townships die de hulp van vrijwilligers goed kunnen gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld kinderen helpen bij educatieve projecten en assisteren bij sportlessen zoals zwemmen, skaten of surfen.

Perfect project voor zon-, zee- en sportliefhebbers!

De Sports Adventureclub is een prachtig project voor wie gek is op zon, zee, strand én sport! En ook nog eens dol is op zwemmen én surfen. Naast de surflessen (4 x 1,5 uur) die je zelf krijgt, ga je bij dit project ook zelf sportlessen geven aan kinderen uit de townships. Dit doe je bij de Adventure Club, een naschoolse opvang voor kinderen (vlakbij het strand). Je moet dan denken aan zwemmen, skaten, boksen en teamsporten als voetbal. Maar, als het weer en de vaardigheden van de kinderen het toelaten, ook surfen. Ook kan het voorkomen dat je een les teambuilding mag geven of mee gaat helpen leuke uitjes te organiseren. Soms ga je ook met de hele groep vrijwilligers een paar uur het strand opruimen. In de ochtend help je de kids 's een handje mee op hun school. Dat kan variëren van les geven of leuke activiteiten met ze doen. Is dat geen mooie combinatie? Er valt genoeg te doen! Let’s make memories!

En nog meer ontdekken? Kijk dan eens naar de Garden Route reis die je kunt bijboeken!

Dit project draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoeleinden van de Verenigde Naties:

SDG-goals-nederlands-3 kleinSDG-goals-nederlands-4 kleinSDG-goals-nederlands-17 klein

Surf + Sports Adventureclub in het kort

 • 2 tot 8 weken (eventueel langer)
 • Vanaf 17 jaar
 • Supertoffe locatie (prachtig strand en heerlijke golven!)
 • Inclusief 6 uur surfles van professionele instructeur
 • Naast sportles, geef je ook les op school
0.00

Zuid-Afrika – Kaapstad: Surf & Adventure Club

Kies het aantal weken

Kaapstad naar Addo tour

Toevoegen?

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Na aankomst in Kaapstad op de zaterdag maak je kennis met de andere internationale vrijwilligers en met de medewerkers van onze partnerorganisatie. Daarna kan je fijn even bijkomen van de lange reis. De volgende dag (zondag), ga je onder begeleiding van een gids Kaapstad ontdekken. Verder krijg je informatie over de cultuur, de taal, het openbaarvervoer, the do’s and dont’s in Kaapstad en uiteraard over het vrijwilligerswerk dat je gaat doen.

Op maandag start je eerst met de Teachers Training (1st lesson: Familiarizing volunteers with surfing and water safety / 2nd lesson: Practice makes perfect). De dinsdag start je met vrijwilligerswerk.

Surfles

Omdat je mogelijk al redelijk snel na aankomst surfles gaat geven aan de kinderen, krijg je kort na aankomst 4 x 1/5 uur surfles van een ervaren surfinstructeur. Hoe tof is dat! Je hoeft dus zelf niet al te kunnen surfen. Alles wat je moet weten, leer je straks tijdens de lessen. Hoe moet ik paddelen, hoe ga ik staan, wat te doen als ik van de plank af val, enz. Het is hard werken, maar super gaaf om te doen! En alles wat jij straks hebt geleerd, geef je straks ook weer door aan de kinderen.
Belangrijk: de surflessen worden alleen gegeven als het weer goed is (het moet niet te koud zijn / de zee moet niet te wild zijn). Anders wordt de les opgeschoven naar een later moment.

Zuid-Afrika Surf and Adventureclub Isa

Het vrijwilligerswerk: Sports Adventure Club en andere werkzaamheden

Na de introductie begin je met het vrijwilligerswerk; helpen bij educatieve projecten en bij de Sports Adventure Club.

In de ochtend assisteer je een lokale leraar in de klas op één van de Educare Centers in het township. De kinderen zijn tussen de 3 en 7 jaar. De rit naar de school (ongeveer een half uurtje) is erg indrukwekkend. Je rijdt dwars door een groot township en ziet hoe de mensen hier leven. Eenmaal op school zijn de faciliteiten ook vrij basic. Als vrijwilliger ben je de extra paar handen van de lokale leraar. Je helpt mee met het lesgeven, doet spelletjes met de kinderen, helpt een leerling die moeite heeft met een bepaald vak en zingt liedjes samen.

