single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Au Pair in Amerika

Wil jij ook als au pair naar Amerika?

Berichtje van Amber uit Amerika: "Na de introductie van Au Pair in America kwam mijn host mom me ophalen. Dit voelde vanaf het eerste moment al zo vertrouwd. We begonnen met praten en zijn niet meer gestopt tot het moment dat we naar bed gingen....  Dit mailtje kregen we van Amber 2 maanden nadat ze naar The USA was vertrokken. Leuk he! Wil jij nou zo'n 'once in a lifetime experience' beleven? Lees dan vooral even door...

Au Pair USA: the American dream

Ben je gek op kinderen en heeft Amerika altijd al hoog op je bucketlist gestaan? Dan is het Au Pair in Amerika programma echt iets voor jou! Je krijgt de kans om een jaar lang bij een Amerikaans gezin te wonen en als au pair voor hun kinderen te zorgen.

Hoe gaaf is het om onderdeel te zijn van het gezinsleven en de Amerikaanse cultuur op deze manier van heel dichtbij mee te gaan maken. Je mag rondrijden in zo'n grote Amerikaanse gezinsauto, je spreekt af met je nieuwe vriendinnen om gezellig bij te kletsen in de Starbucks, je gaat met je host family mee naar Disneyland of naar de Super Bowl en ga je tijdens Halloween ga je met de kinderen verkleed langs de deuren voor trick and treat. Tijdens de weekenden plan je je gave weekend trips met andere au pairs, ga je tijdens je vakantie een road trip maken langs de Oostkust van Amerika. En natuurlijk vier je New Years Eave op Times Square! Hoe tof is dat!

Zie je het al helemaal voor je, then go for the American Dream! Hier ga je geen spijt van krijgen! Grote kans dat je na het jaar heel graag langer wilt blijven en gaat verlengen!

Benieuwd of jij geschikt bent?

Stuur ons een berichtje en wij gaan samen met jou bekijken of het Au Pair in Amerika programma iets voor jou is! Laat ons meteen even weten of we je moeten terugbellen óf appen. Easypeasy; een vraag stellen was nog nooit zó makkelijk!

12 maanden te lang?
Vind je 12 maanden wel heel lang om van huis te zijn of heb je daar simpelweg geen tijd voor? Kijk dan eens bij Au Pair Australië. Daar kun je voor minimaal 6 maanden aan de slag en zijn jongens ook zeer welkom!

Au Pair in Amerika in het kort:

 • 12 maanden + een maand extra om te reizen (verlenging mogelijk)
 • 18 - 26 jaar
 • Rijbewijs verplicht
 • Minimaal US$ 195.75 zakgeld per week
 • 3 dagen oriëntatie in New York
 • Uitgeroepen tot Best Overall Au Pair Program en Best Au Pair Childcare Provider

0.00

Verenigde Staten: Au Pair

Kies jouw programma

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Na alle voorbereidingen begint je au pair avontuur met een oriëntatie van een paar dagen in New York, of eigenlijk vlakbij New York (in Stamford). Hoe leuk is dat!! Eenmaal aangekomen in het hotel, ontmoet je het lokale team en andere internationale au pairs. Super gezellig! Je krijg van APIA het felbegeerde au pair T-shirt en doorloopt daarna samen de trainingen. De trainingen bereiden je voor op je verblijf bij je host family en de Amerikaanse cultuur. Ook ga je met z’n allen nog een city tour doen door NY.

Au Pair in Amerika: vier opties!

Als au pair in Amerika ben je verantwoordelijk voor de verzorging van één of meerdere kinderen uit je gastgezin. Je maakt eten voor ze, brengt ze naar school, helpt ze met huiswerk en ruimt de kamers op. Daarnaast speel je met ze en stop je ze in bed. Veel Amerikaanse kinderen moeten na schooltijd ook naar sportclubs, zwemles, muziekles of ‘playdates’ gebracht worden. Ook daarvoor kun je ingezet worden. Je zorgt maximaal 45 uur per week voor de kinderen, gaat dertig weken lang drie uur per week naar een Amerikaans college. Je bent minimaal anderhalve dag per week vrij. Als je een jaar als au pair in Amerika wilt werken dan kun je kiezen uit vier verschillende opties. Au Pair Amerika Au pair met baby kerst

