single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Au Pair in Australië

Als au pair naar Australië? Let's go!

Hoe leuk is het om een aantal maanden bij een gastgezin in een ander land te wonen en in het dagelijkse leven mee te draaien. In Australië bijvoorbeeld! Via het Au Pair Australië programma van Activity International kun je au pair worden in een Australisch gastgezin. Dichterbij het échte Australische leven kom je haast niet. Je maakt het alledaagse familieleven mee, maar je ziet ook nog eens de highlights van Australië in je vrije tijd. Kijk ook even dit leuke au pair filmpje!

Au Pair in Australië; beleef de tijd van je leven!

Iedereen die tussen de 18 en 30 jaar is kan in principe au pair in Australië worden. Je moet wel zo'n 200 uur ervaring met kinderen hebben. Het maakt daarbij niet uit of je een jongen of een meisje bent. Het belangrijkste is dat je werken met kinderen heel erg leuk vindt en bereid bent om minimaal een half jaar bij een Australisch gastgezin te wonen. Daarnaast ben je benieuwd hoe het is om de Australian laidback way of living te ervaren en staat open voor nieuwe inzichten. Bovendien heb je een rijbewijs en ook voldoende rijervaring. Uiteraard niet te beroerd om je handen uit de mouwen te steken en gemiddeld zo'n 30 uur per week voor de kids te zorgen. Weet je, je hebt gewoon zin om een hele bijzondere Australische ervaring aan te gaan! 

Nog niet genoeg van Australië genoten? Ga daarna backpacken!

En na een half jaar au pair in Australië? Gewoon je rugzak pakken (als je dat wilt) en verder reizen/werken in dit fantastische land! Australië is backpack-land nummer 1. En je bent hier als reiziger niet alleen. Veel, met name jonge reizigers, hebben Australië weten te vinden. De oostkust staat vol met hostels waar je medereizigers treft, je kunt makkelijk tours en excursies doen en het openbaar vervoer is goed. En het leuke is, je mag ook nog gewoon werken want jouw visum (waar je ook mee mag werken) is een heel jaar geldig!

Au Pair in Australië programma in het kort:

 • Au Pair Australië; 6 tot 12 maanden
 • 18 - 30 jaar
 • Je kunt het hele jaar starten met Au Pair Australië. Kans op zeer snelle plaatsing is het grootst tussen januari en juli
 • Na een half jaar mogelijkheid om nog een half jaar te gaan backpacken
 • Meer leuke foto's en ervaringen vind je op Insta: @activityinternationalaupair
Wat ga je doen?

Als au pair ben je verantwoordelijk voor de verzorging van de kinderen van je gastgezin. Je maakt bijvoorbeeld eten voor ze, helpt met aankleden, brengt ze naar school, ruimt de kamers op, speelt met ze, stopt ze in bed, leest verhaaltjes voor, haalt en brengt ze naar sportclubs of naar speelafspraakjes, maakt huiswerk met ze of start een Yathzee-competitie met ze. Af en toe doe je eens een afwasje, ruim je de tafel af, kook je eens lekker Hollandse pot of gooi je een was in de wasmachine. Dat hoort erbij want je bent uiteindelijk ook gewoon onderdeel van het gezin. Maar het is niet de bedoeling dat je het hele huishouden gaat runnen. De focus ligt bij het au pair-zijn op de verzorging van de kinderen.

Je werkt maximaal 35 uur per week maar vaak is dat minder. Het schema van de week spreek je met je gastgezin van tevoren af. Je bent anderhalve dag per week vrij. Verder ben je eens per maand een heel weekend vrij. De hoogte van je verdiensten (zakgeld) heeft met jouw ervaring te maken: hoe meer ervaring, hoe meer zakgeld. Hieronder kun je de verschillen zien.

Au Pair Australië Lotte met oppaskindje

Au Pair (standaard)

Val je in deze categorie dan heb je minimaal 200 uur (aantoonbare) ervaring met kinderen van 3 jaar en ouder. In de meeste gevallen is dit oppaservaring maar dat kan ook een stage in een kinderopvang zijn of een leuke Summercamp ervaring in Amerika!

15 – 24 uur per week: AUS$ 195
25 – 35 uur per week: AUS$ 255
Blijf je 6 maanden of langer bij een gezin, dan komt daar nog eens een eenmalig bonus van AUS$ 300 bij.

