single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Traveling Classroom Costa Rica, Cuba & Guatemala

Spaans, surfen, cultuur, dansen & excursies in Midden-Amerika: Traveling Classroom

Midden-Amerika ontdekken, niet alleen maar in een groep met andere jongeren uit Nederland? Het kan! Op één vaste datum in 2023 bieden wij jouw een geweldige reis van 12 weken: de Traveling Classroom Costa Rica, Cuba & Guatemala. Drie landen, 3 avonturen - 1001 herinneringen. Een unieke ervaring met Spaanse les, surfen, vrijwilligerswerk, salsa dansen, cultuur, vulkanen, strand en heel veel excursies. Vergeten we nog wat? Herinneringen en vrienden voor het leven!

Costa Rica...

Esta pura vida! Het is puur genieten. Nadat je de vlucht naar San Jose achter de rug hebt, reis je naar het tropische Santa Teresa. De eerste twee weken bestaan uit een combinatie van Spaanse lessen, surfen en vrijwilligerswerk. In week 3 draait het om schildpadden. En gelukkig is september een prima periode voor zowel volwassen- als baby schildpadden. Je gaat 4 tot maximaal 7 dagen aan de slag bij Cirenas Turtle Conservation. En een reis naar Costa Rica zou niet compleet zijn zonder een avontuur in de prachtige natuur. Een aantal dagen in Monteverde National Park zijn een absoluut hoogtepunt.

Cuba

Na de eerste 4 weken staat de reis naar Cuba op het programma. Leven in het hartje van Havana, hoe bijzonder is dat? Werk aan je Spaans, maar leer ook salsa dansen. En hoe maken ze eigenlijk die bekende Cubaanse sigaar? Ook op Cuba maak je van alles mee! Hoogtepunt: de super aardige lokale bevolking, de live muziek die je overal hoort. En misschien de excursie in week 3 naar Viñales. Natuurlijk geef je ook wat terug door een aantal middagen te helpen op een vrijwilligerswerkproject.

En tenslotte Guatemala

Waarom stoppen bij twee als je naar drie geweldige landen kunt. Dat dachten wij ook dus pakken we Guatemala ook nog 'even' mee. Wat kan je daar doen? We geven je graag een idee. Antigua, vulkanen, Spaanse les, Lake Atitlan, hiken, suppen, yoga, Maya cultuur, avontuur, jungle, Tikal en heel veel fun. Je reist van Cuba naar Guatemala La Aurora Airport, en dan direct door naar Antigua. Wat een mooie stad is dit! In het historische centrum lijkt de tijd wel stil te hebben gestaan. En er is veel meer te ontdekken in dit land met z'n bijzondere geschiedenis en cultuur. Let's explore!

Reisgenoten

De Traveling Classroom is een combinatie van 3 populaire Kickstart reizen: Kickstart Costa Rica, Kickstart Cuba en Kickstart Guatemala. Ook als het aantal medereizigers tijdens de 12 weken Traveling Classroom niet groot is, ontmoet je op elke bestemming ook de deelnemers aan de individuele Kickstart reizen. In Costa Rica zullen zo'n 15 tot 20 mede-reizigers zijn, en in Cuba en Guatemala verwachten we 5 tot 10 andere deelnemers.

Is 12 weken voor jou te lang? Dan is één of een combinatie van twee Kickstart reizen ook een leuke optie.

De Traveling Classroom in het kort:

 • 12 weken
 • Groepsreis met andere Nederlanders
 • Eén startdatum in 2024: 1 september
 • Drie landen, 1001 herinneringen
 • Spaans, surfen, schildpadden, salsa, sigaren en spannende avonturen
6,750.00
Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

12 weken een fantastische reis door 3 landen in Midden-Amerika. Spaans, surfen, vrijwilligerswerk, schildpadden en hiken in Costa Rica. Ook in Cuba taallessen met daarbij salsadansen, vrijwilligerswerk en mooie excursies. En tenslotte in Guatemala een ontdekkingsreis door dit indrukwekkende land met Maya cultuur, natuur en natuurlijk oefen je ook nog wat Spaans. En dat in een groep!

Week 1 & 2 – Costa Rica

Jouw reis start op 3 september in Costa Rica. Op deze dag moet je in San Jose zijn voor de transfer naar Santa Teresa. Wij adviseren je om op zaterdag 2 september aan te komen. De extra nacht regelen we graag voor je.

