single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Surf and adventureclub Kaapstad

Vrijwilligerswerk en surfen in Kaapstad!

Kaapstad is √©cht the place to be. Het is de leukste en meest moderne stad van Zuid-Afrika. Hier kun je aan de slag bij het Surf and Adventureclub project. De stad zelf is echt super maar ook de de spectaculaire omgeving van Kaapstad is wereldberoemd. Of je nu pingu√Įns in levenden lijve wilt zien, de Tafelberg wilt beklimmen, Robben eiland wilt bezoeken of juist wilt genieten van het strandleven, er is genoeg te zien.

Het nieuwe, open Zuid-Afrika is sinds de afschaffing van de Apartheid sterk in ontwikkeling. Toch moet er nog veel gebeuren. Met name in de arme zwarte townships vormen armoede, criminaliteit en gebrekkig onderwijs nog steeds een groot probleem. Er zijn diverse projecten rond deze townships die de hulp van vrijwilligers goed kunnen gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld kinderen surf- of zwemles bij het Surf and Adventureclub gaan geven of andere (sport)activiteiten zoals skaten voor ze organiseren.

Perfect project voor zon-, zee- en sportliefhebbers!

Het Surf and Adventureclub project is een¬†prachtig project voor wie gek is¬†op zon, zee, strand √©n sport!¬†En ook nog eens dol is op zwemmen √©n¬†surfen in de Indische¬†Oceaan. Naast de surflessen (4 x 1,5 uur) die je zelf krijgt, ga je bij dit project ook zelf surfles geven aan kinderen uit de townships. Dit doe je bij de Adventure Club, een naschoolse opvang voor kinderen (vlakbij het strand). Maar naast de surflessen geef je ook les in andere sporten zoals¬† zwemmen. skaten, boksen en voetbal. Ook kan het voorkomen dat je een les teambuilding mag geven of mee gaat helpen leuke uitjes te organiseren. Soms ga je ook met de hele groep vrijwilligers een paar uur het strand opruimen. In de ochtend help je de kids 's een handje mee op hun school. Dat kan vari√ęren van les geven of leuke activiteiten met ze doen. Is dat geen mooie combinatie? Let‚Äôs make Surf and Adventureclub memories!

Dit project draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoeleinden van de Verenigde Naties:

SDG-goals-nederlands-3 kleinSDG-goals-nederlands-4 kleinSDG-goals-nederlands-17 klein

Het Surf and Adventureclub project in het kort

 • 2 tot 8 weken (eventueel langer)
 • Vanaf 17 jaar
 • Supertoffe locatie (prachtig strand en heerlijke golven!)
 • Inclusief 6 uur surfles van professionele instructeur
 • Analyse van je surfvaardigheden (d.m.v. foto's)
 • Naast sportles, geef je ook les op school
0.00

Zuid-Afrika – Kaapstad: Surf & Adventure Club

Kies het aantal weken

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Voordat je met de surflessen begint, volg je eerst een introductie¬†in Kaapstad. Na de pick up van de luchthaven maak je kennis met de andere internationale vrijwilligers en met de medewerkers van onze partnerorganisatie tijdens de Welcome BBQ. De volgende dag,¬†ga je onder begeleiding van een gids Kaapstad ontdekken. Verder krijg je¬†informatie over de cultuur, de taal, the do’s and dont’s in Kaapstad¬†en uiteraard over¬†het vrijwilligerswerk dat je gaat doen. Op maandag start de¬†Teachers Training (1st lesson: Familiarizing volunteers with surfing and water safety / 2nd lesson: Practice makes perfect). De dinsdag start je met vrijwilligerswerk.

