Duikprojecten
Duikprojecten en Marine Conservation
Miljoenen kilo’s plastic in de oceanen, afstervend koraal, belabberde visstanden en bedreigde diersoorten. Je zou bijna denken dat er onder en langs het water weinig te zien valt. Maar niets is minder waar! Willen we echter de komende jaren daar ook nog van kunnen genieten, dan moeten we in actie komen. Niet morgen, maar nu! Onze duikprojecten dragen een steentje bij.
Duikprojecten – onderzoek doen met je duikbril op!
In en langs de zee geldt dezelfde regel als bij de wildlife- en natuurprojecten op het land: meten is weten. Onderzoekers van verschillende universiteiten zijn met landelijke en lokale overheden druk bezig de onderwaterwereld en kustlijnen wereldwijd in kaart te brengen. Hoe gezond is het koraal? Welke vissen leven er? Hoeveel witte haaien of walvishaaien zijn er nog? Kunnen schildpadden hun eieren nog veilig op een strand leggen? Worden dolfijnen gestoord door toeristenboten? Heel veel vragen waar antwoorden op moeten worden gevonden. En met die antwoorden kan beleid worden gemaakt, kunnen regels worden ingesteld en kunnen belangrijk natuurgebieden worden beschermt. En daar wordt iedereen beter van!
Dus, zet je duikbril op en trek je flippers aan! Want helpen met onderzoek doe je in het water. Voor bepaalde projecten heb je een duikdiploma nodig (PADI Open Water) en kan je tijdens een project extra vaardigheden leren. Maar ook door te snorkelen kan je helpen. Hoofd onderwater en observeren maar!. Bij het Marine and Terrestrial Conservation Seychellen of het Marine Conservation project in Mexico is jouw hulp hard nodig.
Natuurprojecten op (of aan) het water
Liever op het water dan er in? Ook vanaf de boot wordt er onderzoek gedaan, naar dolfijnen, haaien en walvissen in bijvoorbeeld bij het Marine Conservation project in Zuid-Afrika.
Handen uit je T-shirt!
Je kunt als vrijwilliger direct een impact hebben. Met het schoonmaken van stranden red je dieren. Zo simpel is het. Het zwerfplastic is een ondertussen een bekend probleem en zo lang er plastic in zee wordt gedumpt is de enige oplossing: opruimen. Zo kun je helpen het leefgebied van pinguïns schoon te houden in bij het Marine Conservation project in Gansbaai, Zuid-Afrika. En dat geldt ook zeker voor het beschermen van zeeschildpadden aan de stranden in Costa Rica. Dankbaar werk! Dat staat toch zeker ook op jouw bucketlist!
PADI in the pocket!
Als je nog geen duikervaring hebt, dan kun je in Mexico meedoen aan het 8- en 12 weekse programma. Tijdens deze weken word je in staat gesteld om je PADI brevet te halen en word je getraind door professionele duiktrainers. Als je al wel je PADI Open Water op zak hebt, kun je vanaf 4 weken al meedraaien. Je kunt dan – als je dat wilt – in je vrije tijd en tegen een gereduceerd tarief nog allerlei extra cursussen bij lokale duikcentra om je duik skills uit breiden.