single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Highschool Waiuku

Een kleine highschool in Nieuw-Zeeland

Wil je naar naar een kleine, gezellige en persoonlijk highschool in Nieuw-Zeeland? Dan kun je het beste naar Highschool Waiuku. Een erg persoonlijke school vlakbij het strand! Waiuku heeft ongeveer 900 leerlingen aan boord en daarvan zijn er ongeveer 5% internationale Highschool studenten. Twee belangrijke speerpunten van de school zijn de Maori cultuur en de Performing Arts-vakken (dans, drama, toneel etc). Hier wordt veel tijd en aandacht aan besteed en is erg populair onder de studenten. Sporten is ook op Highschool Waiuku weer goed vertegenwoordigd. Speel je op hoog niveau hockey, basketbal of vrouwenvoetbal dan maak je kans op een "scholarship" (is een soort beurs) van maximaal ‚ā¨1250.

De school staat in Waiuku en op school heerst er een gezellige en vriendelijke sfeer. Waiuku is een leuk, klein stadje vlakbij het strand (waaronder zwarte zandstranden) en het ligt ongeveer een uurtje van Auckland. Je hebt het beste dus uit 2 werelden; je kunt snel naar het strand en de wereldstad Auckland is dichtbij. Highschool Nieuw-Zeeland it will be!

Highschool Waiuku, met Nederlandse roots!

Het leuke van deze school is dat ze een Nederlands sprekende (en rugby spelende) hoofd van de school hebben. Tom Vanderlaan heeft in Nederland gewoond en spreekt dus best goed Nederlands. Heel handig dus! In de omgeving van Waiuku is er veel te zien en te doen: stranden, havens, rivieren, boerderijen, veel sportclubs. Je komt vast tijd te kort om het allemaal te ontdekken! De dichtstbijzijnde grote stad is Pukekohe. Eenmaal in de maand wordt een gratis bustour naar Auckland georganiseerd voor de internationale Highschool Nieuw-Zeeland studenten zodat ze deze leuke stad kunnen ontdekken en even lekker kunnen shoppen, de cultuur kunnen opsnuiven en een terrasje kunnen pakken. Heerlijk! Aicha is naar Highschool Nieuw-Zeeland in Waiuku geweest en heeft echt een toptijd gehad! Lees hier haar reisverhaal.

 • Highschool Nieuw-Zeeland heeft Waiuku als kleinschalige school "a true kiwi experience"
 • 15 - 19 jaar
 • "West coast black sand beach" waar je kunt surfen, paardrijden en paragliden
 • Van gastgezinnen met paarden, gastgezinnen die boerderijen hebben tot gastgezinnen in de stad
 • Highschool Nieuw-Zeeland; Waiuku geeft kans op "scholarship" van ongeveer ‚ā¨1250 (hockey, basketbal en vrouwenvoetbal)
0.00

Nieuw-Zeeland – Waiuku

Kies het aantal Terms

Aantal weken gastgezin

Toevoegen?

This must be a number!

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

School aan de westkust!

Waiuku is bekend vanwege de wilde, woeste westkust met zijn stranden die zwart zijn van het lavazand. Maar de witte stranden liggen om de hoek, als je die liever hebt! Prima om paard te rijden of om te surfen. Paardrijdmogelijkheden zijn er vaak ook bij gastgezinnen die op een boerderij wonen. Deze liggen vaak een beetje afgelegen maar de gratis schoolbus zal je dan iedere dag naar school brengen en weer ophalen. Maar er zijn ook gastgezinnen die gewoon in het dorp en op loopafstand van de school wonen. Als je wilt gaan sporten in een schoolteam, dan is de laatste optie het handigst anders blijf je aan het heen-en-weer rijden. In het stadje is verder een grote supermarkt, cafeetjes, restaurants, winkels, een tennisclub, een zwembad, een golfbaan, sportscholen en een manege.