In de middag ga je helpen bij de Sports Adventure Club. Het doel van de Adventure Club is om de kinderen (10 – 15 jaar) uit de sloppenwijken van Kaapstad (o.a. Du Noon en Site 5) kennis te laten maken met sport, en alle positieve facetten die daarbij horen. Op deze manier worden de kinderen ten eerste van de straat af gehouden en daarnaast leren ze belangrijke (levens-) lessen door het aanbieden van sport, avontuur, teamwork en onderwijs. Het programma wordt ze als een wekelijks buitenschools-project aangeboden. De activiteiten die worden georganiseerd zijn surfen, mountain hikes, zwemmen, skaten, voetbal, teambuilding, computerlessen, workshops, uitjes organiseren, het schoonhouden van het strand en meer.

Zuid-Afrika reisverslag Yvette Surf and Adventureclub project

Als vrijwilliger leer je de kinderen naast zwemmen en/of surfen, ook andere sporten zoals skaten, voetbal en boksen. De Club vindt plaats in de middag (na schooltijd) en is 3 tot 5 middagen per week open. Welke activiteiten er plaatsvinden hangt af van het weer en van welke sporten er die week zijn ingedeeld. Het schema van je vrijwilligerswerk is dus behoorlijk afwisselend.

Zuid-Afrika Surf and Adventureclub werkzaamheden op school

Je werkt 3 tot 5 dagen in de week. De dag begint rond een uurtje of 8, soms 9.00 uur. Soms werk je 8 uur per dag, soms maar 4 of 5 uur afhankelijk van de werkzaamheden maar van het weer. Elke dag is weer anders. In de weekenden ben je vrij om meer van Kaapstad te ontdekken. Of misschien wil je nog wat extra surfen! Af en toe worden op de zaterdag ook extra activiteiten met de kinderen gepland.

Tijdens je programma heb je op de maandagen in de ochtend altijd eerst een volunteer meeting. De meeting is bedoelt om samen met elkaar in gesprek te gaan over hoe het met jou en op het project gaat. In de middag check je of er nog voldoende materiaal aanwezig is om de rest van de week op de projecten te kunnen gebruiken en maak je een ‘week plan’.

Zuid-Afrika Surf and Adventureclub surfles 3

Holiday Club in vakantieperiodes

Tijdens de schoolvakanties zal je deelnemen aan de Holiday Club. Er is dan een speciaal programma opgezet voor de kinderen (in de leeftijd van 8 – 16 jaar) waaraan de vrijwilligers dan deel kunnen nemen. In deze periode worden er leuke en leerzame activiteiten georganiseerd voor de kinderen. Ook ontzettend leuk om aan deel te nemen als vrijwilliger.

Zuid-Afrika Surf and Adventureclub project samen in zee

Een paar feitjes op een rij

 • De meeste kinderen spreken wel Engels maar hun moedertaal is vaak Afrikaans (wat op Nederlands lijkt) of Xhosa (een inheemse Zuid-Afrikaanse taal met prachtige onherkenbare klanken en niet te begrijpen voor diegene die het niet spreken).
 • De meeste kinderen die aan het project deelnemen wonen in de Townships van Kaapstad.
 • De kinderen op de Sports Adventureclub zijn tussen de 10 en 16 jaar.
 • Aan de surfessen, zwemlessen en andere activiteiten kunnen zo’n 35-40 kinderen mee doen.
 • De meeste kinderen kunnen geen schoolgeld betalen en kunnen door een bijdrage uit het schoolfonds toch naar school. Hierdoor is er weinig geld over om goede leerkrachten of sportinstructeurs aan te nemen. Hulp is daarom heel erg welkom!
 • Tijdens onze zomer is het in Zuid-Afrika winter. Het is dan vaak te koud om met de kinderen het water in te gaan. Dan vinden er vooral activiteiten plaats die niet met water te maken hebben.

