singular.php
Bel of app
me terug

Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Au pair worden

Au Pair worden in Amerika: the sky is the limit!

Het is de droom van heel veel Nederlandse meiden om een tijdje naar Amerika te gaan. Dat is niet verwonderlijk want Amerika is nou eenmaal een populair land én bestemming nummer 1 als het om au pair gaat. Er is ook ongelooflijk veel te zien en te doen. En het is het land van de onbegrensde mogelijkheden. Ervaar ‘the American way of life’ en ontdek waarom dit het land van No Limits is!

Als au pair woon je 12 maanden bij een Amerikaans gastgezin en je zorgt tijdens die periode voor de kinderen. Dichterbij het échte Amerikaanse kom je haast niet.Doordeweeks draai je gewoon met de familie mee en in je vrije tijd bezoek je de legendarische plekken waar Amerika zo bekend om is: New York, Las Vegas, Hollywood, the Grand Canyon en Santa Monica Boulevard. Je kunt het allemaal zien en beleven!

De gastgezinnen wonen overal in Amerika. Van New York tot San Fransisco, van Alaska tot Hawaii, van Houston tot Washington. In grote steden en in kleine steden. In grote huizen en in kleine huizen. Met zwembad, zonder zwembad. Aan het strand of middenin het centrum…alles is mogelijk!

Au pair worden

Au pair worden: geschikt of ongeschikt?

Als je au pair wilt worden zul je minimal 18 moeten zijn en wel het nodige aan (kinderopvang-) ervaring moeten hebben. De meeste au pairs hebben vaak opgepast op bijvoorbeeld de kinderen uit de buurt. Of ze hebben groepen begeleid bij de Scouting. Sommige au pairs hebben zelfs professionele werkervaring omdat ze op een kinderdagverblijf of een summercamp hebben gewerkt. Na aanmelding moet je kunnen aantonen (d.m.v. referenties) dat je minimaal 200 uren aan ervaring hebt opgedaan in de afgelopen jaren. Conclusie: ervaring is een ‘must’.

Naast ervaring is het ook handig (niet verplicht) als je een opleiding hebt gedaan die met de zorg voor kinderen te maken heeft. Denk aan SPW, SPH, Pedagogiek, PABO of onderwijsassistent. Allemaal opleidingen die goed aansluiten bij het au pair progamma. En de stage van zo’n opleiding telt mee als werkervaring! Bovendien moet je ook nog eens over een goede gezondheid (lichamelijk en psychisch), over een rijbewijs én over voldoende rijervaring beschikken.

Nieuwsgierig hoe het is om au pair te zijn? Lees het reisverhaal van Maureen Vaes. Zij is 2 jaar au pair geweest.

Au pair worden? Dat kan ook in Australië!

Ook in Australië kun je au pair worden. Het is even een eindje vliegen, maar dan heb je ook wat! Wat een prachtig en tof land is Australië. En hoe leuk is het om daar een tijdje te wonen en mee te draaien in Aussie family. Super toch?

Au Pair worden? Kijk hier welke mogelijkheden er zijn!

#letsmakememories