Het standaard Au Pair Program

Je bent verantwoordelijk voor de verzorging van de kinderen van je gastgezin. Je maakt bijvoorbeeld eten voor ze, brengt ze naar school, ruimt de kamers op, speelt met ze en stopt ze in bed. Veel Amerikaanse kinderen moeten na schooltijd naar sportclubs, muziekles of ‘playdates’ gebracht worden. Je zorgt maximaal 45 uur per week voor de kinderen, gaat dertig weken lang drie uur per week naar een Amerikaans college en je bent minimaal anderhalve dag per week vrij. Verder ben je eens per maand een heel weekend vrij en krijg je twee weken per jaar doorbetaalde vakantie. Naast kost en inwoning, ticket en een bijdrage voor cursuskosten (tot US$ 500) verdien je US$ 195,75 zakgeld per week. Om au pair in Amerika te worden heb je minimaal 200 uur oppaservaring nodig (de laatste drie jaar opgedaan). 

Au Pair Amerika Amber met kindjes

Het Au Pair ExtraOrdinaire Program

Dit programma komt overeen met het standaard au pair programma, maar dan met een hogere zakgeldvergoeding. Dit omdat je bij deze optie over een relevante opleiding moet beschikken. Ook hier ben je verantwoordelijk voor de verzorging van de kinderen van je gastgezin. Je zorgt maximaal 45 uur per week voor de kinderen, gaat dertig weken lang drie uur per week naar een Amerikaans college en je bent minimaal anderhalve dag per week vrij. Verder ben je eens per maand een heel weekend vrij en krijg je twee weken per jaar doorbetaalde vakantie. Naast kost en inwoning, ticket en een bijdrage voor cursuskosten (tot US$ 500) verdien je US$ 300 zakgeld per week (vanaf 1 september 2023, vertrek je eerder dan ontvang je US$ 250 per week). Om Au Pair ExtraOrdinaire te worden, dien je een diploma te hebben voor een van de volgende studies:

 • Medewerker Kinderopvang (Pedagogisch Medewerker Kinderopvang – niveau 3)
 • Sociaal pedagogisch werker (Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker – niveau 4)
 • Docentenassistent (MBO Onderwijsassistent – ​​niveau 4)
 • Leraar Basisonderwijs (Pedagogische Academie voor Basis Onderwijs)
 • Maatschappelijk werk (indien gericht op kinderen, zoals pedagogiek)
 • Pedagogiek (Pedagogiek)

Au Pair in Amerika StPatricksday

Het EduCare Program

Je kunt ook kiezen voor het EduCare Program. Je volgt dan niet drie uur per week lessen, maar zes uur per week!  Je kunt kiezen uit allerlei vakken, zoals bedrijfskunde, marketing of Engels. In ruil voor kost en inwoning, ticket, zakgeld en een studiebijdrage van US$ 1000, werk je maximaal dertig uur per week in een Amerikaanse gastfamilie. Het zakgeld bedraagt US$ 146,81 per week. Als Educare au pair in Amerika pas je meestal op wat oudere kinderen die dagelijks naar school gaan. Dat houdt bijna automatisch in dat je ‘werktijden’ vaak ’s ochtends vroeg zijn, na school en soms ook in de weekenden en avonduren. Het EduCare programma wordt niet in alle staten van Amerika aangeboden maar alleen in bijvoorbeeld New York, Californië, San Francisco, Massachusetts, Michigan en Texas. Let op: Bij het EduCare Program geldt dat je minimaal zes maanden je rijbewijs moet hebben op het moment dat je naar Amerika vertrekt. Daarnaast moet je ook nog eens een ‘high frequent driver‘ zijn. Dat houdt in dat je minimaal vier keer per week auto rijdt. Au Pair in Amerika

Returner

Ben je al eens au pair in Amerika geweest en nog steeds enthousiast over dit geweldige land? Goed nieuws: je kunt zelfs voor een tweede keer als au pair in Amerika aan de slag gaan. De regeling voor het verkrijgen van een J-1 visum wordt hiervoor aangepast. Ga je binnen drie jaar terug als returner, dan kun je ook voor het ExtraOrdinaire Program kiezen. Om mee te kunnen doen aan het Returner Program moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je:

 • Kunnen aantonen dat je het jaar als au pair helemaal afgerond hebt;
 • Een referentie en contactgegevens van je oude gastgezin hebben;
 • Een jaar beschikbaar zijn;
 • Minstens twee jaar terug zijn;
 • De afgelopen drie jaar minstens tweehonderd uur ervaring met kinderen opgedaan hebben;
 • Je studiepunten hebben gehaald zowel in het eerste jaar, als eventueel de verlengde periode.

Au Pair in Amerika baseball game

Credits halen? Cursus of opleiding volgen!

Au pair in Amerika worden? Dan is een studie een verplicht onderdeel van het programma. Dat heeft met de toekenning van het visum te maken. Totaal geen probleem natuurlijk, want hoe leuk is het om naar een Amerikaanse school te gaan. Hier kies je zelf een vak (of meerdere vakken) die je leuk vindt om te volgen. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld communicatie, economie, marketing, theather, dans en/of fotografie. Van de familie krijg je een vergoeding. Mocht de door jou gekozen studie meer kosten, dan leg je de rest van het geld zelf bij.

Au Pair in Amerika Op de helft 10

Geen school in de buurt? No worries, je kunt ook een thuisstudie volgen. Au pairs kiezen hier ook wel voor omdat ze al zo druk zijn met het oppassen op de kinderen en in hun vrije tijd ook nog leuke dingen willen doen met hun vrienden. Bovendien liggen de kosten voor een thuisstudie lager. Ook erg leuk is het doen van vrijwilligerswerk in de buurt waar je woont. Bijvoorbeeld op een schooltje vertellen over het land waar je vandaan komt en de kinderen leren over de Nederlandse cultuur, gewoonten en gebruiken. Of heb je misschien altijd al een vreemde taal willen leren, dan zou je een taalcursus kunnen gaan doen. Hoe leuk is dat! Een andere optie is dat je kiest voor American History And Literature. Je volgt dan lessen over de Amerikaanse cultuur en als afsluiter ga je een weekendexcursie maken en schrijf je hier een essay over.

Au Pair in Amerika Amy

Wat je ook kiest, met alles valt punten te behalen, ook wel credits genoemd. Om je au pair jaar te mogen verlengen, heb je een bepaald aantal credits nodig. Eenmaal ter plaatse in Amerika bespreek je samen met je community counselor wat de mogelijkheden voor jou zijn in de omgeving waar je woont. De community counselor helpt je met het inschrijven bij de school of cursus.  

Verplichte training: thuis én in New York

Voordat je naar New York afreist voor de driedaagse training, moet je eerst thuis een online training volgen: de Pre-Departure Online Training course. Tijdens deze training (in het Engels) komen veel onderwerpen aan bod zoals Travel & Visas, Community Counselor role, Social Security, Insurance, Education, Host Family Expectations, Taxes, First Aid training, driving course en een Q&A. Deze training is verplicht en moet je hebben afgerond voordat je naar New York gaat.

Tijdens de training in New York leer je meer over de Amerikaanse cultuur, de verzorging van kinderen en je verblijf bij je host family. In NY ontmoet je ook meteen de andere au pairs uit de hele wereld. Heel erg leuk! Je verblijft in een fijn hotel (3 dagen / 2 nachten) en deelt een kamer met andere au pairs (max. 3). Het verblijf is op basis van half pension.

Na deze training die op maandag start, ga je op woensdag naar je host family en tijdens de rest van je au pair-periode word je begeleid door een Community Counselor.

Leuk, een Community Counselor!

Je hebt straks in Amerika je eigen community counselor. Dit is vaak een vrouw. Zij heeft een bepaald gebied in Amerika onder haar hoede waar families met hun au pairs wonen. Na aankomst neemt ze contact op en komt ze langs om je te ontmoeten. Bij deze counselor kun je altijd terecht voor vragen en problemen of voor informatie over bijvoorbeeld cursussen en activiteiten. Ook organiseert de Community Counselor regelmatig activiteiten en uitjes voor au pairs.De ene keer ga je bowlen, de andere keer gezellig een avondje naar een musical. Het is altijd super gezellig en je ontmoet ook andere au pairs die bij je in de buurt wonen, super handig!