Au Pair Plus
Au pairs uit deze categorie hebben ook minimaal 200 uur (aantoonbare) ervaring met kinderen maar daarvan is 100 uur met kinderen onder de 3 jaar. Ook hier geldt weer dat dat meestal oppaservaring is maar stages in de kinderzorg tellen uiteraard ook mee. Als je in deze categorie past, ben je ook bereid om voor baby’s en peuters te zorgen.

15 – 24 uur per week: AUS$ 195
25 – 35 uur per week: AUS$ 255
Blijf je 6 maanden of langer bij een gezin, dan komt daar nog eens een eenmalig bonus van AUS$ 300 bij.

Au Pair Platinum
Au Pairs die hieronder vallen hebben minstens 2 jaar (aantoonbare) professionele ervaring met kinderen of hebben een diploma van de opleidingen SPW, PABO of Onderwijsassistent. Als je een andere opleiding hebt gedaan op het gebied van kinderopvang/zorg voor kinderen, laat het ons weten. Dan checken we even bij onze partnerorganisatie of deze geschikt is voor het Platiunum programma.

Maximaal 35 uur per week: AUS$ 295
Blijf je 6 maanden of langer bij een gezin, dan komt daar nog eens een eenmalig bonus van AUS$ 300 bij.

Au Pair in Australië schommelen in Sydney

Waarom Au Pair in Australië worden?

Het grappige is dat veel au pairs met een andere reden aan dit avontuur beginnen. De één wil graag zekerheid hebben om een aantal maanden onderdak te hebben in Australië om daarna klaar te zijn voor een aantal maanden backpacken. De ander wil graag zijn/haar Engelse vaardigheden verbeteren en dat kan natuurlijk het best als je 24/7 in een Engelstalig gezin meedraait. Andere au pairs willen graag ervaring opdoen omdat ze na terugkomst een baan in de kinderopvang ambiëren en zo’n au pair-ervaring staat dan natuurlijk prima op je CV. Weer anderen gaan gewoon voor de superleuke ervaring…Wat je reden ook is, au pair worden in Australië worden geeft je een je rugzak vol ervaringen. En die neemt niemand je ooit meer af!

Stap voor stap

Het is best een beetje veel geregel voordat je als au pair naar Australië kunt vertrekken. Maar natuurlijk helpen we zo goed als mogelijk met de voorbereiding en dan komt het allemaal wel goed. Hieronder vind je een overzicht wat er allemaal bij komt kijken. Op weg naar Australië, stap voor stap!

Au Pair Australië Lotte

* Na boeking moet je aan de slag!
Nadat je bij ons geboekt hebt, krijg je een pakket thuisgestuurd en zul je aan de slag moeten. Je zult een aantal formulieren moet invullen maar ook referenties moeten regelen, een doktersverklaring en een Verklaring omtrent Gedrag moeten aanvragen, foto’s bijvoegen etc. In het pakket staat precies wat je moet doen. Pas als je alles hebt ingevuld en alle benodigde documenten hebt verzameld, stuur je het gehele pakket naar ons terug.

* Interview op ons kantoor in Enschede
Nadat we je pakket hebben ontvangen, nodigen we je uit voor een interview op ons kantoor in Enschede (of elders in het land als dat beter uitkomt). Onze partnerorganisatie in Sydney hecht veel waarde aan een goede screening van au pairs dat wij (en zij) een goede en betrouwbare indruk van de au pair krijgen. Vandaar dat persoonlijke interview, face-to-face! Zo doen we dat eigenlijk ook al jaren met het Au Pair in Amerika programma en daar staan we ook helemaal achter. Het interview zal deels in het Engels plaatsvinden en zal in totaal zo’n 1.5 uur duren.

* Doorsturen van jouw dossier naar Sydney
Op basis van jouw ingeleverde dossier met alle documenetn, foto’s, motivatie en dergelijk én het interviewrapport zullen we bekijken of je een geschikte kandidaat bent om au pair te worden (en in verreweg de meeste gevallen is dat ook zo!). Als alles oké is, sturen we jouw dossier door naar onze partnerorganisatie in Sydney. Zij zullen op basis van jouw ervaringen en wensen op zoek gaan naar een geschikt gastgezin.