Zuid-Afrika Surf and Adventureclub Isa

Het vrijwilligerswerk: Adventure Club en andere werkzaamheden

Na de introductie begin je met het vrijwilligerswerk bij de Adventure Club. Het doel van de Adventure Club is om de kinderen (12 Р14 jaar) uit de sloppenwijken van Kaapstad (o.a. Dunoon en Site 5) kennis te laten maken met sport, en alle positieve facetten die daarbij horen. Op deze manier worden de kinderen ten eerste van de straat af gehouden en daarnaast leren ze belangrijke (levens-)lessen door het aanbieden van sport, avontuur, teamwork en onderwijs. Het programma wordt als een wekelijks buitenschools-project  aangeboden. De activiteiten die worden georganiseerd zijn surfen, mountain hikes, zwemmen, skaten, voetbal, teambuilding, computerlessen, workshops, uitjes organiseren, het schoonhouden van het strand en meer.

Zuid-Afrika reisverslag Yvette Surf and Adventureclub project

Als vrijwilliger leer je de kinderen naast zwemmen en/of¬†surfen, ook andere sporten zoals skaten, voetbal en boksen. De Club vindt plaats in de middag (na schooltijd) en is 3 tot 5 middagen per week open. Welke activiteiten er plaatsvinden hangt af van het weer en van welke sporten er die week zijn ingedeeld. In de ochtenduren ‚Äď als de Club nog gesloten is – ga je aan de slag bij andere projecten. Denk aan het helpen op een schooltje in √©√©n van de sloppenwijken. Daar word je met een taxi naar toegebracht (half uurtje rijden vanaf vrijwilligershuis).¬† Het schema van je vrijwilligerswerk is dus behoorlijk afwisselend.

Zuid-Afrika Surf and Adventureclub werkzaamheden op school

Je werkt 3 tot 5 dagen in de week. De dag begint rond een uurtje of 8, soms 9.00 uur. Soms werk je 8 uur per dag, soms maar 4 of 5 uur afhankelijk van de werkzaamheden. De ochtenden worden meestal gevuld met helpen op school. Je assisteert dan de leerkrachten op een van de lagere scholen in de townships. ’s Middags ben je bij de kinderen en help je ze bij allerlei leuke activiteiten. Elke dag is weer anders. De ene middag geef je bijvoorbeeld surfles, de andere middag skateles en¬† weer een andere middag help je bij het geven van zwemles of voetballes. Er is genoeg te doen! De focus ligt op sommige dagen dus niet alleen op het surfen. Globaal ziet een werkweek er zo uit (indicatie o.a. afhankelijk van het vakantieperiodes/weer). Op zaterdag ben je in de ochtend √≥f vrij √≥f je gaat nog wat leuke activiteiten doen met de kinderen. Op zondag ben je vrij.

Zuid-Afrika Surf and Adventureclub surfles 3

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag
Ochtend bespreking, planning en training assisteren (pre-)school assisteren (pre-)school assisteren (pre-)school assisteren (pre-)school vrij of activiteiten met kids
Middag vrij of surfles surf/zwem/skate les voor kids surf/zwem/skate les voor kids surf/zwem/skate les voor kids surfles voor vrijwilligers vrij

 

Holiday Club in vakantieperiodes Tijdens de schoolvakanties zal je deelnemen aan de Holiday Club. Er is dan een speciaal programma opgezet voor de kinderen (in de leeftijd van 8 ‚Äď 16 jaar) waaraan de vrijwilligers dan deel kunnen nemen. In deze periode worden er leuke en leerzame activiteiten georganiseerd voor de kinderen. Ook ontzettend leuk om aan deel te nemen als vrijwilliger.

