single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Au Pair in Australiƫ

Als au pair naar Australiƫ? Let's go!

Hoe leuk is het om een aantal maanden bij een gastgezin in een ander land te wonen en in het dagelijkse leven mee te draaien. In Australiƫ bijvoorbeeld! Via het Au Pair Australiƫ programma van Activity International kun je au pair worden in een Australisch gastgezin. Dichterbij het Ʃchte Australische leven kom je haast niet. Je maakt het alledaagse familieleven mee, maar je ziet ook nog eens de highlights van Australiƫ in je vrije tijd. Kijk ook even dit leuke au pair filmpje!

Au Pair in Australiƫ; beleef de tijd van je leven!

Iedereen die tussen de 18 en 30 jaar is kan in principe au pair in AustraliĆ« worden. Je moet wel zo'n 200 uur ervaring met kinderen hebben. Het maakt daarbij niet uit of je een jongen of een meisje bent. Het belangrijkste is dat je werken met kinderen heel erg leuk vindt en bereid bent om minimaal een half jaar bij een Australisch gastgezin te wonen. Daarnaast ben je benieuwdĀ hoe het is om de AustralianĀ laidback way of living teĀ ervaren en staat open voor nieuwe inzichten. Bovendien heb je een rijbewijs en ook voldoende rijervaring. Uiteraard niet te beroerd om je handen uit de mouwen te steken enĀ gemiddeld zo'n 30 uur per week voor de kids te zorgen. Weet je, je hebt gewoon zin om een heleĀ bijzondere Australische ervaring aan te gaan!Ā 

Nog niet genoeg van Australiƫ genoten? Ga daarna backpacken!

En na een half jaar au pair in Australiƫ? Gewoon je rugzak pakken (als je dat wilt) en verder reizen/werken in dit fantastische land! Australiƫ is backpack-land nummer 1. En je bent hier als reiziger niet alleen. Veel, met name jonge reizigers, hebben Australiƫ weten te vinden. De oostkust staat vol met hostels waar je medereizigers treft, je kunt makkelijk tours en excursies doen en het openbaar vervoer is goed. En het leuke is, je mag ook nog gewoon werken want jouw visum (waar je ook mee mag werken) is een heel jaar geldig!

Au Pair in Australiƫ programma in het kort:

 • Au Pair AustraliĆ«; 6 tot 12 maanden
 • 18 - 30 jaar
 • Je kunt het hele jaar starten met Au Pair AustraliĆ«. Kans op zeer snelle plaatsing is het grootst tussen januari en juli
 • Na een half jaar au pair de mogelijkheid om nog te gaan backpacken
 • Leuke oriĆ«ntatie in Sydney inbegrepen
Wat ga je doen?

Als au pair ben je verantwoordelijk voor de verzorging van de kinderen van je gastgezin. Je maakt bijvoorbeeld eten voor ze, helpt met aankleden, brengt ze naar school, ruimt de kamers op, speelt met ze, stopt ze in bed, leest verhaaltjes voor, haalt en brengt ze naar sportclubs of naar speelafspraakjes, maakt huiswerk met ze of start een Yahtzee-competitie met ze. Af en toe doe je eens een afwasje, ruim je de tafel af, kook je eens lekker Hollandse pot of gooi je een was in de wasmachine. Dat hoort erbij want je bent uiteindelijk ook gewoon onderdeel van het gezin. Maar het is niet de bedoeling dat je het hele huishouden gaat runnen. De focus ligt bij het au pair-zijn op de verzorging van de kinderen.

Au Pair Australiƫ Lotte met oppaskindje

Je werkt maximaal 35 uur per week maar vaak is dat minder. Het schema van de week spreek je met je gastgezin van tevoren af. Je bent anderhalve dag per week vrij. Verder ben je eens per maand een heel weekend vrij. De hoogte van je verdiensten (zakgeld) heeft met jouw ervaring te maken: hoe meer ervaring, hoe meer zakgeld. Hieronder kun je de verschillen zien.

Au Pair (standaard)

Val je in deze categorie dan heb je minimaal 200 uur (aantoonbare) ervaring met kinderen van 3 jaar en ouder. In de meeste gevallen is dit oppaservaring maar dat kan ook een stage in een kinderopvang zijn of een leuke Summercamp ervaring in Amerika!

