single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Vrijwilligerswerk in Thailand

Thailand: vrijwilligerswerk met veel cultuur!

Ben je van plan om vrijwilligerswerk in Thailand te gaan doen? En wil je ook wel wat cultuur opsnuiven? Dan is deze reis een prima optie voor jou! Je wordt ondergedompeld in alles waar Thailand bekend om staat. Prachtige natuur, een hele interessante cultuur, lekker eten en super gastvrije mensen. Deze ontdekkingsreis doe je samen met andere internationale reizigers. Daarna ga je in en rond de stad Singburi deelnemen aan een uniek vrijwilligersprogramma. Hierbij maak je intensief kennis met de mensen, cultuur en natuur van Thailand. Let’s make memories!

Thailand: cultuur, natuur en strand! Een perfecte combi!

In midden van Thailand vind je het hart van de rijstteelt en daar ligt de mooie stad Singburi. Hier bieden we een unieke combinatie van vrijwilligerswerk en een 'ontdek-Thailand'-programma aan waarbij je kennismaakt met de lieve mensen, mooie cultuur en de prachtige natuur van Thailand. Niet ver van Singburi ligt de hoofdstad Bangkok, de oude historische stad Ayutthaya, het strand van Huahin en de rivier Kwai. Ze zijn in het weekend prima te bezoeken. En zelf een tropisch eiland als Ko Samet is een dikke aanrader voor een relaxweekend. Een prima vertrekpunt om heel Thailand te ontdekken én vrijwilligerswerk te doen.

Maike over vrijwilligerswerk in Thailand:

"Een vriendin van mij is vorige zomer ook als vrijwilliger naar Thailand gegaan met Activity International. Haar reis zag er zo leuk uit dat ik dit ook wilde gaan doen! Volgens haar was het een goede organisatie dus twijfelde ik er niet aan om het te boeken. Thailand was ook een land waar ik al eerder naar toe wilde omwille van de mooie natuur en de andere cultuur. Kort samengevat was dit een fantastische reis en een unieke ervaring! Ik zou dit iedereen aanraden als je wat van de wereld wil zien en nieuwe mensen wil ontmoeten." (Lees hier haar hele reisverhaal)

Het vrijwilligerswerk in Thailand draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoeleinden van de Verenigde Naties:

SDG-goals-nederlands-4 klein

Vrijwilligerswerk in Thailand in het kort:

 • Vanaf 3 weken
 • Vanaf 16 jaar
 • Trekking, boeddhisme week of strandweek zijn makkelijk bij te boeken
 • Een superleuke combinatie van cultuur en vrijwilligerswerk
 • Het hele jaar mogelijk
0.00

Thailand – Centraal-Thailand: vrijwilligerswerk

Kies het aantal weken

Extra week vrijwilligerswerk

Toevoegen?

This must be a number!

Thai Buddism week

Toevoegen?

This must be a number!

Trekking week

Toevoegen?

This must be a number!

Strand week

Toevoegen?

This must be a number!

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

1e week: Siam Culture week in Singburi

De eerste week staat in het teken van het kennismaken met Thailand en de Thaise cultuur. Je verblijft samen met andere deelnemers in een gezellig vrijwilligers accommodatie en vanuit daar ga je allemaal leuke uitstapjes maken. We noemen deze eerste week de Siam Culture week. Het doel van deze week is om de andere vrijwilligers wat beter te leren kennen én om meer te leren over de Thaise cultuur. Je krijgt informatie over Thailand, je krijgt taal- en kooklessen en je maakt leuke excursies in de omgeving. Je wordt wegwijs gemaakt in de stad, ziet waar de winkels zijn, leert leuke restaurantjes kennen en je ontdekt waarom het heerlijke Thaise eten zo beroemd is en hoe gastvrij en vriendelijk de bevolking is. Op het programma van deze week staat verder onder andere een bezoek aan de beroemde gouden liggende Buddha, word je welkom geheten in Singburi door lokale Thaise kindjes die een dansshow geven en ga je rondstruinen over een leuke Thaise markt.Tijdens deze week wordt er ook aandacht besteed aan de projecten en word je voorgelicht over de werkzaamheden en de materialen die je tot je beschikking hebt. Je verblijft je in één van de 3 vrijwilligershuizen in de provincie Singburi (tenzij anders vermeld).