Stap voor stap

Het is behoorlijk wat geregel voordat je als au pair naar Amerika kunt vertrekken. Natuurlijk helpen we je zo goed als mogelijk met de voorbereiding en dan komt het zeker goed. Hieronder vind je een overzicht wat er allemaal bij komt kijken. Op weg naar Amerika, stap voor stap!

Na boeking moet je aan de slag!

Nadat je bij ons geboekt hebt, ga je aan de slag met je online dossier. Hier staan een aantal formulieren op die je download om zelf in te vullen, maar ook om te laten invullen. Denk hierbij aan referenties en een medisch dossier. Je vraagt een Verklaring omtrent Gedrag aan, upload belangrijke documenten zoals je paspoort en rijbewijs, maar ook leuke foto’s en een introductiefilmpje over jezelf. Wanneer je dit allemaal online hebt staan, kom je op interview in Enschede.

Interview op ons kantoor in Enschede

Nadat we je online dossier volledig online hebben staan kom je langs voor een interview op ons kantoor in Enschede. Onze partnerorganisatie hecht veel waarde aan een goede screening van au pairs waarbij wij (en zij) een goede en betrouwbare indruk van de au pair krijgen. Vandaar dat persoonlijke interview, face-to-face! Het interview zal deels in het Engels plaatsvinden en zal in totaal zo’n 2 uur duren. Naast het interview zal je ook een psychologische test maken.

Doorsturen van jouw dossier naar Londen

Na het interview maak je nog eventueel aanpassingen aan je dossier en gaan wij aan de slag met het bellen van je referenties. Wanneer alles geregeld is, sturen we jouw dossier door naar onze partnerorganisatie in Londen. Zij zullen je dossier nog goed doorkijken en eventueel zullen er nog een paar aanpassingen gemaakt moeten worden.

Matchen!

Oeiiii, spannend want het wachten op een leuk gastgezin is begonnen! Je profiel staat online en je kan daar zien of gezinnen interesse in jou hebben. Hier staat meestal ook gelijk een profiel van hen bij dat je kan bekijken. Soms mailen gezinnen je gelijk om zich voor te stellen en een afspraak te maken om te skypen. Om goed voorbereid te zijn op zo’n gesprek is er een handige lijst met vragen, want oh wat is het spannend zo’n eerste kennismaking. Wanneer het gastgezin en jij beide een klik voelen, dan is er een match! USA, here you come!

Alles regelen, inpakken en wegwezen!

Na plaatsing kun je alles gaan regelen waaronder het visum en reisverzekering. Daar zullen we je uiteraard zo veel mogelijk bij helpen. Ook kan je gaan starten met het doorlopen van de online pre-departure oriëntatie.

Je koffer inpakken en het regelen van je afscheidsparty zul je toch écht zelf moeten doen! Nog eventjes en je zit in het vliegtuig.

Na aankomst: oriëntatie!

Na een lange vlucht kom je aan in New York met een tijdsverschil van een uurtje of 6. Hier word je door iemand van onze partnerorganisatie opgehaald op de luchthaven en naar het hotel in Newark gebracht. Daar kun je een beetje wennen aan het tijdsverschil en bijkomen van je lange reis. Je komt aan op een maandag. Tijdens de oriëntatie op maandag tot en met woensdag word je voorbereid op het leven in een Amerikaans gastgezin. Er wordt verteld over de culturele verschillen en je krijgt tips om jezelf aan te passen aan het Amerikaans leven. Daarnaast leer je het een en ander over de ontwikkeling en het gedrag van kinderen en leer je hoe je daar een op een goede en verantwoorde manier mee om kunt gaan en je krijgt een korte EHBO-cursus. Daarnaast zul je een hele groep andere internationale au pairs ontmoeten waarvan een aantal wellicht bij je in de buurt komen te wonen. Ook wordt er uitgelegd wat er van jou als au pair verwacht mag worden, wat jij van je gastgezin mag verwachten en wie je kunt bellen in het geval je vragen of problemen hebt. Ter plaatse is naast je gastgezin je eerste aanspreekpunt je Community Counselor. Bij deze counselor kan je terecht voor advies en informatie over het au pair leven, maar ook over cursussen activiteiten. Elke maand zal de Community Counselor een activiteit organiseren, maar ook contact opnemen met je om te kijken hoe het met je gaat. En als kers op de taart ga je nog mee op een city tour door NY. Super gaaf om alle hoogtepunten van de stad te zien!.

