single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Cultuur en vrijwilligerswerk Chiang Mai

Ontdekt het noorden van Thailand

De meeste mensen denken bij Thailand aan de drukke hoofdstad Bangkok en de tropische eilanden in het zuiden. Terecht, want dat zijn prachtige plekken om te ontdekken. Maar er is meer! Ontdek ook prachtige natuurgebieden, indrukwekkende bergen en traditionele bevolkingsgroepen. Eén van de mooiste en beste plekken om dit te verkennen is Chiang Mai, in het noorden van Thailand.

Cultuursnuiven

Als je de moeite neemt om dit deel van Thailand te bezoeken (met een binnenlandse vlucht of de nachttrein vanaf Bangkok) dan wil je de lokale cultuur ook echt ontdekken. Daarom starten we onze reis in Chiang Mai met week vol culturele activiteiten en heel veel leuke informatie. Volg een kook- of taalles, beschilder een paraplu en bezoek een tempel en lokale markt. Je zal er versteld van staan hoe mooi en indrukwekkend dit deel van Thailand is.

Nog meer cultuur? Dan mag een onderdompeling in het Boeddhisme niet ontbreken. Ook dat kunnen wij voor je regelen.

Vrijwilligerswerk

Hoe leuk is het om de lokale bevolking te helpen tijdens jouw verblijf! Steek je handen uit de mouwen en ga als vrijwilliger een paar uur per dag helpen op educatieve projecten. Je kunt Engelse les geven of assisteren bij een kleuterschool.

Ontdek nog meer: de Adventure week

Is de cultuurweek en het vrijwilligerswerk nog niet genoeg? Voeg een avontuurlijke week toe aan jouw verblijf in Chiang Mai. Dit biedt je de kans meer van de prachtige omgeving te zien. Je doen een stadwandeling met gids, je gaat fietsen, raften en Thai boksen. En natuurlijk zal een Thaise massage niet ontbreken! Je zal zien dat je niet voor niks helemaal naar het noorden van Thailand bent gegaan.

Ook het tropische zuiden en de tropische eilanden ontdekken? Dan is de Ultimate Thailand Island Hopper echt iets voor jou!

De cultuur en vrijwilligerswerk reis in Chiang Mai draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoeleinden van de Verenigde Naties:

SDG-goals-nederlands-4 klein

Cultuur en vrijwilligerswerk Chiang Mai in het kort:

 • Vanaf 3 weken
 • Vanaf 17 jaar
 • Een superleuke combinatie van cultuur, avontuur en vrijwilligerswerk
 • Ook te combineren met onze reis in Hua Hin
 • Het hele jaar mogelijk
0.00

Cultuur en vrijwilligerswerk Chiang Mai

Kies het aantal weken

Extra vrijwilligerswerk

Kies het aantal weken

This must be a number!

Vrijwilligerswerk

Kies onderstaande wat jij wilt doen

Thai Buddism week

Toevoegen?

Adventure week

Toevoegen?

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Jouw reis in Chiang Mai start met de cultuurweek. Aansluitend help je een aantal weken als vrijwilliger. En is dat nog niet genoeg, voeg dan de Boeddhisme week of de Adventure week toe.

Cultuurweek

De focus van de cultuurweek is het authentieke Thailand. In deze week ontdek je verschillende aspecten van de cultuur; niet uit een boek maar real life. Maak kennis met de gewoontes, religie, taal en het dagelijkse leven. En natuurlijk met het eten! Je bezoekt een lokale markt en gaat een kijkje nemen in een tempel. Natuurlijk steek je ook zelf de handen uit de mouwen. Het schema van deze week zal er ongeveer zo uitzien (in verband met het weer of festiviteiten kunnen dagen worden omgewisseld).

Maandag:
Na het ontbijt eerst wat algemene info; wat kan je verwachten van jouw tijd in Chiang Mai, wat zijn do’s en dont’s en wie zijn de begeleiders – de eerste introductie in de Thaise cultuur. En dan in de keuken aan de slag! Een les Thais koken, wat ook gelijk je eigen lunch is.

Dinsdag:
Meer info over Thailand; leer over de geschiedenis, religie en gewoontes. Na de lunch volgt er een taalles.