Leuke vakken

Het Waiuku College biedt het NCEA (National Certificate of Educational Achievment). Dat is het offici√ęle diploma in Nieuw-Zeeland ongeveer vergelijkbaar met een HAVO of VWO diploma.
Naast het standaard vakkenpakket (met een aantal verplichte vakken) bieden ze ook andere interessante vakken aan zoals Spaans, Japans, Kunst, Drama, Graphic Design, Fotografie, Beeldhouwen, Maori cultuur, Houtbewerking, Koken/Voeding. Daarnaast is het een hele sportieve school want na schooltijd kun je meedoen aan bijvoorbeeld Tennis, Hockey, Klimmen, Voetbal, Rugby, Basketbal, Motorcross, Paardrijden, Cricket, Kleiduifschieten en meer! Ook muziek neemt een belangrijke plaats in. Zo zijn er mogelijkheden om in een band te gaan spelen, lid te worden van een schoolkoor of een instrument te leren spelen.

 

Stap voor stap

Van Nederland naar Nieuw-Zeeland

Stap 1: boekingsformulier opsturen

Ben je na het lezen van alle informatie enthousiast geworden om naar een High School in Nieuw-Zeeland te gaan? Bespreek je plannen dan eerst met je ouders/verzorgers en misschien wel met school, kijken wat zij er van vinden. Als je van iedereen groen licht hebt, kun je het boekingsformulier invullen.

Stap 2: kennismakingsgesprek (optioneel)

Stap 2 is het maken van een afspraak met onze High School coördinator voor een kennismakingsgesprek met jou en je ouders/verzorgers. Als je dat tenminste wilt want het is wat ons betreft niet verplicht. Maar we kunnen ons best voorstellen dat je nog een heleboel vragen hebt. Tijdens dit gesprek kunnen we bijvoorbeeld samen kijken of de school die je gekozen hebt goed bij je past en we kunnen alvast vertellen hoe alles in zijn werk gaat. Het gesprek duurt meestal een uurtje en vindt plaats op ons kantoor in Enschede.

Stap 3: uitgebreide formulieren invullen

Na ontvangst van het boekingsformulier krijg je van ons de offici√ęle aanmeldformulieren van de school met nog wat extra formulieren. Zo krijgt de school een goed beeld van jou. Het kost wel even wat tijd om alles in te vullen, maar wel belangrijk om te doen! Het zijn allemaal vragen over jou, je familie en wat je plannen en dromen allemaal zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook aangeven welke vakken je wilt gaan volgen, welke hobby’s je hebt, of je van sporten houdt en welke wensen je hebt ten aanzien van je toekomstige gastgezin. Dus je snapt: hoe meer informatie we krijgen van jou (en niet te vergeten leuke foto’s), hoe makkelijker het voor onze collega’s in Nieuw-Zeeland wordt om een geschikt gastgezin te vinden.

We vragen meestal ook om je cijferlijst, zodat de school onder andere je cijfer voor Engels kan zien. Meestal maak je een Engelse taaltest als je in Nieuw-Zeeland aankomt. Geen paniek: voor deze test kun je niet zakken hoor. Het geeft de school in Nieuw-Zeeland een indicatie welk niveau je hebt van Engels. Als je onder het gemiddelde scoort, dan kunnen zij extra Engelse lessen voor je regelen. Maar wees gerust, het niveau van Nederlanders is vaak behoorlijk hoog, dus het zal allemaal wel een beetje meevallen.

Stap 4: dossier doorsturen naar de school in Nieuw-Zeeland

Voor stap 4 hoef je helemaal niets te doen, want dan zijn wij aan de beurt. We gaan jouw uitgebreide dossier doorsturen naar de school die jij hebt uitgekozen en zij gaan vervolgens aan de slag om alles in te boeken, het gastgezin te regelen etc. En ja, dan is het afwachten. Voor jou voelt het misschien alsof er niets gebeurt maar we kunnen je verzekeren dat achter de schermen er hard wordt gewerkt om alles voor elkaar te krijgen. En natuurlijk nemen we direct contact met je op als we leuke nieuwtjes hebben. We weten als geen ander dat je daar heel hard op zit te wachten.
In dit stadium krijgen je ouders/verzorgers een factuur van de programmakosten.

Stap 5: bevestiging van de school, visum én ticket boeken!

