single-product.php

Vrijwilligerswerk in Sri Lanka

Aan de slag in dit bijzondere land

Volgens onze coördinator Yvette is Sri Lanka écht een bestemming waar je eens geweest moet zijn! En vrijwilligerswerk in Sri Lanka iets wat je hier bijzonder goed kunt doen. "Een prachtig eiland waar je na het vrijwilligerswerk nog heerlijk kunt rondreizen (dikke aanrader ook, er valt zoveel moois te zien). Een pluspunt, Sri Lanka is gelukkig (nog) niet zo toeristisch als bijvoorbeeld Thailand. Weet wel dat je hierdoor onderweg misschien iets minder snel andere reizigers zult gaan ontmoeten. Maar aan  'vrienden' geen gebrek hoor, de lokale bevolking is ontzettend vriendelijk en behulpzaam en laten je meteen welkom voelen in dit mooie paradijsje op aarde". Colombo is de grootste stad van Sri Lanka, maar gek genoeg niet de officiële hoofdstad. Het is een echte multiculturele, bruisende havenstad waar van alles te beleven valt. In en rondom deze bijzondere stad kun je als vrijwilliger aan de slag. Het vrijwilligershuis ligt net buiten de stad.
 

Vrijwilligerswerk in Sri Lanka is super om te doen!

Het vrijwilligerswerk in Sri Lanka bestaat uit diverse projecten. Er zijn projecten op het gebied van kinderopvang, women empowerment en onderwijs. Zo kun je lesgeven op een school aan kinderen maar ook aan monniken. Hoe bijzonder is dat! Voordat je begint met het vrijwilligerswerk, krijg je eerst een 2-daagse introductie. Je wordt een beetje wegwijs gemaakt in de omgeving, maakt kennis met de  cultuur en nog veel meer. Ook ga je meedoen aan een kookworkshop en ga je eten bij een lokale familie. Rosalie is naar Sri Lanka geweest en heeft er een geweldige ervaring gehad. Lees hier meer over haar vrijwilligerswerk in Sri Lanka! 

Dit project draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoeleinden van de Verenigde Naties:

SDG-goals-nederlands-3 kleinSDG-goals-nederlands-4 klein

Vrijwilligerswerk in Sri Lanka in het kort:

 • Vanaf 2 weken
 • Boek het Travel Package bij voor nog meer Sri Lanka!
 • Prachtige reisbestemming!
 • Vrijwilligerswerk in Sri Lanka is inclusief een introductie
 • Kijk ook even bij onze andere Sri Lanka reis; reizen en vrijwilligerswerk 

 

0.00

Sri Lanka – Colombo: Vrijwilligerswerk

Kies het aantal weken

Travel Package Sri Lanka

Toevoegen

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Na aankomst in Sri Lanka word je opgehaald van het vliegveld door iemand van onze contactorganisatie in Sri Lanka. Hij/zij brengt je naar de accommodatie die zo’n 13 kilometer van Colombo is. Hier kun je even bijkomen van je reis, je tas uitpakken en wennen aan het tijdsverschil, wennen aan het klimaat en natuurlijk kennismaken met andere vrijwilligers. Tijdens de 2 daagse introductie word je een beetje wegwijs gemaakt in de omgeving, maak je kennis met de Sri Lankese cultuur, word je voorbereid op het vrijwilligerswerk, leer je dingen over bijvoorbeeld veiligheid. In de 2e week staat er nog een kookworkshop en een diner bij een Sri Lankese familie thuis op het programma.

Les geven aan monniken, women empowerment en meer!

Er zijn verschillende projecten waar je kunt helpen. Je kunt voor vertrek zelf kiezen welk project je het meeste aanspreekt. Je maakt een top 3 van voorkeuren en dat geven wij door aan onze collega’s in Sri Lanka. Maar aangezien zij er naar streven om alle projecten het hele jaar door ‘bemand’ te hebben, kan het zijn dat je daardoor misschien niet op het project van eerste voorkeur wordt geplaatst (omdat daar al vrijwilligers zijn) maar dat je naar je tweede voorkeur gaat. Op deze manier proberen ze continuïteit voor de projecten te genereren. Voor alle projecten geldt dat je ongeveer 5 uur per dag aan het werk bent. Vaak wordt dat verdeeld in een ochtend- en een middaggedeelte.

Sri Lanka klas

Engelse les
Vrijwilligers die dit project kiezen, gaan helpen met lesgeven. Vaak is dat Engels of wiskunde maar ook creatieve vakken en sport komen aan bod. De begeleiders hebben werkboeken en handleidingen voor vrijwilligers klaarliggen zodat je een beetje weet wat de bedoeling is. Wel zo handig als je geen onderwijservaring hebt. Met name de Engelse lessen zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling van deze kinderen aangezien dat meer kansen biedt op een betere toekomst.