Woensdag:
Vandaag bezoek je een Umbrella Village (dorp waar ze paraplus maken) en ga je jouw eigen paraplu beschilderen. Neem je zwemkleding mee want in de middag bezoek je de lokale hot springs waar je een duik kunt nemen.

Donderdag:
Een Wat is het Thaise woord voor tempel. Vandaag ga je 2 indrukwekkende tempels bezoeken; Wat Phra That Doi Suthep Ratchaworawihan en na de lunch Wat Pha Iad.

Vrijdag:
Een laatste dag vol activiteiten. In de ochtend bezoek het Lanna Museum en ga je naar de Warorrot markt. En in de middag staat er nog een bezoek aan een tempel op het programma; Wat Chedi Luang. Tenslotte ga je in de avond naar de Night Market.

Weekend:
Het weekend is vrij te besteden. Natuurlijk is de accommodatie en zijn de maaltijden (twee per dag) inbegrepen. Relax en geniet na van alle indrukken. Of vraag het lokale team wat je nog meer kunt doen in Chiang Mai en de directe omgeving. Na het weekend start het volgende deel van jouw reis.

Het vrijwilligerswerk

Als vrijwilliger kan je kiezen uit twee verschillende opties (minimaal 2 weken). Zet je in om de jongste kinderen te helpen op een kleuterschool / kinderopvang. Of kies er voor om Engelse les te geven.

Kleuterschool / kinderopvang
Bij dit project ga je aan de slag met kinderen tussen de 2,5 en 6 jaar oud. Je helpt met de algemene ontwikkeling en jouw taken bestaan o.a. knutselen, spelletjes en op een heel eenvoudige manier Engelse woordjes oefenen. Vaak krijgen kinderen ook een maaltijd en hier is ook de hulp van vrijwilligers bij nodig. Verder zijn er activiteiten als dansen, zingen en sport.

De groepen zijn vaak te groot voor de lokale begeleider en daarom wordt de hulp van vrijwilligers erg gewaardeerd. Door jouw inzet krijgen meer kinderen de aandacht die ze verdienen. Je zal gemiddeld 3 tot 4 per dag bij het project aanwezig zijn. Daarnaast zal je nog wat tijd besteden aan het voorbereiden en verbeteren van de lessen en activiteiten samen met jouw lokale coördinator.

Engelse les
Engels is ook in Thailand een belangrijke taal. In Chiang Mai is toerisme een belangrijke bron van inkomsten en het communiceren met toeristen gaat vaak in het Engels. Kennis van deze taal kan toekomst van jonge kinderen en tieners flink verbeteren. Als vrijwilliger help je lokale studenten als docent Engels. Afhankelijk van jouw ervaring en jouw kennis van de Engelse taal word je ingedeeld bij leerlingen van 3 tot ongeveer 18 jaar. Een schoolsessie duurt gewoonlijk zo’n 2 tot 3 uur, in de ochtend of in de middag. Indien mogelijk (en als jij dat wilt) kan je ook beide dagdelen helpen. Je assisteert lokale docenten, ook met het plannen van de lessen. Na enige tijd kan het ook zijn dat je zelfstandig een les geeft, maar natuurlijk niet zonder hulp en een goede voorbereiding.

Education - teaching English

Boeddhisme week

Boeddhisme is Thailand en Thailand is Boeddhisme. Hoe gaaf is het om dit als een local te ervaren. Heb je interesse oprechte in deze religie dan is het een unieke kans deze (optionele) week mee te maken. Wel bepaal je zelf hoe ver je je onderdompelt. Zo eten de Boeddhistische monniken niet meer na 12 uur in de middag, maar als jij niet zonder avondeten kunt dan mag jij natuurlijk wel eten. Ook kan je er voor kiezen om of in de tempel te overnachten (heel basic) of toch het comfort van het vrijwilligershuis op te zoeken.

Wat je ook kies, het zal een indrukwekkende ervaring zijn met volop mediteren, chanten maar ook het schoonmaken van de tempel. De monniken staan er open voor om hun kennis te delen en vragen die jij hebt te beantwoorden. Heel belangrijk is dat je altijd respect toont voor de rituelen, gewoontes en het geloof.