De eerste 14 dagen staan in het teken van Spaans, vrijwilligerswerk en surfen (of als surfen niet jouw ding is: yoga). Elke ochtend begin je met lessen Spaans (meestal van 09:00 tot 11:00 uur). Geen klassen zoals je thuis gewend bent maar in kleine groepjes, buiten in de tuin of aan het strand tussen palmbomen en wildlife. Op een ontspannen en zeer praktische manier. En het niveau wordt op jou aangepast; of je nu beginner bent of al redelijk Spaans spreekt. In de middagen ga je afwisselend surfen (eventueel yoga) of vrijwilligerswerk doen. Ook staat er op woensdag een leuke excursie op het programma. In de weekenden heb je vrij tijd, kan je extra surfen of een (optionele) excursie gaan doen. Wat een start van dit avontuur.

Costa Rica Break surfen

Week 1
Maandag: ontbijt, test om jouw niveau van het Spaans te bepalen, lunch, surfen
Dinsdag: ontbijt, Spaans, lunch, vrijwilligerswerk*
Woensdag: ontbijt, Spaans, lunch, excursie naar de Rockpools
Donderdag: ontbijt, Spaans, lunch, surfles
Vrijdag: ontbijt, Spaans, lunch, vrijwilligerswerk
Weekend: brunch, vrije tijd en optionele excursies

*Je gaat aan de slag bij verschillende projecten, afhankelijk van het seizoen. Dit varieert van de lokale ‘Jakera Club’. het Tropical Forst project  tot ‘Beach Conservation’ in samenwerking met de ‘Santa Teresa Lifeguards’.

Week 2
Maandag: ontbijt, Spaans, lunch, vrijwilligerswerk
Dinsdag: ontbijt, Spaans, lunch, surfen
Woensdag: ontbijt, Spaans, lunch, Jungle walk
Donderdag: ontbijt, Spaans, lunch, vrijwilligerswerk
Vrijdag: ontbijt, Spaans, lunch, surfen
Weekend: brunch, vrije tijd en optionele excursies

De avonden zijn vrij om de restaurants en het uitgaansleven van Santa Teresa te ontdekken. Ook worden er in de avond regelmatige leuke activiteiten georganiseerd zoals dansles, kookklas, karaoke avond etc.). Naast dat je kunt eten in één van de restaurantjes in de omgeving, kan je ook bij de accommodatie je maaltijd halen (ca. € 10) of zelf koken.

Turtle Conservation

De timing van de reis is perfect voor schildpadden; september val midden in het seizoen waarin schildpadden hun eieren leggen en wanneer jonge schildpadden uit de eieren kruipen. Je gaat in week 3 een aantal dagen aan de slag in Cirenas bij het Turtle Conservation project. De schildpadden nestelen zich op het strand om uit te rusten en eieren te leggen. Het hoofddoel van het vrijwilligerswerk is het beschermen van de vrouwelijke schildpad en haar nest tegen stropers, roofdieren, overstromingen door hevige regenval en strand erosie. Dat betekent soms ook dat je in de nacht actief bent. Spannend maar zo gaaf om mee te maken.

Week 3
Maandag t/m vrijdag: Schildpaddenproject, 3 maaltijden per dag inbegrepen
Weekend: mogelijk nog 1 of zelfs 2 dagen bij het project (ligt aan de hoeveelheid werk), of anders terug naar Santa Teresa voor een vrij weekend

Monteverde Adventure

Monteverde National Park is een van de bekendste natuurgebieden in Costa Rica. De ‘Groene Bergen’… en groen is het zeker! Dat betekent dat het er ook wat meer regent dan aan de kust. Dat zal de pret echter niet drukken! Afhankelijk van het weer ga je 4 of 5 dagen dit gebied ontdekken. Je verblijft in Santa Elena en bezoekt zowel de Cloud Forest als het tropische regenwoud. Naast wandelen en een hangbrug-avontuur zijn er optionele excursies (Zipline, koffieplantage, paardrijden of Bungee jumpen). Vanuit Santa Elena reis je naar San Jose voor de vlucht naar de tweede bestemming: CUBA!