Centraal Thailand Siam Culture week

Daarna: Vrijwilligerswerk, Thai Buddism óf Thai Adventure Trekking

Na deze week kun je beginnen aan het vrijwilligerswerk. Maar nóg leuker is het om de tweede week een extra ‘Ontdek-Thailand’-week te boeken. Je kunt kiezen tussen een Thai Buddism week in de badplaats Hua Hin of een Thai Adventure Trekking rond het Phu Toei Natioinal Park. Bij Thai Buddhism maak je kennis met de boeddhistische cultuur van Thailand.  De “locals” zullen je meer vertellen over de leer van Bhudda. In deze week krijg je een documentaire over het boeddhisme te zien en leer je hoe je zelf kunt mediteren. Ook woon je een dienst bij van de monniken en help je mee met het doen van klusjes in de tempel. En je verblijft in Hua Hin; dit ligt stadje ligt vlakbij heerlijke stranden! Toffe afwisseling tussen cultuur en strand!

Centraal Thailand Thai Buddhism

Bekend van het boeddhisme zijn de enorme beelden, die soms van goud of ander edelmetaal zijn. De meeste mensen die in het boeddhisme geloven mediteren ook vaak. Boeddhisme is in Thailand staatsgodsdienst, 95% van de bevolking is boeddhist. Overal in Thailand zie je de afbeelding van Boeddha, de ene keer in steen, dan weer in hout of beton. Soms versierd met edelstenen en goud en altijd met een glimlach. Daarnaast is in het huis- en straatbeeld ook het geloof in geesten sterk aanwezig. Elk huis, elke winkel heeft zijn geesteshuis, aangekleed met vruchten, bloemen, wierook en kaarsjes. Bij de Thai Adventure Tracking maak je onder leiding van een gids een trekking door de jungle in en rond het Phu Toei National Park in de provincie Suphanburi. Dit prachtige park staat (onterecht) niet vaak op de bucketlist van veel toeristen. Het voordeel daarvan is dat het er heerlijk rustig en onaangetast is. Met een groep trek je door de jungle, beklim je bergen, ga je grotten van binnen bekijken, ontmoet je de plaatselijke bewoners, ervaar je de meest mooie uitzichten en slaap je onder de prachtige sterrenhemel. Wat  een week!

Centraal Thailand trekking

Bereid je wel voor op een behoorlijk basic week. Geen airco, geen wifi, geen koelkast geen tv, maar stevige schoenen, blarenpleisters, een rugzak met inhoud en een heleboel fun! Na een paar dagen afzien (maar met de meest mooie herinneringen in the pocket) krijg je aan het eind van de week een heerlijk bed, een warme douche in een hotel met airco én een zwembad. Wat zullen je vermoeide benen daar van genieten na deze week na een paar nachten op een dun matje te hebben te hebben geslapen in een tent.

Vrijwilligerswerk: de projecten

Bij boeking geef je aan op welk project je graag vrijwilligerswerk wilt gaan doen. Tijdens de introductieweek zal de begeleiding nogmaals bespreken met de vrijwilligers wat de mogelijkheden allemaal zijn. Je zou dan eventueel (als er plek is) nog kunnen wisselen van programma als je dat graag zou willen. Het kan ook zijn dat het project van jouw voorkeur in die periode al genoeg vrijwilligers heeft of dat het geen vrijwilligers kan plaatsen (ivm vakantie bijvoorbeeld). Wees daarom flexibel! De meeste vrijwilligers worden geplaatst in/nabij Singburi of Hua Hin.  De werkuren variëren van 3-5 uur per dag. Bij de projecten zullen meerdere vrijwilligers aan het werk zijn. Hoeveel vrijwilligers er zij hangt een beetje van de periode af dat jij in Thailand bent. Het Centraal Thailand programma is erg populair bij de jongeren, dus houd er rekening mee dat je met een gezellige en vrij grote groep ter plaatse bent. Welk project je ook kiest, het is belangrijk dat je flexibel bent en veel initiatief toont. En houd er rekening mee met het feit dat je in een cultuur terecht komt waar veel minder vastligt en anders geregeld is dan in Nederland. Zo kunnen werkschema’s en activiteiten ineens veranderen door lokale omstandigheden. Het vrijwilligerswerk in Centraal Thailand is zeker geen hardcore vrijwilligerswerk. Het gaat om het leren kennen van het land, de cultuur en je steentje bijdragen op de projecten en dit samen te doen met andere internationale reizigers.

