single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Summercamp USA

Het wordt de zomer van je leven!

Heb jij geweldige sportvaardigheden, outdoor vaardigheden en/of ervaring met kinderen? Ben je tussen de 18 en 27 jaar? Ben jij in de zomer beschikbaar voor op zijn minst 9 weken? Spreek je Engels en kun je vertrekken voor 20 juni? Als dat zo is, solliciteer dan op het leukste zomerbaantje ter wereld, namelijk... counselor op een summercamp in Amerika! Echt waar, het wordt de zomer je leven. Summercamp USA: Let’s make memories!

Summercamp USA

Er zijn 10.000 verschillende kampen in Amerika. Denk aan privékampen (met veel faciliteiten) of kampen voor kinderen uit achterstandswijken. Maar er zijn ook  kampen voor gehandicapten en speciale sportkampen. Of scouting- en religieuze kampen. Elk kamp is dan ook uniek. Voor Summercamp USA zoeken we jongeren die bijvoorbeeld sportlessen kunnen geven en die de kinderen met de activiteiten begeleiden. Er zijn summercamps in elke staat van Amerika; van het diepe zuiden tot de wildernis van Alaska. Ze zijn super verschillend qua grootte, van zomerkampen met een paar medewerkers tot aan camps met honderden medewerkers en kids. Ongeveer 80% van de counselors komt uit Amerika, de anderen komen vanuit de hele wereld. Gegarandeerd dat je na deze tijd veel internationale vrienden hebt!

Summercamp USA: Beste zomer ooit!

Karlijn: "Deze zomer was de beste die ik ooit heb gehad. Ik heb heel veel geleerd, mooie plekken gezien en hele lieve mensen ontmoet. Ik heb nog steeds goed contact met de mensen uit Amerika en het plan is om volgend jaar weer terug te gaan!" En dit is zomaar een quote van een deelnemer. Voor meer  verhalen van summercampers, kijk dan bij onze reisverhalen. Summercamp USA it will be!

 • Je moet minimaal 9 weken beschikbaar zijn vanaf mei/juni 2024
 • Je moet op 1 juni tussen de 18 en 27 jaar zijn
 • Bij Summercamp USA is ervaring in het werken met kinderen handig
 • Eerder meegedaan? Meld je aan als Returner
0.00

Verenigde Staten – Summercamp

Maak jouw keuze

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Meer dan 7 miljoen Amerikaanse kids besteden jaarlijks enkele weken van de vakantie op een summercamp. De meeste van de kampen bieden een traditioneel sport- en outdoor programma (denk bijv. aan kanoën, zeilen, survivallen). Elk kamp heeft zijn eigen filosofie en traditie, maar alle kampen bieden een onvergetelijke ervaring voor de kinderen met veel actie, avontuur, nieuwe vrienden en fun fun fun!  Om dit mogelijk te maken zoeken de kampen jonge, enthousiaste en gemotiveerde counselors uit Amerika en het buitenland.

Summercamp USA

Ben jij de counselor die we zoeken?

De summercamps zoeken Nederlandse jongeren die vrolijk, ervaren en gemotiveerd zijn en het leuk vinden om met kinderen te werken. Als counselor (specialist of general) geef je groepen kinderen les of helpt ze met de verschillende activiteiten. Als je goed bent in een bepaalde sport, heel creatief of muzikaal bent of ervaring hebt in een andere typische kampactiviteit (zoals scouting, outdoor, hiken, etc.), dan is dit een super zomerbaan voor jou. Er zijn nog tientallen andere activiteiten die worden aangeboden denk aan “wilderness trips” waarin je met een groepje kinderen gaat kamperen. De summercamps vinden het ook prettig als je al eens met kinderen hebt gewerkt, bijvoorbeeld als sportcoach, huiswerkbegeleiding hebt gegeven of oppaservaring hebt. Daarnaast zoeken ze ook jongeren met “leadership experience”. Als je diploma’s, certificaten of referenties hebt waarin je kunt aantonen dat je ervaring hebt in het lesgeven van een sport of activiteit, dan heb je een grotere kans om geplaatst te worden als Counselor!

Summercamp USA

Beschik jij over een van deze “skills”?