Zuid-Afrika Surf and Adventureclub project samen in zee

Een paar feitjes op een rij:

 • De meeste kinderen spreken wel Engels maar hun moedertaal is vaak Afrikaans (wat op Nederlands lijkt) of Xhosa (een¬†inheemse Zuid-Afrikaanse taal met prachtige onherkenbare klanken en¬†niet te begrijpen voor diegene die het niet spreken).
 • De meeste kinderen die aan het project deelnemen wonen in de Townships van Kaapstad.
 • De kinderen hebben thuis geen stromend water en¬†hun huizen zijn gebouwd van sloophout en zinken platen.
 • Bij 40% van de kinderen is de vader niet meer in zicht en is het leven thuis zwaar. In hun buurt leven veel alcohol- en drugsverslaafden. De kinderen¬† worden vaak geronseld door straatbendes.
 • De kinderen zijn tussen de 10 en 16 jaar.
 • De kinderen worden in groepen ingedeeld van 5-20 kinderen per groep.
 • Aan de surfessen/zwemlessen/andere activiteiten doen zo’n 35-40 kinderen mee.
 • De school start om 8 uur ’s ochtends¬† en duurt tot een uurtje of twee (soms half twee, soms half drie)
 • Op school zitten er zo’n 30 tot 40 kinderen. Er is 1 leraar.
 • De meeste kinderen kunnen geen schoolgeld betalen en kunnen door een bijdrage uit het¬†schoolfonds toch naar school. Hierdoor is er weinig geld over om goede leerkrachten of sportinstructeurs aan te nemen. Hulp is daarom heel erg welkom!
 • Sommige kinderen kunnen al surfen, die hoef je geen les te geven maar wel goed in de gaten houden.
 • Sommige kinderen zijn bang voor de zee.
 • Sommige meiden vinden surfen een ‘jongenssport’. Deze meiden hebben een beetje extra aanmoediging nodig!
 • Tijdens onze zomer is het in Zuid-Afrika winter. Het is dan vaak te koud om met de kinderen het water in te gaan.
 • Tijdens (school)vakanties en op feestdagen¬†kan het voorkomen dat je minder vrijwilligerswerk doet.

Zuid-Afrika Surf and Adventureclub Laura

Maak kennis met St John, een van de surfleraren van het project

” Hello my name is John Calitz and I‚Äôm the Surf and Adventure Coordinator at SAVE.I make sure that all the afternoon projects run smoothly. I‚Äôm always on the move and if I‚Äôm not in the ocean surfing, I will be running, playing soccer or playing music with my band. My favourite part of my job working for SAVE has to be teaching volunteers how to surf, it‚Äôs very rewarding when you see how happy they get after a successful wave.”¬†

Foto St John Surf and Adventureclub

Wat vindt coördinator Yvette van dit project?

“Super, wat is dit een mooi initiatief. Dit project wordt vooral geboekt door jongeren. De meeste vrijwilligers zijn zo tussen de 17 en de 24 jaar. Het leuke aan dit project vind ik dat het heel erg afwisselend is. In de ochtend, van dinsdag tot en met vrijdag, ga je als vrijwilliger naar een schooltje in √©√©n van de townships om hier de lokale leraar te assisteren in de klas.Je helpt de kindjes (0-6 / 10-12 jaar) met hun Engels en eenvoudige rekensommen. Zo leuk om te doen! En het is heel erg indrukwekkend om op deze manier een kijkje te mogen nemen hoe het leven is in een township. In de middag help je mee met de Surf Club. De kinderen die hier aan deel nemen zijn tussen de 10 en de 16 jaar en komen uit √©√©n van de townships uit de omgeving.Voor deze kinderen organiseer je zwem, surf, skate en sportlessen. Een heel leuk project voor de kinderen om aan deel te nemen.

Culturele uitwisseling: goed voor de kids!
Het project heeft veel positieve kanten. Doordat de kinderen na schooltijd in de middag deelnemen aan de Surf Club, hebben ze geen tijd om rond te hangen in de township.

Op het project ontmoeten ze vrijwilligers van over de hele wereld. Dit zorgt voor een leuke culturele uitwisseling en verbreed hun wereldbeeld. En surfen is natuurlijk erg moeilijk, dit heb je niet zomaar binnen een dag onder de knie. Door hun best te blijven doen en niet op te geven, zullen ze bij het behalen van de éérste golf, zo ontzettend trots en blij zijn.
Een belangrijk leerproces die ze hopelijk de rest van hun leven bijblijft.

