single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Olifanten in Namibië - Tirza

Tirza heeft wat je noemt ‘de reis van haar leven’ gemaakt. Een reis om gekmakend jaloers op te worden. Zo is ze eerst 3 maanden in Zuid-Afrika geweest en heeft daar meegeholpen op ons Kwazulu Big 5 project. Daarna heeft ze een maand door Namibië gereisd en heeft 8 weken meegeholpen bij ons Nambia Expedition project. Kun je het voorstellen? Gewoon een half jaar leven onder de Afrikaanse zon en de meest mooie dieren om je heen zien. Lees hieronder haar reisverhaal Olifanten in Namibië. Nieuwsgierig naar haar verhalen over haar verblijf in Zuid-Afrika ? Die vind je hier!  Tirza bedankt voor je mooie verhalen en evaluaties. Hier doen we het voor!

Namibie olifantenproject build site

“Ik ben drie maanden in Namibië geweest. Ik heb eerst met de auto rondgereisd door Namibië en gekampeerd. Daarna heb ik twee maanden als vrijwilliger bij EHRA geholpen, een project dat focust op de relatie tussen mensen en olifanten. Dit project is opgebouwd in blokken van twee weken, waarbij je in de eerste week muren gaat bouwen om watertanks zodat de olifanten deze niet kapot maken. In de tweede week ga je op patrol week, waarbij je opzoek gaat naar de olifanten en in kaart brengt hoe de olifanten trekken. De reis is erg goed bevallen. Namibië is echt een prachtig land.

Nambie olifantenproject Build site 3

Aanrader?
Ja. Als je van reizen houdt, flexibel bent en een open mindset hebt, is het een hartstikke leuke manier om meer van de wereld te zien. Ook vond ik het heel bijzonder om voor een wat langere tijd in een andere dan de westerse cultuur te leven. Dit heeft me ook erg aan het denken gezet over hoe wij het hier hebben. Bovendien is het hartstikke gaaf om zo veel verschillende mensen te ontmoeten tijdens zo’n reis. Het project in Namibië is erg basic en fysiek zwaar. Niet iedereen zal dit leuk vinden.

Namibie olifantenproject Patrol week 9

Mooiste herinnering?
De hele reis voelde als een grote highlight, maar twee dingen die me heel goed bijgebleven zijn, zijn het super voldane gevoel van het bouwen van een muur. Het is hard werken, maar het was zo gaaf om te zien hoe veel je opgeschoten bent met de muur aan het einde van de dag. De prachtige sterrenhemel is ook echt onvergetelijk. Tijdens patrol week slaap je onder de sterrenhemel, zonder tent of bomen boven je. Als je ‘s nachts dan wakker wordt en je ogen opent is de sterrenhemel echt adembenemend.

Namibie olifantenproject Patrol week 2

Tips? 
Ik zou misschien als tip willen meegeven, bouw je reiservaring rustig op. Begin niet met een half jaar basic vrijwilligerswerk in je eentje als eerste reis, maar begin met iets ‘makkelijkers’.

Wil je nog wat kwijt? 
Ik heb een super tijd gehad bij EHRA. Het enige dat mij een beetje tegen viel en dat misschien goed is om rekening mee te houden is de manier waarop EHRA omgaat met medische klachten en het gebrek aan een oogje in het zeil houden. (Hebben we aan EHRA doorgegeven Tirza!)

Namibie olifantenproject Avond eten maken op vuur

Namibie olifantenproject Patrol week 12

Namibie Olifantenproject Build site 5

#letsmakememories