singular.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Reisverslag: Zuid-Afrika wat ben je mooi!

Een reisverslag van coördinator Yvette

Normaal pak ik altijd het vliegtuig richting Azië, maar vorig jaar ben ik 5 weken naar Zuid Afrika geweest. Ik was ontzettend nieuwsgierig geworden, want ik hoorde hier alleen maar positieve verhalen over. En omdat ik zelf ook een aantal programma’s in Zuid Afrika onder mijn hoede heb hier bij Activity International, vond ik het erg leuk/goed om hier zelf ook geweest te zijn. En werkelijk niets was gelogen, wat een prachtige bestemming, zo ontzettend veelzijdig! Zuid Afrika heeft echt voor iedereen iets moois te bieden! Lees hieronder mijn reisverslag.

Wanneer je naar Zuid Afrika gaat mag een bezoekje aan een Natuur Park natuurlijk niet ontbreken. Wat keek ik hier naar uit! Uren rondrijden door de natuur en wildlife spotten, zucht! Ik ben zelf in drie verschillende parken geweest. Stuk voor stuk prachtig en alle drie zo totaal anders. Pilanesberg (3 uur rijden vanaf Johannesburg), een geweldig NP, waar je de Big 5 kan spotten en het is ook nog eens malaria vrij! Mountain Zebra NP ( 25 KM van Cradock). Een heel mooi park met diepe valleien en uitgestrekte grasvlaktes. Wat een vergezichten! De Big 5 spot je hier niet, maar er valt genoeg ander wildlife te spotten. En natuurlijk mocht een bezoekje aan het Addo Elephant NP niet ontbreken. Weer een heel ander park. Heel groen met veel struikgewas, waardoor je niet altijd ver voor je uit kan kijken, maar waardoor het verrassingseffect juist extra groot was omdat je niet wist wat je aan kon treffen achter de struiken. Ook kan je uren kijken bij de waterholes waar onder andere grote kuddes olifanten ’s middag heerlijk even gingen badderen om af te koelen, zo leuk om te zien! Ik vond het echt heerlijk om met een eigen huurauto door de parken te rijden! Zo heb je alle vrijheid en alle tijd en kun je op je gemakje genieten van al het moois!

Zuid-Afrika reisverslag Yvette Addo Park

Wat ik ook heel erg mooi vond waren de Drakensbergen (de hoogste bergketen van ZA, vlakbij Lesotho). Ik heb mijn ogen hier uitgekeken, wat een natuurschoon zeg, echt prachtig! Overal waar ik keek, leek het net één groot schilderij. Ik verbleef hier in een boomhut en had zo een wijds uitzicht over de bergen. Stiekem wou ik hier niet meer weg. Je kan hier onder andere hikes maken, paardrijden, parachutespringen, kanoën, maar ook met een helikopter rondvliegen boven het gebied. Dat laatste heb ik gedaan. Wat was dit gaaf!!!

Verder vond ik de Tuinroute erg mooi, heel groen en kleurrijk. En vond ik het geweldig om walvissen te spotten bij Hermanus. Wat een feest om deze dieren in hun natuurlijke omgeving van zo dichtbij te mogen bewonderen! Een ervaring om nooit te vergeten. Ook heb ik uiteraard de pinguïns gezien bij Boulders Beach. Rondgehuppeld door Bo Kaap. Wat zijn die gekleurde huisjes toch leuk, zo fleurig! Lekker fout met de Hop of Hop on bus door Kaapstad en omgeving gereden. Uiteraard de Tafelberg beklommen. Zo de moeite waard, wat een uitzicht! En verder genoten van alles wat Kaapstad te bieden heeft. Zeker één van de mooiste steden ter wereld!

Zuid-Afrika reisverslag Hermanus

Op bezoek bij het Surf & Adventure Project

Ik kon Kaapstad natuurlijk niet verlaten zonder dit projecten te bezoeken (Surf & Adventureclub project in Kaapstad)

Houd je van sport, ben je graag actief bezig, dan is het Surf and Adventureclub project echt iets voor jou. Het leuke aan dit programma vind ik dat je in de ochtend mee gaat helpen op pré schools of op primary schools in Dunoon. Een hele arme wijk, waar ze alle extra hulp heel goed kunnen gebruiken! In de middag ga je dan met de kinderen surfen, skaten, ga je ze zwemles geven of andere sportactiviteiten doen. Erg afwisselend dus. Dit project wordt vooral geboekt door de jonge deelnemers. De meeste vrijwilligers zijn zo tussen de 17 en de 24 jaar.
De partnerorganisatie zet zich met hart en ziel in voor de lokale community! Zo mooi om te zien. Elke donatie gaat naar de projecten die zij ondersteunen.

Zuid-Afrika reisverslag Yvette Surf and Adventureclub project

Verwacht als vrijwilliger ook geen luxe, maar wel een heel warm onthaal en een afwisselend programma. De accommodatie is hier vrij basic. Maar alles wat je nodig hebt is aanwezig. Er staan 4 huisjes op het terrein waar in totaal ongeveer 30 vrijwilligers kunnen verblijven. Naast het vrijwilligershuis is een zwembad waar de zwemlessen gegeven worden. Ontbijten en lunchen kan in het vrijwilligershuis. Voor brood, beleg, muesli en vers fruit wordt gezorgd. Mocht je toch graag wat andere eten, dan kun je je eigen boodschapjes kwijt in de gezamenlijke koelkast. Het avondeten is in het SaltyCrax hostel (op loopafstand van het vrijwilligershuis, ook hier verblijven soms vrijwilligers). Hier maakt een kok elke dag iets lekkers voor de vrijwilligers. Alleen op de zondag koken de vrijwilligers zelf. Elke week kookt er weer een ander groepje hun eigen bedachte maaltijd. Ook doet iedereen aan de hand van een rooster klusjes in het huis. Iedereen draagt dus zo een steentje bij. De vrijwilligers coördinator ter plaatse staat altijd voor de vrijwilligers klaar!

Zuid-Afrika reisverslag Yvette met Gail

 

#followyourdreams