Centraal Thailand Engelse les 2

Sportproject op scholen

Ben je sportief en vind je het leuk om kinderen les te geven? Dan is dit jou project! Veel kinderen krijgen op school maar 1x in de week les in sport. Wij werken samen met sportcoaches die meer uren les aanbieden op verschillende scholen in Singburi en omgeving. Door het geven van meer sportlessen help je de kinderen niet allen fysiek zich beter te voelen maar ook mentaal en help je ze met sociale “skills”. Daarnaast krijgen de kinderen les in “personal health care”, wat natuurlijk erg belangrijk is voor de ontwikkeling van het kind. De sportlessen die je zult geven zijn voornamelijk teamsporten zoals volleybal, voetbal en rugby. Tijdens de ochtenden geef je 1 of 2 trainingen en na schooltijd nog eens 2 uur. En als je het leuk vindt om zelf lesmateriaal of oefenstof mee te nemen, dat kan! Vinden de Thaise kinderen leuk! Dus pak je sportschoenen and go!

Centraal Thailand sportproject

English Teaching Project in Singburi

Er zijn verschillende scholen waar je als vrijwilliger aan de slag kunt om te assisteren met het geven van Engelse les. De leerlingen variëren van 4 tot 21 jaar. Vanwege het lerarentekort is je hulp meer dan welkom. De lessen op deze scholen zijn niet zo georganiseerd als in Nederland. Er is vaak niet een duidelijk lesplan en veel zal aankomen op het eigen initiatief van de leraren (en vrijwilligers). Als je op een leuke, interessante en voor de kinderen begrijpbare manier Engelse les geeft zijn ze erg blij. Een duidelijke richtlijn van wat eerst en wat laatst moet…die ontbreekt vaak. Belangrijk dus dat je dat je er zelf wat van gaat maken (in overleg met de lokale leerkrachten). Je start met lesgeven vaak in de ochtend en bent ongeveer 3 tot 6 uur bezig (inclusief voorbereiding).

Teach and Beach in Hua Hin

Super leuke en populaire combi van Engelse les geven en heerlijk relaxen op een bountystrand!  Je geeft 5 dagen per week les aan kinderen tussen de 3 en 18 jaar. Het lesgeven gebeurd op een informele manier, spelenderwijs breng je het Engels over aan de kinderen.Ongeveer 3 uurtjes per dag zul je hiermee bezig zijn, de rest van de dag kun je lekker chillen op het strand. Elke dag ga je naar een ander strand; van Sai Noi beach tot Pranburi beach. Allemaal toppertjes in de buurt van Hua Hin!
Centraal Thailand Engelse les

Lesgeven bij een “Karen tribe”

Hoe leuk is het om tijdens het programma ook nog richting het prachtige zuiden te gaan (ongeveer 5 uur rijden van Bangkok). En het fijne is, je hoeft dit niet alleen te doen, alles wordt voor je georganiseerd. In het Kaeng Krachan nationale park wonen de “Karen tribes” (bewoners van Thailand die nog traditioneel leven). Je zult verblijven in een eenvoudige accommodatie bij de school, dichtbij het dorp van de “Karen tribe”. Bij dit project ga je meehelpen in de dorpen door onder andere Engelse les te geven op scholen, het meehelpen met het opknappen van de scholen en helpen met het voorbereiden van de lunch voor de kinderen. Om de kinderen een betere toekomst te kunnen geven, is het leren van Engels belangrijk. Voor jou als vrijwilliger is het uniek om op deze manier de Karen stam en hun cultuur beter te leren kennen. Dit project is echt iets voor een avontuurlijke vrijwilliger die het leuk vindt om kinderen les te geven en zich onder te dompelen in een andere cultuur en “way of life”. In je vrije tijd kun je lekker gaan zwemmen in de rivier of het mooie nationale park verkennen!