T/m 30 uur per week: AUS$ 295
31 t/m 35 uur per week: AUS$ 350

Blijf je 6 maanden of langer bij een gezin, dan komt daar nog eens een eenmalig bonus van AUS$ 300 bij.

Au Pair Plus
Au pairs uit deze categorie hebben ook minimaal 200 uur (aantoonbare) ervaring met kinderen maar daarvan is 100 uur met kinderen onder de 3 jaar. Ook hier geldt weer dat dat meestal oppaservaring is maar stages in de kinderzorg tellen uiteraard ook mee. Als je in deze categorie past, ben je ook bereid om voor baby’s en peuters te zorgen.

T/m 30 uur per week: AUS$ 295
31 t/m 35 uur per week: AUS$ 350

Blijf je 6 maanden of langer bij een gezin, dan komt daar nog eens een eenmalig bonus van AUS$ 300 bij.

Au Pair Platinum
Au Pairs die hieronder vallen hebben minimaal 1 jaar fulltime werkervaring in een kinderopvang of onderwijsomgeving, hebben minimaal een jaar als au pair gewerkt met kinderen onder de 3 jaar of hebben een diploma kinderopvang.Ā Als je een andere opleiding hebt gedaan op het gebied van kinderopvang/zorg voor kinderen, laat het ons weten. Dan checken we even bij onze partnerorganisatie of deze geschikt is voor het Platinum programma.

T/m 30 uur per week: AUS$ 330
31 t/m 35 uur per week: AUS$ 385

Blijf je 6 maanden of langer bij een gezin, dan komt daar nog eens een eenmalig bonus van AUS$ 300 bij.

Au Pair in Australiƫ schommelen in Sydney

Waarom Au Pair in Australiƫ worden?

Het grappige is dat veel au pairs met een andere reden aan dit avontuur beginnen. De Ć©Ć©n wil graag zekerheid hebben om een aantal maanden onderdak te hebben in AustraliĆ« om daarna klaar te zijn voor een aantal maanden backpacken. De ander wil graag zijn/haar Engelse vaardigheden verbeteren en dat kan natuurlijk het best als je 24/7 in een Engelstalig gezin meedraait. Andere au pairs willen graag ervaring opdoen omdat ze na terugkomst een baan in de kinderopvang ambiĆ«ren en zo’n au pair-ervaring staat dan natuurlijk prima op je CV. Weer anderen gaan gewoon voor de superleuke ervaring…Wat je reden ook is, au pair worden in AustraliĆ« worden geeft je een je rugzak vol ervaringen. En die neemt niemand je ooit meer af!

Stap voor stap

Het is best een beetje veel geregel voordat je als au pair naar Australiƫ kunt vertrekken. Maar natuurlijk helpen we zo goed als mogelijk met de voorbereiding en dan komt het allemaal wel goed. Hieronder vind je een overzicht wat er allemaal bij komt kijken. Op weg naar Australiƫ, stap voor stap!

Au Pair Australiƫ Lotte

Na boeking moet je aan de slag!
Nadat je bij ons geboekt hebt, krijg je een pakket thuisgestuurd en zul je aan de slag moeten. Je zult een aantal formulieren moet invullen maar ook referenties moeten regelen, een doktersverklaring en een Verklaring omtrent Gedrag moeten aanvragen, foto’s bijvoegen etc. In het pakket staat precies wat je moet doen. Pas als je alles hebt ingevuld en alle benodigde documenten hebt verzameld, stuur je het gehele pakket naar ons terug.

Interview op ons kantoor in Enschede
Nadat we je pakket hebben ontvangen, nodigen we je uit voor een interview op ons kantoor in Enschede. Onze partnerorganisatie in Sydney hecht veel waarde aan een goede screening van au pairs dat wij (en zij) een goede en betrouwbare indruk van de au pair krijgen. Vandaar dat persoonlijke interview, face-to-face! Zo doen we dat eigenlijk ook al jaren met het Au Pair in Amerika programma en daar staan we ook helemaal achter. Het interview zal deels in het Engels plaatsvinden en zal in totaal zo’n 1.5 uur duren.