Zuid-Afrika Surf and Adventureclub Laura

 

Prijzen

€ 975 – 2 weken vrijwilligerswerk + introductie & surfles
€ 350 – elke extra week vrijwilligerswerk

€ 600 – Kaapstad naar Addo tour (5 dagen – zie Extra Opties)

Inbegrepen bij de prijs

 • Plaatsing bij de Sports Adventureclub
 • Pick up luchthaven Kaapstad
 • Introductie in Kaapstad (1 dag)
 • Walking tour
 • Teachers Training op de eerste maandag na aankomst
 • 6 uur surfles met professionele instructeur
 • Gebruik maken van de surfspullen (wetsuit en surfplank) tijdens ‘werkuren’
 • Gebruik van andere sportmaterialen tijdens ‘werkuren’
 • Onderdak en maaltijden tijdens het verblijf in het vrijwilligershuis
 • Vervoer van en naar de projecten
 • Partnerorganisatie in Zuid-Afrika waar je terecht kunt voor vragen (24-uurs noodnummer)
 • Toegang tot een speciale app voor vrijwilligers (hier kun je bijv. je dagelijkse programma zien)
 • Donatie aan project
 • Hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering en boeken van je reis

Niet inbegrepen

 • Vlucht naar Kaapstad, Zuid-Afrika
 • Reserveringskosten (€ 40)
 • Reisverzekering
 • Verklaring omtrent gedrag
 • Bijdrage garantie- en calamiteitenfonds (€ 12 per persoon per boeking). Activity International is aangesloten bij garantiefonds VZR Garant en het Calamiteitenfonds Reizen
 • Transfer terug naar de luchthaven aan het eind van je verblijf (indien nodig, wel ter plekke te regelen)
 • Gebruik van surfboards en andere sportmaterialen in je vrije tijd
 • Persoonlijke kosten voor drankjes, extra excursies, weekendjes Kaapstad, vaccinaties etc.
Startdata

Aankomst altijd op een zaterdag (elke zaterdag m.u.v. kerst en Oud & Nieuw). Je dient op deze dag aan te komen in Kaapstad! Je kunt het beste in de ochtend of in de middag aankomen. Heb je een vlucht gevonden die goedkoper is, waarbij je dan een dag eerder aankomt, laat ons dit dan even weten. We kunnen dan even overleggen of het mogelijk is dat je een dag eerder aankomt. Voor een extra transfer en overnachting (inclusief ontbijt) betaal je dan ongeveer € 45.

Het programma eindigt ook weer op de zaterdag en dan dien je de accommodatie ook weer te verlaten. De transfer terug naar de luchthaven is niet inbegrepen. De partnerorganisatie ter plaatse kan je helpen om dit te regelen.

BELANGRIJK: Tijdens Kerst en Oud & Nieuw zijn de projecten gesloten! Vrijwilligers hebben dan vrij, maar mogen in deze periode als ze willen wel gebruik maken van de accommodatie en maaltijden.

Schoolvakanties in Zuid-Afrika zijn bij benadering:

 • half december – half januari (4 / 5 weken)
 • eind maart – begin april (2 weken)
 • eind juni – eind juli (4 weken)
 • eind september – half oktober (2 weken)

Tijdens schoolvakanties zal het programma er net even wat anders uitzien dan tijdens de reguliere schoolperiode. Je zal dan in de ochtend niet gaan assisteren op een schooltje in de township, want deze zijn dan gesloten. In deze periode zal je als vrijwilliger deelnemen aan het vakantieprogramma, ook wel de Holiday Club genoemd. Heel erg leuk om aan deel te nemen! De Holiday Club is voor kinderen van 8 tot 16 jaar. Je helpt bijvoorbeeld mee met het organiseren en begeleiden van activiteiten zoals: Beach days, Games days, Craft days en Baking days. Ook organiseer je als vrijwilliger leuke (leerzame) excursies voor de kinderen, zoals: picknicks, hikes, dagje naar het zeeaquarium, bezoekje aan een museum, enz. De kosten voor de bedachte uitstapjes zijn voor eigen rekening (entree museum bijvoorbeeld). De entree voor de kinderen wordt uiteraard bekostigd. Houd hier rekening mee.