Om counselor te worden is het belangrijk dat je over “skills” beschikt en hierin les kunt geven. Je hebt dan een grote kans dat je geplaatst wordt! Voorbeelden van populaire “skills”:
Zeilen, kanoĂ«n, kajakken, waterskiĂ«n, motorboot kunnen besturen, lifeguard, tennis, paardrijden, boogschieten, schermen, bergbeklimmen, mountainbiken, zwemmen, jetskiĂ«n, surfen, duiken, gymnastiek, motorcross, atletiek, indoor-klimmen, hiken, kamperen, mountainbiken,  keramieken, hout bewerken, techniek/modelbouw, “high ropes” parcours.

Ben je goed in sporten als voetbal, basketbal, handbal, volleybal of kun je goed dansen of aerobics dan heb je een normale kans op plaatsing. Als jij goed bent in een sport die hierboven niet is genoemd, neem dan contact met ons op, zodat wij je kunnen vertellen hoe groot de kans op een plaatsing is.

Summercamp USA zwemles

A typical day at camp

Als counselor ben je de hele dag bezig. Als specialist counselor geef je vaak les en als general counselor begeleid je verschillende groepen kinderen naar de verschillende activiteiten. Het kan ook zijn dat je ‘supervisor’ bent voor dezelfde groep kinderen. Je begeleidt ze naar de verschillende activiteiten die voor hen georganiseerd worden en je helpt hen ’s avonds op tijd naar bed. Tijdens het kamp ben je de steun en toeverlaat van de kinderen en hun grote voorbeeld. Je hebt de kinderen vaak 24 uur per dag om je heen, dus veel energie en geduld is noodzakelijk!

Lijkt het je leuk om met kinderen én/of volwassenen met een beperking te werken dan hoef je hierin geen ervaring te hebben, maar moet je wél bereid zijn alle zorgtaken (dus ook helpen bij het douchen, naar het toilet gaan, etc.) op je te nemen. Je krijgt na aankomst een training als je met kinderen/volwassenen gaat werken op jouw camp.

Summercamp USA

08:00 uur: Opstaan voor weer een ‘exciting day at camp’ door het geluid van de bel!
08:15 uur: Als ontbijt kun je van alles verwachten van zoet, hartig tot geroosterd…
09:00 uur: Huisje of tent opruimen samen met je groep kids!
09:30 uur: Eerste activiteit, bijv. zeilen, zwemmen, tennissen, klimmen of hiken.
10:30 uur: De kids gaan naar de tweede activiteit.
11:30 uur: Vrije tijd! De kinderen kunnen met elkaar spelen, lezen of gewoon even relaxen.
12:30 uur: Time for lunch! General counselors zorgen ervoor dat de kids op tijd zijn en genoeg eten…
13:30 uur: Rust uurtje, je zult snel beseffen dat dit een van de beste ideeën van het zomerkamp is.
15:00 uur: Derde activiteit
16:00 uur: Vierde activiteit
17:00 uur: Vrije tijd
18:00 uur: Diner
19:00 uur: Avondactiviteit, altijd leuk! Van kampvuurtjes tot talentenshows; het kan van alles zijn.
21:00 uur: Tijd om naar bed te gaan, maar eerst even douchen en een verhaal voorlezen.
22:00 uur: Lampen gaan uit en het is tijd dat de kids gaan slapen.

“Returner”/eerder meegedaan?

Als je terug wilt keren naar je oude zomerkamp neem dan even contact met ons op. Je bent dan ‘returner’ en de voorwaarden en procedures wijken wat af:

 • Je hoeft niet opnieuw geĂŻnterviewd te worden.
 • Je moet zelf je contract en salaris regelen met het zomerkamp. Omdat het kamp geen bemiddelingskosten afdraagt, kan het salaris zo’n US$ 500-1000 hoger liggen dan dat van ‘first timers’, zodat je uiteindelijk meer over houdt.
 • Let op! Er zijn maar een beperkt aantal visa voor returners, aanmelden graag voor 1 maart 2021.
Prijzen

Wat betaal je en wat verdien je?