En dan komt de dag dat we de bevestiging van school binnenkrijgen. We gaan je natuurlijk meteen mailen. Spannend he! Je kunt nu ook je visum gaan aanvragen,  een vliegticket gaan boeken en de reisverzekering in orde gaan maken. Hier kunnen we jou en je ouders uiteraard mee helpen. De verzekering sluit je bij ons af (verplicht) en met het vliegticket kunnen we je ook helpen.

Informatie over je gastgezin krijg je meestal een paar weken voor vertrek! En dat is natuurlijk helemaal leuk want dat wordt je ‘nieuwe’ familie voor een aantal maanden. Leuk om even met ze te bellen of te skypen, dan kun je alvast kennis met ze maken. Maar houd je wel een beetje rekening met het tijdsverschil? Het is namelijk 10 uur later in Nieuw-Zeeland‚Ķdat je ze zeg maar niet midden in de nacht uit bed belt!

Stap 6. op weg naar Nieuw-Zeeland!

En dan is het eindelijk zover. Je stapt in het vliegtuig richting Nieuw-Zeeland. Het avontuur gaat beginnen! Bereid je voor op een lange vlucht. Vaak ben je meer dan 24 uur onderweg. Je krijgt lekker eten en drinken, je kunt films kijken en als je slim bent ga je ook nog even lekker slapen. Er zijn geen rechtstreekse vluchten naar Nieuw-Zeeland dus je zult in ieder geval een keertje moeten overstappen. Dat gebeurt meestal ergens in Azi√ę. Voor jou wel even lekker hoor, kun je even de benen strekken. Na een paar uur ga je dan weer verder. Je mag in die tijd het vliegveld niet verlaten.

Bij aankomst staat er iemand van school op jou te wachten met een bordje met je naam. Als het gastgezin dichtbij Auckland woont, komen zij je ophalen. En daar ben je dan na een lange vlucht en na een lange tijd van voorbereiding: Kia Ora in New-Zealand: welkom in Nieuw-Zeeland!

Stap 7. begeleiding in Nieuw Zeeland

De dagen na aankomst kun je even wennen aan je nieuwe omgeving, aan je nieuwe familie en aan de taal. Gek hoor, om de hele dag Engels te moeten spreken! Maar na een paar weken weet je niet beter.

Uiteraard word je ook wegwijs gemaakt op school tijdens de eerste paar dagen. Je krijgt een introductie op de school en leert de coördinatoren kennen die er voor de internationale studenten zijn. Daarnaast krijg je rondleidingen op school en zie je wat en wie waar te vinden is. Vaak moet je ook hier nog een taaltest Engels doen om te kijken op welk niveau je zit. Iedere school doet die introductie op zijn eigen manier.

Tijdens je hele verblijf in Nieuw-Zeeland houd je contact met je persoonlijke coördinator. Zo kun je altijd iemand spreken als je het even moeilijk hebt, als je je niet thuis voelt bij het gastgezin of als je ergens problemen mee hebt. Je kunt ze altijd bellen of bezoeken: ze zijn er voor jou! Ze zullen zelf ook regelmatig contact met jou en je gastfamilie opnemen om te kijken hoe het gaat en of ze jou nog ergens mee kunnen helpen.

Stap 8. huh? het is alweer voorbij!

Niet te geloven hoe snel tijd kan gaan! Hopelijk heb je ervan genoten en ben je een stuk wijzer geworden. Je spreekt nu in ieder geval wel vloeiend Engels, je hebt er een heleboel nieuwe (internationale) vrienden bij, je hebt ontzettend veel toffe dingen meegemaakt en misschien wel activiteiten gedaan waarvan je van tevoren nooit gedacht had dat je dat zou meemaken. Time to go home! Waarschijnlijk zal dit afscheid net zo lastig worden als een aantal maanden geleden op Schiphol…

Maar weet je hoe je je afscheid een beetje kunt uitstellen? Je nodigt gewoon je ouders uit om je op te komen halen! Dan kun jij ze Nieuw-Zeeland laten zien en al de mooie plekken waar jij geweest bent.