Ben je zelf geen surfwonder? No worries!
Je hoeft zelf niet al te kunnen surfen. Je krijgt na aankomst een aantal lessen van een leuke instructeur die je leert hoe je op een surfplank moet staan, hoe je een golf pakt, je balans houdt, enz. Dit geef jij dan daarna ook weer door aan de kinderen. Let op, het surfen is erg weersgevoelig. Is het te koud, of zijn de golven te hoog, dan zal er besloten worden om niet te gaan surfen die dag. Het surfen is maar een heel klein onderdeel van het project. Daarnaast worden er nog heel veel leuke andere sportieve activiteiten georganiseerd voor de kinderen.

SAVE
De partnerorganisatie SAVE zet zich met hart en ziel in voor de lokale community! Zo mooi om te zien. Elke donatie gaat naar de projecten die zij ondersteunen. De accommodaties zijn hier vrij basic. Maar alles wat je nodig hebt is aanwezig. Er staan 4 huisjes op het terrein waar in totaal ongeveer 30 vrijwilligers kunnen verblijven. Ontbijten en lunchen kan in het vrijwilligershuis. Voor brood, beleg, muesli en vers fruit wordt gezorgd. Mocht je toch graag wat andere eten, dan kun je je eigen boodschapjes kwijt in de gezamenlijke koelkast. Het avondeten word verzorgt in het SaltyCrax hostel (op loopafstand van het vrijwilligershuis, ook hier verblijven soms vrijwilligers). Hier maakt een kok elke dag iets lekkers klaar voor de vrijwilligers. Alleen op de zondag koken de vrijwilligers zelf. Elke week kookt er weer een ander groepje hun eigen bedachte maaltijd. Ook doet iedereen aan de hand van een rooster, klusjes in het huis. Iedereen draagt zo dus een steentje bij. Gail, de vrijwilligersco√∂rdinator ter plaatse, staat altijd voor de vrijwilligers klaar, zij is je Afrikaanse mama ver van huis : ) ¬†Naast het vrijwilligershuis is er een zwembad waar de zwemlessen gegeven worden. Ik vond Zuid Afrika echt te gek en ik weet zeker dat ook jij daar een geweldige tijd zult gaan hebben! “

Zuid-Afrika Surf and Adventureclub Gail en Yvette

Prijzen

‚ā¨ 975¬† –¬†2 weken vrijwilligerswerk + introductie¬†& surfles
‚ā¨ 275 – elke extra week vrijwilligerswerk

Inbegrepen bij de prijs:  

 • Plaatsing in het Surf and Adventureclub project
 • Pick up luchthaven Kaapstad en welcome BBQ
 • Introductie in Kaapstad (1 dag)
 • Walking tour
 • Teachers Training (op het gebied van surfen)
 • 6 uur surfles met professionele instructeur
 • Gebruik maken van de surfspullen (wetsuit en surfplank) tijdens ‘werkuren’
 • Gebruik van andere sportmaterialen tijdens ‘werkuren’
 • Onderdak en maaltijden tijdens het verblijf in het vrijwilligershuis
 • Vervoer van en naar de projecten
 • Partnerorganisatie in Zuid-Afrika waar je terecht kunt voor vragen (24-uurs noodnummer)
 • Toegang tot een speciale app voor vrijwilligers (hier kun je bijv. je dagelijkse programma zien)
 • Mogelijkheid om voor vertrek met partnerorganisatie te skypen
 • Donatie aan project
 • Informatiehandboek, hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering en boeken van je reis


Niet inbegrepen: 
 

 • Vlucht naar Kaapstad, Zuid-Afrika
 • Reserveringskosten (‚ā¨ 40)
 • Reisverzekering
 • Verklaring omtrent gedrag
 • Gebruik van surfboards en andere sportmaterialen in je vrije tijd (wetsuits uitgezonderd)
 • Vrijwilligerstraining (e-learning) voor vertrek bij Stichting Muses

Persoonlijke kosten voor drankjes, extra excursies, weekendjes Kaapstad, vaccinaties etc.

