single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Buffelsdrift Eco-Ambassador

Word Eco-Ambassador in Zuid-Afrika bij Buffelsdrift

Natuurbehoud draait niet alleen om het beschermen van wat er nog is, maar ook om het herstellen van wat er niet meer is. Hier is Buffelsdrift een goed voorbeeld van. Het gepassioneerde team van het Eco-Ambassador project werkt er hard aan om voormalig landbouwgrond weer om te toveren in een prachtig natuurgebied met ruimte voor planten en dieren. Dat doen ze niet alleen! Samen met vrijwilligers en de lokale bevolking pakken ze dit groots aan. Het doel: een authentiek stuk natuur in de Klein Karoo waar mensen en natuur in harmonie leven.

Aan de slag als vrijwilliger

Wil jij je steentje bijdragen? Dat kan! En een bonus: dit project ligt niet al te ver van Kaapstad en is daardoor makkelijk te combineren. Je helpt met de zorg van dieren uit de Big 5; olifanten en leeuwen leven in een afgeschermd deel van het reservaat en hebben voedsel nodig. Je helpt met onderzoek naar o.a. jachtluipaarden, stokstaartjes en de Aardwolf. Maar ook fysiek werk hoor erbij zoals gewassen planten, erosie voorkomen en hekken repareren. En tenslotte, natuurbehoud begint bij de jongste generatie. Daarom help je als Eco-Ambassador ook op een schoolproject. Het is van alles wat. En zo word je een echte natuurbeschermer.

Het is hier prachtig

Naast het nuttige en belangrijke werk, is er ook ruimte voor vrije tijd en extra activiteiten. De omgeving is namelijk geweldig mooi. Buffelsdrift ligt in de Klein Karoo - een overgangsgebied tussen de vochtige kust en het droge binnenland. In de buurt liggen verschillende struisvogelboerderijen, en ook de beroemde Cango Caves zijn niet ver weg. In het weekend een dagje naar het strand? Ook dat kan! Mossel Bay en Victoria Bay (gelegen aan de Garden Route) liggen op slechts 70 kilometer. Hier ga je ontzettend genieten.

Dit project draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoeleinden van de Verenigde Naties:

SDG-goals-nederlands-13 kleinSDG-goals-nederlands-15 kleinSDG-goals-nederlands-17 klein

Het Buffelsdrift Eco-Ambassador project in het kort

 • 2 tot 12 weken
 • Vanaf 17 jaar
 • Veel verschillende werkzaamheden
 • Prachtige omgeving met veel verschillende activiteiten
 • Te combineren met Kaapstad
0.00

Buffelsdrift Eco-Ambassador

Kies het programma

Buffelsdrift Eco-Ambassador

Kies het aantal extra weken

This must be a number!

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Het Buffelsdrift Eco-Ambassador programma bestaat uit verschillende onderdelen en activiteiten. Als Eco-Ambassador roteer je door de verschillende werkzaamheden. Zo maak je zoveel mogelijk mee, en is geen dag hetzelfde. Ongeveer 80% van de tijd ben je bezig met Wildlife Conservation, 10% met de Sociale Projecten en ongeveer 10% met Habitat Conservation (onderhoud en planten & gewassen). Je werkt van maandag t/m vrijdag van ongeveer 08:00 tot 17:00 uur. Natuurlijk is er tussendoor tijd voor lunch. Op de zaterdag staan er alleen een aantal essentiële taken gepland, de rest van de dag ben je vrij, net als op de zondag. Maar dan is er in de omgeving genoeg te doen!

De volgende werkzaamheden kunnen onderdeel zijn van jouw verblijf. Hoe langer je blijft, hoe groter de kans dat je alles meemaakt. Gemiddeld doe je 4 van de onderstaande activiteiten per dag. Maar let op: dit is natuur en geen dierentuin. Er zijn geen garanties maar je verblijf zal hoe dan ook onvergetelijk zijn.

