single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Ik voel me hier thuis! - Amber

Vandaag een leuke mail gekregen van Amber! Amber is sinds 2 maanden au pair in Amerika. Altijd leuk om een positieve ervaring te ontvangen. daar doen we het voor. Dankjewel Amber voor de update en de leuke foto’s! Krijgen we over een tijdje weer een update van je? Zouden we heel leuk vinden!

Ik voel me hier thuis! 

” Dat ik als au pair naar de Verenigde Staten wilde, dat wist ik al vrij snel zeker. Na veel research ben ik terecht gekomen bij Activity International. Zij hebben mij heel goed met al mijn vragen geholpen waardoor alles heel goed verlopen is. Na het voltooien van alle aanmeldformulieren was het moment dan eindelijk aangebroken, het matchings proces.Binnen een korte tijd kreeg ik heel erg veel reacties van gezinnen vanuit de hele VS. Na zes gezinnen gesproken te hebben had ik besloten om niet meer verder te kijken en ik ging kiezen uit één van hun. Nog geen tien minuten later kwam er een mailtje binnen van een geweldig gezin uit New York. De foto’s die erbij zaten zagen er zo liefdevol uit en ik wist zeker dat ik dit gezin toch een kans wilde geven. Met dit gezin ben ik uiteindelijk gematcht. In de tijd tussen het vertrek en de aankomst hebben we elkaar niet heel veel gesproken. Enkel via SMS en de week voordat ik ging vliegen hebben we even gebeld. Het introductiehotel zat vlak bij het huis van mijn gastgezin en mijn Hostdad kwam dus mijn koffers de eerste dag al ophalen. 

Au Pair in Amerika Amber selfie met baby

Het voelde heel vertrouwd

Na de introductie van Au Pair in America kwam mijn Host mom me ophalen. Dit voelde vanaf het eerste moment al zo vertrouwd. We begonnen met praten en zijn niet meer gestopt tot het moment dat we naar bed gingen. We hebben ook de huisregels besproken. Het kwam er eigenlijk op neer dat er voor mij geen regels zijn. Het enige wat ze niet willen is dat ik drink waar de kinderen bij zijn. Fair enough lijkt mij. De kinderen heb ik thuis pas ontmoet. De eerste paar minuten was even wennen, maar ook dat duurde niet lang. Ik heb hun haren ingevlochten en de rest van de middag met ze gespeeld. Nu krijg ik elke dag knuffels van ze en soms zelfs een kusje. De vraag of ik nooit meer weg wil gaan komt ook regelmatig voorbij. 

Au Pair Amerika Amber met kindjes

Mijn leven als au pair

Doordeweeks werken de ouders heel erg veel en zie ik ze dus niet heel erg vaak, maar in het weekend is het familie tijd. Hier betrekken ze me heel erg bij. Afgelopen weekend was ik vrij, maar ben ik toch met ze mee naar het winkelcentrum geweest. Zo maken we er een heel gezellig weekend van met zijn allen. Een paar weken geleden was het winterbreak. In deze week zijn we gaan skiën. Ook in deze week voelde ik me deel van het gezin en ze herinneren me er vaak aan dat ze mij ook als deel van het gezin zien. Binnenkort gaan we naar Ohio voor een bruiloft en van de zomer hebben mijn host mom en ik waarschijnlijk een tripje naar LA op de planning staan. We nemen dan een van de kinderen mee. 

Au Pair in Amerika Amber op wintersport

Natuurlijk zijn er hier en daar wat lastige momenten, maar als je met het gezin blijft praten en ze blijft vertellen hoe je je voelt komt het allemaal goed. Al met al is het echt geweldig en voel ik me heel erg thuis. Voorlopig ga ik dus nog niet weg hier. 

Groetjes Amber 

#followyourdreams