Startdata

In 2022: aankomst altijd op een zaterdag (elke zaterdag m.u.v. kerst en Oud & Nieuw). Je dient op deze dag aan te komen in Kaapstad!¬† Je kunt het beste in de ochtend of in de middag aankomen. Heb je een vlucht gevonden die goedkoper is, waarbij je dan een dag eerder aankomt, laat ons dit dan even weten. We kunnen dan even overleggen of het mogelijk is dat je een dag eerder aankomt. Voor een extra transfer en overnachting (inclusief ontbijt) betaal je dan ongeveer ‚ā¨16,-¬†¬†Na de introductie op zaterdag begint het vrijwilligerswerk de daarop volgende maandag.

Het programma eindigt ook weer op de zaterdag en dan dien je de accommodatie ook weer te verlaten. De transfer terug naar de luchthaven is niet inbegrepen. De partnerorganisatie ter plaatse kan je helpen om dit te regelen.

BELANGRIJK: Tijdens Kerst en Oud & Nieuw zijn de projecten gesloten! Vrijwilligers hebben dan vrij, maar mogen in deze periode als ze willen wel gebruik maken van de accommodatie en maaltijden.

Schoolvakanties in Zuid-Afrika zijn bij benadering:

 • 3 december ‚Äď 14 januari
 • 19 maart ‚Äst 30 maart
 • 11 juni ‚Äď 6 juli
 • 17 september ‚Äď 28 september
 • 1 december ‚Äď 12 januari 2021

LET OP: Tijdens schoolvakanties zal het programma er net even wat anders uitzien dan tijdens de reguliere schoolperiode. Je zal dan in de ochtend niet gaan assisteren op een schooltje in de township, want deze zijn dan gesloten. In deze periode zal je als vrijwilliger deelnemen aan het vakantieprogramma, ook wel de Holiday Club genoemd. Heel erg leuk om aan deel te nemen! De Holiday Club is voor kinderen van 8 tot 16 jaar. Je helpt bijvoorbeeld mee met het organiseren en begeleiden van activiteiten zoals: Beach days, Games days, Craft days en Baking days. Ook organiseer je als vrijwilliger leuke (leerzame) excursies voor de kinderen, zoals: picknicks, hikes, dagje naar het zeeaquarium, bezoekje aan een museum, enz.De kosten voor de bedachte uitstapjes zijn voor eigen rekening (entree museum bijvoorbeeld). De entree voor de kinderen wordt uiteraard bekostigd. Houd hier rekening mee.

De Holiday club is op maandag en vrijdag van 9.00 – 12.00 uur en op dinsdag en donderdag van 09.00 – 14.00 uur. In de middag ben je vrij en kan je samen met de andere vrijwilligers je eigen plan gaan trekken. Tenzij je nog surflessen op de agenda hebt staan (onderdeel van het programma).

Weet dat voor aanvang van en na de Holiday Club, de lessen op school minder gestructureerd zijn dan normaal. Voor de vakantie begint lopen de normale lessen ten einde en hebben de kinderen examens. Eenmaal terug in de schoolbanken na de vakantie, kost het de kinderen natuurlijk altijd weer even wat tijd om te wennen aan het schoolrooster.

Accommodatie

Bij het Surf & Adventure project verblijf je in een vrijwilligershuis. Deze deel je met andere internationale vrijwilligers en ook de slaapkamers deel je met andere vrijwilligers. In het backpackersverblijf is een slaapzaal (3-10 bedden), in het vrijwilligershuis zijn slaapkamers met 2-4 bedden. Er zijn warme douches en er is ook elektriciteit aanwezig. Verder is er wel bedlinnen aanwezig maar geen handdoeken. Ondanks dat er 2x per week een schoonmaakmevrouw komt (die ook de bedden verschoond), dienen de vrijwilligers zelf ook het huis schoon en opgeruimd te houden.

