singular.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Duikprojecten

Marine Conservation

Miljoenen kilo’s plastic in de oceanen, afstervend koraal, belabberde visstanden en bedreigde diersoorten. Je zou bijna denken dat er onder en langs het water weinig te zien valt. Maar niets is minder waar! Willen we echter de komende jaren daar ook nog van kunnen genieten, dan moeten we in actie komen. Niet morgen, maar nu! Onze duikprojecten dragen een steentje bij.

Onderzoek in en langs het water

In en langs de zee geldt dezelfde regel als bij de wildlife- en natuurprojecten op het land: meten is weten. Onderzoekers van verschillende universiteiten zijn met landelijke en lokale overheden druk bezig de onderwaterwereld en kustlijnen wereldwijd  in kaart te brengen. Hoe gezond is het koraal? Welke vissen leven er? Hoeveel witte haaien of walvishaaien zijn er nog? Kunnen schildpadden hun eieren nog veilig op een strand leggen? Worden dolfijnen gestoord door toeristenboten? Heel veel vragen waar antwoorden op moeten worden gevonden. En met die antwoorden kan beleid worden gemaakt, kunnen regels worden ingesteld en kunnen belangrijk natuurgebieden worden beschermt. En daar wordt iedereen beter van!

Thailand Turtle and Coastal Conservation schildpadje

Natuurprojecten op het water

Liever op het water? Vanaf de boot wordt er onderzoek gedaan, naar dolfijnen, haaien en walvissen bij het Marine Conservation project in Zuid-Afrika.

Handen in het zand!

Je kunt als vrijwilliger direct een impact hebben. Met het schoonmaken van stranden red je dieren. Zo simpel is het. Het zwerfplastic is een ondertussen een bekend probleem en zo lang er plastic in zee wordt gedumpt is de enige oplossing: opruimen. Zo kun je helpen het leefgebied van pinguïns schoon te houden in bij het Marine Conservation project in Gansbaai, Zuid-Afrika. En dat geldt ook zeker voor het beschermen van zeeschildpadden aan de stranden in Costa Rica. Schildpadden helpen kan ook op Sri Lanka en Bali. Dankbaar werk! Handen in het zand en aan de slag. Dat staat toch zeker ook op jouw bucketlist!

#followyourdreams