Women Empowerment
Bij dit project help je als vrijwilliger de jonge meiden en volwassen vrouwen in de lokale gemeenschap zich te ontwikkelen. Ook in Sri Lanka is de rol van de vrouw eeuwenlang bepaalt door tradities en cultuur. De man speelde/speelt een belangrijk rol in het leven van meisjes en vrouwen. Zij maken vaak de keuzes voor het meisje/de vrouw. Veel vrouwen konden daardoor niet lezen en schrijven en konden geen opleiding volgen. Maar tijden veranderen, en ook in Sri Lanka krijgt de vrouw langzaam een andere rol in de maatschappij. Bij dit project help je vrouwen bij deze bewustwording door het geven van leerzame trainingen waarmee hun zelfbewustzijn wordt gestimuleerd. Engelse les en computerles is daarbij erg belangrijk!

Lesgeven aan monniken
Dit project is ongeveer 5 kilometer van Colombo. Op deze school komen boeddhistische monniken van alle leeftijden (8-25 jaar). De kinderen zitten hier ook vaak intern en wonen dus niet meer bij hun ouders. Als vrijwilliger help je mee les te geven aan de monniken.  Engelse les en wiskunde wordt het meest gegeven door vrijwilligers. Maar ook sport en andere activiteiten. Een ervaring op zich om dit mee te mogen maken!

Sri Lanka lesgeven aan monniken

Prijzen

€  700 – 2 weken
€  850 – 3 weken
€1000 – 4 weken
€1300 – 6 weken
€1500 – 8 weken

€  150   Extra week
€  295
 –  Travel Package (weekendexcursie Kandy + weekendexcursie Yala NP)

Inbegrepen:

 • Airport pick up en vervoer naar accommodatie (aankomst startdatum vanaf 10.00 tot 06.00 volgende ochtend)
 • 2-daagse introductie
 • Culturele activiteiten (dance class, kooklessen, marktbezoek)
 • Accommodatie in vrijwilligershuis
 • 3 maaltijden per dag (maandag t/m vrijdag)
 • 3 maaltijden op zaterdag/zondag. Bij het doen van excursies alleen ontbijt.
 • Transport van en naar projecten
 • Begeleiding door onze contactpersonen ter plaatse
 • Informatiehandboek, hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering en het boeken van je reis
 • Vrijwilligerstraining voor vertrek door Stichting Muses
 • Certificaat na terugkomst

Niet inbegrepen:

 • Vlucht naar Colombo Bandaranayake International Airport (CBM), Sri Lanka
 • Excursies in het weekend
 • Lunch en avondeten tijdens excursies
 • Maaltijden op aankomstdag
 • Reserveringskosten (€ 40)
 • Reisverzekering
 • Verklaring omtrent gedrag
 • Persoonlijke kosten voor excursies, lokale reiskosten, extra maaltijden en drankjes, vaccinaties e.d.
Startdata

Startdata 2019

Aankomst is op Colombo Bandaranayake International Airport (BIA) op de startdatum. Je kunt de hele dag aankomen (tussen 10.00 ‘s ochtends en ‘s nachts 06.00 (is dan dag na startdatum)). Wanneer je een andere aankomstdag prefereert kunnen we nog wel een airport pickup service voor je regelen, maar daar komen dan wel extra kosten bij. Na 2 weken in Colombo te zijn geweest, word je op de zaterdag vanaf het vrijwilligershuis in Colombo opgehaald door onze partnerorganisatie uit Galle en gaat het volgende avontuur beginnen.

Je kunt vanaf 12.00 uur terecht in de accommodatie. Kom je vroeger aan, dan zullen ze er alles doen om de accommodatie eerder klaar te krijgen. Maar dat is niet gegarandeerd.De Child Care projecten zijn gesloten tijdens de Nationale Holidays in Sri Lanka.

 • 14 en 28 januari
 • 11 en 25 februari
 • 11 en 25 maart (niet in Galle)  
 • 6 en 20 mei
 • 3 en 17 juni 
 • 1, 15 en 29 juli
 • 12 en 26 augustus
 • 9 en 23 september
 • 7 en 21 oktober
 • 4 en 18 november
 • 2 en 30 december
Vrije dagen in 2019 zijn: 15 januari, 4 en 19 februari, 4 en 20 maart, 13,14 en 19 april, 1 en 18 mei, 5 juni, 16 juli, 12 en 14 augustus, 13 september, 12 november, 11 en 25 december.

Engelse lesgeven op scholen is niet mogelijk in de vakanties, wel kun je dan les gaan geven aan vrouwen, monniken of in een zomerkamp aan kinderen. Of je kunt de leraren extra lessen geven.