€ 350 – Basic Package
€ 650 – Returner Package

Inbegrepen bij de prijs

 • Plaatsing op een zomerkamp en een training na aankomst op je zomerkamp
 • Accommodatie en maaltijden op het kamp
 • Zakgeld minimaal US$ 2000
 • Werk/reisverzekering (90 dagen)
 • OriĂ«ntatiebijeenkomst in Nederland – verplicht!
 • Informatiehandboek, hulp en advies vooraf
 • Hulp bij het aanvragen van het J-1 Exchange Visitor Program/camp counselor visum. Je ontvangt van ons het DS-2019 formulier waarmee je het visum kunt aanvragen.
 • Aanmelding bij SEVIS (Students Exchange Visitor Information System)
 • 24-uurs noodnummer (is gratis nummer in Amerika)
 • Partnerorganisatie in Amerika waar je terecht kunt voor vragen

 Niet inbegrepen

 • Retourvlucht Amerika (meestal naar New York of Boston)
 • Reserveringskosten (€ 40)
 • Visumkosten (± € 140)
 • Bijdrage garantie- en calamiteitenfonds (€ 12 per persoon per boeking). Activity International is aangesloten bij garantiefonds VZR Garant en het Calamiteitenfonds Reizen
 • Eventuele reiskosten naar oriĂ«ntatie
 • Reiskosten van kamp naar vliegveld
 • Verklaring omtrent gedrag
 • Persoonlijke kosten voor excursies e.d. (advies: minimaal US$ 600)

LET OP: Indien je je summercamp eerder verlaat, betaal je ongeveer US$ 20 per dag, dat je eerder naar huis gaat, terug. Bijvoorbeeld: je hebt een contract van 9 weken, en je verlaat na 7 weken het summercamp dan betaal je ongeveer US$ 280 terug.

Wat verdien je?

Je krijgt, naast je accommodatie en maaltijden, een bedrag aan zakgeld (let op: voor de hele periode van 9 weken). Dit is afhankelijk van je leeftijd en het “package” dat je kiest:

 • $ 2000 bij basic package
 • Werk je langer dan de 9 weken (63 dagen) dan krijg je $35 per dag extra uitbetaald

Leuk extra zakgeld!

Als je diploma’s voor “lifeguard” hebt en wordt aangenomen als “lifeguard” dan ontvang je $100 extra zakgeld. Of als je wordt aangenomen op een “Special Needs Camp” dan krijg je ook $100 extra zakgeld.

Rijk worden op een summercamp? Nou…nee.

De focus van counselor zijn op een summercamp ligt op een fantastische buitenlandervaring zonder veel geld te betalen. Als je counselor op een summercamp wilt worden met de gedachte om veel geld te verdienen dan is dit niet het juiste programma voor je. Spannende avonturen, unieke ervaringen met de kids op het kamp, onvergetelijke momenten en buitenlandse nieuwe vrienden zijn de kernwoorden van het programma!

Maaltijden en accommodatie zijn inclusief tijdens het werk op het kamp, en je zult niet veel geld uitgeven tijdens je werkweek. Ondanks de lage kosten die je tijdens het kamp hebt, houd je waarschijnlijk nét niet genoeg over om echt helemaal rond te komen, dus raden wij je aan een extra zakcentje mee te nemen!

 

Startdata

Vertrek naar Amerika tussen 15 mei en uiterlijk 15 juni. Hoe eerder je kunt vertrekken (eind mei/begin juni), hoe beter! Ongeacht je vertrekdatum moet je tot minimaal tot 15 augustus (het liefst tot ongeveer 25 augustus) beschikbaar zijn.

Wees er snel bij: hoe eerder je boekt, hoe groter de plaatsingskans!

Accommodatie

Als counselor verblijf je – net als de kinderen – op het camp zelf. De meeste camps liggen in prachtige natuurgebieden en best wel achteraf, dus je zult even een paar weken zonder winkeltjes en terrasjes moeten doen. But who cares, het is bere-gezellig op het camp zelf met alle internationale counselors!

Je slaapt in zogenaamde cabins. Heel soms ook in tenten. Het hangt van je functie af of je een gedeelde cabin met andere counselors hebt of dat je gezellig bij de kinderen op de zaal ligt. De cabins zijn behoorlijk basic en niet erg luxe ingericht. De maaltijden eet je – samen met de kinderen – in grote dining halls. One big happy familiy!

