single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Sri Lanka, wat een droom! - Pleun

Pleun liet ons weten dat ze het onwijs naar haar zin heeft gehad in Sri Lanka. Ze heeft geholpen op het Schildpaddenproject en op de Kindergarten. Daarna deed ze het Medische project en liep ze met een arts mee in een lokaal ziekenhuis. Ze heeft haar tijd in Sri Lanka afgesloten met de Adventure Tour, zodat ze nog meer kon zien van het prachtige eiland!

WhatsApp: Hi, Pleun hier😊 ik heb het echt super erg naar mijn zin in Sri Lanka. Allemaal leuke mensen hier en we doen veel leuke dingen samen. Zo gezellig! Alle weekendtripjes, yogalessen, bbq avonden, fiets toertjes tot aan het schoonmaken van het vrijwilligershuis en het eten dat voor ons gekookt wordt, is allemaal echt super goed geregeld hier. Alle begeleiders zijn heel erg aardig en ze denken met alles mee. Helaas gaat de tijd wel veel te snel 😅😉

Hier ook nog het reisverslag van Pleun:

Ik ben Pleun Lina, 21 jaar en ben 7 weken op Sri Lanka geweest.

Net afgestuurd en dan?

Ik wilde altijd al een keer alleen op reis gaan, maar waarnaartoe en met welke invulling? Ik had geen idee. Van een vriendin wist ik dat zij met deze organisatie vrijwilligerswerk had gedaan in Thailand. Zij was hier zo enthousiast over dat ik dat eigenlijk ook wel wilde.

Vanaf dat moment ben ik samen met Activity International een plan gaan maken en zijn we samen gaan kijken naar de verschillende opties. Ik wilde graag naar Azië en dan het liefste een project met dieren en een medische project combineren. Hiervoor was Sri Lanka de perfecte plek om dit te gaan doen.

Ik ben in totaal 7 weken op Sri Lanka geweest en heb daar verschillende projecten gedaan. Je verblijft tijdens het vrijwilligerswerk in een groot huis met allemaal ander vrijwilligers en waar je een geweldig team aan coördinators en managers om je heen hebt.

– De eerste twee weken heb ik een project gedaan met Schildpadden. Je werkt op een turtle hatchery, waarbij je diverse taken doet. De schildpadden eten geven, schoonmaken, de hatchery zelf schoonmaken, de bakken waarin ze leven schrobben en nog veel meer.

– De daarop volgende twee weken heb ik geholpen op de Kindergarten. Hierbij geef je onder andere kinderen tussen de 4-9 jaar Engels les op basis niveau. Je danst veel met ze, knutselt, maakt worksheets en je speelt vooral ook veel met de kindjes.

– Als laatste project heb ik het Medical Project gedaan. Een week was ik in het revalidatie centrum en de andere week in het ziekenhuis. Bijzonder en vooral heel interessant om te zien hoe de gezondheidszorg en behandelingen hier geregeld zijn en welke invullingen ze hieraan geven.

Naast de projecten heb je genoeg vrije tijd om zelf leuke dingen te doen als surfen, weekendtrips, naar het strand, winkeltjes, tempels, snorkelen, massages, kleding laten maken. Noem het maar op en je kan het doen. En het huis organiseert ook van alles zoals yoga lessen, fiets tour, bbq’s, kooklessen, bezoekjes aan lokale fabriekjes en nog veel meer.

Ik ben mijn 7 weken geëindigd met de Adventure Tour, waarbij je in een week alle highlights van Sri Lanka ziet. Als je het mij vraagt een magische week. In deze week leer je het land, de natuur, cultuur, de mensen echt goed kennen. Je slaapt in leukste verblijven en je komt op de meest bijzondere plekken. Dikke aanrader om er bij te boeken!

Kortom Sri Lanka is in mijn ogen een prachtige bestemming waar de natuur by far fantastisch is en je van alles kunt combineren.

Wil jij net als Pleun ook je handen uit de mouwen steken op verschillende projecten in Sri Lanka? Neem dan gerust een kijkje op onze website voor alle mogelijkheden en heb je vragen, neem dan contact met ons op, we helpen je heel graag verder met de toffe reisplannen die jij hebt!

#followyourdreams