Schoolvakanties in Colombo zijn: 

 • 8 april t/m 26 april. Lesgeven op scholen en aan monniken niet dan niet mogelijk.
 • 30 juli t/m 30 augustus. Lesgeven op scholen is dan niet mogelijk. Lesgeven aan monniken wel.
 • 4 december t/m 4 januari. Lesgeven op scholen is dan niet mogelijk. Lesgeven aan monniken wel.

Child Care project niet mogelijk van 20 december t/m 2 januari.
Women Empowerment project niet mogelijk van 8 april t/m 18 april.

Accommodatie

Het vrijwilligershuis staat in Battara Mula, een rustige buurt in Colombo. Het is ongeveer 13 kilometer vanaf het centrum. Het huis heeft een gemeenschappelijke woonkamer met televisie en internetaansluiting. Bij het huis zit een leuke tuin. De (gedeelde) slaapkamers beschikken over airconditioning.

Voor ontbijt, lunch en avondeten wordt gezorgd. Ook in de weekenden, behalve als je mee gaat doen aan excursies. Dan is alleen ontbijt inbegrepen.

Sri Lanka accommodatie 1

Sri Lanka accommodatie

Sri Lanka accommodatie

Voor wie geschikt

Een bestemming waar je eens geweest moet zijn! Een prachtig eiland waar je na het vrijwilligerswerk nog heerlijk kunt rondreizen (dikke aanrader ook, er valt zoveel moois te zien). Een pluspunt, Sri Lanka is gelukkig (nog) niet zo toeristisch als bijvoorbeeld Thailand. Weet wel dat je hierdoor onderweg misschien iets minder snel andere reizigers zult gaan ontmoeten. Maar aan “vrienden” geen gebrek hoor, de lokale bevolking is ontzettend vriendelijk en behulpzaam en laten je meteen welkom voelen in dit mooie stukje paradijs op aarde.

Dit programma is het leukste voor deelnemers die tussen de 16 en uiterlijk 25 jaar zijn. De meeste deelnemers boeken dit programma voor 4 of 6 weken. Je bent in hele goede handen bij onze partnerorganisatie. Ze zijn ontzettend vriendelijk en staan altijd voor je klaar.

Visie op vrijwilligerswerk

Let’s make memories!


Mooie herinneringen maken, daar gaat het bij ons om. Voor ons is het bijna vanzelfsprekend dat deze mooie herinneringen samen gemaakt worden. Met ons, met jou, met onze contactpersonen én met de lokale bevolking. Zodat alle partijen aan het eind van jouw reis kunnen terug kijken op een fantastisch avontuur. Want hoe mooi is het om samen herinneringen te kunnen delen?!

Let’s give it a thought!
Het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland zal jou ongetwijfeld veel mooie herinneringen brengen. Je leert de taal en gewoontes van het land kennen en je leeft een tijdje in een compleet andere omgeving. Je krijgt de kans om in een  andere cultuur te duiken en dingen te zien die je als  gewone toerist niet te zien krijgt.  Bovendien leer je flexibel, geduldig  en zelfstandig te zijn  en zal er een beroep worden  gedaan op je  improvisatievermogen. Een bijzondere en leerzame ervaring waar je je hele leven wat aan gaat hebben!

Tot zover de voordelen voor jou. Maar hoe kun je jouw reis nou ook voor anderen een succes te laten worden? Dat begint bij een goede voorbereiding! Lees daarom onderstaande vragen maar eens door en bedenk wat jouw antwoord op de vragen zal zijn.  Gewoon, om je bewust laten te worden wat de impact van jouw verblijf kan hebben en hoe jij jouw ervaring op een goede manier kunt gaan delen.

 • Zou je jezelf toevertrouwen om dit soort vrijwilligerswerk ook in Nederland te gaan doen? En heb je wel eens nagedacht over welke vaardigheden jij beschikt en welke daarvan van pas zouden kunnen komen bij het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland?
 • Realiseer je dat als je met kinderen gaat werken dat jij – als vrijwilliger – niet de rol van ouder/verzorger/eindverantwoordelijke op je kunt nemen? Jouw rol als vrijwilliger zal ondersteunend van aard zijn.
 • Ben je bereid om tijdens dit mooie avontuur zelf ook te leren van de lokale mensen? Er lopen namelijk zo veel mooie en wijze mensen rond op deze wereld…
 • Snap je dat je de privacy van lokale mensen (en kinderen in het bijzonder) moet respecteren en niet zo maar foto’s van alles en iedereen op Facebook/Instagram kan zetten?
 • Kun je je voorstellen dat je ergens komt waar er andere ‘regels en gewoontes’ zijn die jij misschien heel raar en onbegrijpelijk vindt? En dat deze gewoontes niet beter of slechter zijn maar gewoon anders?