Doorsturen van jouw dossier naar Sydney
Op basis van jouw ingeleverde dossier met alle documenetn, foto’s, motivatie en dergelijk Ć©n het interviewrapport zullen we bekijken of je een geschikte kandidaat bent om au pair te worden (en in verreweg de meeste gevallen is dat ook zo!). Als alles okĆ© is, sturen we jouw dossier door naar onze partnerorganisatie in Sydney. Zij zullen op basis van jouw ervaringen en wensen op zoek gaan naar een geschikt gastgezin.

G’day, Australia is calling!
Oeiiii, spannend want het wachten op een leuk gastgezin is begonnen! Wanneer onze partnerorganisatie een geschikt gastgezin heeft gevonden die het leuk vindt om jou uit te nodigen als au pair, dan krijgen wij hun familieprofiel doorgestuurd. We nemen dan zo snel mogelijk met jou contact op om het met je door te spreken. Maar misschien dat het gezin niet kon wachten en jou al gelijk gebeld heeft. Is dat wat, heb je ineens een Australisch gezin aan de telefoon hangen! Natuurlijk had je al een heleboel vragen op papier gezet die je aan hen wilde stellen….Als beide partijen akkoord zijn, is de plaatsing rond! Yahoooo, Down Under here you come!

Alles regelen, inpakken en wegwezen!
Na plaatsing kun je alles gaan regelen waaronder je visum (en eventuele inentingen, reisverzekering, vliegticket etc) en daar zullen we je uiteraard zo veel mogelijk bij helpen ….maar je koffer inpakken en je het regelen van je afscheidsparty zul je toch Ć©cht zelf moeten doen!

Na aankomst: Arrival Pakket en Oriƫntatiemeeting
Na een lange vlucht kom je op de dinsdag redelijk gebroken aan in Sydney, daar kun je zeker van zijn. En dan heb je ook nog dat fijne tijdsverschil van een uurtje of 10. Reken maar dat je een jetlag hebt! Gelukkig hebben we de eerste opvang voor je in Sydney geregeld! Vanaf de luchthaven in Sydney neem jij de georganiseerde shuttle die je naar het hostel in het centrum van Sydney zal brengen. Hier verblijf je in het gezellige WakeUp Hostel. Daar kun je een beetje wennen aan het tijdsverschil en bijkomen van je lange reis. Er worden 4 overnachtingen met ontbijt voor je geboekt. Je slaapt in een dorm room die je deelt met maximaal 10 anderen. Heel gezellig om meteen al andere internationale backpackers / au pairs te ontmoeten.

Op woensdag word je welkom geheten door AIFS. Van hun krijg je een Australische Sim card en een Opal Card met daarop een tegoed van AU$20 zodat je tijdens je verblijf in AustraliĆ« gebruik kan maken van het openbaar vervoer. Die dag ga je naar Bondi Beach voor een wandeltocht (Coogee Beach) en daar wordt een welkomstdrankje georganiseerd in een leuke bar; ā€œSaltysā€.

Op donderdag en vrijdag heb je een oriĆ«ntatie. Tijdens de oriĆ«ntatiemeeting word je voorbereid op het leven bij een Australisch gastgezin. Er wordt verteld over de culturele verschillen en je krijgt tips om jezelf aan te passen aan het Australische leven. Daarnaast leer je het een en ander over de ontwikkeling en het gedrag van kinderen en leer je hoe je daar een op een goede en verantwoorde manier mee om kunt gaan. Ook wordt er uitgelegd wat er van jou als au pair verwacht mag worden, wat jij van je gastgezin mag verwachten en wie je kunt bellen in het geval je vragen of problemen hebt. Ook krijg je kinder EHBO, ga je langs de bank om je bankrekening daar te openen, en nog heel veel meer. Een hele leerzame bijeenkomst waar je zeker wat aan zult hebben! Op de donderdag is er nog een gezellig ā€œget to know youā€ etentje. Tenslotte op vrijdagmiddag nog even de tijd om op eigen houtje de highlights van Sydney te ontdekken.

Op zaterdag is het tijd om door te reizen naar je gastgezin. Deze reis wordt voor jou geregeld en betaald.

