singular.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Lesgeven in het buitenland

Lesgeven in het buitenland als vrijwilliger

Onderwijs is de sleutel naar een betere toekomst. Alle kinderen zouden naar school moeten gaan, het hoort bij de universele rechten van een kind. Helaas gaat een veel te groot percentage kinderen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika niet naar school door verschillende redenen: armoede, geldgebrek, HIV/Aids problemen in de familie …het komt nog veel te veel voor. En als de kinderen wel naar school gaan dan zijn de klassen vaak veel te groot, zijn er te weinig leerkrachten, zijn er niet genoeg leermiddelen of is het schoolgebouw veel te klein voor zo veel leerlingen. Als vrijwilliger kun je helpen bij lesgeven in het buitenland!

Zuid-Afrika Zululand reading club

Al bijna 30 jaar ervaring met lesgeven in het buitenland

Activity International biedt al bijna 30 jaar onderwijsprojecten aan in verschillende landen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Onderwijs is erg belangrijk. Als je wilt dat een land vooruit gaat, dan zal je moeten beginnen bij goed onderwijs. Dat is de basis, want de kinderen zijn volwassenen van morgen!

Activity International helpt lokale organisaties met het geven van onderwijs. Vrijwilligers worden ingezet om de lokale leerkrachten te ondersteunen of om zelf les te gaan geven. Vrijwilligers worden ingezet om te helpen maar zeker ook om te inspireren, en dat geldt voor jong en oud! Vrijwilligers van Activity International zullen nooit lokale leerkrachten vervangen.

Verschillende projecten, verschillende taken.

Er zijn heel veel verschillende projecten waaruit je zou kunnen kiezen. Je kunt bijvoorbeeld Engelse les gaan geven aan monniken in Thailand, je kunt (Engelse) les gaan geven op scholen in Zambia, je kunt meehelpen bij kleuterscholen in Sri Lanka. Overal kunnen ze de hulp van vrijwilligers goed gebruiken. Je geeft bijvoorbeeld extra hulp aan de ‘achterblijvers’, kinderen die om wat voor reden niet mee kunnen komen. Aandacht in een één-op-één setting werkt vaak heel goed! Maar ook het begeleiden van huiswerk, met de kinderen lezen, bijspijker-lessen maar ook het juiste voorbeeld geven, behoort tot de taken van een vrijwilliger.

Populaire educatieve projecten zijn:

Zambia lesgeven foto van Delphine

Lesgeven in het buitenland, ook aan volwassenen!

Niet alleen kinderen hebben behoefte aan goed onderwijs, ook volwassenen willen graag leren. En dan met name Engels. Dit hebben ze nodig om bijvoorbeeld in het toerisme in hun eigen land aan de slag te kunnen gaan. als je geen Engels spreekt, zijn de kansen aanzienlijk kleiner om aan een baan te komen. Maar Engels is ook nodig om vakken te kunnen volgen aan de universiteit, want die vakken worden vaak in het Engels gegeven. Als je verder wilt leren en hogerop wilt komen, is kennis van de Engelse taal onmisbaar! Ook hier worden vrijwilligers ingezet om volwassenen les te geven en ze verder te helpen met hun dromen!

Girls Impact projecten: ook een vorm van onderwijs!

We bieden ook verschillende Girls / Women Impact projecten aan. Een ook dat is een soort van onderwijs. Door te investeren in jonge meiden  en vrouwen vergroot je de kans aanzienlijk op een beter leven, betere gezondheid en geef je hen uiteindelijk een betere kans op de arbeidsmarkt wat er weer voor zorgt dat hun levensstandaard beter wordt. Bijkomend effect is dat ze zich bewust worden van de rechten die meiden in deze wereld mogen hebben.

Het recht op onderwijs bijvoorbeeld. Of het recht op goede zorg. Het recht om hun dromen na te jagen, om te worden wie ze willen zijn. Maar ook het recht om beschermd te worden tegen geweld en misbruik. Deze meiden zijn de vrouwen van morgen. Vrouwen die hun community kunnen helpen, die hun kinderen in veiligheid kunnen laten opgroeien, vrouwen die hun weg vinden op de arbeidsmarkt en de weg vrij maken voor de volgende generatie vrouwen. En daar hebben ze hulp bij nodig. Als vrijwilliger kun je bij deze fantastische projecten helpen.

#followyourdreams