De Holiday club is over het algemeen op maandag en vrijdag van 9.00 – 12.00 uur en op dinsdag en donderdag van 09.00 – 14.00 uur. In de middag ben je vrij en kan je samen met de andere vrijwilligers je eigen plan gaan trekken. Tenzij je nog surflessen op de agenda hebt staan (onderdeel van het programma).

Weet dat voor aanvang van en na de Holiday Club, de lessen op school minder gestructureerd zijn dan normaal. Voor de vakantie begint lopen de normale lessen ten einde en hebben de kinderen examens. Eenmaal terug in de schoolbanken na de vakantie, kost het de kinderen natuurlijk altijd weer even wat tijd om te wennen aan het schoolrooster.

Accommodatie

Je verblijft in een eenvoudig vrijwilligershuis/appartement (verwacht geen luxe). Er staan drie appartementen naast elkaar. Deze deel je met andere internationale vrijwilligers. Een soort studentenhuis zeg maar : ) Je deelt een slaapkamer met 2-5 andere deelnemers. Jongens en meiden slapen op één kamer (gemixt dus). Er is (meestal) een warme douche, een toilet en er is ook elektriciteit aanwezig. Met z’n allen deel je deze faciliteiten, dus soms moet je bijvoorbeeld even wachten tot de badkamer weer vrij is. In het huis kan je ook gebruik maken van WIFI. Verder is er bedlinnen aanwezig, maar geen handdoeken. Neem deze zelf mee. De badkamer wordt regelmatig schoongemaakt door de staff. En één keer in de week komt er een schoonmaakster langs die de bedden verschoont. Daarnaast wordt er van de vrijwilligers verwacht dat zij het huis zelf ook schoon en opgeruimd houden.

De accommodatie is op loopafstand van een bushalte, winkels, restaurants en het strand. Alle maaltijden door de weeks zijn inbegrepen. Ontbijt en lunch wordt verzorgd in het vrijwilligershuis. Er is een rooster voor wie de boodschappen doet. Vrijwilligers geven door wat er gehaald moet worden. Het ontbijtteam haalt dan brood, beleg, vers fruit en muesli. Thee/koffie/water is voor eigen rekening en koop/verzorg je zelf. Is er iets op, dan kan dat weer doorgegeven worden en wordt dit weer aangevuld. In het huis staat een koelkast waar je zelf ook je eigen boodschapjes in kan bewaren. Het avondeten word naar het vrijwilligershuis gebracht. Iedere vrijwilliger krijgt zijn eigen bakje met warm eten. Ben je vegetarisch of heb je een ander dieet, dan kan je dit voor vertrek doorgeven.

Er is een zwembad naast het vrijwilligershuis. Deze wordt gebruikt om de kinderen uit de townships die deelnemen aan de Club, te leren zwemmen. Er staat ook een grote garage(kantoor) in de tuin. Deze staat vol met (knutsel)spulletjes die je kunt gebruiken om leuke activiteiten te organiseren voor de kinderen of om te gebruiken ter lesvoorbereiding.

Zuid-Afrika Surf and Adventureclub vrijwilligershuis

Zuid-Afrika Surf and Adventureclub vrijwilligershuis keuken Zuid-Afrika Surf and Adventureclub vrijwilligershuis zwembad Zuid-Afrika Surf and Adventureclub vrijwilligershuis tuin

Voor wie geschikt

Dit project is geschikt voor iedereen vanaf 17 jaar die voldoende kennis van Engels heeft. Je moet het superleuk vinden om met kinderen te werken. Ervaring is op zich niet nodig maar dat is uiteraard wel erg handig en welkom! Affiniteit met sport en het organiseren van sportactiviteiten is uiteraard een ‘must’. Belangrijk zijn bepaalde karaktereigenschappen als een flexibele werkhouding, een ‘open mind’, geduld, aanpassingsvermogen, improvisatievermogen, het tonen van initiatief, zelfstandig kunnen werken en respect en begrip hebben voor lokale tradities en cultuur. Daarnaast beschik je over een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid en ben je sportief aangelegd. Je moet kunnen zwemmen. Ervaring met surfen is niet noodzakelijk.