Adventure week

Ach… en nu je er toch bent! Haal er dan ook echt alles uit. Tijdens de adventure week ontdek je nog veel meer van Chiang Mai en de omgeving. Hoe gaaf is het om deze reis met een week vol excursies en activiteiten af te sluiten. Of als je dit tussendoor wilt doen, als break tijdens het vrijwilligerswerk, dan kan dat natuurlijk ook. Deze week zal er als volgt uitzien (aanpassingen vanwege het weer of feestdagen mogelijk):

Maandag: stadswandeling met gids in Chiang Mai
Dinsdag: fietstocht in de omgeving van Chiang Mai
Woensdag: elephant experience in de ochtend en bamboo water rafting in de middag
Donderdag: Thai boksen
Vrijdag: Thai massage & spa en in de middag souvenirs shoppen op de lokale markten
Weekend: vrij te besteden

sa in Thailand aapjes

Prijzen

€ 1050 – 3 weken, 1 cultuurweek plus 2 weken vrijwilligerswerk
€ 1350 – 4 weken, 1 cultuurweek plus 3 weken vrijwilligerswerk
€ 1650 – 5 weken, 1 cultuurweek plus 4 weken vrijwilligerswerk

Optioneel:
€ 350 – Week Thai Buddism
€ 700 – Adventure week
€ 275 – Extra week vrijwilligerswerk

Inbegrepen bij de prijs:

 • Plaatsing in een vrijwilligersproject
 • Transfer vliegveld / treinstation Chiang Mai naar accommodatie
 • 1 week Culture
 • Onderdak (gedeelde accommodatie) en maaltijden
 • Hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering
 • Partnerorganisatie in Thailand waar je terecht kunt voor vragen (24 uur noodnummer)

Niet inbegrepen:

 • Vlucht naar Thailand – deze reis start in Chiang Mai
 • Transfer aan einde verblijf. Ter plekke kunnen ze helpen met een transfer maar je mag ook zelfstandig verder reizen naar een andere bestemming in Thailand.
 • Reserveringskosten (€ 40)
 • Bijdrage garantie- en calamiteitenfonds (€ 12 per persoon per boeking). Activity International is aangesloten bij garantiefonds VZR Garant en het Calamiteitenfonds Reizen
 • Reisverzekering
 • Verklaring omtrent gedrag
 • Eventuele visumkosten
 • Persoonlijke kosten voor excursies, vaccinaties etc.
Startdata

Deze reis start in Chiang Mai op elke eerste en 3e zondag van de maand. Als je tussen 06:00 en 16:00 uur aankomt op de luchthaven van Chiang Mai word je opgehaald.

De startdata in 2024 zijn:

 • 7 en 21 januari
 • 4 en 18 februari
 • 3 en 17 maart
 • 7 en 21 april
 • 5 en 19 mei
 • 2 en 16 juni
 • 7 en 21 juli
 • 4 en 18 augustus
 • 1 en 15 september
 • 6 en 20 oktober
 • 3 en 17 november
 • 1 en 15 december

Let op: Van midden maart tot en met midden april en de hele maand oktober zijn de scholen gesloten in Thailand. Er worden dan onder andere speciale English Camps georganiseerd waarbij je als vrijwilliger meehelpt. Je English Teaching Programma ziet er dan net wat anders uit. De kinderen van de school komen dan bijvoorbeeld naar de vrijwilliger accommodatie om daar Engelse les te krijgen van de vrijwilligers en om samen leuke activiteiten te doen. Het Kindergarten project loopt het hele jaar wel gewoon door, deze zijn niet gebonden aan schoolvakanties. Wel is de kans groot dat er in de Thaise schoolvakanties ook minder kinderen naar de kindergarten komen.

Daarnaast zijn er door het jaar heen ook speciale National Holidays. Tijdens de holidays kunnen de projecten soms ook gesloten zijn voor één of meerdere dagen. Informatie hierover ontvang je na boeking van ons.

Accommodatie

Het vrijwilligershuis ligt ten noorden van het centrum van Chiang Mai. Het is een mooie accommodatie met o.a. gratis wifi, warme douches en airco. Je deelt jouw slaapkamer met 4 tot 8 andere vrijwilligers. Bedlinnen is inbegrepen (neem wel zelf handdoeken mee). Er is een ruime eetkamer waar je gezellig met de andere vrijwilligers kunt zitten.