Wil je langer blijven?

Heb je je jaar goed afgesloten? En wil je langer blijven? Dan kun je eventueel verlengen voor 6,9 of 12 maanden. Dit kun je doen bij dezelfde familie of je kunt kiezen voor een nieuwe familie die ergens anders in Amerika woont. Heb je een geweldig jaar gehad, maar geen tijd meer om te verlengen? Dan kun je altijd nog een maand gaan reizen (mag op je J1 visum). Kun je meer van Amerika gaan zien!

Prijzen

€   95 –  Standaard Au Pair Program
€   95 –  Au Pair ExtraOrdinaire  Program
€ 195 –  Educare Program

Inbegrepen:

 • Selectie van een gastgezin
 • Retourvlucht van en naar de VS (bij het volbrengen van een jaar)
 • Transfer vanaf luchthaven naar hotel
 • 3 dagen training en oriëntatie vlakbij New York (inclusief hotel in Newark)
 • Online voorbereidingstraining in Nederland inclusief EHBO + Driving Course training
 • Reis van New York naar gastgezin
 • Onderdak en maaltijden bij het gastgezin
 • Zakgeld (zie verdiensten)
 • 3 Lesuren (EduCare Program = 6 lesuren) per week op een Amerikaans college
 • Cursusbijdrage (zie zakgeld)
 • Hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij het verkrijgen van het J-1 visum (Exchange Visitor Program/au pair)
 • Begeleiding van een Community Counselor bij jou in de buurt
 • Nieuwsbrief, online trainingen en au pair meetings in de VS
 • Partnerorganisatie in Amerika waar je terecht kunt voor vragen
 • Basisverzekering geregeld door onze Amerikaanse partnerorganisatie
 • Gratis noodnummer ter plaatse (24 uur per dag)
 • Certificaat na terugkomst

Niet inbegrepen:

 • Reserveringskosten (€ 40)
 • Terugreis van gastgezin naar vliegveld
 • Plaatsings-/administratiekosten*
 • Visumkosten (± € 185)
 • Bijdrage garantie- en calamiteitenfonds (€ 12 per persoon per boeking). Activity International is aangesloten bij garantiefonds VZR Garant en het Calamiteitenfonds Reizen
 • Verklaring omtrent gedrag
 • Internationaal rijbewijs
 • Reiskosten interview in Enschede
 • Persoonlijke kosten voor excursies e.d.
 • Eventueel aanvullende reisverzekering (wij adviseren dit wel te doen en kunnen je hierbij helpen).

*Let op: Nadat je geplaatst bent betaal je eenmalig € 300 plaatsings-/administratiekosten voor het standaard Au Pair Program of het Au Pair ExtraOrdinaire Program. Voor het EduCare Program zijn de kosten € 900. Bij dit bedrag is inbegrepen de verzekerings- en administratiekosten + luchthaventoeslagen (heen én terugreis). Dit bedrag maak je rechtstreeks over aan onze partnerorganisatie.

Zakgeld

Je krijgt behalve kost en inwoning ook zakgeld van jouw gastgezin. Het bedrag hangt af van je functie. Zakgeldbedragen per week:

 • US$ 195,75     Standaard Au Pair Program*
 • US$ 250          Au Pair ExtraOrdinaire Program (bij vertrek vanaf 1 september 2023 is dit US$ 300)
 • US$ 146,81     EduCare Program:

Verder krijg je een cursusbijdrage tot maximaal US$ 500 (EduCare Program US$ 1000). Voor dat geld kun je een cursus naar keuze gaan volgen.