Week 4
Maandag t/m vrijdag: Activiteiten in Monteverde National Park (ontbijt en lunch inbegrepen)
Weekend: Brunch, vrije tijd, transfer naar San Jose en vlucht naar Havana

Cuba: Spaans leren, salsa en cultuur in Havana

Na aankomst in Havana en heb je even de tijd om uit te rusten en maak je kennis met de begeleiders. Op maandag begint het verblijf op Cuba met een wandeling door het oude centrum van Havana. Je leert de weg een beetje kennen, ziet waar de leuke restaurantjes zijn en krijgt praktische tips over geldzaken en dergelijk. De rest van de week begin je in de ochtend met Spaanse les. De lessen zijn 3 x 45 minuten met een pauze van 15 minuten.

Op dinsdagmiddag ga je naar dansles. Als eerste leer je natuurlijk de Salsa, maar afhankelijk van je hoe snel je leert kun je ook kennis maken met Kizomba, Bachata, Reggaeton, Son, Rueda de Casino, Mambo, Cha Cha Cha, de Rumba en misschien een paar moves waar je nog nooit van hebt gehoord! De overige middagen heb je een excursie in Havana en ga je vrijwilligerswerk doen. Op zaterdag kun je lekker met de groep naar het strand of vrijwilligerswerk doen (beide optioneel) en ’s avonds lekker uitgaan in een salsaclub! Mojito erbij…niets meer aan doen!

Cuba groep

Week 5 zal er ongeveer zo uitzien:
Maandag: Ontbijt, introductie inclusief rondwandeling de buurt van de accommodatie (Havana Vieja), lunch & Spaanse les
Dinsdag: Ontbijt, Spaans, lunch & dansles
Woensdag: Ontbijt, Spaans, lunch en Culture Walk
Donderdag: Ontbijt, dag wandeling (Historical Walk to Old Havana) met tijdens de wandeling Spaanse les
Vrijdag: Ontbijt, Spaans, lunch & vrijwilligerswerk
Weekend: Brunch, begeleide strandexcursie, vrije tijd, vrijwilligerswerk (optioneel) en een begeleide avond uit naar een Salsaclub

Spaanse les & vrijwilligerswerk

Tijdens de tweede week blijf je ’s ochtends Spaanse les volgen en twee middagen in de week dansles, want alleen door veel te oefenen krijg je je heupen een beetje los en krijg je de pasjes onder de knie! Op maandag en woensdag heb je weer excursies en op vrijdagmiddag (en eventueel zaterdagochtend) ga je vrijwilligerswerk doen. Op zaterdag kun je weer mee naar het strand én ’s avonds lekker dansen!

Ons Cuba-team ondersteunt belangrijke gemeenschapsinitiatieven zoals Proyecto Barrio Habana, Proyecto Suspiro, Area deprtiva Trece de Marzo en Proyecto Beisbolito – allemaal belangrijke centra die het welzijn van gezinnen en kinderen ondersteunden.

Week 6:
Maandag: Ontbijt, Spaans, lunch & Culture Walk door Central Havana
Dinsdag: Ontbijt, Spaans, lunch & dansles
Woensdag: Ontbijt, Dagtocht naar Castillo El Morro, Casa de Che & een Tobacco shop. Spaanse les tijdens deze excursie
Donderdag: Ontbijt, Spaans, lunch & dansles
Vrijdag: Ontbijt, Spaans, lunch en vrijwilligerswerk
Weekend: Brunch, begeleide strandexcursie, vrije tijd, vrijwilligerswerk (optioneel) en een begeleide avond uit naar Parisien Cabaret show in Hotel National

Derde week in Cuba: trip naar Viňales

In de derde week reis je met je groep door naar Viňales. De Vallei van Viñales behoort tot de absolute bezienswaardigheden van Cuba. Deze regio heeft een uniek landschap, waar je goed kunt wandelen en paard rijden. En dat gaan jullie dus ook doen! Het is bijna 200 kilometer rijden naar Viñales en het is werkelijk een prachtige route dus ogen open houden onderweg! De Valle de Viñales is ook bekend omdat ze hier de tabak voor in de wereldberoemde Cubaanse sigaren kweken. Een bezoek aan een Tabaco Farm staat uiteraard ook op het programma. Op donderdag reizen jullie weer terug naar Havana omdat er vrijdagochtend weer een excursie op het programma staat.