* G’day, Australia is calling!
Oeiiii, spannend want het wachten op een leuk gastgezin is begonnen! Wanneer onze partnerorganisatie een geschikt gastgezin heeft gevonden die het leuk vindt om jou uit te nodigen als au pair, dan krijgen wij hun familieprofiel doorgestuurd. We nemen dan zo snel mogelijk met jou contact op om het met je door te spreken. Maar misschien dat het gezin niet kon wachten en jou al gelijk gebeld heeft. Is dat wat, heb je ineens een Australisch gezin aan de telefoon hangen! Natuurlijk had je al een heleboel vragen op papier gezet die je aan hen wilde stellen….Als beide partijen akkoord zijn, is de plaatsing rond! Yahoooo, Down Under here you come!

* Alles regelen, inpakken en wegwezen!
Na plaatsing kun je alles gaan regelen waaronder je visum (en eventuele inentingen, reisverzekering, vliegticket etc) en daar zullen we je uiteraard zo veel mogelijk bij helpen ….maar je koffer inpakken en je het regelen van je afscheidsparty zul je toch écht zelf moeten doen!

* Na aankomst: Arrival Pakket en Oriëntatiemeeting
Na een lange vlucht kom je redelijk gebroken aan in Sydney, daar kun je redelijk zeker van zijn. En dan heb je ook nog dat fijne tijdsverschil van een uurtje of 10. Reken maar dat je een jetlag krijgt! Gelukkig hebben we de eerste opvang voor je in Sydney geregeld! Dat betekent dat iemand van onze partnerorganisatie je komt ophalen van de luchthaven en je naar een goed hostel brengt. Daar kun je een beetje wennen aan het tijdsverschil en bijkomen van je lange reis. Er worden 3 overnachtingen (met ontbijt) voor je geboekt in het hostel zodat je ook nog de kans krijgt om de fantastische stad Sydney een beetje te leren kennen. Daarnaast krijg je een Sim card en een boekje met allerlei leuke kortingen. Je dient aan te komen op een dinsdag, op woensdag heb je een dagje voor jezelf (kun je meedoen met een “walking tour” geregeld door het hostel), op donderdag en vrijdag heb je een oriëntatie en vrijdag aan het eind van de middag ga je naar ja gastgezin.

Tijdens de oriëntatiemeeting word je voorbereid op het leven in een Australisch gastgezin. Er wordt verteld over de culturele verschillen en je krijgt tips om jezelf aan te passen aan het Australische leven. Daarnaast leer je het een en ander over de ontwikkeling en het gedrag van kinderen en leer je hoe je daar een op een goede en verantwoorde manier mee om kunt gaan. Ook wordt er uitgelegd wat er van jou als au pair verwacht mag worden, wat jij van je gastgezin mag verwachten en wie je kunt bellen in het geval je vragen of problemen hebt. Een hele leerzame bijeenkomst waar je zeker wat aan zult hebben!

Prijzen

€ 695 – Au Pair Australia + 3-daagse Arrival Pakket in Sydney

Inbegrepen:

 • Selectie van een gastgezin
 • 3-daags Arrival Pakket na aankomst in Sydney inclusief overnachtingen in een leuk hostel
 • Oriëntatie inclusief “Childcare Protection” training
 • Reis/vlucht van Sydney naar gastgezin
 • Onderdak en maaltijden bij het gastgezin
 • Zakgeld
 • Informatiehandboek, hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij het verkrijgen van het Working Holiday visum
 • Begeleiding van onze collega’s ter plaatse (ook als je na je au pair tijd gaat backpacken)
 • Partnerorganisatie in Australië waar je terecht kunt voor vragen
 • Gratis noodnummer ter plaatse (24 uur per dag)
 • Australische sim kaart
 • Kortingskaart voor hostels (als je gaat rondreizen)
 • AIFS ‘Employment Services’ na afloop van het Au Pair programma (als je ander werk wilt gaan doen)
 • Certificaat na terugkomst

Niet inbegrepen:

 • Reserveringskosten (€ 40)
 • Retourticket
 • WWCC (Working with Children Check)*
 • Working Holiday Visum AU$ 490 (februari 2017)
 • Verklaring omtrent gedrag (ca. € 30)
 • Reiskosten interview in Enschede
 • Persoonlijke kosten voor excursies e.d.
 • Reisverzekering (minimaal 7 maanden)