Wij zijn natuurlijk net zo benieuwd als de rest van de wereld hoe je het hebt gehad in Nieuw-Zeeland. We hebben tijdens je verblijf natuurlijk al eens contact met jou of je ouders gehad om te vragen hoe het met je gaat. Maar als je weer thuis bent willen we graag de uitgebreide verhalen van je horen. En foto’s zien natuurlijk!

Prijzen

‚ā¨ 2950¬†– 1 term
‚ā¨ 5500¬†– 2 terms
‚ā¨ 7750 – 3 terms
‚ā¨ 9950¬†– 4 terms

‚ā¨ 190¬†– per week voor accommodatie en maaltijden (gastgezin)

Inbegrepen:

 • Informatie, kennismakingsgesprek, hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij de aanvraag van het visum (incl. bevestigings document dat je nodig hebt bij de aanvraag)
 • Plaatsing op een High School (schoolgeld (“tuition fee” + administratiekosten)
 • Plaatsing in een gastgezin (met maaltijden). Het gastgezin krijgt een vergoeding voor de verzorging van een High School student.
 • Ophaalservice van het vliegveld na aankomst
 • Orientatie na aankomst
 • Begeleiding en evaluaties tijdens je High School periode
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering
 • Certificaat na terugkomst

Niet inbegrepen:

 • Reserveringskosten (‚ā¨ 40)
 • Vlucht naar Nieuw-Zeeland
 • Annuleringsverzekering (verplicht af te sluiten)
 • Verzekering (verplicht af te sluiten)
 • Visumkosten (ongeveer ‚ā¨ 195)
 • Persoonlijke kosten voor extra excursies, lokale reiskosten, uniform, studieboeken, examens etc

Extra kosten:

School uniform      NZ$ 350 РNZ$400
Schoolspullen (schriften etc) NZ$ 200 (inclusief werkboeken)
Schoolboeken Inbegrepen bij het collegegeld
NCEA examens NZ$ 383.30 (optioneel)
Schoolbus kosten NZ$ 25 – NZ$ 30 per week (indien nodig)
Zakgeld variabel
Schooltrips/Excursies variabel
Extra vakken buiten lesprogramma variabel
Verzekering variabelStartdata

We verwachten weer studenten te kunnen plaatsen vanaf januari 2023. Zie de onderstaande data voor een indicatie.

Startdata

Term one 1 februari  tot 16 april
Term two 3 mei tot 9 juli
Term three 26 juli tot 1 oktober
Term four 18 oktober tot 10 december

 

Met wie werken we samen

Begeleiding door de International Student Manager

Op school is er een aparte afdeling die zich bezig houdt met alle internationale studenten. De co√∂rdinatoren zijn je aanspreekpunt op school voor alles wat je maar wilt weten. Ze zijn iedere dag bereikbaar en aanspreekbaar en staan klaar om al je vragen te beantwoorden; over school, over je gastgezin, over activiteiten…kortom over alles waar je mee zit of waar je vragen over hebt. Je zult per ’term’ een afspraak met ze hebben waarin jullie gaan evalueren hoe het op school gaat en hoe het met je zelf gaat. Ook komen ze regelmatig even een kijkje bij je thuis nemen om te kijken of daar alles goed gaat. Je wordt dus goed in de gaten gehouden!

In je eerste schoolweek zal de coördinator je wegwijs maken op school, je alles laten zien en je begeleiden met alle regelzaken. In die week heb je ook een gesprek met één van de coördinatoren en ga je samen kijken welke extra vakken je wilt gaan volgen.

Engelse taaltest

Iedere internationale High School student moet een Engelse test te doen. Ze willen dat de studenten een bepaald niveau hebben (IELTS 4.5 of iets dat vergelijkbaar is) zodat ze goed kunnen deelnemen aan de lessen. Want die worden vanzelfsprekend in het Engels gegeven. Is je niveau iets te laag dan krijg je extra Engelse lessen zodat je snel op een goed niveau zit.

Laatstejaars studenten kunnen een University Entrance Qualification behalen. Dit is een soort van certificaat die je toegang geeft tot de meeste internationale universiteiten wereldwijd.