Week 7:
Maandag: Ontbijt, reis naar Viňales, lunch & Welcome Tour
Dinsdag: Wandeling naar farmstead voor zonsopkomst, ontbijt, vrije tijd, lunch & paardrijden naar Tobacco Farm
Woensdag: Ontbijt, begeleid bezoek aan Cueva del Indio, lunch & Muro Prehistorico excursie
Donderdag: Ontbijt, terugreis naar Havana, lunch & vrije tijd
Vrijdag: Ontbijt, excursie naar Tobacco Factory, lunch & dansles
Weekend: Brunch, begeleide strandexcursie, vrije tijd, vrijwilligerswerk (optioneel) en een begeleide excursie (wandeling Paseo de Prado & Callejon de Mamer + show)

Terug in Havana

In de laatste week zijn alle ochtenden gevuld met Spaanse les en de middagen bestaan uit danslessen, vrijwilligerswerk en cultuur. Een heerlijke week waarin je merkt dat zowel je Spaans als je dans-moves ongelooflijk vooruit zijn gegaan! Het niet onwaarschijnlijk dat jij in deze week al in het Spaans droomt…. Inmiddels ken je de stad ook op je duimpje en heb je vast al favoriete plekjes ontdekt waar je graag gaat eten of een cocktail drinkt. Geniet er van want vanaf zaterdag is het tijd om je rugzak weer in te pakken en je klaar te maken voor vertrek (óf naar huis óf naar een volgend avontuur). Gelukkig heb je de herinneringen nog!

Planning week 8:
Maandag: Ontbijt, Spaans, lunch & Santera Culture
Dinsdag: Ontbijt, Spaans, lunch & dansles
Woensdag: Ontbijt, Spaans, lunch & begeleide excursie naar het War Museum waar je meer hoort over Fidel en de Cubaanse Revolutie
Donderdag: Ontbijt, Spaans, lunch & vrijwilligerswerk
Vrijdag: Ontbijt, Spaans, lunch, begeleid bezoek aan souvenir- en kunstmarkt & begeleide stapavond
Weekend: Brunch en vertrek uit Cuba. De transfer naar de luchthaven is inbegrepen. Op naar Guatemala!

De (meeste) avonden zijn vrij. Zo kan je zoveel mogelijk het uitgaansleven en de restaurants van Havana ontdekken. Avondeten is ook in Cuba niet bij de reis inbegrepen.

Het laatste hoofdstuk: Guatemala

Op 29 oktober vlieg je van Havana naar Guatemala City. Dit is geen stad voor een goede eerste indruk van dit prachtige land. We regelen na aankomst dan ook direct een transfer naar het prachtige Antigua. Hier verblijf je de eerste week. Volg Spaanse les en geniet van al het moois dat deze oude hoofdstad en de nabije omgeving te bieden heeft!

Elke dag staat er een leuke excursie op het programma en in de middag volg je Spaanse les.

Week 9
Maandag: ontbijt, vrije ochtend, lunch & welcome meeting
Dinsdag: ontbijt, begeleide wandeling historisch centrum Antigua en het Jade Museum, lunch, Spaans
Woensdag: ontbijt, begeleide hike naar uitzichtpunt, lunch, vrijwilligerswerk
Donderdag: ontbijt, excursie naar koffieplantage, lunch en Spaans
Vrijdag: ontbijt, bezoek aan lokale markt, lunch, Spaans
Weekend: brunch, vrije tijd en optionele excursies

Lago Atitlan; heel veel activiteiten!

De komende twee weken verblijf je nabij Lago Atitlan; een prachtig meer omringt door vulkanen. Je gaat veel leuke dingen doen en werkt daarnaast ook nog aan je Spaans. Op maandag reizen we met een bus en speedboot naar onze volgende accommodatie. Verder staat deze week in teken van het ontdekken van Santa Cruz, kooklessen, yoga en kanovaren of Stand-Up-Paddle-boarden op het vulkanische meer!

Guatemala hike

Je gaat ook iets terug geven aan de lokale community. Een aantal middagen gedurende de eerste week aan Lago Atitlan gaan we namelijk vrijwilligerswerk doen. Onze vrijwilligersprojecten helpen bij het renoveren van de lokale basisschool. We kunnen helpen bij een project waar we plastic afval verzamelen en recyclen. En daarnaast zullen we op de basisschool Engelse lessen geven en helpen bij sport en spelletjes. Ook met de activiteiten ondersteunen en helpen we de lokale gemeenschap, doordat kook- en weeflessen allemaal worden gegeven door lokale, inheemse organisaties.