Prijzen

ā‚¬ 695 – Au Pair Australia + 5-dagen in Sydney

Inbegrepen:

 • Selectie van een gastgezin
 • 5-daags Arrival Pakket na aankomst in Sydney inclusief 4 overnachtingen met ontbijt in het Wake Up Hostel in het centrum van Sydney
 • Uitgebreide oriĆ«ntatie inclusief leuke activiteiten, ‘get to know you’ dinner en kinder-EHBO
 • Reis/vlucht van Sydney naar gastgezin
 • Shuttlebus vanaf de luchthaven naar het hostel in Sydney
 • Onderdak en maaltijden bij het gastgezin
 • Zakgeld
 • Begeleiding en advies voor vertrek
 • Hulp bij het verkrijgen van het Working Holiday visum
 • Hulp bij het openen van een bankrekening
 • Begeleiding van onze collega’s ter plaatse (ook als je na je au pair tijd gaat backpacken)
 • Partnerorganisatie in AustraliĆ« waar je terecht kunt voor vragen
 • Gratis noodnummer ter plaatse (24 uur per dag)
 • Australische sim kaart
 • OPAL card (voor openbaarvervoer) met tegoed van AUS$ 20
 • Kortingskaart voor hostels (als je gaat rondreizen)
 • AIFS ‘Employment Services‘ na afloop van het Au Pair programma (als je tijdens een aansluitende backpackreis wilt werken)
 • Certificaat na terugkomst

Niet inbegrepen:

 • Reserveringskosten (ā‚¬ 40)
 • Retourticket AustraliĆ« (heenreis naar Syndey)
 • WWCC (Working with Children Check)*
 • Working Holiday Visum – AUS$ 640 (kosten per juli 2023)
 • Verklaring omtrent gedrag
 • Reiskosten interview in Enschede
 • Persoonlijke kosten voor excursies e.d.
 • Bijdrage garantie- en calamiteitenfonds (ā‚¬ 12 per persoon per boeking). Activity International is aangesloten bij garantiefonds VZR Garant en het Calamiteitenfonds Reizen
 • Reisverzekering
 • Internationaal rijbewijs (via ANWB)

*Au pairs moeten voor vertrek een Working with Children Check aanvragen (WWCC). De kosten zijn afhankelijk van de staat waarin een au pair zal verblijven (tussen de AUS$ 80 en $122).

Startdata

Oriƫntatie in Sydney:
Je start je verblijf in Australiƫ altijd met oriƫntatie bij AIFS in Sydney, om je nog beter voor te bereiden op je au pair avontuur down under!

De oriƫntatie duurt van dinsdag (aankomst) tot zaterdag (vertrek). Zo heb je voldoende tijd in Sydney om over je jetlag heen te komen. Ook is er tijd om vrienden te maken, hoogtepunten van de stad te zien, AIFS te ontmoeten en deel te nemen aan de oriƫntatie. De aankomst dag is dus op dinsdag, en van woensdag t/m vrijdag staan de oriƫntatiedagen gepland. Op zaterdag reis je af naar je host family. De transfer wordt voor jou geregeld door je host family.

Aankomstdata oriƫntatie in Sydney 2024:

 • 9, 16, 23 en 30 januari
 • 13 en 27 februari
 • 12 maart
 • 16 april
 • 28 mei
 • 18 juni
 • 9, 16, 23 en 30 juli
 • 6, 13. 20 en 27 augustus
 • 3, 10, 17 en 24 september
 • 8, 15 en 22 oktober
 • 5, 12 en 19 november
 • 3 december

Schema oriƫntatie Sydney:

 • Dinsdag: Aankomstdag. Busvervoer van de luchthaven naar het WakeUp Hostel. Hier kan je lekker bijkomen van je lange reis.
 • Woensdag: Begroeting door AIFS-medewerkers. Je krijgt van hun een simkaart en Opal-kaart (voor openbaarvervoer). Naar Bondi Beach voor een heerlijke strandwandeling.
 • Donderdag: In de ochtend bezoek je de bank en regel je geldzaken (vanaf 08:30 uur). Dan start in de middag dag 1 van de oriĆ«ntatie.
 • Vrijdag: Dag 2 van de oriĆ«ntatie (van ongeveer 10:00 tot 12:00 uur). In de middag begeleide wandeltocht naar o.a. het Opera House.
 • Zaterdag: Uitchecken en transfer naar je host family.

In het WakeUp Hostel verblijf je 4 nachten in een 10 persoons, gedeelde kamer, inclusief ontbijt.