De accommodatie is op loopafstand van winkels, restaurants en strand. De bushalte is vlakbij. Alle maaltijden zijn inbegrepen. Ontbijt en lunch wordt verzorgd in het vrijwilligershuis (brood, beleg, vers fruit, muesli, thee/water). Op woensdag en zaterdag eten de vrijwilligers in het gezellige Backpackers Hostel Salty Crax, om de hoek van de vrijwilligers accommodatie. Op andere dagen eet je bij het vrijwilligershuis. Een kok kookt hier elke dag iets lekkers voor de vrijwilligers. Op de zondagen zullen de vrijwilligers zelf hun maaltijden gaan koken wat in d epraktijk neerkomt dat iedereen lekker uiteten gaat. Ook zullen de vrijwilligers hier en daar meehelpen met de huishoudelijke taken in de accommodatie. Daaronder valt afwassen en zorgen dat er genoeg eten en eetgerei aanwezig is. Ben je vegetarisch of heb je een ander dieet? Geef het voor vertrek ons door!

Zuid-Afrika Surf and Adventureclub vrijwilligershuis

Zuid-Afrika Surf and Adventureclub vrijwilligershuis keuken Zuid-Afrika Surf and Adventureclub vrijwilligershuis zwembad Zuid-Afrika Surf and Adventureclub vrijwilligershuis tuin

Voor wie geschikt

Dit project is geschikt voor iedereen vanaf 17 jaar die voldoende kennis van Engels heeft. Je moet het superleuk vinden om met kinderen te werken. Ervaring is op zich niet nodig maar dat is uiteraard wel erg handig en welkom! Affiniteit met sport en het organiseren van sportactiviteiten is uiteraard een ‚Äėmust‚Äô. Belangrijk zijn bepaalde karaktereigenschappen als een flexibele werkhouding, een ‘open mind’, geduld, aanpassingsvermogen, improvisatievermogen, het tonen van initiatief, zelfstandig kunnen werken en respect en begrip hebben voor lokale tradities en cultuur. Daarnaast beschik je over een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid en ben je sportief aangelegd. Je moet kunnen zwemmen. Ervaring met surfen is niet noodzakelijk.

Let op: De woon- en werkomstandigheden bij dit project zijn primitiever dan je gewend bent. In de townships zijn huisregels van toepassing om zorg te dragen voor je veiligheid. Houd je aan deze regels! Houd je van sport en ben je graag actief bezig, dan is het Surf programma echt iets voor jou. Het leuke aan dit programma vind ik dat je in de ochtend mee helpt met het lesgeven op een pré school of primary school in Dunoon. Een arme wijk in Kaapstad, waar ze alle extra hulp goed kunnen gebruiken! In de middag ga je dan met de kinderen surfen, skaten, geef je ze zwemles of organiseer je andere leuke sportactiviteiten. Erg afwisselend dus.  

Visie op vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk doe je samen!

Wij vinden het erg belangrijk om verschillende vrijwilligersprojecten in het buitenland aan te bieden. Waarom? Omdat we op die manier de wereld een klein beetje mooier kunnen maken. En het werkt! Jaarlijks krijgen we prachtige cijfers van onze partnerorganisaties van wat er allemaal dat jaar bereikt is en dat is indrukwekkend. Vele handen maken licht werk!

