single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Vrijwilligerswerk in Thailand

Thailand: vrijwilligerswerk met veel cultuur!

Ben je van plan om vrijwilligerswerk in Thailand te gaan doen? En wil je ook wel wat cultuur opsnuiven? En van het strand genieten? Dan is deze reis een hele leuke optie voor jou! Je wordt ondergedompeld in alles waar Thailand bekend om staat. Prachtige natuur, mooie stranden, Boeddhistische cultuur, lekker eten en hele gastvrije mensen. Deze ontdekkingsreis beleef je samen met andere internationale reizigers en vindt plaats in en rondom Hua Hin, één van de bekendste badplaatsen in het Zuiden van Thailand. Na de Culturele week, kan jij je handen uit de mouwen steken op één van de vrijwilligerswerk projecten. Hoe leuk is dat! Let’s go and let’s make memories!

Thailand: cultuur, natuur en strand! Een perfecte combi!

Hua Hin, gelegen op slechts 280 kilometer ten zuidwesten van Bangkok, is een van de populairste strandbestemmingen van Thailand voor zowel de lokale bevolking als backpackers. Wat eerst een knus vissersplaatsje was, is nu een bruisend stadje geworden vol leuke restaurantjes, barretjes, levendige marktjes en mooie lange zandstranden met wuivende palmen. Juist daarom bieden we hier een unieke combinatie van vrijwilligerswerk en een 'ontdek-Thailand'-programma aan, waarbij je kennismaakt met de lieve mensen, mooie cultuur, fijne stranden en de prachtige natuur van Thailand. Hua Hin is ook een prima vertrekpunt om het zuiden van Thailand verder te ontdekken. In het zuiden bevinden zich tal van prachtige eilandjes waaraan je in je vrije tijd een bezoekje kan brengen voor bijvoorbeeld een relaxweekend, of een weekend vol snorkel/duik avonturen, met als afsluiter natuurlijk een bezoekje aan één van de welbekende full moon parties!

Heb je nog tijd over, reis dan zeker ook omhoog richting Bangkok (Centraal Thailand) en ga vanaf daar dan door richting het mooie noorden van Thailand (Chiang Mai). Deze plekken zijn ook meer dan de moeite waard om te ontdekken! Hier vind je groene rijstvelden, prachtige tempels, authentieke steden, watervallen, jungle, bergdorpjes, de Akha bergstammen en nog zoveel meer! Tip, leg een gedeelte van deze afstand af met de (nacht)trein, zo gaaf! Liever meer zien in een groep? Dat is de Ultimate Thailand Island Hopper echt iets voor jou!

Het vrijwilligerswerk in Thailand draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoeleinden van de Verenigde Naties:

SDG-goals-nederlands-4 klein

Vrijwilligerswerk in Thailand in het kort:

0.00

Thailand – Hua Hin: cultuur week + vrijwilligerswerk *

Kies het aantal weken

Extra week vrijwilligerswerk

Toevoegen?

This must be a number!

Thailand – Hua Hin: vrijwilligerswerk *

Kies jouw optie voor vrijwilligerswerk

Thailand – Hua Hin: extra week Thai Boxing

Voeg toe (max. 2 weken)

This must be a number!

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Starten met de Culture week

Deze week word je helemaal ondergedompeld in de Thaise cultuur. Je krijgt informatie over Thailand, krijgt taal- en kooklessen en je maakt leuke excursies in de omgeving. Het doel van deze week is om de andere vrijwilligers wat beter te leren kennen, om meer te leren over de Thaise cultuur en tussendoor heb je ook nog eens tijd om lekker te ontspannen op één van de mooie stranden in en rondom Hua Hin. Je verblijft samen met andere deelnemers in een gezellig vrijwilligers accommodatie en vanuit daar ga je allemaal leuke uitstapjes maken. Op het programma staat onder andere een bezoek aan een paar mooie tempels in de omgeving, hier ga je meer leren over het boeddhisme en geef je eten aan de monniken. Ook ga je naar een lokale markt, om te zien wat ze daar allemaal verkopen. Je zal je ogen uitkijken. Je gaat ook nog naar een bekende grot in de buurt van Hua Hin en midden in deze prachtige grot bevindt zicht een tempel. Het is even klimmen en klauteren om hier te komen, maar dat is de moeite meer dan waard. Om even lekker bij te komen van alle indrukken die je hebt opgedaan, bezoek je een aantal mooie stranden in de omgeving en kan je daar fijn even chillen. En of dat allemaal nog niet genoeg is, ga je ook nog een kijkje nemen bij een prachtig mangrovebos en daar een boottochtje maken over de rivier. Een hele leuke eerste week vol afwisseling en gave avonturen!