Extra nacht:
Mocht je het fijn vinden om eerder aan te komen in Sydney, zodat je wat langer de tijd hebt om bij te komen van je reis, laat ons dit dan even weten. De kosten (ca. ā‚¬ 29 per nacht) betaal je dan voor vertrek.

Gastgezinnen

Er bestaat natuurlijk niet een kant-en-klaar plaatje van een typisch Australisch gastgezin. Zo divers als het land is, zo divers zijn de gezinnen ook. Ze verschillen in achtergrond, in samenstelling van gezin, in inkomen, in vrijetijdsbesteding, in lengte, breedte, hoogte, huidskleur … maar ze hebben Ć©Ć©n ding gemeen: ze hebben wel allemaal kinderen – of er is er eentje op komst. En ze zijn zorgvuldig geselecteerd door onze betrouwbare partnerorganisatie in AustraliĆ«. Je weet dus zeker dat je in een gezin terechtkomt dat officieel is ‘goedgekeurd’ en waarvan je weet dat zij een contract hebben ondertekend met daarin de regels en voorwaarden waar zij zich aan dienen te houden! Wel zo’n prettig idee, toch?

Au Pair Australie gastgezin van au pair Iris Brusse

De meeste gezinnen wonen in Sydney (wat een toffe stad is dat toch) maar er wonen ook gezinnen in andere steden, in landelijk gelegen dorpen of zelfs in de ‘outback’. Onze partnerorganisatie classificeert de gezinnen als: city, rural en outback. Als een gezin in de outback woont, dan is de dichtsbijzijnde stad om een boodschapje te doen minstens 50 kilometer verderop. Het is maar even dat je dat weet…. Verder is het gezin onder andere verplicht om je een behoorlijke kamer te geven, je van maaltijden te voorzien, je wekelijks zakgeld te geven (en de bonus na 6 maanden), je vrije dagen te geven (1,5 per week) en – belangrijk – jou als tijdelijk maar volwaardig lid van het gezin te behandelen. Blijf je 9 maanden dan krijg je ook nog een week extra vrij en blijf je 12 maanden dan krijg je 2 weken extra vrij!

Voor wie geschikt

Geschikt om au pair te worden? Bekijk de voorwaarden!

 • Je bent tussen de 18 en 30 jaar. Het maakt daarbij niet uit of je een jongen of een meisje bent. Aanmelden kan vanaf 17 jaar (op zijn vroegst 6 maanden voordat je 18 wordt). Je kunt echter je visum pas aanvragen en echt vertrekken naar de AustraliĆ« wanneer je daadwerkelijk 18 bent geworden.
 • Je beschikt over voldoende kennis van het Engels. Na boeking vindt er een interview bij ons op kantoor plaats, dat deels in het Engels zal zijn!
 • Je hebt minimaal 200 uur oppaservaring (de laatste 3 jaar opgedaan) en/of 200 uur ervaring opgedaan tijdens relevante stages (bijvoorbeeld op een kinderdagverblijf).
 • Plaatsingskansen zijn extra groot als je ervaring hebt met kinderen tot 2 jaar. Je moet dan wel minimaal 200 uur ervaring met deze leeftijdsgroep hebben opgedaan!
 • Je moet tenminste 3 referenties hebben, waarvan 2 van oppaservaring/andere werkervaring met kinderen. (deze mag dan niet van familie zijn).
 • Je bent minimaal 6 maanden beschikbaar. Een korter verblijf is niet mogelijk, langer wel (tot 9 of 12 maanden is mogelijk).
 • Je hebt de Nederlandse of Belgische nationaliteit.
 • Je hebt een middelbare school diploma.
 • Ā Je bent in het bezit van een rijbewijs Ć©n rijervaring.
 • Je rookt niet.
 • Je dient een medische verklaring en een verklaring omtrent het gedrag aan ons te overleggen.
 • Je moet de (DKTP) vaccinatie hebben gehad. Deze is 10 jaar geldig. Mocht deze periode zijn afgelopen, dan moet je hem opnieuw halen.

Let op: Ben je onder behandeling bij een psycholoog of ben je in het verleden onder behandeling van een psycholoog geweest (met of zonder gebruik van medicijnen), neem dan direct contact op met Yvette Teeselink (coƶrdinator). Het kan zijn dat dit invloed heeft op je aanmelding en/of vertrek.