Drijvend over het water van het meer van Atitlan, omringd door panoramische uitzichten op meerdere vulkanen, is een werkelijk unieke ervaring. Zo laag op het water op een paddleboard of kajak is het uitzichten op de omringende vulkanen nog indrukwekkende. Even relaxen – adem in, adem uit – wat is een betere plek om rustig te worden dan je wordt omringd door zo’n landschap. Het meer van Atitlan staat bekend om de prachtige natuur en indrukwekkende vulkanen Maar ook om de traditionele cultuur en leuke kleine nederzettingen. In deze omgeving ga je ook de handen uit de mouwen steken in de keuken. Tijd voor een kookles.

Ook is er tijd om nog wat meer aan je Spaans te werken! En in de tweede week aan het meer staan er nog een aantal leuke verrassingen op het programma!

Week 10
Maandag: ontbijt, transfer naar Lago Atitlan, lunch & welcome meeting & wandeling in Santa Cruz
Dinsdag: ontbijt, workshop koken, lunch, vrijwilligerswerk
Woensdag: ontbijt, ‘sunrise hike’, lunch, vrijwilligerswerk
Donderdag: ontbijt, stand-up paddle / kayak excursie, lunch en vrijwilligerswerk
Vrijdag: ontbijt, yoga, Spaans, lunch, vrijwilligerswerk
Weekend: brunch, vrije tijd en optionele excursies

Week 11
Maandag: ontbijt, workshop weven, lunch, Spaans
Dinsdag: ontbijt, yoga, lunch, Spaans
Woensdag: ontbijt, begeleide hike naar canyon & waterval, lunch, Spaans
Donderdag: ontbijt, stand-up paddle / kayak excursie, lunch en Spaans
Vrijdag: ontbijt, lunch en vrij tijd. Inpakken voor de lange reis naar het noorden van Guatemala.
Zaterdag: ontbijt en de 8 uur durende reis naar Shemuc Champey. Vergeet onderweg niet te genieten van de mooie route!

Natuur en Maya cultuur

Alweer de laatste week van deze geweldige reis. En wat staat er afsluiting nog veel moois op het programma! Wat dacht je van de jungle rond Shemuc Champey plus misschien we het mooiste tempelcomplex die de Maya’s hebben gemaakt; Tikal.

Week 12
Zondag: ontbijt, tubing, lunch en verkennen van de omgeving van Zephyr Lodge
Maandag: ontbijt en dagtocht in de omgeving van Shemuc Champey
Dinsdag: ontbijt en transfer naar Flores
Woensdag: rustige ochtend met brunch en tijd om Flores te ontdekken. Ga bijvoorbeel kayakken op het meer of bezoek een wildlife sanctuary.
Donderdag: tour plus begeleide sunrise wandeling in Tikal. Ontdek oude Maya tempels en hoor de jungle wakker worden
Vrijdag: Rustige dag om Flores te ontdekken, brunch en laat op de dag de nachtbus naar Antigua.
Zaterdag: vroeg in de ochtend (tussen 06:00 en 08:30 uur) kom je aan in Antigua. Vlieg je die dag dan kan dat na 14:00 uur. Maar we kunnen ook altijd een extra nacht voor je regelen.

Ook aan dit avontuur komt een einde. Na 12 weken vol avontuur vertrek je op 25 november (op z’n vroegst om 14:00 uur) naar huis met een rugtas vol souvenirs en herinneringen. Je Spaans zal flink verbeterd zijn en je zal verliefd worden op dit deel van de wereld.

Prijzen

€ 6750 – Traveling classroom – 12 weken Costa Rica, Cuba & Guatemala

Inbegrepen

 • Transfers van en naar vliegveld in Costa Rica en Cuba
 • Transfer van vliegveld in Guatemala
 • Accommodatie in Costa Rica, Cuba en Guatemala
 • Maaltijden: ontbijt en lunch (in de weekenden brunch)
 • Taalcursus Spaans
 • Surflessen en surfsessies onder begeleiding in Costa Rica
 • Danslessen in Cuba
 • Diverse activiteiten en excursies volgens programma (inclusief vervoer) in Costa Rica, Cuba en Guatemala
 • Vrijwilligerswerk
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering en het boeken van je vlucht en de reis