Thai Boxing

Sportief? Nog meer cultuur snuiven? Voeg dan een week (of twee weken) Thai boksen aan jouw reis toe! Deze week geeft je de basis om Muay Thai te leren (of als je de basis al hebt deze verder te ontwikkelen). Thai Boxing staat ook bekend als art of the eight limbs. Je leeft een tegenstander te bevechten door gebruik te maken van 8 verschillende contactpunten op het lichaam. Om aan deze week te kunnen deelnemen, moet je wel vrij fit zijn.

Beach - Hua Hin

Onderwijs projecten

Voor de kinderen (die veelal van het platteland komen) is het belangrijk om Engelse les te krijgen. Dit zal hun toekomst zeker ten goede komen. Veelal hebben de Thaise leraren moeite met de Engelse taal, dus is het ook lastig om dit goed over te brengen aan de kinderen. Vrijwilligers spelen hier een belangrijke rol. Daarnaast is de interactie met de internationale vrijwilligers ook erg waardevol voor de kinderen. Hier leren ze zoveel van.

Als vrijwilliger assisteer je de lokale leraar, of sta je alleen voor de klas. Het is een mooie interactie tussen verschillende culturen, het uitwisselen van (les) ideeën en de mogelijkheid om nieuwe vriendschappen te sluiten. Er zijn twee verschillende lesgeefprojecten waar je uit kan kiezen. Een combinatie maken is ook mogelijk. We raden wel aan om minimaal twee weken op één project te zijn. Het kost altijd even tijd om je draai te vinden en om de kinderen te leren kennen. Ook voor de kinderen is het fijn wanneer een vrijwilliger wat langer helpt.

Optie 1: Hua Hin Teaching

Een super leuke en populaire combi van Engelse les geven en heerlijk relaxen op een bountystrand! In de ochtend geef je Engelse les op één van de scholen in en rondom Hua Hin. Op een kleuterschool, basisschool of middelbare school. De kinderen zijn tussen de 2,5 tot 18 jaar oud. Zij beginnen hun dag met het zingen van het volkslied, terwijl de Thaise vlag gehesen wordt. Heel bijzonder om hier bij te mogen zijn als vrijwilliger. Alle leerlingen op school dragen een uniform.

Daarna beginnen de lessen. Je assisteert een lokale leraar bij het geven van de lessen, of je staat alleen voor de klas (veelal samen met een andere vrijwilliger). Het lesgeven gebeurd op een informele manier. Spelenderwijs breng je het Engels over aan de kinderen. Door onder andere ook liedjes te zingen, spelletjes te doen. Er zijn lesmaterialen ter plaatse aanwezig waaruit gewerkt wordt, maar eigen ideeën zijn vaak ook meer dan welkom. Van maandag tot en met vrijdag sta je voor de klas en geef zo’n 2-3 uur per dag les (+ de daarbij komende uren aan voorbereiding). Lunchen doe je veelal op de school. In de middag kan je dan heerlijk bijkomen op één van de mooie stranden in de omgeving.

Let op: Je kan geen voorkeur aangeven qua leeftijd. Ter plaatse zal je zien op welke school de partnerorganisatie je heeft kunnen plaatsen. Wees hierin dus flexibel.

Education - teaching English

Optie 2: Hua Hin Kindergarten (Child Care)

Wil je het liefst met de allerkleinste kinderen werken, kies dan voor dit programma. Je gaat je handen uit de mouwen steken op één van de kleuterscholen / kinderdagverblijven. De kindjes zijn tussen de 2.5 – 6 jaar. Je helpt hier veelal in de ochtend mee voor zo’n 2-3 uur (exclusief de tijd die je kwijt bent aan de eventuele voorbereidingen).