 

Let’s make it possible!
Wij op onze beurt zullen er ook alles aan doen om jou én de lokale bevolking een mooie herinnering te geven. Daar zijn we dan ook elke dag mee bezig. We zorgen dat de vrijwilligersprojecten die we aanbieden duurzaam zijn en voldoen aan internationale richtlijnen. Daarnaast proberen we je goed en gedegen voor te bereiden op het werk dat je gaat doen. Je krijgt van ons veel tips, adviezen en duidelijk omschreven gedragsregels. Deze zijn door de organisatie Better Care Network Netherlands opgesteld (aangezien zij hiervoor de juiste kennis in huis hebben) en wij onderschrijven die volledig. Daarnaast bieden we je een training voor vertrek aan (verplicht) en krijg je ook nog eens een introductie als je eenmaal ter plaatse bent.

 Let’s do this together!
Oké, we hebben het over jou gehad, we hebben het over ons gehad…rest er nog een partij waar we niet zonder kunnen: onze goede en betrouwbare partnerorganisaties in het buitenland die net zo over vrijwilligerswerk, service en kwaliteit  denken als wij.  En die bovendien ook nog eens alles weten van de lokale omstandigheden, cultuur en gewoontes. Wij werken al jaren met hen samen, dat vinden we belangrijk. Want alleen met een hechte samenwerking kun je op de lange termijn een verschil maken. En dat blijkt ook wel, want zij hebben de afgelopen jaren (samen met alle enthousiaste vrijwilligers) voor heel veel mooie resultaten gezorgd.
En natuurlijk is daar de lokale bevolking. Zonder hun gastvrijheid, enthousiasme  en welwillendheid zouden er niet zulke mooie dingen tot stand kunnen komen. Zij staan open om jou  met hun cultuur kennis te laten maken en je mee te laten draaien in hun leven. Hoe mooi is dat!  En ook in de toekomst hopen zij –samen met jou en andere internationale vrijwilligers – de wereld een beetje mooier te kleuren. Respect en verdraagzaamheid zijn daarbij de kernwoorden!

En dat gaan we samen doen. Schouders eronder en go! Let’s do this together. Let’s make memories!

Extra opties

Travel Package: nog meer Sri Lanka!

Wil je meer zien van Sri Lanka? Dat kan! Boek dan het Travel Package en je krijgt heel veel meer van Sri Lanka te zien. Zo staat er een weekend excursie naar Kandy (leuk!) en Colombo op het programma. Je bezoekt een prachtige botanische tuin, je krijgt een sightseeing door Kandy en je bezoekt een Boeddhistische tempel en musea. In Colombo krijg je ook ene prachtige sightseeing met verschillende ‘must-sees’. Dit alles in het eerste weekend. In het tweede weekend bezoek je het fantastisch mooie natuurgebied Kiranda Tissamaharama en het Yala National Park. Daar overnacht je ook. De zondag ga je naar Battaramulla. Super!

Kosten € 250

Sri Lanka strand

Foto's
Sri Lanka vrijwilligersproject met mensen met beperking 2 Sri Lanka henna painting Rosalie Sri Lanka vrijwilligersproject met mensen met beperking Sri Lanka vrijwilligerswerk Rosalie Sri Lanka Rosalie met 2 andere vrijwilligers Sri Lanka Alex op reis Sri Lanka Reis van mijn leven Ena in de tuktuk Sri Lanka Reis van mijn leven Groep vrijwilligers jpg Sri Lanka Reis van mijn leven 3 meisjes Sri Lanka Reis van mijn leven Ena met zus en vriendin Sri Lanka Reis van mijn leven Kids aan het werk Sri Lanka Reis van mijn leven klas Sri Lanka Reis van mijn leven strand Sri Lanka Reis van mijn leven olifanten in de rivier Sri Lanka Reis van mijn leven klassefoto 2
Filmpjes
Reisverhalen
Rosalie De Roy van Zuijdewijn Mijn reis in Sri Lanka was echt ge-wel-dig! Ik heb zo ontzettend veel gezien van het land en zoveel gedaan in een korte tijd! Het werken bij het weeshuis en met de gehandicapten waren ervaringen die ik nooit had willen missen! Ik kan de Sri Lanka Experience dan ook zeker aanraden omdat het een geweldige combinatie is van nuttig vrijwilligerswerk waarbij je het land van binnenuit meemaakt en van leuke excursies met 'locals' waarbij je op een bijzondere manier het prachtige Sri Lanka leert kennen. Refreshingly Sri Lanka, the wonder of Asia!.... Lees hier meer
#letsmakememories