Summercamp USA slaapzaal kids

Voor wie geschikt

Als je summercamp counselor wilt worden dan ben je in op 1 juni 2024 tussen de 18 en 27 jaar en moet de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebben. Je hebt een goede tot uitstekende kennis van de Engelse taal. Ben je 18 jaar en heb je zeer goede vaardigheden en skills, neem dan even contact met ons op. Je Engels wordt gecheckt tijdens een (skype)interview door ons en door onze partnerorganisatie tijdens een interview na boeking.

Je beschikt over vaardigheden en skills waarin je les kunt geven. Als counselor moet je het daarnaast natuurlijk leuk vinden om met kinderen om te gaan. Werkervaring met kinderen is niet verplicht, wel heel handig. Denk bijvoorbeeld aan stages op een school, lesgeven bij een sportclub, animatiewerk op een camping, etc.

Verder moet je minimaal 9 weken beschikbaar zijn. Na het kamp mag je nog ca. 4 weken door Amerika reizen en dien je tussen 1 september en 31 maart bij Activity International te boeken. Hoe eerder, hoe beter je plaatsingskansen.

Welke functie je ook gaat vervullen, voor alle functies geldt: een goede gezondheid, aanpassingsvermogen, hard kunnen werken, een voorbeeld voor de kinderen zijn, rekening houden met (soms strenge) kampregels en weinig privacy of tijd voor jezelf. Wanneer je het kamp eerder verlaat, ongeacht de reden, betaal je zelf de kosten terug die het kamp voor je heeft betaald. Dit kan oplopen tot maximaal US$ 1590 (ongeveer US$ 20 per dag). Voorbeeld: je hebt een contract van 9 weken, maar verlaat na 7 weken het summercamp. Je betaalt dan ongeveer US$ 280 terug.

Er wordt een Verklaring Omtrent het Gedrag gevraagd (VOG). Deze aanvraag zullen wij online (na plaatsing) voor je starten.

Met wie werken we samen

Al jaren werken we samen met CIEE, een Amerikaanse organisatie die voor ons het aanspreekpunt is op het gebied van Summercamp USA. De afkoring CIEE staat voor Council on International Educational Exchange. Zij bestaan al meer dan 65 jaar en hebben inmiddels al duizenden jongeren een onvergetelijk zomer mogen bezorgen. Veel van onze Amerikaanse contactpersonen hebben zelf als counselor op een summercamp gewerkt en weten precies wat jij gaat meemaken! Ze hebben de meeste summercamps zelf bezocht, en zijn helemaal “summercamp minded”!

CIEE is een non-profit organisatie en is in Amerika de grootse interculturele uitwisselingsorganisatie. Ze organiseren niet alleen summercamps, maar bieden internationale studenten ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld te studeren op een high school of stage te lopen. Hun motto is: wij veranderen levens, onze deelnemers veranderen de wereld.

Mooi toch?

Foto's
Summercamp USA Summercamp USA 2 Summercamp USA Summercamp USA Summercamp USA Summercamp USA boogschieten Summercamp USA kanoen Summercamp USA kanoen Summercamp USA Paardrijden Summercamp USA vissen Summercamp daily weather report Summercamp USA groep Summercamp USA Chantal 2017 paardrijden Summercamp USA Chantal 2017 groep Summercamp USA Annemijn 2017 Izzy Summercamp USA Chantal Summercamp USA Annemijn 2017 fun ridge Summercamp USA Annemijn 2017 staff Summercamp USA Annemijn 2017 Summercamp USA Kevin Summercamp USA Kevin Qualm Summercamp USA Karlijn Summercamp USA Karlijn mountainbiken
Filmpjes
Reisverhalen
Karlijn Steenkamp Deze zomer was de beste die ik ooit heb gehad. Ik heb heel veel geleerd, mooie plekken gezien en hele lieve mensen ontmoet. Ik heb nog steeds goed contact met de mensen uit Amerika en het plan is om volgend jaar weer terug te gaan!.... Lees hier meer
#followyourdreams