Vaak is er een personeelstekort en zijn een paar extra handen meer dan welkom, want soms bestaat een groep uit wel 30 kindjes. Je assisteert de lokale leidster op de groep of helpt de lokale leraar voor de klas. Er is hulp nodig bij het verzorgen van de kindjes, het geven van simpele Engelse lessen, leuke liedjes zingen, spelletjes doen, art & crafts, enz. Super leuk om te doen!

Rond de middag gaan de kindjes naar bed en ben jij vrij. Tijd om te lunchen! In de middag kan je dan heerlijk bijkomen op één van de mooie stranden in de omgeving.

Kindergarten - teaching

Sport Coaching

Sport zorgt voor een betere gezondheid en je leert samenwerken. Als sport coach help je bij de ontwikkeling van kinderen door ze vaardigheden en doorzettingsvermogen aan te leren. Help lokale begeleiders met geven van sportlessen. Deze lessen vinden meestal plaats na schooltijd. Je bent dan over het algemeen in de middag aan het werk.

Kies jouw reiservaring

Bij boeking geef je aan op welk(e) project(en) je graag vrijwilligerswerk wilt gaan doen. Welk project je ook kiest, het erg belangrijk dat je flexibel bent en eigen initiatief toont. En houd er rekening mee met het feit dat je in een cultuur terecht komt waar veel minder vastligt en sommige dingen anders geregeld zijn dan in Nederland. Zo kunnen werkschema’s en activiteiten ineens veranderen door lokale omstandigheden.

Het vrijwilligerswerk is zeker geen full time job. Het gaat om het leren kennen van het land, de cultuur en je steentje bijdragen op de projecten. Dit samen ervaren met de andere internationale reizigers en de lokale mensen is ook een belangrijk deel van de reis.

Thaise (school)vakanties
Houd rekening met lange schoolvakanties. De schoolvakanties lopen van half maart tot en met half mei en heel oktober. De gewone educatieve projecten zijn tijdens de schoolvakanties gesloten. Er worden dan English Camps georganiseerd waar de Thaise kinderen naar toe kunnen gaan om leuke activiteiten / spelletjes te doen en om Engels te leren. Jij als vrijwilliger helpt hier dan bij mee. Hoe leuk is dat!

Houd er daarnaast nog even rekening mee dat er in Thailand veel nationale feestdagen (Public Holidays) zijn waarbij de projecten ook gesloten zijn!

Education - break

Meer keuze ter plaatse

Eenmaal in Thailand wordt er elk weekend met alle vrijwilligers besproken hoe ze de aankomende week het liefst zouden willen invullen. Je kunt het vrijwilligersproject doen waarvoor je bij ons geboekt hebt (zie bovenstaand), maar je kunt ook nog switchen als je dat graag wilt. Wij hebben namelijk een selectie gemaakt van de projecten die wij het hele jaar kunnen aanbieden. Maar onze partnerorganisatie heeft meer (tijdelijke) projecten en activiteiten, bijvoorbeeld:

 • Natuurbehoud project Hua Hin
 • Bouwproject Hua Hin

Let op: Als je andere projecten kiest dan wij aanbieden, dan betaal je eventuele extra kosten / toeslag ter plekke aan onze partnerorganisatie.

Prijzen

€   990 – 3 weken, 1 week culture week plus 2 weken vrijwilligerswerk
€ 1240 – 4 weken, 1 week culture week plus 3 weken vrijwilligerswerk
€ 1490 – 5 weken, 1 week culture week plus 4 weken vrijwilligerswerk

Optioneel:
€ 280 – Extra week Thai Boxing
€ 240 – Extra week vrijwilligerswerk

Inbegrepen bij de prijs:

 • Plaatsing in een vrijwilligersproject
 • Transfer vliegveld Bangkok naar Hua Hin
 • 1 week Culture
 • Onderdak (gedeelde accommodatie) en maaltijden
 • Hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering
 • Partnerorganisatie in Thailand waar je terecht kunt voor vragen
 • 24-uurs noodnummer

Niet inbegrepen:

 • Vlucht naar Thailand
 • Transfer aan einde verblijf. Ter plekke kunnen ze helpen met een transfer naar Bangkok maar je mag ook zelfstandig verder reizen naar een andere bestemming in Thailand.
 • Reserveringskosten (€ 40)
 • Bijdrage garantie- en calamiteitenfonds (€ 12 per persoon per boeking). Activity International is aangesloten bij garantiefonds VZR Garant en het Calamiteitenfonds Reizen
 • Reisverzekering
 • Verklaring omtrent gedrag
 • Eventuele visumkosten
 • Persoonlijke kosten voor excursies, vaccinaties etc.
Startdata

Je kunt iedere eerste en 3e maandag van de maand beginnen. Aankomst in Bangkok op zondag.

De startdata in 2024 zijn:

 • 7 en 21 januari
 • 4 en 18 februari
 • 3 en 17 maart
 • 7 en 21 april
 • 5 en 19 mei
 • 2 en 16 juni
 • 7 en 21 juli
 • 4 en 18 augustus
 • 1 en 15 september
 • 6 en 20 oktober
 • 3 en 17 november
 • 1 en 15 december

Na aankomst op de luchthaven in Bangkok zal je de bus nemen naar Hua Hin. Deze rit zal ongeveer 5 uur gaan duren. Iemand van onze partnerorganisatie zal je bij aankomst op de luchthaven opwachten en je naar de bus terminal brengen. Het bus ticket wordt vooraf al voor jou geboekt en betaald. Het is een rechtstreekse bus dus je kan gewoon lekker blijven zitten en van het uitzicht genieten. Eenmaal aangekomen bij het busstation in Hua Hin, word je opgehaald en naar de vrijwilligers accommodatie gebracht.

Ga je liever met een privé taxi naar Hua Hin, dan kan dat ook. De rit duurt ongeveer tussen de 3 en 4 uur en kost ongeveer €80.

Van maart tot midden mei en de hele maand oktober hebben de Thaise kinderen schoolvakantie. Er worden dan geen Engelse lessen gegeven op school. Er worden in deze periode dan English Camps georganiseerd voor de kinderen. Als vrijwilliger help je dan mee met het geven van Engelse lessen, sport en andere leuke activiteiten. De kindergarten is het gehele jaar door geopend en heeft niet te maken met schoolvakanties.

Accommodatie

Je verblijft in een fijne accommodatie op een mooi plekje in Hua Hin. De accommodatie heeft ruime kamers met Westerse douches en toiletten. Je deelt een kamer met andere vrijwilligers – 4 tot maximaal 8 per kamer. Jongens en meiden slapen gescheiden. Er is een gemeenschappelijke ruimte waar je gezellig met elkaar kan zitten en gebruik kan maken van de WIFI. Je vuile was kan je was met de hand wassen, tegen betaling laten wassen in het huis, of tegen betaling laten wassen bij een lokale wasserette. In de tuin is een zwembad (ja echt waar!) om te relaxen en even heerlijk af te koelen.

Elke dag wordt er heerlijk voor je gekookt (3 maaltijden door de week en 2 in het weekend). Veelal vegetarische (soms met wat vlees) rijst en noedelsgerechten of typische Thaise gerechten. Heb je speciale dieetwensen dan kan je dit vooraf laten weten en kijken ze ter plaatse wat ze hierin voor je kunnen betekenen. Daarnaast staat er ook altijd tropisch fruit op tafel.