*Dit minimum bedrag is door de Amerikaanse overheid vastgesteld op basis van een kostencalculatie van kost en inwoning van een ai pair bij een gastgezin. Gastgezinnen en au pairs zijn vrij een hogere vergoeding te bepalen dan dit wettelijk bepaalde minimum.

Startdata

Arrival Date / Travel to host family

Wednesday 3rd January 2024 / Friday 5th January 2024
Monday 8th January 2024 / Wednesday 10th January 2024
Wednesday 17th January 2024 / Friday 19th January 2024
Monday 22nd January 2024 / Wednesday 24th January 2024
Monday 29th January 2024 / Wednesday 31st January 2024
Monday 5th February 2024 / Wednesday 7th February 2024
Monday 12th February 2024 / Wednesday 14th February 2024
Wednesday 21st February 2024 / Friday 23rd February 2024
Monday 26th February 2024 / Wednesday 28th February 2024
Monday 4th March 2024 / Wednesday 6th March 2024
Monday 11th March 2024 / Wednesday 13th March 2024
Monday 18th March 2024 / Wednesday 20th March 2024
Monday 25th March 2024 / Wednesday 27th March 2024
Monday 1st April 2024 / Wednesday 3rd April 2024
Monday 8th April 2024 / Wednesday 10th April 2024
Monday 15th April 2024 / Wednesday 17th April 2024
Monday 22nd April 2024 / Wednesday 24th April 2024
Monday 29th April 2024 / Wednesday 1st May 2024
Monday 13th May 2024 / Wednesday 15th May 2024
Monday 20th May 2024 / Wednesday 22nd May 2024
Wednesday 29th May 2024 / Friday 31st May 2024

Gastgezinnen

Er bestaat natuurlijk niet een kant-en-klaar plaatje van een typisch Amerikaans gastgezin. Zo divers als het land is, zo divers zijn de gezinnen ook. Ze verschillen in achtergrond, in samenstelling van gezin, in inkomen, in vrijetijdsbesteding, in lengte, breedte, hoogte, huidskleur … maar ze hebben één ding gemeen: ze hebben wel allemaal kinderen – of er is er eentje op komst. En ze zijn zorgvuldig geselecteerd door onze betrouwbare partnerorganisatie in Amerika. Je weet dus zeker dat je in een gezin terechtkomt dat officieel is ‘goedgekeurd’ en waarvan je weet dat zij een contract hebben ondertekend met daarin de regels en voorwaarden waar zij zich aan dienen te houden! Wel zo’n prettig idee, toch?

Au Pair in Amerika host family

De meeste gezinnen wonen aan de Oostkust. Daarnaast wonen de gezinnen verspreid door heel Amerika, onder andere in; Texas, Florida, Washington DC, Californië en zelfs op Hawaii! Je kunt dus overal terecht gaan komen straks. De keus is aan jou. Gezinnen zullen straks direct contact met jou op gaan nemen en jij beslist met welk gezin je een match wilt gaan hebben. Kijk maar eens op het kaartje: de donkergroene gebieden zijn de gebieden waar de meeste gastgezinnen wonen.

kaart Amerika gastgezinnen

Een voorkeur aangeven in je dossier qua locatie waar je graag geplaatst zou willen worden, kan helaas niet. Wij zeggen altijd: “de klik met het gezin is het aller belangrijkste”! Stel je kiest voor een gezin die in Californië woont (zon, zee, strand, heerlijk!). Maar als je geen goede klik hebt met het gezin, ga je daar alsnog geen leuke tijd hebben. Dus laat die voorkeur los. In je vrije tijd kom je echt wel op de plekken waar je heel graag naar toe wilt. De au pairs reizen er namelijk wat van af in hun vrije tijd. Ze pakken het vliegtuig en strepen zo één voor één de plekken van hun “bucketlist” af. Lees hieronder een aantal voorbeelden van gastgezinnen zodat je een beetje een idee krijgt hoe zo’n profiel eruit ziet en wat voor gezinnen het zijn die een au pair in huis willen hebben. Deze families zijn nu niet echt op zoek naar een au pair. Het zijn slechts voorbeelden. Profielen van au pairs en gastgezinnen worden nooit op een openbare site gezet!

