singular.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Sri Lanka

Een mooi land om vrijwilligerswerk met reizen te combineren !

Zeg je Zuidoost-Azië, dan worden als snel landen als Thailand, Indonesië of Vietnam genoemd. Sri Lanka mag zich nog niet in het rijtje scharen van immens populaire Aziatische landen. Maar juist dat gegeven is eigenlijk een reden om nú je backpack van zolder te halen en het vliegtuig te pakken.

Als je het ons vraagt is Sri Lanka een van de mooiste landen waar je kunt rondreizen en vrijwilligerswerk kunt doen. In Sri Lanka kun je dat namelijk prima combineren! Je gaat vrijwilligerswerk doen op 2 locaties; in de buurt van Colombo en in Galle. Je vliegt vanuit Nederland naar Colombo (een echte multiculturele stad waar van alles te beleven valt). Het stadje Galle ligt in het zuiden van Sri Lanka en ligt heerlijk aan de kust. En het vrijwilligershuis ligt in de buurt van het strand. Zo kun je na je werk nog even met de andere vrijwilligers naar het strand. Perfect toch!

Sri Lanka vrijwilligerswerk en reizen

Vrijwilligersprojecten in Sri Lanka

Het vrijwilligerswerk in Sri Lanka bestaat uit verschillende projecten. Er zijn projecten op het gebied van kinderopvang, women empowerment en onderwijs. Zo kun je lesgeven op een school aan kinderen (leeftijd van 3 tot 12) maar ook aan volwassenen en monniken. En omdat je op twee plekken in Sri Lanka verblijft kun je ook twee verschillende projecten gaan doen! Hoe bijzonder is dat! Voordat je begint met het vrijwilligerswerk, krijg je eerst een introductie. Je krijgt een introductie bij onze lokale partner in Colombo en nog eentje in Galle. Zodat je een beetje wegwijs gemaakt wordt in beide omgevingen. Je maakt kennis met de cultuur en nog veel meer.

Sri Lanka vrijwilligersproject met mensen met beperking
Sri Lanka vrijwilligersproject met mensen met beperking

En daarna? Lekker rondreizen in Sri Lanka!

Zit je vrijwilligerswerk er op maar nog geen zin om naar huis te gaan? ga rondreizen! Er zijn oneindig veel mogelijkheden en plenty of dingen te zien. Naar vrijwel elke (middel)grote plaats rijden bussen of treinen. En dat ook nog eens spotgoedkoop: drie uur in de bus kost je nog geen 2 euro. Must-sees in Sri Lanka zijn toch wel Kandy, Ella, Mirissa en Galle. Check in Kandy zeker de Temple of the Tooth, het immense Bahirawakanda Vihara-boeddhabeeld en eet (spotgoedkoop) een hapje bij Kandy Muslim Hotel.

Sri Lanka Kandy

Treinrit naar Ella: een must-do!

Een echte aanrader is de treinrit van Kandy naar Ella. Welke reisgids je ook open slaat, allemaal zullen ze superlatieven gebruiken om deze treinrit te omschrijven: wonderschoon, mooiste ter wereld en sprookjesachtig. En dat is ‘ie ook. Reserveer wel op tijd – lees: een maand van tevoren – voor deze treinrit, anders moet je staan in derde klasse. En daar word je niet blij van. Ella is een van de meest toeristische plaatjes van Sri Lanka. Er zijn tal van leuke barretjes en de prijzen liggen hier wel wat hoger. Beklim de Ella Rock, check de prachtige Nina Arch Bridge en breng een bezoekje aan een Tea Factory.

Rutger E Ella, Nina Arch Bridge 2

Chillen op het strand in Galle en Mirissa

Als je na een paar intensieve dagen in Ella gesloopt bent, is het tijd om te chillen aan het strand. Galle en Mirissa lenen zich daar uitstekend voor. Mirissa is een stuk meer toeristisch en daardoor drukker dan Galle, maar beide plaatsen hebben zo hun charmes. De Instagram-waardige foto bij de palmbomen in Mirissa is wel een must, net als die overheerlijke smoothies bij menig tentje langs het strand.

 

Bekijk hier de details van het vrijwilligerswerk in Sri Lanka

#followyourdreams