Centraal Thailand Hill tribe jpg

Bouwproject (Clay Housing Construction)

Het bouwproject is in/rondom Singburi. Als vrijwiliger help je (samen met andere vrijwilligers) mee met het bouwen van traditionele huisjes van klei en hout voor de lokale bevolking. Dit soort huizen worden generaties lang al gebouwd en zijn typisch Thais. Het is niet alleen erg leuk om mee te doen, maar ook nog eens erg nuttig én leerzaam. Door de dikke klei die ze gebruiken zijn deze huizen goed geïsoleerd en dat maakt deze huizen lekker cool. En dat is in het warme Thailand geen overbodige luxe! Je hebt voor dit project geen ‘bouwervaring’ nodig, iedereen kan meehelpen. Je helpt mee met het uitsteken van klei voor het maken van bakstenen, je helpt mee met het klaarleggen van de bakstenen om te drogen en met het pleisteren van muren. Let op: aangezien de bakstenen de zon nodig hebben om te drogen, kunnen deze werkzaamheden alleen worden uitgevoerd bij droog en zonnig weer. In tijden van regen kun je meehelpen bij het kinderopvangcentrum om daar herstel- en opknapwerkzaamheden te doen. Centraal Thailand building Clay Houses

Strandweek in Hua Hin

Als je het Thaise gevoel écht te pakken wilt krijgen, dan kun je ook naar een heerlijk Thais ‘bountystrand”. Hua Hin is een populaire strandbestemming in Thailand en ligt op slechts 280 kilometer van Bangkok. Je hebt er mooie lange stranden, wuivende palmbomen, levendige markten en leuke barretjes waar je ’s avonds gezellig een drankje kan doen. Je kunt deze week na je introductie week en/of vrijwilligerswerk boeken. Tijdens deze week ga je tempels, marktjes en verschillende stranden bezoeken. Daarnaast leer je meer over natuurbehoud, maak je het strand schoon én ga je een paar uurtjes lesgeven op een school. Je overnacht in een heel gezellig hotel met prima bedden, een warme douche en een veranda waar ligstoelen staan. Deze week is een perfecte combi van activiteiten en strand! Een relaxtere week bestaat er bijna niet! Het verschil van deze week met het Teach en Beach poject is dat deze week meer een vakantieweek is. Bij Teach en Beach ga je meer vrijwilligerswerk doen.

Centraal Thailand acommodatie strandweek

Meer projecten waaruit je kunt kiezen

Eenmaal in Thailand wordt er elk weekend met alle vrijwilligers besproken hoe ze de aankomende week het liefst zouden willen invullen. Je kunt het vrijwilligersproject doen waarvoor je bij ons geboekt hebt (zie hierboven), maar je kunt ook nog switchen als je dat graag wilt. Wij hebben op onze site namelijk een selectie gemaakt van de projecten die wij graag willen aanbieden. Maar onze partnerorganisatie heeft meer projecten en activiteiten, bijvoorbeeld:

 • Thai Boxing week in Singburi
 • Homestay Akha Hilltribe (in het Noorden van Thailand)
 • Het werken in een apenopvang (Gibbonproject) in Mae Sot
 • Beach yoga in Hua Hin

Let op: Als je andere projecten kiest dan wij aanbieden, dan betaal je eventuele extra kosten ter plekke. Daarnaast zijn wij minder op de hoogte van de werkzaamheden die je daar moet verrichten en kunnen we je minder van dienst zijn als je eenmaal ter plaatste bent.

Prijzen

€   900 – 3 weken, 1 week introductie plus 2 weken project
€ 1125 – 4 weken, 1 week introductie plus 3 weken project
€ 1350 – 5 weken, 1 week introductie plus 4 weken project

Optioneel:
€ 225 – Extra week project
€ 225 – Extra week Thai Buddism
€ 400 – Extra week Trekking
€ 275 – Extra week strand (in Hua Hin)

Bovenstaand zijn maar een paar voorbeelden. Maar er zijn natuurlijk meerdere combi’s te bedenken. Je kunt bijvoorbeeld ook de oriëntatie uitbreiden naar 2 weken en dat combineren met vrijwilligerswerk. Of een week trekking combineren met vrijwilligerswerk. Heb je een leuke combi in gedachten en staat ie niet in bovenstaande opsomming? Mail ons en we gaan een offerte voor je maken die precies aansluit bij jouw wensen. Wij helpen je met het maken van je perfecte reis!