Au Pair in Amerika gastgezin

Voor wie geschikt
 • 18 tot en met 26 jaar. Je mag 27 worden als je in Amerika bent (je moet voor je 27e aankomen in Amerika). Dat betekent dat je uiterlijk 6 maanden voor je 27e je dossier klaar moet hebben. Aanmelden kan vanaf zeventien jaar (op zijn vroegst zes maanden voordat je achttien wordt). Je kunt echter je visum pas aanvragen en echt vertrekken naar de USA wanneer je daadwerkelijk achttien bent geworden. Aanmelden kan tot en met 26 jaar + 3 maanden.
 • Je beschikt over voldoende kennis van het Engels. Na boeking vindt er een interview bij ons op kantoor plaats, dat deels in het Engels zal zijn!
 • Je hebt minimaal tweehonderd uur oppaservaring (de laatste drie jaar opgedaan als je jonger dan twintig jaar bent of de laatste vijf jaar opgedaan als je ouder dan twintig bent) en/of tweehonderd uur ervaring opgedaan tijdens relevante stages (bijvoorbeeld op een kinderdagverblijf). De kans op plaatsing zijn extra groot als je ervaring hebt met kinderen tot twee jaar.
 • Je moet tenminste drie referenties hebben, waarvan twee van oppaservaring/andere werkervaring met kinderen en één karakter referenties. Heb je één ervaring waarbij je tweehonderd uur of meer hebt gemaakt de afgelopen drie jaar, dan is één referentie van een oppaservaring/andere werkervaring met kinderen voldoende (deze mag dan niet van familie zijn). Daarnaast hebben we dan nog wel twee karakter referenties nodig (ingevuld door bijvoorbeeld een leraar, collega, studiegenootje, enz.)
 • Je bent minimaal twaalf maanden beschikbaar (eventueel dertiende maand vrij reizen). Een korter verblijf is in Amerika niet mogelijk (in Australië wel!) Verlenging met zes, negen of twaalf maanden is wél mogelijk (onder bepaalde voorwaarden).
 • Je hebt de Nederlandse of Belgische nationaliteit.
 • Je hebt een middelbare school diploma.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs. Bij het EduCare Program moet je minimaal 6 maanden rijbewijs hebben én high frequent driver zijn. Dat houd in dat je minimaal vier keer per week auto rijdt).
 • Er zijn weinig tot geen plaatsingskansen als je rookt.
 • Er zijn helaas erg weinig plaatsingskansen voor jongens.
 • Je dient een medische verklaring en een verklaring omtrent het gedrag aan ons te overleggen.
 • Na aanmelding dien je een psychologische test te maken op ons kantoor (als onderdeel van een uitgebreider interview).

Let op: Ben je onder behandeling bij een psycholoog of ben je in het verleden onder behandeling van een psycholoog geweest (met of zonder gebruik van medicijnen), neem dan direct contact op met Yvette Teeselink (coördinator). Het kan zijn dat dit invloed heeft op je aanmelding en/of vertrek.

Wanneer vertrekken?

Je kunt het hele jaar beginnen. Gemiddeld zijn er twee tot drie vluchtdata per maand (meestal op maandag).

Wanneer boeken?

We adviseren je om minimaal zes maanden voor vertrek te boeken. We raden je aan om na aanmelding direct aan de slag te gaan met je dossier. De procedure is vrij uitvoerig, dus je hebt deze tijd écht nodig voor het (laten) invullen van alle formulieren, enz. Let wel op: op het moment dat wij je dossier straks door gaan sturen naar APIA, mogen je documenten waar een datum op staat, niet ouder zijn dan zes maanden. Hier moet je dus zelf even rekening mee houden. Gezinnen willen een recent aangemaakt dossier in kunnen kijken en niet eentje die al verouderd is. APIA kan je dossier op zijn vroegst zes maanden voor je gewenste vertrekdatum online zetten. Hoe eerder je dossier online kan komen te staan, hoe langer jij natuurlijk de tijd hebt om te matchen met een leuk gezin! APIA geeft aan dat meiden over het algemeen binnen twee weken tot twee maanden wel een match hebben met een gezin. Maar dit valt vooraf niet te voorspellen, dus wees hierin flexibel! De Nederlandse au pairs zijn erg populair bij de Amerikaanse gastgezinnen. Omdat we over het algemeen goed Engels kunnen en we zelfstandig, spontaan, nuchter en zelfverzekerd zijn. Daarnaast hebben we veel rij-ervaring en zeggen meestal wel wat we vinden. Dit spreekt de Amerikanen erg aan. Nederlandse au pairs hebben dan ook vaak snel een match met een gezin!