Goede voorbereiding is het halve werk

Maar hoe kun je het vrijwilligerswerk nou een succes laten worden? Dat begint bij een goede voorbereiding waarbij je als vrijwilliger jezelf de volgende vragen zou moet stellen:

 • Zou je jezelf toevertrouwen om dit soort vrijwilligerswerk ook in Nederland te gaan doen? En heb je wel eens nagedacht over welke vaardigheden jij beschikt en welke daarvan van pas zouden kunnen komen bij het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland?
 • Realiseer je dat als je met kinderen gaat werken dat jij ‚Äď als vrijwilliger ‚Äď niet de rol van ouder/verzorger/eindverantwoordelijke op je kunt nemen? En dat jouw rol als vrijwilliger ondersteunend van aard zal zijn.
 • Ben je bereid om tijdens dit mooie avontuur zelf ook te leren van de lokale mensen? Er lopen namelijk zo veel mooie en wijze mensen rond op deze wereld‚Ķ

Bij die goede voorbereiding hoort ook een training van Stichting Muses. Zij geven een professionele en interactieve training om vrijwilligers bewust te laten worden van duurzaam vrijwilligerswerk. Tijdens deze training(en) leer je veel over vrijwilligerswerk maar vooral ook over jezelf (kwaliteiten, valkuilen). Dit maakt dat je bewuster te werk gaat en vaak ook meer kan bereiken tijdens jouw periode als vrijwilliger.

Belangrijk: goede partnerorganisaties in het buitenland 

Maar we kunnen het niet alleen! Zo zorgen de organisaties waarmee we samenwerken in het buitenland voor de kwalitatief goede projecten die we aanbieden. Betrouwbare partnerorganisaties in het buitenland die net zo over vrijwilligerswerk, service, duurzaamheid en kwaliteit  denken als wij.  En die bovendien ook nog eens alles weten van de lokale omstandigheden, cultuur en gewoontes.

Onmisbaar: de gastvrije lokale bevolking!

En natuurlijk is daar de lokale bevolking. Zonder hun gastvrijheid, enthousiasme¬† en welwillendheid zouden er niet zulke mooie dingen tot stand kunnen komen. Zij staan open om jou¬† met hun cultuur kennis te laten maken en je mee te laten draaien in hun leven. Hoe mooi is dat!¬† En ook in de toekomst hopen zij ‚Äď samen met jou en andere internationale vrijwilligers ‚Äď de wereld een beetje mooier te kleuren. Respect en verdraagzaamheid zijn daarbij de kernwoorden!

Lees hier meer over het doen van vrijwilligerswerk via Activity International 

Met wie werken we samen

Bij dit Surfproject werken we samen met de organisatie SAVE. Zij zijn in 2006 begonnen met dit project omdat er een grote behoefte was (is) aan goed onderwijs in de allerarmste wijken van Kaapstad. Vele scholen zijn niet in staat om goed onderwijs te geven aan de kinderen door gebrek aan geld, materiaal, een goed onderkomen en gekwalificeerd presoneel met de juiste vaardigheden. Met behulp van vrijwilligers is destijds de organisatie opgericht en zijn alle behoeften in kaart gebracht.

Inmiddels is de organisatie zo gegroeid dat ze in maar liefst 5 landen in Afrika hulp bieden aan kinderen uit arme gezinnen. Hun visie is om de kinderen uit de Townships van Kaapstad te helpen met het geven van goed onderwijs, ze te helpen bij hun ontwikkeling, ze de mogelijkheid te geven om te sporten en ze daardoor vaardigheden te leren die hen verder brengt in hun leven. Dat ze niet blijven hangen in de vicieuze cirkel armoede en criminaliteit. Ze wil een brug slaan tussen arm en rijk door de kinderen de juiste kennis, materialen  en informatie te geven die ze nodig hebben om een degelijke basis te leggen die ze ongetwijfeld verder zal brengen. Dit kan niet zonder vrijwilligers! Zowel internationale als lokale vrijwilligers spelen een belangrijke rol bij de projecten. Zonder deze vrijwilligers kunnen ze niet bestaan.