Op werkdagen zijn 3 maaltijden per dag inbegrepen, in de weekenden 2 per dag. Geniet van heerlijke Thaise maaltijden, en als je vegetarisch bent is het geen probleem.

In de buurt vind je kleine lokale winkels en een geldautomaat.

Voor wie geschikt

Dit project is geschikt voor iedereen vanaf 17 jaar die voldoende kennis van Engels heeft. Je hoeft geen ervaring op het gebied van onderwijs te hebben, maar dat is uiteraard wel welkom! Het belangrijkste is dat je enthousiast bent en graag je steentje bij wilt dragen op het project. Belangrijk zijn bepaalde karaktereigenschappen als een flexibele werkhouding, een ‘open mind’, geduld, aanpassingsvermogen, improvisatievermogen, het tonen van initiatief, zelfstandig kunnen werken en respect en begrip hebben voor de lokale tradities en cultuur. Daarnaast is het ook belangrijk dat je beschik je over een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Visie op vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk doe je samen!

Wij vinden het erg belangrijk om verschillende vrijwilligersprojecten in het buitenland aan te bieden. Waarom? Omdat we op die manier de wereld een klein beetje mooier kunnen maken. En het werkt! Jaarlijks krijgen we prachtige cijfers van onze partnerorganisaties van wat er allemaal dat jaar bereikt is en dat is indrukwekkend. Vele handen maken licht werk!

Goede voorbereiding is het halve werk

Maar hoe kun je het vrijwilligerswerk nou een succes laten worden? Dat begint bij een goede voorbereiding waarbij je als vrijwilliger jezelf de volgende vragen zou moet stellen:

 • Zou je jezelf toevertrouwen om dit soort vrijwilligerswerk ook in Nederland te gaan doen? En heb je wel eens nagedacht over welke vaardigheden jij beschikt en welke daarvan van pas zouden kunnen komen bij het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland?
 • Realiseer je dat als je met kinderen gaat werken dat jij – als vrijwilliger – niet de rol van ouder/verzorger/eindverantwoordelijke op je kunt nemen? En dat jouw rol als vrijwilliger ondersteunend van aard zal zijn.
 • Ben je bereid om tijdens dit mooie avontuur zelf ook te leren van de lokale mensen? Er lopen namelijk zo veel mooie en wijze mensen rond op deze wereld.

Belangrijk: goede partnerorganisaties in het buitenland 

Maar we kunnen het niet alleen! Zo zorgen de organisaties waarmee we samenwerken in het buitenland voor de kwalitatief goede projecten die we aanbieden. Betrouwbare partnerorganisaties in het buitenland die net zo over vrijwilligerswerk, service, duurzaamheid en kwaliteit  denken als wij.  En die bovendien ook nog eens alles weten van de lokale omstandigheden, cultuur en gewoontes.

Onmisbaar: de gastvrije lokale bevolking!

En natuurlijk is daar de lokale bevolking. Zonder hun gastvrijheid, enthousiasme  en welwillendheid zouden er niet zulke mooie dingen tot stand kunnen komen. Zij staan open om jou  met hun cultuur kennis te laten maken en je mee te laten draaien in hun leven. Hoe mooi is dat!  En ook in de toekomst hopen zij – samen met jou en andere internationale vrijwilligers – de wereld een beetje mooier te kleuren. Respect en verdraagzaamheid zijn daarbij de kernwoorden!

Foto's
Centraal Thailand Lotte 3 Mail uit Thailand lesgeven Education - break
Reisverhalen
Yvette Teeselink Mijn collega vroeg me of ik het leuk zou vinden om dit jaar op werkbezoek te gaan naar Sri Lanka. Wat, hoorde ik dat goed?! Voor het werk naar Sri Lanka? Natuurlijk wilde ik dat! Heel graag zelfs! Acht jaar geleden was ik er voor het laatst geweest om te backpacken en het kriebelde nog altijd om weer een keertje terug te gaan naar dit prachtige eiland. :-).... Lees hier meer
#followyourdreams