Inbegrepen bij de prijs:

 • Plaatsing in een vrijwilligersproject
 • Ophaalservice vliegveld
 • 1 weekse introductie (indien geboekt)
 • Onderdak (gedeelde accomodatie) en maaltijden
 • Informatiehandboek, hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering en boeken reis
 • Partnerorganisatie in Thailand waar je terecht kunt voor vragen
 • 24-uurs noodnummer

Niet inbegrepen:

 • Vlucht naar Thailand
 • Reserveringskosten (€ 40)
 • Reisverzekering
 • Verklaring omtrent gedrag
 • Eventuele visumkosten
 • Persoonlijke kosten voor excursies, vaccinaties etc.
 • Vrijwilligerstraining (e-learning) voor vertrek bij Stichting Muses
Startdata

Helaas kunnen we vanwege corona deze reis naar Thailand voorlopig nog niet aanbieden. Naar verwachting gaan de projecten vanaf september 2022 weer open.

Toch eerder op reis? Kijk dan bij Reizen in corona tijd.

Mocht reizen naar Thailand weer mogelijk zijn dan geldt:

Je kunt iedere maandag beginnen. Aankomst op zaterdag of zondag. Van maart tot midden mei en de hele maand oktober hebben de Thaise kinderen schoolvakantie. Er worden dan geen Engelse lessen gegeven op school. Er worden in deze periode dan English Camps georganiseerd voor de kinderen. Als vrijwilliger help je dan mee met het geven van Engelse lessen, sport en andere leuke activiteiten. Hoe leuk is dat! Houd er daarnaast nog eens rekening mee dat er in Thailand veel nationale feestdagen (Public Holidays) zijn waarbij de projecten dan gesloten zijn.

Accommodatie

Tijdens de introductie én tijdens het vrijwilligerswerk verblijf je in één van de 3 vrijwilligershuizen in het plaatsje Singburi (tenzij anders vermeld). De huizen zijn ongeveer 10 kilometer van het plaatsje Singburi en staan in een natuurlijke omgeving nabij een rivier. In het huis zijn douches en toiletten, er is een eetruimte, keuken en een centrale ontmoetingsruimte. Er zijn ook kluisjes om je waardevolle spullen in op te bergen. Er zijn meerdere slaapkamers voor de vrijwilligers. Je deelt een slaapkamer met andere vrijwilligers, over het algemeen maximaal 4 per kamer. Jongens en meiden slapen apart.

Voor wie geschikt

Dit project is geschikt voor iedereen vanaf 16jaar die voldoende kennis van Engels heeft. Je hoeft geen ervaring op het gebied van onderwijs, sport of welfare te hebben maar dat is uiteraard wel erg welkom! Voor het medische project is het erg wel erg handig als je enige ervaring hebt.

Belangrijk zijn bepaalde karaktereigenschappen als  een flexibele werkhouding, een ‘open mind’, geduld, aanpassingsvermogen, improvisatievermogen, het tonen van initiatief, zelfstandig kunnen werken en respect en begrip hebben voor lokale tradities en cultuur. Daarnaast beschik je over een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Wat vindt Yvette (onze Azië-coördinator) van het Centraal-Thailand programma?
Wat het Centraal Thailand programma zo leuk maakt is dat deze zo afwisselend is. Elke week kun je een ander project doen, zowel in het noorden, zuiden en in centraal Thailand. Hoe gaaf is dat! En alles is georganiseerd.

De meeste deelnemers die dit programma boeken zijn nog vrij jong. De meeste zijn zo tussen de 16 en 21 jaar. Dit is vaak hun eerste verre reis alleen en zij vinden het fijn dat alles georganiseerd is en in groepsverband gedaan wordt. Ter plaatse zijn er veel vrijwilligers, verdeeld over drie vrijwilligersaccommodaties. Daarnaast kiezen jongeren kiezen vaak voor dit programma omdat het erg afwisselend is. Ze vinden het leuk om meer te leren over de Thaise cultuur, leuke uitstapjes te maken en te helpen op de verschillende projecten. Ze gaan voor de totale belevenis met daarbij uiteraard vrijwilligerswerk als onderdeel van die belevenis. Ze vinden het leuk om te helpen op een project en vinden het erg prettig dat daar samen met andere vrijwilligers zijn.