Let op: De woon- en werkomstandigheden bij dit project zijn primitiever dan je gewend bent. In de townships zijn huisregels van toepassing om zorg te dragen voor je veiligheid. Houd je aan deze regels! Houd je van sport en ben je graag actief bezig, dan is het Surf programma echt iets voor jou. Het leuke aan dit programma vind ik dat je in de ochtend mee helpt met het lesgeven op een pré school of primary school in Dunoon. Een arme wijk in Kaapstad, waar ze alle extra hulp goed kunnen gebruiken! In de middag ga je dan met de kinderen surfen, skaten, geef je ze zwemles of organiseer je andere leuke sportactiviteiten. Erg afwisselend dus.

Wat vindt coördinator Yvette van dit project?
“Super, wat is dit een mooi initiatief. Dit project wordt vooral geboekt door jongeren. De meeste vrijwilligers zijn zo tussen de 17 en de 24 jaar. Het leuke aan dit project vind ik dat het heel erg afwisselend is. In de ochtend, van dinsdag tot en met vrijdag, ga je als vrijwilliger naar een schooltje in één van de townships om hier de lokale leraar te assisteren in de klas. Je helpt de kindjes met hun Engels en eenvoudige rekensommen. Zo leuk om te doen! En het is heel erg indrukwekkend om op deze manier een kijkje te mogen nemen hoe het leven is in een township. In de middag help je mee met de Sports Club. De kinderen die hier aan deel nemen zijn tussen de 10 en de 16 jaar en komen uit één van de townships uit de omgeving. Voor deze kinderen organiseer je zwem, surf, skate en sportlessen. Een heel leuk project voor de kinderen om aan deel te nemen.

Het project heeft veel positieve kanten. Doordat de kinderen na schooltijd in de middag deelnemen aan de Club, hebben ze geen tijd om rond te hangen in de township. Op het project ontmoeten ze vrijwilligers van over de hele wereld. Dit zorgt voor een leuke culturele uitwisseling en verbreed hun wereldbeeld. En surfen en zwemmen is natuurlijk erg moeilijk, dit heb je niet zomaar binnen een dag onder de knie. Door hun best te blijven doen en niet op te geven, zullen ze bij het behalen van de éérste golf, zo ontzettend trots en blij zijn. Een belangrijk leerproces die ze hopelijk de rest van hun leven bijblijft.

Ben je zelf geen surfwonder? No worries! Je hoeft zelf niet al te kunnen surfen. Je krijgt na aankomst een aantal lessen van een leuke instructeur die je leert hoe je op een surfplank moet staan, hoe je een golf pakt, je balans houdt, enz. Dit geef jij dan daarna ook weer door aan de kinderen. Let op, het surfen is erg weersgevoelig. Is het te koud, of zijn de golven te hoog, dan zal er besloten worden om niet te gaan surfen die dag. Het surfen is maar een heel klein onderdeel van het project. Daarnaast worden er nog heel veel leuke andere sportieve activiteiten georganiseerd voor de kinderen.

De partnerorganisatie SAVE zet zich met hart en ziel in voor de lokale community! Zo mooi om te zien. Elke donatie gaat naar de projecten die zij ondersteunen. De accommodatie is hier vrij basic. Maar alles wat je nodig hebt is aanwezig. De vrijwilligerscoördinator ter plaatse, staat altijd voor de vrijwilligers klaar, zij is je Afrikaanse mama ver van huis : ). Ik vind Kaapstad echt te gek en ik weet zeker dat ook jij daar een geweldige tijd zult gaan hebben! ”

Zuid-Afrika Surf and Adventureclub Gail en Yvette

Visie op vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk doe je samen!

Wij vinden het erg belangrijk om verschillende vrijwilligersprojecten in het buitenland aan te bieden. Waarom? Omdat we op die manier de wereld een klein beetje mooier kunnen maken. En het werkt! Jaarlijks krijgen we prachtige cijfers van onze partnerorganisaties van wat er allemaal dat jaar bereikt is en dat is indrukwekkend. Vele handen maken licht werk!

