single.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Reisverzekering – maak de juiste keuze!

02-10-2018

Een goede reisverzekering is onmisbaar!

Reizen is geweldig. Avonturen beleven, nieuwe mensen ontmoeten, cultuur-snuiven en veel ondernemen. Er staan geweldige tochten op het programma, je gaat duiken en bungy jumpen, en misschien ga je zelfs nog wel wat werken in het buitenland. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Wees dus wel voorzichtig en pas goed op jezelf! Misschien toch niet je dure camera achterlaten in je accommodatie. Of misschien toch niet gaan eten bij dat karretje langs de straat in Bangkok. Wat je wel moet doen? Je gezonde verstand gebruiken en sluit een reisverzekering af die past bij jouw reis!

De reisverzekering

Reisverzekeringen zijn er in vele soorten en maten. Misschien we de bekendste is de doorlopende reisverzekering. Ideaal voor een weekendje weg, een weekje naar de Ardennen of de zomervakantie in Italië. Het dekt schade opgelopen in het buitenland. Denk dan aan verlies of diefstal van bagage. Maar ook medische kosten die jouw zorgverzekering niet vergoed.

Maar de doorlopende reisverzekering heeft ook z’n beperkingen. Zo mag je vaak niet langer dan 60 dagen aaneengesloten in het buitenland zijn en is werken of studeren tijdens een reis uit den boze. Ook is de doorlopende reisverzekering altijd gekoppeld aan jouw Nederlandse Zorgverzekering. Gelukkig is er ook een goede reisverzekering die wel dekking biedt als een doorlopende reisverzekering niet volstaat.

De Special ISIS Reisverzekering van de Goudse

ISIS (International Student Insurance Services) is al sinds 1952 specialist in het verzekeren van avontuurlijke jongeren. De Special ISIS Verzekering is dé verzekering als je voor langere tijd naar het buitenland gaat. Bijvoorbeeld omdat je gaat backpacken, au pair wordt, vrijwilligerswerk gaat doen, gaat studeren of stage gaat lopen.

Wat maakt ISIS zo speciaal?

  • Je kan lekker lang op reis, tot zelfs 4 jaar aan een stuk!
  • Je bent verzekerd als je stage loopt of als je vrijwilligers- of vakantiewerk verricht
  • Je kunt geneeskundige kosten verzekeren zonder Nederlandse Basisverzekering aan te houden (Optie All-in). Je bent dan ook verzekerd als je tussendoor even op en neer naar Nederland komt. Dit mag drie keer per jaar steeds maximaal 2 maanden
  • En als je via een organisatie een stage of vrijwilligerswerk hebt geregeld, dan heb je dekking voor het aansprakelijkheidsrisico door die werkzaamheden
  • Speciaal voor Activity International geldt ook dat je dekking hebt als je met (wilde) dieren werkt op één van de door Activity International aangeboden wildlife- of natuurprojecten
  • Standaard is er dekking voor wintersport, maar ook als je gaat bungeejumpen of duiken tot 40 meter

Je kunt kiezen voor een Super of Standaard dekking. Daarnaast is er de mogelijkheid om medische kosten af te dekken door middel van de opties Extra of All-in. Tenslotte kies je uit Europa dekking of Wereld dekking met óf zonder Verenigde Staten. Meer info >>

Met de Special ISIS Verzekering ben je altijd voor de volgende vaste onderdelen verzekerd:

Bagage
Je bent verzekerd voor beschadiging, verlies en diefstal van je bagage.

Buitengewone Kosten
Je gaat voor lange tijd naar het buitenland, maar er kan thuis iets gebeuren waardoor je eerder terug moet. Bijvoorbeeld als een familielid ernstig ziek wordt. Voor de kosten die je dan moet maken ben je verzekerd met dit onderdeel.

Ongevallen
Tijdens je reis kun door een ongeval ook te maken kunt krijgen met blijvende invaliditeit. Behalve het fysieke ongemak kan dit eenmaal thuis nog voor allerlei kosten zorgen. We keren uit als je door een ongeval blijvend invalide wordt of komt te overlijden. In het dekkingsoverzicht kun je lezen tot welke bedragen er dekking is.

Rechtsbijstand (alléén bij de Superdekking)
Als je voor langere tijd in het buitenland verblijft, kun je te maken krijgen met een geschil waardoor juridische kosten ontstaan. In samenwerking met SRK (Stichting Schaderegelingskantoor voor Rechtsbijstandverzekering) word je dan bijgestaan en worden de kosten vergoed.

Particuliere Aansprakelijkheid
Word je aansprakelijk gesteld voor schade aan goederen of aan personen? Dan regelen wij de afhandeling voor je. Ook tijdens stages en vrijwilligerswerk in georganiseerd verband ben je voor aansprakelijkheid verzekerd.

Geneeskundige kosten meeverzekeren? Dat kan!
Belangrijk! Het onderdeel Geneeskundige Kosten vergoedt alleen kosten voor onverwachte direct noodzakelijke behandelingen.

Optie Extra
Als je je Nederlandse basiszorgverzekering aanhoudt tijdens je reis, kun je je met de optie Extra aanvullend verzekeren. Dit kan nodig zijn omdat een basiszorgverzekering in het buitenland niet tot de kostprijs vergoedt, maar tot Nederlands tarief. En dat is niet altijd genoeg, denk aan de hoge kosten waar je mee te maken kunt krijgen als in een privékliniek geholpen moet worden of als je in een land met dure zorg zoals de Verenigde Staten een medische behandeling moet ondergaan. Met de optie Extra ben je aanvullend op de zorgverzekering tot de kostprijs verzekerd.

Optie All-in
Zet je je zorgverzekering in Nederland helemaal stop? Kies dan de optie All-in. Dit kan alleen als je jonger bent dan 55 jaar. Zorg altijd dat je goed bij je zorgverzekeraar navraagt of je je kunt en mag uitschrijven, omdat dit alleen onder bepaalde voorwaarden mogelijk is. De optie All-in is overigens niet hetzelfde als een Nederlandse zorgverzekering; alleen direct noodzakelijke zorg is gedekt.
Houd er rekening mee dat als je je zorgverzekering in Nederland opzegt, je dan ook geen recht meer hebt op eventuele zorgtoeslag.

Sporten
Veel sporten waaronder skiën, bungeejumpen en andere adrenaline sporten zijn zonder toeslag meeverzekerd. Dit betekent dat je veel activiteiten, zonder vermelding vooraf, kunt beoefenen. Mocht je onverhoopt ernstig geblesseerd raken dan regelen wij indien noodzakelijk je medische evacuatie naar Nederland. Heb je Geneeskundige kosten gekozen? Dan vergoeden we ook de behandeling van je blessure en indien noodzakelijk de nabehandelingskosten van het ongeval in Nederland.

 

Voor de meeste lange reizen, waaronder die van Activity International, geldt dat de Special ISIS verzekering de beste keuze is. Neem bij vragen contact op met het team van Activity International om de beste keuze te maken wat betreft de reisverzekering. Meer details, inclusief de voorwaarden, vind je op de verzekeringspagina van de website. Of bel via 053 483 1040 / mail naar info@activityinternational.nl.

Direct afsluiten? Dat kan ook! Klik hier >>

#followyourdreams