 • Observeren, en onderhoud aan het verblijf van de leeuwen en olifanten
 • Voedsel bereiden
 • Opsporen en observeren van jachtluipaarden
 • Onderzoek en observeren van de stokstaartjes
 • Onderzoek naar Aardwolf
 • Dieren tellen
 • Patrouilles langs de hekken van het reservaat
 • Plaatsen van camera traps
 • Gewassen aanplanten, waaronder de Spekboom
 • Assisteren op de lokale school en andere sociale projecten

Onderstaand meer informatie over de verschillende projecten.

Wildlife Conservation

Cheetah (jachtluipaard)
In samenwerking met de Endangered Wildlife Trust (EWT) wordt de genen-poel van de populatie jachtluipaarden in Zuid-Afrika zo gezond mogelijk gehouden. Op Buffeldrift zijn in samenwerking met EWT twee cheetahs vrijgelaten. Deze dieren leven niet in gevangenschap maar kunnen zich vrij bewegen door het reservaat. De hoop is dat deze dieren jongen krijgen zodat er een gezonde populatie dieren is, die uiteindelijk ook weer kunnen worden uitgezet in andere reservaten. Als vrijwilliger help je met onderzoek naar deze dieren.

Olifanten
In het Buffelsdrift reservaat leven een aantal olifanten. Dit zijn geredde olifanten uit Kruger NP waarvan de moeders zijn gedood door stropers toen deze olifanten nog heel jong waren. Om te voorkomen dat deze olifanten dood zouden gaan, heeft Buffelsdrift ze een plek gegeven. Het doel van de aanwezigheid van deze dieren is om bezoekers te laten zien wat een geweldige dieren dit zijn. Maar ook om duidelijk te maken wat de gevolgen zijn van olifanten in een natuurpark. Ze eten en drinken namelijk veel en hebben een grote impact op planten, bomen en andere dieren. Daarnaast leren  bezoekers wat de gevolgen zijn van stropen. Je helpt met het de dagelijkse verzorging van de olifanten die in een vast deel van het reservaat leven.

Leeuwen
In Western Cape, een provincie van Zuid-Afrika is het streng verboden met leeuwen te fokken. Bij een leeuwenopvang is er in 2018 iets misgegaan met de anticonceptie bij een leeuwin en daardoor zijn er 3 leeuwen geboren. Vanwege de regelgeving mochten deze leeuwen absoluut niet bij de opvang blijven. Om te voorkomen dat deze jonge dieren werden gedood, heeft Buffelsdrift besloten ze een plek te geven waar ze in een natuurlijk omgeving kunnen leven.

De twee leeuwenvrouwtjes zijn gesteriliseerd zodat geen jongen kunnen krijgen. De dieren kunnen hier prettig leven en worden gebruikt om toeristen en de lokale community te wijzen op de negatieve aspecten van het houden van leeuwen in gevangenschap plus het persoonlijke contact of knuffelen met leeuwen. Deze leeuwen hebben voedsel nodig en hun verblijf moet regelmatig worden gecontroleerd. Hier help je als vrijwilliger aan mee.

Stokstaartjes (meerkat)
Deze sociale dieren worden bedreigd door het verlies van hun natuurlijke omgeving. En mede door gebrek aan kennis neemt het aantal stokstaartjes nog steeds af. In het Buffelsdrift reservaat leven drie stokstaartjes families. Door mee te helpen met onderzoek, kunnen er plannen worden opgesteld om de afname van deze dieren in de Klein Karoo een halt toe te roepen.

Aardwolf
De Aardwolf is één van de vier hyena soorten. Maar van dit dier weten we maar weinig. Onderzoek zorgt er voor dat we het gedrag en natuurlijke leefomgeving van de Aardwolf beter leren kennen. En dat kan dan weer gebruikt worden om plannen te maken zodat ook deze dieren worden beschermd.

Sociaal project

Vrederust School
Naast de bescherming van de natuur wilt Buffelsdrift ook bijdragen aan de kansen voor alle kinderen. Vrederust biedt onderwijs aan kinderen uit vaak hele arme gezinnen in de Schoemanshoek vallei. De kinderen die hier komen zijn tot 6 jaar oud. Op Vrederust worden deze kinderen voorbereid op de basisschool.