Goede voorbereiding is het halve werk

Maar hoe kun je het vrijwilligerswerk nou een succes laten worden? Dat begint bij een goede voorbereiding waarbij je als vrijwilliger jezelf de volgende vragen zou moet stellen:

 • Zou je jezelf toevertrouwen om dit soort vrijwilligerswerk ook in Nederland te gaan doen? En heb je wel eens nagedacht over welke vaardigheden jij beschikt en welke daarvan van pas zouden kunnen komen bij het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland?
 • Realiseer je dat als je met kinderen gaat werken dat jij – als vrijwilliger – niet de rol van ouder/verzorger/eindverantwoordelijke op je kunt nemen? En dat jouw rol als vrijwilliger ondersteunend van aard zal zijn.
 • Ben je bereid om tijdens dit mooie avontuur zelf ook te leren van de lokale mensen? Er lopen namelijk zo veel mooie en wijze mensen rond op deze wereld.

Belangrijk: goede partnerorganisaties in het buitenland 

Maar we kunnen het niet alleen! Zo zorgen de organisaties waarmee we samenwerken in het buitenland voor de kwalitatief goede projecten die we aanbieden. Betrouwbare partnerorganisaties in het buitenland die net zo over vrijwilligerswerk, service, duurzaamheid en kwaliteit  denken als wij.  En die bovendien ook nog eens alles weten van de lokale omstandigheden, cultuur en gewoontes.

Onmisbaar: de gastvrije lokale bevolking!

En natuurlijk is daar de lokale bevolking. Zonder hun gastvrijheid, enthousiasme  en welwillendheid zouden er niet zulke mooie dingen tot stand kunnen komen. Zij staan open om jou  met hun cultuur kennis te laten maken en je mee te laten draaien in hun leven. Hoe mooi is dat!  En ook in de toekomst hopen zij – samen met jou en andere internationale vrijwilligers – de wereld een beetje mooier te kleuren. Respect en verdraagzaamheid zijn daarbij de kernwoorden!

Lees hier meer over het doen van vrijwilligerswerk via Activity International 

Met wie werken we samen

We werken samen met de organisatie SAVE. Zij zijn in 2006 begonnen met dit project omdat er een grote behoefte was (is) aan goed onderwijs in de allerarmste wijken van Kaapstad. Vele scholen zijn niet in staat om goed onderwijs te geven aan de kinderen door gebrek aan geld, materiaal, een goed onderkomen en gekwalificeerd personeel met de juiste vaardigheden. Met behulp van vrijwilligers is destijds de organisatie opgericht en zijn alle behoeften in kaart gebracht.

Inmiddels is de organisatie zo gegroeid dat ze in maar liefst 5 landen in Afrika hulp bieden aan kinderen uit arme gezinnen. Hun visie is om de kinderen uit de Townships van Kaapstad te helpen met het geven van goed onderwijs, ze te helpen bij hun ontwikkeling, ze de mogelijkheid te geven om te sporten en ze daardoor vaardigheden te leren die hen verder brengt in hun leven. Dat ze niet blijven hangen in de vicieuze cirkel armoede en criminaliteit. Ze wil een brug slaan tussen arm en rijk door de kinderen de juiste kennis, materialen en informatie te geven die ze nodig hebben om een degelijke basis te leggen die ze ongetwijfeld verder zal brengen. Dit kan niet zonder vrijwilligers! Zowel internationale als lokale vrijwilligers spelen een belangrijke rol bij de projecten. Zonder deze vrijwilligers kunnen ze niet bestaan.