*Au pairs moeten voor vertrek een Working with children check aanvragen (WWCC). De kosten zijn afhankelijk van de staat waarin een au pair zal verblijven:

 • Australian Capital Territory – ACT $82
 • New South Wales – NSW  – $80
 • North Territory – NT –  $69
 • Queensland – Qld –  $87.20
 • South Australia – SA  – $105.60
 • Tasmania – Tas – $ 108.50
 • Victoria – Vic – $121.40
 • Western Australia – WA – $84
Startdata

Je aankomst in Sydney dient op een woensdag te zijn voorafgaand aan een datum waarop de oriëntatiebijeenkomst in Sydney start. Je kunt ook op een maandag/dinsdag aankomen, dan boeken we een extra nacht in het hostel voor je. Hier zijn wel kosten aan verbonden.

Helaas zijn vanwege corona de grenzen van Australië gesloten en kunnen  we op dit moment geen au pairs plaatsen. Je kunt je wel aanmelden en aan de slag gaan met je dossier zodat je direct na het opengaan van de grenzen bij een gezin in Australië aan de slag kunt gaan.

De nieuwe startdata worden bepaald op het moment dat de grenzen weer open gaan.

Gastgezinnen

Er bestaat natuurlijk niet een kant-en-klaar plaatje van een typisch Australisch gastgezin. Zo divers als het land is, zo divers zijn de gezinnen ook. Ze verschillen in achtergrond, in samenstelling van gezin, in inkomen, in vrijetijdsbesteding, in lengte, breedte, hoogte, huidskleur … maar ze hebben één ding gemeen: ze hebben wel allemaal kinderen – of er is er eentje op komst. En ze zijn zorgvuldig geselecteerd door onze betrouwbare partnerorganisatie in Australië. Je weet dus zeker dat je in een gezin terechtkomt dat officieel is ‘goedgekeurd’ en waarvan je weet dat zij een contract hebben ondertekend met daarin de regels en voorwaarden waar zij zich aan dienen te houden! Wel zo’n prettig idee, toch?

Au Pair Australie gastgezin van au pair Iris Brusse

De meeste gezinnen wonen in Sydney (wat een toffe stad is dat toch) maar er wonen ook gezinnen in andere steden, in landelijk gelegen dorpen of zelfs in de ‘outback’. Onze partnerorganisatie classificeert de gezinnen als: city, rural en outback. Als een gezin in de outback woont, dan is de dichtsbijzijnde stad om een boodschapje te doen minstens 50 kilometer verderop. Het is maar even dat je dat weet…. Verder is het gezin onder andere verplicht om je een behoorlijke kamer te geven, je van maaltijden te voorzien, je wekelijks zakgeld te geven (en de bonus na 6 maanden), je vrije dagen te geven (1,5 per week) en – belangrijk – jou als tijdelijk maar volwaardig lid van het gezin te behandelen. Blijf je 9 maanden dan krijg je ook nog een week extra vrij en blijf je 12 maanden dan krijg je 2 weken extra vrij!

Voor wie geschikt

Geschikt om au pair te worden? Bekijk de voorwaarden!

 • Je bent tussen de 18 en 30 jaar. Het maakt daarbij niet uit of je een jongen of een meisje bent. Aanmelden kan vanaf 17 jaar (op zijn vroegst 6 maanden voordat je 18 wordt). Je kunt echter je visum pas aanvragen en echt vertrekken naar de Australië wanneer je daadwerkelijk 18 bent geworden.
 • Je beschikt over voldoende kennis van het Engels. Na boeking vindt er een interview bij ons op kantoor plaats, dat deels in het Engels zal zijn!
 • Je hebt minimaal 200 uur oppaservaring (de laatste 3 jaar opgedaan) en/of 200 uur ervaring opgedaan tijdens relevante stages (bijvoorbeeld op een kinderdagverblijf).
 • Plaatsingskansen zijn extra groot als je ervaring hebt met kinderen tot 2 jaar. Je moet dan wel minimaal 200 uur ervaring met deze leeftijdsgroep hebben opgedaan!
 • Je moet tenminste 3 referenties hebben, waarvan 2 van oppaservaring/andere werkervaring met kinderen. (deze mag dan niet van familie zijn).
 • Je bent minimaal 6 maanden beschikbaar. Een korter verblijf is niet mogelijk, langer wel (tot 9 of 12 maanden is mogelijk).
 • Je hebt de Nederlandse of Belgische nationaliteit.
 • Je hebt een middelbare school diploma.
 •  Je bent in het bezit van een rijbewijs én rijervaring.
 • Je rookt niet.
 • Je dient een medische verklaring en een verklaring omtrent het gedrag aan ons te overleggen.
 • Je moet de (DKTP) vaccinatie hebben gehad. Deze is 10 jaar geldig. Mocht deze periode zijn afgelopen, dan moet je hem opnieuw halen.