Ze zijn een non-profit organisatie en de enige bron van inkomsten die ze hebben is via sponsors én via vrijwilligers. Alle inkomsten worden gebruik voor het programma, maaltijden, benodigde materialen etc. Daarnaast is de fysieke hulp van vrijwilligers ook van grote waarde. Zonder de hulp in de klassen, bij de zwemlessen, bij de Adventure Club, met het opknappen van schooltjes zouden ze het niet redden. Hieronder een kleine opsomming van wat ze Рmet hulp van vrijwilligers Рallemaal hebben bereikt:

Er zijn 3 kleuterscholen gebouwd waar 60 kinderen per jaar kunnen komen Ze hebben verschillende groentetuinen aangelegd Ze hebben een computerschool opgericht met computers die gedoneerd zijn door vrijwilligers 300 kinderen hebben leren zwemmen en 80 leren surfen 8 van die kinderen hebben een top 3 positie gehaald bij provinciale surfwedstrijden 1200 kinderen uit de townships hebben computerles gehad Er wordt gewerkt aan een de bouw van een stenen school voor gehandicapte kinderen Volwassenen hebben trainingen, bijspijkercursussen en ondernemingscursussen gevolgd

Even voorstellen: coördinator Gail

My name is Gail Strauss, I am the SAVE manager otherwise known as, your Mum away from home. I am from Namibia but have been living here in Cape Town with my son for the past 7 years. My passion is to give back to the community and I believe that education to the children is the best way to change the future. My most important role is ensuring that every volunteer whether they are here in South Africa or back at home is satisfied and happy. If needed I will do all I can to help solve any issue they may have; big or small. When you arrive here you will be greeted by a staff member. After you have settled into your new room the member of staff will show you around and give you an orientation so you feel more aware of your surroundings; however, we understand this may take a few days, so I will always be contactable if you have any queries at all. Hope to see you soon in South Africa.” Zuid-Afrika Surf and Adventureclub Gail en Yvette ¬†

Extra opties

Optioneel: Cape to Addo Garden Route tour

Na het vrijwilligerswerk kun je de omgeving van Kaapstad verkennen. En wat voor een omgeving! Dit gebied staat bekend als de Garden Route. Het is een prachtig en afwisselend gedeelte van Zuid-Afrika die je zeker gezien moet hebben. Wij kunnen je helpen voor vertrek al een tour te boeken en zo zie je alle highlights. Je bezoekt o.a. de Kaap, Hermanus, Oudtshoorn, Tsitsikamma National Parken Addo Elephant National Park. Laat het ons weten als je ook graag deze tour wilt doen. Dat kan prima nog nadat je de bevestiging van de Surf & Adventureclub hebt ontvangen.

Foto's
Zuid-Afrika Surf and Adventureclub voetballen Zuid-Afrika Surf and Adventureclub Zuid-Afrika Surf and Adventureclub beachlife Zuid-Afrika Surf and Adventureclub surfles 3 Zuid-Afrika Surf and Adventureclub skateles Zuid-Afrika Surf and Adventureclub Table View beach Zuid-Afrika Surf and Adventureclub iceskating Zuid-Afrika Surf and Aventureclub project begleider met school kid Zuid-Afrika Surf and Aventureclub project meisje op school Zuid-Afrika Surf and Adventureclub project begeleider met kids Zuid-Afrika Surf and Adventureclub project begeleiders met kids Zuid-Afrika Surf and Adventureclub project samen in zee Zuid-Afrika Surf and Adventureclub project Surfles Zuid-Afrika Surf and Aventureclub project schoolkinderen Zuid-Afrika Surf and Adventureclub project groepsfoto Zuid-Afrika Surf and Aventureclub project two dolls Zuid-Afrika Surf and Adventureclub project happy kid Surfproject Zuid-Afrika Luca op Cape Good Hope Surfproject Zuid-Afrika Luca briefje Surfprojact Zuid-Afrika Luca Surfprojact Zuid-Afrika Luca met klasje
Filmpjes
Reisverhalen
Jolijn Ik ben net een weekje terug van mijn Surf and Adventureclub avontuur in Kaapstad en ik kan niet wachten om weer terug te gaan. Ik heb zo’n ontzettende leuke tijd hier gehad..... Lees hier meer
#letsmakememories