Let op: doordat je een relatief korte tijd bij de projecten werkzaam bent, kun je minder je steentje bijdragen. De werkzaamheden zijn erg basic. Als je meer uit je vrijwilligerswerk wilt halen en graag meer toegevoegde waarde wilt hebben, dan passen de projecten in bijvoorbeeld Vietnam of Cambodja beter bij je. Bij het programma in Centraal-Thailand gaat het meer om de totale beleving. Vrijwilligerswerk is daar een mooi – maar relatief klein – onderdeel van.

Visie op vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk doe je samen!

Wij vinden het erg belangrijk om verschillende vrijwilligersprojecten in het buitenland aan te bieden. Waarom? Omdat we op die manier de wereld een klein beetje mooier kunnen maken. En het werkt! Jaarlijks krijgen we prachtige cijfers van onze partnerorganisaties van wat er allemaal dat jaar bereikt is en dat is indrukwekkend. Vele handen maken licht werk!

Goede voorbereiding is het halve werk

Maar hoe kun je het vrijwilligerswerk nou een succes laten worden? Dat begint bij een goede voorbereiding waarbij je als vrijwilliger jezelf de volgende vragen zou moet stellen:

 • Zou je jezelf toevertrouwen om dit soort vrijwilligerswerk ook in Nederland te gaan doen? En heb je wel eens nagedacht over welke vaardigheden jij beschikt en welke daarvan van pas zouden kunnen komen bij het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland?
 • Realiseer je dat als je met kinderen gaat werken dat jij – als vrijwilliger – niet de rol van ouder/verzorger/eindverantwoordelijke op je kunt nemen? En dat jouw rol als vrijwilliger ondersteunend van aard zal zijn.
 • Ben je bereid om tijdens dit mooie avontuur zelf ook te leren van de lokale mensen? Er lopen namelijk zo veel mooie en wijze mensen rond op deze wereld…

Bij die goede voorbereiding hoort ook een training van Stichting Muses. Zij geven een professionele en interactieve training om vrijwilligers bewust te laten worden van duurzaam vrijwilligerswerk. Tijdens deze training(en) leer je veel over vrijwilligerswerk maar vooral ook over jezelf (kwaliteiten, valkuilen). Dit maakt dat je bewuster te werk gaat en vaak ook meer kan bereiken tijdens jouw periode als vrijwilliger.

Belangrijk: goede partnerorganisaties in het buitenland 

Maar we kunnen het niet alleen! Zo zorgen de organisaties waarmee we samenwerken in het buitenland voor de kwalitatief goede projecten die we aanbieden. Betrouwbare partnerorganisaties in het buitenland die net zo over vrijwilligerswerk, service, duurzaamheid en kwaliteit  denken als wij.  En die bovendien ook nog eens alles weten van de lokale omstandigheden, cultuur en gewoontes.

Onmisbaar: de gastvrije lokale bevolking!

En natuurlijk is daar de lokale bevolking. Zonder hun gastvrijheid, enthousiasme  en welwillendheid zouden er niet zulke mooie dingen tot stand kunnen komen. Zij staan open om jou  met hun cultuur kennis te laten maken en je mee te laten draaien in hun leven. Hoe mooi is dat!  En ook in de toekomst hopen zij – samen met jou en andere internationale vrijwilligers – de wereld een beetje mooier te kleuren. Respect en verdraagzaamheid zijn daarbij de kernwoorden!

Lees hier meer over het doen van vrijwilligerswerk via Activity International 

Foto's
Centraal Thailand sportproject Centraal Thailand Thai Buddhism Centraal Thailand Siam Culture week Centraal Thailand Engelse les 2 Centraal Thailand beach Centraal Thailand building Clay Houses Centraal Thailand Hill tribe jpg Centraal Thailand Engelse les Centraal Thailand trekking Centraal Thailand drijvende markt Centraal Thailand Lotte 3 Centraal Thailand Lotte 1
Filmpjes
Reisverhalen
Carlijn Ik heb een maand lang een vreemd land ontdekt, super leuke mede vrijwilligers als vrienden gemaakt en de lokale bevolking was super aardig! .... Lees hier meer
#letsmakememories