Door de stichting van Buffelsdrift wordt er gezorgd voor maaltijden, schrijfspullen, sanitair en ze helpen met onderhoudswerkzaamheden. er zijn op dit moment 55 kinderen en 3 onderwijzers. Vrijwilligers helpen een paar uur per week met extra activiteiten zoals sport en spel. Ook wordt er soms wat onderhoud gedaan.

Habitat Conservation

Spekboom project
Deze unieke plant is in het verleden veel verwijderd om landbouwgrond te creëren. Buffelsdrift legt de focus op de spekboom omdat deze plant 10x meer CO2 uit de lucht dan een gemiddeld bos. Naast dat het habitat wordt hersteld, kan ook de negatieve voetafdruk van bijvoorbeeld reizen worden gecompenseerd. Het kost veel tijd en inzet om de spekboom te planten. Hier kan je als vrijwilliger bij helpen.

Seed Ball project
Bezoekers van Buffelsdrift kunnen helpen om zaden van planten te verspreiden over het reservaat door tijdens een game drive zaadballen in de natuur te leggen. Deze Seed Balls worden ook tijdens het Eco-Ambassador project gemaakt. Een eenvoudige manier om te helpen bij het helpen herstellen van het ecosysteem.

Prijzen

€ 1400 –  2 weken
€ 600 –  extra week (maximaal verblijf is 12 weken)

Inbegrepen bij de prijs

 • Plaatsing en begeleiding bij het project
 • Transfer van en naar vliegveld van George
 • Accommodatie (verblijf in gedeelde safaritenten)
 • Maaltijden (je helpt soms met de bereiding van de maaltijden)
 • T-shirt
 • Transfer naar optionele activiteiten buiten Buffelsdrift
 • Hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering

Niet inbegrepen

 • Vlucht naar George, Zuid-Afrika
 • Reserveringskosten (€ 40)
 • Bijdrage garantie- en calamiteitenfonds (€ 12 per persoon per boeking). Activity International is aangesloten bij garantiefonds VZR Garant en het Calamiteitenfonds Reizen
 • Reisverzekering (verplicht!)
 • Persoonlijke kosten voor drankjes, excursies, vaccinaties, etc.
Startdata

Je kunt op elke dinsdag starten. Op deze dag word je opgehaald vanaf de luchthaven van George. Je mag ook op een andere manier naar George reizen, bijvoorbeeld met de BazBus vanaf Kaapstad. Ook dan moet je op dinsdag in George zijn.

Accommodatie

Je verblijft in een comfortabele safaritent die je deelt met andere vrijwilligers (tot 4 per tent, jongens en meiden slapen gescheiden). In de tent staan 1-persoonsbeddden met kussen en beddengoed. Elke tent heeft z’n eigen badkamer en er zijn stopcontacten.

Er is een gezellige gezamenlijke ruimte voor de maaltijden. Hier kan je ook samen met de andere vrijwilligers relaxen. Natuurlijk is er een braai. En in het kamp kan je gebruik maken van wifi. Maaltijden (3 per dag) worden door de begeleiders klaar gemaakt, maar wel met hulp van de vrijwilligers.

Foto's
Reisverhalen
Roos Mijn naam is Roos en ik heb tijdens mijn tussenjaar het Jonge Helden Academie traject gedaan en ben op reis geweest met Activity International. Ik ben in het Kruger park in Zuid-Afrika en Mozambique geweest. Het vrijwilligerswerk heb ik in Swaziland gedaan. Dit heb ik niet alleen gedaan maar samen met een groep waar ik nog steeds hele leuke lieve vriendinnetjes aan over heb gehouden. Het was een super gezellige reis en bijzonder om mee te maken. Ik kan dit tussenjaarprogramma aan iedereen aanraden!.... Lees hier meer
#followyourdreams