Niet inbegrepen

 • Reserveringskosten (€ 40)
 • Vlucht naar San Jose (Costa Rica), vlucht van San Jose naar Havana (Cuba), van Havana naar Guatemala City, en van Guatemala City naar huis.
 • Transfer naar vliegveld in Guatemala (wel bij te boeken voor € 70)
 • Bijdrage garantie- en calamiteitenfonds (€ 12 per persoon per boeking). Activity International is aangesloten bij garantiefonds VZR Garant en het Calamiteitenfonds Reizen
 • Reisverzekering
 • Overige maaltijden (avondeten en een enkele lunch)
 • Persoonlijke kosten voor extra excursies, workshops, vaccinaties, drankjes, extra overnachtingen voor of na het programma
Startdata

Slechts 1 reis in 2024: 1 september (bijna vol – nog slechts 2 plekken beschikbaar)

Op de startdatum reis je van San Jose naar Santa Teresa. Je kunt het beste een dag eerder aankomen en een extra nacht plus airporttransfer via ons bijboeken (€ 65).

Accommodatie

Tijdens de eerste twee weken in Costa Rica verblijf je in een accommodatie met een zwembad waarbij je uitkijkt op het tropische regenwoud vol met dieren zoals de brulapen, rode eekhoorns en kleine kolibries. De accommodatie bestaat uit slaapzalen met bedden, aparte toiletten en douche faciliteiten. Vanuit je accommodatie is het 5 minuten lopen naar leuke cafés en winkels. De 3e week verblijf je in een verblijf voor vrijwilligers, middenin de natuur en vlakbij zee. Een paradijsje op aarde! De accommodatie heeft een grote gemeenschappelijke ruimte, slaapkamers met stapelbedden, een keuken en douches. De 4e week verblijf je in een hostel in Santa Elena in Monteverde.

Tijdens je verblijf in Havana, Cuba logeer je in ‘Casa Jakera’ waarbij je een slaapzaal deelt met andere studenten. Casa Jakera is eind 2015 geopend en beschikt over gedeelde slaapkamers met airconditioning, aparte douche- en toiletfaciliteiten, eetkamers en veel gezellige ruimtes zowel binnen als buiten (inclusief ruim dakterras). Hier kun je rondhangen met nieuwe vrienden of alleen chillen om te genieten van de koele bries en het geweldige uitzicht op de straten beneden. Iedereen komt hier ook om te ontbijten en te lunchen. Gezellig!

In Guatemala hebben we de coolste plekken voor je weten te vinden om. Adra hostel – Antigua; slechts twee blokken verwijderd van het centrale plein. Een 18e-eeuwse koloniale huis vol met de creativiteit van Guatemalteekse ambachtslieden. Adra Hostel is een plek voor mensen die anders denken, maar die een verschil willen maken in de wereld. Geniet en relax.
Iguana Perdida hostel – Lago Atitlan; kom bij ons in het paradijs onder de vulkanen. Al meer dan 25 jaar is La Iguana Perdida een thuis weg van huis voor reizigers van alle leeftijden van over de hele wereld. Het familiehostel biedt nette kamers en een verscheidenheid aan ruimtes om te ontspannen, spelen, werken, sporten en ontsnappen. Zaphyr Lodge; geniet van het zwembad met vrij uitzicht op de bergen. De levendige backpackersbar, uitgerust met cocktails van de tap, is de perfecte plek om met jouw medereizigers te ontspannen. Amigos hostel; een oase op het prachtige eiland Flores en de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de majestueuze ruïnes van Tikal! Los Amigos hostel werd in 2004 gestart met de meest authentieke aspecten van ons geliefde Guatemala. Een bezoek aan het restaurant “the secret garden of Flores” mag je niet missen. Of ontspan in onze nieuwe Hummingbird-tuin en kook je eigen maaltijd in onze gemeenschappelijke keuken.

Guatemala relaxen

Foto's
Kickstart Costa Rica - Iris 6 Kickstart Costa Rica - Iris 1 Kickstart Costa Rica Merlijn Surfing Costa Rica Break beach yoga Cuba groep Cuba muziek Cuba classic cars Cuba straatbeeld Guatemala relaxen Guatemala hike Guatemala Kickstart Guatemala Group
Reisverhalen
Sharon Sharon heeft het ontzettend leuk gehad in Cuba! Hier lees je haar verhaal. .... Lees hier meer
#followyourdreams