Ze zijn een non-profit organisatie en de enige bron van inkomsten die ze hebben is via sponsors én via vrijwilligers. Alle inkomsten worden gebruik voor het programma, maaltijden, benodigde materialen etc. Daarnaast is de fysieke hulp van vrijwilligers ook van grote waarde. Zonder de hulp in de klassen, bij de zwemlessen, bij de Adventure Club, met het opknappen van schooltjes zouden ze het niet redden. Hieronder een kleine opsomming van wat ze – met hulp van vrijwilligers – allemaal hebben bereikt:

Er zijn 3 kleuterscholen gebouwd waar 60 kinderen per jaar kunnen komen Ze hebben verschillende groentetuinen aangelegd Ze hebben een computerschool opgericht met computers die gedoneerd zijn door vrijwilligers 300 kinderen hebben leren zwemmen en 80 leren surfen 8 van die kinderen hebben een top 3 positie gehaald bij provinciale surfwedstrijden 1200 kinderen uit de townships hebben computerles gehad Er wordt gewerkt aan een de bouw van een stenen school voor gehandicapte kinderen Volwassenen hebben trainingen, bijspijkercursussen en ondernemingscursussen gevolgd.

Extra opties

Optioneel: Cape to Addo Garden Route tour

Na het vrijwilligerswerk kun je de omgeving van Kaapstad verkennen. En wat voor een omgeving! Dit gebied staat bekend als de Garden Route. Het is een prachtig en afwisselend gedeelte van Zuid-Afrika die je zeker gezien moet hebben. Wij kunnen je helpen voor vertrek al een tour te boeken, zo weet je zeker dat er plek voor je is!. Je bezoekt o.a. de Kaap, Hermanus, Oudtshoorn, Tsitsikamma National Parken Addo Elephant National Park.

De Route

Dag 1: Kaapstad > Oudtshoorn; volg route 62 en ga wijnproeven
Dag 2: Oudtshoorn > Addo; bezoek een struisvogelboerderij en de Cango Caves
Dag 3: Addo > Jeffreys Bay; olifanten spotten in Addo Park en vrije tijd in Jeffreys Bay (surfen!)
Dag 4: Jeffreys Bay > Wilderness; Tsitsikamma National Park en de Knysna Heads. Of ga jij Bungy Jumpen? (optioneel)
Dag 5: Wilderness > Kaapstad; eerst kanoën en dan via Mossel Bay terug naar Cape Town

Accommodatie in hostels (4 nachten), 4x ontbijt, vervoer per minibus en beschreven activiteiten (Cango Caves, Knysna Heads, strijsvogelboerderij, wijnproeverij, kanoen in Wilderness, Tsitsikamma NP hike en Addo game drive in tourbus) inbegrepen.

Kosten: € 500

Start om maandag

Foto's
Kas Lezen kids Guus surfen Guus opknappen klas Guus kids klas Guus en Kas voetballen kids Guus en Kas Zuid-Afrika Surf and Adventureclub voetballen Zuid-Afrika Surf and Adventureclub Zuid-Afrika Surf and Adventureclub beachlife Zuid-Afrika Surf and Adventureclub surfles 3 Zuid-Afrika Surf and Adventureclub skateles Zuid-Afrika Surf and Adventureclub Table View beach Zuid-Afrika Surf and Adventureclub iceskating Zuid-Afrika Surf and Aventureclub project begleider met school kid Zuid-Afrika Surf and Aventureclub project meisje op school Zuid-Afrika Surf and Adventureclub project begeleider met kids Zuid-Afrika Surf and Adventureclub project begeleiders met kids Zuid-Afrika Surf and Adventureclub project samen in zee Zuid-Afrika Surf and Adventureclub project Surfles Zuid-Afrika Surf and Aventureclub project schoolkinderen Zuid-Afrika Surf and Adventureclub project groepsfoto Zuid-Afrika Surf and Aventureclub project two dolls Zuid-Afrika Surf and Adventureclub project happy kid Surfproject Zuid-Afrika Luca op Cape Good Hope Surfproject Zuid-Afrika Luca briefje Surfprojact Zuid-Afrika Luca Surfprojact Zuid-Afrika Luca met klasje Guus en Kas strand Guus en Kas kayak
Filmpjes
Reisverhalen
Jolijn Ik ben net een weekje terug van mijn Surf and Adventureclub avontuur in Kaapstad en ik kan niet wachten om weer terug te gaan. Ik heb zo’n ontzettende leuke tijd hier gehad..... Lees hier meer
#followyourdreams