Met wie werken we samen

Au Pair in Amerika: je bent in goede handen!

Au Pair in America logoMet Activity International ben je verzekerd van uitstekende begeleiding. Na aanmelding stel je een uitgebreid persoonlijk dossier samen en word je door ons geïnterviewd. Onze collega-organisatie (Au Pair in America) selecteert een betrouwbaar gezin dat goed bij je past. Au Pair in America is de eerste organisatie in de Verenigde Staten die door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken is aangewezen om een wettelijk goedgekeurd au pair programma aan te bieden. Tijdens je verblijf in Amerika dragen zij er zorg voor dat je niet aan je lot wordt overgelaten, want er is altijd een counselor bij je in de buurt. Met onze jarenlange ervaring weet je zeker dat je goed wordt voorbereid, dat je ter plaatse goede begeleiding krijgt én dat je de tijd van je leven krijgt.

Sinds het ontstaan van Activity International in 1988 werken we – naar volle tevredenheid –  samen met de organisatie Au Pair in America.  Zij zijn de eerste organisatie in de Verenigde Staten die door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken is aangewezen om een wettelijk goedgekeurd au pair programma aan te bieden. Het Au Pair in America Program is onderdeel van een cultureel uitwisselingsprogramma gericht op kinderopvang in de Verenigde Staten. Ze bestaan meer dan 30 jaar (sinds 1986) en verwelkomen jaarlijks meer dan 4000 au pairs uit de hele wereld. Au Pair in America is onderdeel van het Amerikaanse Institute for Foreign Study (AIFS), dé leider in de culturele uitwisseling en educatieve programma’s in de Verenigde Staten sinds 1964. Zij bieden naast het Au Pair Program ook een College Program aan voor studenten, zie organiseren Summer Camps in Amerika en bieden studiereizen aan voor middelbare scholen.

Foto's
Au Pair in Amerika Au Pair in Amerika Central Park Au Pair Amerika kindjes van au pair Jessie Au Pair Amerika reisverhaal Mendel Au Pair in Amerika Amy Au Pair in Amerika baseball game High School Amerika schoolbus Au Pair in Amerika Au Pair Amerika Charlotte Denamur Au Pair Amerika New York Au Pair Amerika Lekkers uit Holland Au Pair Amerika Jessie Dit is mijn New York Au Pair in Amerika Kerst in NY Au Pair in Amerika Amber op wintersport Au Pair in Amerika Giselle Au Pair Amerika Charlotte met haar kinderen Au Pair in Amerika Leah en vriendin Au Pair in Amerika Nadia Au Pair Amerika Helloween Au Pair in Amerika selfie Au Pair in Amerika Ysanne Au Pair in Amerika host family Au Pair in Amerika au pair met kids Au Pair in Amerika gitaarles Au Pair in Amerika Gran Canyon Au Pair in Amerika Op de helft 13 Au Pair in Amerika Op de helft 5 Au Pair in Amerika Op de helft 1 Au Pair in Amerika Op de helft 7 Au Pair in Amerika Op de helft 8 Au Pair in Amerika Op de helft 6 Au Pair in Amerika Op de helft 4 Au Pair in Amerika Op de helft 10
Filmpjes
Reisverhalen
Lieke Oliemulder Dan begint er een nieuw leven. Je moet je een nieuwe cultuur meester maken, dit ging natuurlijk niet van een leien dakje. Amerikanen hebben andere gewoontes en zijn toch ook wel anders in de omgang dan wij Nederlanders. Mijn “Cultural Shock” had te maken met het eten. Ik dacht dat het Amerikaanse eten niet zo veel verschilde van het Nederlandse eten. Ik dacht dat ik wel ongeveer wist waar het Amerikaanse eten uit bestond. .... Lees hier meer
#followyourdreams