Bezoek van Principal Tom Vanderlaan

Waiuku’s rugby spelende principal Tom Vanderlaan is al meerdere keren bij ons op kantoor in Enschede geweest! Studenten zijn bij hem helemaal in goede handen, want wat is het een leuke en gezellige man! Voor de internationale studenten doet hij er met zijn leuke grappen en vrolijke humeur alles aan om ze een onvergetelijke tijd te bezorgen. Onderstaand vind je een interview die we met hem hebben gehad.

Waarom zou je voor een high school in Nieuw-Zeeland kiezen?

Nou‚Ķheb je even? Allereerst is Nieuw-Zeeland ontzettend uniek. Het¬†is zo ge√Įsoleerd van de rest van de wereld dat niet iedereen zomaar¬†even in en uit het land reist. De mensen die er naar toe gaan hebben er¬†echt moeite voor gedaan om het land te bezoeken vinden de Nieuw-Zeelanders. Zij ontvangen reizigers dan ook met open armen, zijn¬†ontzettend vriendelijk en warm en zorgen ervoor dat iedereen zich¬†welkom voelt.
Het Nieuw-Zeelandse onderwijs staat in de top 5 wereldwijd. Dat kan natuurlijk een groot voordeel zijn voor je vervolg studie, maar daarnaast is het vooral de Nieuw-Zeelandse cultuur die het onderwijs zo goed maakt. De cultuur is relaxed en laid-back waardoor studenten een stuk minder druk en stress ervaren. Hierdoor kan iedereen groeien op zijn of haar eigen manier. Het buddy system is hier een mooi voorbeeld van. Dit houdt in dat oudere studenten de jongere studenten begeleiden. Zo leer je niet alleen veel van elkaar, maar kun je als oudere student ook een beetje je leiderschap-skills ontwikkelen als je dat leuk vindt. Een ander ding dat Nieuw-Zeeland zo uniek maakt is de ontzettend jonge geschiedenis. Die is zelfs zó jong dat er nu nog maori’s zijn die zich de tijd kunnen herinneren waarin er nog helemaal niemand Engels sprak! Kun je het je voorstellen? Het land was namelijk onbewoond voor miljoenen jaren, tot dat de Maori’s kwamen.

I love my job!
Het aller-geweldigste aan mijn baan is het werken met jongeren.¬†Zij hebben z√≥veel energie en bruisen van de idee√ęn. Dit stimuleert¬†ontzettend en zorgt ervoor dat mijn werk met heel veel plezier doe. Er is¬†niks leuker dan wandelen over de campus om praatjes te maken met de¬†studenten. Ik krijg er echt energie van.

Het ‚Äėthuis‚Äô gevoel
We proberen er zoveel mogelijk aan toe doen om de studenten een¬†‚Äėthuis‚Äô gevoel te geven, ondanks dat ze zo ver van huis zijn. School¬†begint dan ook met een 2-daagse ori√ęntatie waarin alles wordt verteld¬†wat de student moet weten. Zo begint iedereen relaxed en goed¬†voorbereid aan het schooljaar. Of je nu in term 1, 2, 3 of 4 begint we¬†maken altijd ruimte en tijd voor een ori√ęntatie voor een student.¬†De studenten kunnen zich opgeven als vrijwilliger om de nieuwe¬†studenten te helpen en de weg te wijzen. Voor jongeren is het natuurlijk¬†veel leuker om wegwijs te worden gemaakt door mede-studenten dan¬†steeds op te moeten trekken met een leraar. Wel is er een International¬†Building waar echt altijd iemand aanwezig is die je kan helpen.

Hoe zit dat nou in Year 13?
Year 13 is een leerjaar met heel veel vrijheid. Je hoeft geen uniform meer aan, mag het hele vakkenpakket helemaal naar je eigen voorkeur samenstellen en mag gaan en staan waar je wilt. Je mag reizen, in de lunchpauze ergens lunchen met vrienden en kunt verschillende dingen begeleiden waardoor je je leadership-skills weer kunt ontwikkelen. Eigenlijk lijkt het heel erg op een University. Heel gaaf want leerlingen in jaar 13 zijn daar vaak ook helemaal aan toe en kunnen heel goed met die vrijheid omgaan.

Informatie voor ouders

Waaraan moet u denken?