Thailand - Hua Hin - accommodatie en pool

Voor wie geschikt

Dit project is geschikt voor iedereen vanaf 17 jaar die voldoende kennis van Engels heeft. Je hoeft geen ervaring op het gebied van onderwijs te hebben, maar dat is uiteraard wel welkom! Het belangrijkste is dat je enthousiast bent en graag je steentje bij wilt dragen op het project. Belangrijk zijn bepaalde karaktereigenschappen als een flexibele werkhouding, een ‘open mind’, geduld, aanpassingsvermogen, improvisatievermogen, het tonen van initiatief, zelfstandig kunnen werken en respect en begrip hebben voor de lokale tradities en cultuur. Daarnaast is het ook belangrijk dat je beschik je over een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Wat vindt Yvette (onze Azië-coördinator) van het Thailand programma?
Wat het programma in Hua Hin zo leuk omdat je begint met een cultuur week vol activiteiten waardoor je de Thaise cultuur echt goed leert kennen. Daarnaast is het vrijwilligerswerk laagdrempelig. De meeste deelnemers die dit programma boeken zijn nog vrij jong. De meeste zijn zo tussen de 17 en 23 jaar. Dit is vaak hun eerste verre reis alleen en zij vinden het fijn dat alles georganiseerd is en in groepsverband gedaan wordt. Ter plaatse zijn er internationale vrijwilligers. Binnen no time heb je vrienden van over de hele wereld. Daarnaast kiezen jongeren vaak voor dit programma omdat het erg afwisselend is. Ze vinden het leuk om meer te leren over de Thaise cultuur, leuke uitstapjes te maken en te helpen op de projecten. Ze gaan voor de totale belevenis, met daarbij uiteraard vrijwilligerswerk als onderdeel van die belevenis. Ze vinden het leuk om te helpen op een project en vinden het erg prettig dat ze daar samen met andere vrijwilligers zijn.

Visie op vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk doe je samen!

Wij vinden het erg belangrijk om verschillende vrijwilligersprojecten in het buitenland aan te bieden. Waarom? Omdat we op die manier de wereld een klein beetje mooier kunnen maken. En het werkt! Jaarlijks krijgen we prachtige cijfers van onze partnerorganisaties van wat er allemaal dat jaar bereikt is en dat is indrukwekkend. Vele handen maken licht werk!

Goede voorbereiding is het halve werk

Maar hoe kun je het vrijwilligerswerk nou een succes laten worden? Dat begint bij een goede voorbereiding waarbij je als vrijwilliger jezelf de volgende vragen zou moet stellen:

 • Zou je jezelf toevertrouwen om dit soort vrijwilligerswerk ook in Nederland te gaan doen? En heb je wel eens nagedacht over welke vaardigheden jij beschikt en welke daarvan van pas zouden kunnen komen bij het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland?
 • Realiseer je dat als je met kinderen gaat werken dat jij – als vrijwilliger – niet de rol van ouder/verzorger/eindverantwoordelijke op je kunt nemen? En dat jouw rol als vrijwilliger ondersteunend van aard zal zijn.
 • Ben je bereid om tijdens dit mooie avontuur zelf ook te leren van de lokale mensen? Er lopen namelijk zo veel mooie en wijze mensen rond op deze wereld.

Belangrijk: goede partnerorganisaties in het buitenland 

Maar we kunnen het niet alleen! Zo zorgen de organisaties waarmee we samenwerken in het buitenland voor de kwalitatief goede projecten die we aanbieden. Betrouwbare partnerorganisaties in het buitenland die net zo over vrijwilligerswerk, service, duurzaamheid en kwaliteit  denken als wij.  En die bovendien ook nog eens alles weten van de lokale omstandigheden, cultuur en gewoontes.

Onmisbaar: de gastvrije lokale bevolking!

En natuurlijk is daar de lokale bevolking. Zonder hun gastvrijheid, enthousiasme  en welwillendheid zouden er niet zulke mooie dingen tot stand kunnen komen. Zij staan open om jou  met hun cultuur kennis te laten maken en je mee te laten draaien in hun leven. Hoe mooi is dat!  En ook in de toekomst hopen zij – samen met jou en andere internationale vrijwilligers – de wereld een beetje mooier te kleuren. Respect en verdraagzaamheid zijn daarbij de kernwoorden!

Lees hier meer over het doen van vrijwilligerswerk via Activity International 

Foto's
Centraal Thailand Thai Buddhism Centraal Thailand Engelse les 2 Centraal Thailand beach Centraal Thailand building Clay Houses Centraal Thailand Hill tribe jpg Centraal Thailand drijvende markt Centraal Thailand Lotte 3 Centraal Thailand Lotte 1 Kindergarten - teaching Education - teaching English Education - break Beach - Hua Hin Thailand - Hua Hin - accommodatie en pool
Reisverhalen
Carlijn Ik heb een maand lang een vreemd land ontdekt, super leuke mede vrijwilligers als vrienden gemaakt en de lokale bevolking was super aardig! .... Lees hier meer
#followyourdreams