Let op: Ben je onder behandeling bij een psycholoog of ben je in het verleden onder behandeling van een psycholoog geweest (met of zonder gebruik van medicijnen), neem dan direct contact op met Yvette Teeselink (coördinator). Het kan zijn dat dit invloed heeft op je aanmelding en/of vertrek.

Wanneer?

Je kunt het hele jaar beginnen maar je hebt de grootste kans om geplaatst te worden in de periode januari – juni. Dit heeft te maken met de ‘omgekeerde’ seizoenen in Australië en de daarbij behorende schoolvakanties.

 

Wanneer boeken?

Minimaal 2 maanden voor vertrek (bij voorkeur eerder). De procedure is vrij uitvoerig, dus je hebt deze tijd vaak écht nodig voor het (laten) invullen van de formulieren, matchen met een gastgezin en het aanvragen van je visum!

Met wie werken we samen

AIFS: een betrouwbare partner!

In Australië werken we samen met een hele betrouwbare partnerorganisatie AIFS. Zij hebben jarenlange ervaring op het gebied van (au pair) uitwisselingen. Zij nemen de begeleiding van ons over op het moment dat jij in het vliegtuig stapt. En bij hen kun je terecht als je vragen hebt over alles wat te maken heeft met jouw au pair verblijf. Je kunt ook bij hen terecht als je onverhoopt problemen met je gastgezin hebt en niet weet hoe je dat aan moet pakken. Natuurlijk kun je ons ook altijd bellen of mailen als je vragen hebt…maar houd rekening met het feit dat je aan de andere kant van de wereld zit!

Na je au pair tijd rondreizen en werken?

AIFS regelt ook voor alle au pairs, die na hun au pair tijd nog willen rondreizen en werken, heel veel extra’s. Met een “working holiday visa” kun je op zoek gaan naar andere baantjes. AIFS kan je hierover informatie geven (fruitplukken, horeca etc.). En je krijgt een kortingskaart voor hostels.

Foto's
Au Pair in Australië Mayka bij Ayer Rock Au Pair Australie Lotte van de Akker Au Pair in Australië schommelen in Sydney Au Pair Australië Sydney by night Au Pair Australie Lynn van de Vegt Harbour Bridge Au Pair in Austalie au pair Iris Mail van Laura Au Pair in Australie sandboarden Mail van Laura Au Pair in Australie 4 Mail van Laura Au Pair in Australie 3 Mail van Laura Au Pair in Australie 2 Mailtje uit Australie Koningsdag in Sydney Eva met walibi Au Pair Australie Maureen met oppaskindje Au Pair Australie gastgezin van au pair Iris Brusse Australie Ultimate Oz Surf footprint in the sand Au Pair Australie Iris op schommel Au Pair in Australië Lauren met andere au pairs Au Pair in Australië Lauren Schonewille Au Pair in Perth Augusta 5 Au Pair in Perth Augusta 1 Au Pair in Perth Augusta 2
Filmpjes
Reisverhalen
Iris Brusse Ik heb altijd 2 grote dromen gehad: de opleiding PABO doen en ooit als au pair naar het buitenland. Helaas haalde ik de toelatingstoetsen van de PABO niet en heb ik nooit nagedacht over een andere opleiding. Doordat ik dit nog niet had gedaan, wilde ik niet zomaar een opleiding gaan doen. Na lang denken, besloot ik om juist nu te gaan werken als au pair. Buiten dat ik goed kon nadenken over een andere opleiding, kon ik 1 van mijn grootste dromen waar maken! Een erg spannend besluit, maar het is het helemaal waard geweest!.... Lees hier meer
#letsmakememories