Als ouder(s) van een kind met high school-plannen, komt u voor veel vragen te staan. Hoe wordt mijn kind opgevangen, hoe zit het met de leerplicht, welk visum moet hij/zij aanvragen, wat kost het eigenlijk allemaal, op welk niveau stroomt hij/zij in etc. De meest gestelde en meest belangrijke vragen hebben we hieronder voor u op een rijtje gezet. Heeft u hierna nog meer vragen, laat het ons vooral weten! We kunnen de vragen beantwoorden tijdens een kennismakingsgesprek, maar mailen of bellen kan natuurlijk ook altijd.

Begeleiding

Op iedere High School in Nieuw-Zeeland staat een team van co√∂rdinatoren klaar om de internationale studenten op te vangen en te begeleiden gedurende de tijd dat ze in Nieuw-Zeeland zijn. Bij de grotere scholen is dat een heel team, bij de wat kleinere scholen zijn dat een aantal personen. Deze co√∂rdinatoren zijn het aanspreekpunt voor uw kind. Bij hen kunnen ze terecht voor alle vragen die ze hebben over school, over het gastgezin, over het doen van extra activiteiten, over eventuele bijbaantjes, over heimwee…kortom: over van alles en nog wat. Uiteraard staan ze ook klaar voor een goed gesprek en even een arm om de schouder als het even moeilijk is. De co√∂rdinatoren houden ook de schoolprestaties in de gaten en hebben contact met het gastgezin om te kijken hoe het daar loopt. Uw zoon of dochter zal er zeker niet alleen voor komen te staan; we verzekeren u dat ze in goede handen zijn!

Extra Kosten

Naast de zogenaamde progammakosten (schoolgeld, administratiekosten, ophaalservice vliegveld etc.) die worden genoemd bij prijzen, komen er ook nog een aantal extra kosten bij waar u rekening mee moet houden. Die zijn per school verschillend. U moet denken aan kosten voor een verzekering (verplicht), uniform, schoolboeken, examens (indien van toepassing), schoolspullen (agenda, schriften, etc), extra activiteiten en meer.

Kinderbijslag behouden

Naast alle kosten die u moet maken, is er ook nog goed nieuws: de Nederlandse overheid biedt een financi√ęle tegemoetkoming. Iedere jongere, onder de 18 jaar, kan in aanmerking komen voor het behouden van de kinderbijslag. Meer informatie vindt u op de site van de Sociale VerzekeringsBank.

Leerplicht

Omdat een deelnemer aan een High School programma wordt ingeschreven op een school in het buitenland voldoet hij/zij gewoon aan de leerplicht, zoals die in Nederland geldt. U maakt voor vertrek naar een school in het buitenland, afspraken met de leerplichtambtenaar bij uw eigen gemeente over de inschrijving, eventuele uitschrijving bij de gemeente en schoolbezoek. Het bewijs van inschrijving van de High School geeft u aan de leerplichtambtenaar. Wacht niet met een afspraak met een leerplichtambtenaar tot kort voor vertrek maar ruim van tevoren.

Verzekering

Als High School student moet je goed verzekerd zijn. Dat is verplicht vanuit de scholen. Activity International biedt de Special ISIS verzekering aan. De Special ISIS is de perfecte reisverzekering met name als je langer weg gaat naar het buitenland. De Special ISIS is speciaal ontwikkeld voor jongeren die graag voor een langere tijd naar het buitenland willen en daar bijzondere dingen willen doen zoals studie, stage, backpacken, vrijwilligerswerk al dan niet gecombineerd met avontuurlijke excursies en/of sporten zoals raften, duiken, ski√ęn en andere outdoor-activiteiten. Voor High School studenten die naar Nieuw-Zeeland gaan is deze verzekering perfect!

High School telt niet als schooljaar!