Wanneer?

Je kunt het hele jaar beginnen maar je hebt de grootste kans om sneller geplaatst te worden in de periode januari – juni. Dit heeft te maken met de ‘omgekeerde’ seizoenen in AustraliĆ« en de daarbij behorende schoolvakanties.

 

Wanneer boeken?

Minimaal 2 maanden voor vertrek (bij voorkeur eerder). De procedure is vrij uitvoerig, dus je hebt deze tijd vaak Ć©cht nodig voor het (laten) invullen van de formulieren, matchen met een gastgezin en het aanvragen van je visum!

Met wie werken we samen

AIFS: een betrouwbare partner!

In AustraliĆ« werken we samen met een hele betrouwbare partnerorganisatie AIFS. Zij hebben jarenlange ervaring op het gebied van (au pair) uitwisselingen. Zij nemen de begeleiding van ons over op het moment dat jij in het vliegtuig stapt. En bij hen kun je terecht als je vragen hebt over alles wat te maken heeft met jouw au pair verblijf. Je kunt ook bij hen terecht als je onverhoopt problemen met je gastgezin hebt en niet weet hoe je dat aan moet pakken. Natuurlijk kun je ons ook altijd bellen of mailen als je vragen hebt…maar houd rekening met het feit dat je aan de andere kant van de wereld zit!

Leuk, een Community Counselor!

Naast dat je eenmaal ter plaatse in Australiƫ voor al je vragen en benodigde hulp bij onze partnerorganisatie AIFS terecht kan (zij hebben hun kantoor in Sydney), heb je straks ook een community counselor waarbij je altijd terecht kan. Ze heet Anna. Ze kom oorspronkelijk uit Duitsland, heeft 20 jaar in het VK gewoond en ze woont nu alweer een aantal jaren in Australiƫ. Nu is Anne zelf moeder van twee jongens, maar toen ze jonger was is ze ook au pair geweest in het buitenland. Ze kan zich dus goed in jou verplaatsen en weet hoe het voelt om au pair te zijn en hoe het is om ver van huis te zijn en te wonen in een vreemd land. Ze ondersteund je graag waar ze kan. Hoe fijn is dat!

 

Na je au pair tijd rondreizen en werken?

AIFS regelt ook voor alle au pairs, die na hun au pair tijd nog willen rondreizen en werken, heel veel extra’s. Met een “working holiday visa” kun je op zoek gaan naar andere baantjes. AIFS kan je hierover informatie geven (fruitplukken, horeca etc.). En je krijgt een kortingskaart voor hostels.

Foto's
Au Pair in Australiƫ Mayka bij Ayer Rock Au Pair Australie Lotte van de Akker Au Pair in Australiƫ schommelen in Sydney Au Pair Australiƫ Sydney by night Au Pair Australie Lynn van de Vegt Harbour Bridge Au Pair in Austalie au pair Iris Mail van Laura Au Pair in Australie sandboarden Mail van Laura Au Pair in Australie 4 Mail van Laura Au Pair in Australie 3 Mail van Laura Au Pair in Australie 2 Mailtje uit Australie Koningsdag in Sydney Eva met walibi Au Pair Australie Maureen met oppaskindje Au Pair Australie gastgezin van au pair Iris Brusse Australie Ultimate Oz Surf footprint in the sand Au Pair Australie Iris op schommel Au Pair in Australiƫ Lauren met andere au pairs Au Pair in Australiƫ Lauren Schonewille Au Pair in Perth Augusta 5 Au Pair in Perth Augusta 1 Au Pair in Perth Augusta 2
Filmpjes
Reisverhalen
Iris Brusse Ik heb altijd 2 grote dromen gehad: de opleiding PABO doen en ooit als au pair naar het buitenland. Helaas haalde ik de toelatingstoetsen van de PABO niet en heb ik nooit nagedacht over een andere opleiding. Doordat ik dit nog niet had gedaan, wilde ik niet zomaar een opleiding gaan doen. Na lang denken, besloot ik om juist nu te gaan werken als au pair. Buiten dat ik goed kon nadenken over een andere opleiding, kon ik 1 van mijn grootste dromen waar maken! Een erg spannend besluit, maar het is het helemaal waard geweest!.... Lees hier meer
#followyourdreams