Wanneer uw zoon/dochter een jaar naar het buitenland gaat, dan telt deze niet mee als zijnde een Nederlands schooljaar. Als hij/zij bijvoorbeeld n√° HAVO 3 naar het buitenland gaat, dan stroomt hij/zij na terugkomst uit Nieuw-Zeeland in HAVO 4 in – en dus niet in HAVO 5. Ze doen dus √©√©n jaar extra. Als hij/zij kiest voor een kortere periode (een term of semester) dan zijn er wel mogelijkheden om het schooljaar in Nederland te combineren. Dat betekent dat er geen ’tijdsverlies’ is. Hoe uw zoon/dochter dat kunt doen en wat het beste voor hem/haar is, kunt u het beste met school overleggen. Zij kijken ook of de school in Nieuw-Zeeland een beetje op hetzelfde niveau zit en of je de tijd daar kunt compenseren.

High School als Tussenjaar

We merken dat veel schoolverlaters HAVO/VWO ge√Įnteresseerd zijn in het High School programma. Dat zij graag een aantal maanden High School zouden willen doen voordat ze aan een vervolgstudie beginnen. We merken ook dat ouders daar soms een beetje huiverig voor zijn: als je √©√©nmaal aan een tussenjaar begint, kun je daarna nog wel de motivatie opbrengen om verder te gaan leren? Goed nieuws voor de ouders: ja! Uit onderzoek van het Nuffic blijkt dat de studie-uitval van studenten met reis/studie ervaring tijdens een tussenjaar (oftewel gap year) lager is dan die van andere studenten (Nuffic-publicatie ‘Internationalisering in beeld’).

“Het is goed te zien dat internationale ervaring voorafgaand aan de studie ook positief effect heeft op de studiekeuze”, zegt Freddy Weima, algemeen directeur van de Nuffic. “We wisten al dat studenten die een deel van hun studietijd in het buitenland doorbrengen vaak gemotiveerder zijn tijdens hun studietijd. En we wisten ook al dat ze aantrekkelijker blijken voor werkgevers wanneer ze na hun studie een baan zoeken. Maar het is goed dat dit nu ook is onderzocht.

Meer weten over een Tussenjaar? Op onze blog “Waarom een Tussenjaar een slim idee is” staat meer informatie en nuttige links naar interessante blogs en websites.

NCEA-niveau

De meeste leerlingen die High School gaan doen, zitten op de VMBO/HAVO/VWO. Het onderwijsprogramma in Nieuw-Zeeland sluit daar goed op aan. Het Nuffic geeft de volgende omschrijving:

NCEA Level 2
Nederlandse waardering: havo-diploma of mbo-kwalificatieniveau 2-4 diploma (NLQF* 4 of 2-4 / EQF** 4 of 2-4). Duur van de opleiding: 2 jaar. Soort onderwijs: algemeen vormend voortgezet onderwijs.

NCEA Level 3
Nederlandse waardering: vwo-diploma (NLQF 4+ / EQF 4). Duur van de opleiding: 3 jaar.
Soort onderwijs: algemeen vormend voortgezet onderwijs. Functie van het diploma: biedt toelating tot het hoger onderwijs.

* NLQF = Netherlands Qualifications Framework (Nederlands kwalificatieraamwerk)
** EQF = European Qualifications Framework (Europees kwalificatieraamwerk)
Kijk voor meer informatie op over het niveau-vergelijking op: nuffic.nl/diplomawaardering

Visum

Uw zoon/dochter kan in aanmerking komen voor een studentenvisum indien hij/zij langer dan drie maanden in Nieuw Zeeland gaat studeren. Het visum is geldig als hij/zij studeert aan een gekwalificeerde middelbare school of universiteit. Activity International geeft informatie over hoe het visum aan te vragen. Wilt u meer informatie over het visum, neem dan even contact met ons op. Dan mailen we u de informatie over het studentenvisum.

Filmpjes
Reisverhalen
Aicha Ik vond Waiuku echt geweldig! Ik ben op super veel plekken geweest met school want ik mocht mee op alle trips. Het was echt super leuk want ik ben naar Bay of Islands geweest en Aran Island. Alle leraren vroegen mij mee op de trips ook al had ik de vakken niet omdat ik toch al geslaagd was in Nederland. Zo ben ik wezen snorkelen bij Aran Islands en dat was super leuk om mee te maken! Ook was iedereen heel vriendelijk en omdat het een kleine school was met weinig internationale studenten probeert iedereen je echt te leren kennen..... Lees hier meer
#letsmakememories