single.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

10 tips voor een lange vlucht

12-10-2017

Hoe overleef je een lange vlucht? 10 handige tips!

Je reis is geboekt, je backpack staat klaar, maar… hoe doorsta je die urenlange reis naar jouw droombestemming?! Wij hebben de beste 10 tips voor een lange vlucht je op een rijtje gezet:

1. Zorg dat je uitgerust op reis gaat!

Er is niets vervelender dan vermoeid op reis gaan en nóg vermoeider aankomen op de plaats van bestemming. Plan je afscheidsfeestje dus nou net níet die avond voor je vertrekt! En als je dat dan per ongeluk toch wél hebt gedaan, neem dan oordopjes, een reiskussentje, een oogmasker en een dekentje mee. Mocht je deze niet in het vliegtuig krijgen dan kun je toch nog proberen een paar uur je ogen dicht te doen! En probeer een nachtvlucht te boeken: zo ben je al wat moe en kun je makkelijker slapen. Hoe lekker is het om bij de landing pas weer wakker te worden!

2. Verveling… Nee toch!?

Veel airlines bieden je een keuze uit films tijdens de vlucht. Soms heb je een eigen tv-scherm, maar soms deel je het scherm met een aantal rijen. Tja, en wat nou als er niets voor jou tussen zit, of als de airline nou nét die film draait, die je al hebt gezien? Neem daarom je smartphone, tablet of MP3-speler mee en luister muziek, speel een spelletje of kijk een filmpje. Of neem gewoon lekker ouderwets een boek of je Lonely Planet mee! Check wel of je smartphone tijdens de vlucht aan mag staan; dit is namelijk lang niet bij iedere maatschappij toegestaan!

3. Drink véél water of suikervrije drankjes

….en laat koffie en alcoholhoudende dranken staan.
De lucht in een vliegtuig is erg droog. Koffie en alcohol zijn vocht afdrijvend. Tip: neem een lege fles mee en vul deze af en toe bij.

4. Rek en strek!

Als je veel water drinkt, heb je direct ook een reden om regelmatig op te staan;-) Bewegen is goed voor de doorbloeding van je benen, voorkomt pijn aan je gewrichten, werkt goed tegen stijve benen en zorgt voor afleiding! Zorg dat je minimaal 1 keer per uur opstaat.

5. Kijk of je vooraf al online kunt inchecken en kies je eigen stoel

Met een beetje geluk heb je zo een heerlijk plekje met veel beenruimte. Probeer ook een plaats vóór de motoren te krijgen; hier is altijd minder lawaai dan daarachter. Weet je dat je regelmatig naar het toilet moet of wil je af en toe een wandelingetje maken door het vliegtuig? Vraag dan om een stoel bij het gangpad. Zo stoor je niemand als je geregeld opstaat.

6. Neem kauwgom mee voor als je last krijgt van druk op je oren

Ben je toch je kauwgom vergeten en ploppen je oren dicht, geeuw dan even – vliegen is ook zó saai!

7. Neem zelf iets te eten mee!

Niet alle maaltijden die een maatschappij voorschotelt zijn even goed. En soms moet je er zelfs voor betalen! Neem daarom zelf wat snacks mee, zoals fruit of zoute nootjes. Zo kun je als je honger hebt altijd iets eten. Flesjes drinken worden door de douane ingenomen, maar in het vliegtuig krijg je regelmatig wat te drinken aangeboden. Tip: kijk eens op de site Airline meals en zie wat je te wachten staat;-)

8. Tomatensap??

Waarom drinkt iedereen toch altijd tomatensap in het vliegtuig? Dat bestellen ze toch ook niet als ze op een terrasje zitten? Veel mensen hebben in het vliegtuig zin in tomatensap en minder zin in frisdrank. Dit komt door de hoogte en druk in het vliegtuig. Tomatensap is redelijk voedzaam, heeft een geringe werking op je bloedsuiker en dankzij de vezels en het zout in het sap hoef je minder snel naar het toilet dan wanneer je frisdrank drinkt. En dat laatste is weer goed nieuws voor je buurman als je niet bij het gangpad zit;-) Let op: in sommige landen mag je geen fruit of andere levensmiddelen het land invoeren; eet dus alles in het vliegtuig op, of laat het in het vliegtuig achter als je uitstapt!

9. Fris en fruitig

Niet iedere maatschappij geeft je een toilettas met basis toiletartikelen cadeau. Om precies te zijn: dit doet maar een enkele airline! Wees dus goed voorbereid en neem in je handbagage een tandenborstel en tandpasta, vochtige doekjes voor schone en frisse handen, een schone onderbroek, een T-shirt en sokken mee. Zo kun je je tussentijds opfrissen en stap je uit het vliegtuig alsof je nog geen 10 minuten onderweg bent geweest. Easy! En als je een tussenstop maakt: op veel luchthavens kun je een verfrissende douche nemen. Ook lenzenvloeistof, oogdruppels en een lippenbalsem kunnen van pas komen om prikken en uitdrogen te voorkomen. Zorg wel dat je niet meer meeneemt dan de toegestane hoeveelheid vloeistof: 100 ml.

10. Kleding

Wist jij dat door de druk in een vliegtuig je schoenmaat met één maat vergroot wordt en dat je dus – als je je schoenen uit hebt gedaan – je voeten misschien niet meer in je schoenen passen als je geland bent?! Nee? Dan weet je dat nu;-) Doe dus comfortabele schoenen aan! Trek bovendien fijn zittende en luchtige kleding aan; niets is vervelender dan 8 uur lang in die nét te krappe spijkerbroek moeten zitten. Waarom niet lekker je joggingbroek met een shirtje aandoen? Nog een tip: doe verschillende laagjes kleding aan, zodat je makkelijk iets aan en uit kunt trekken. En heb je snel last van koude voeten, vergeet dan niet die wollen sokken die je oma als afscheidscadeautje voor jou heeft gebreid aan te doen!

… Voor je het weet stap je uit het vliegtuig op jouw plaats van bestemming:-)

Vliegticket boeken? Kijk daarvoor op gerenommeerde sites als World Ticket Center, Momondo of Vliegwinkel. Op zoek naar een complex ticket en wat meer persoonlijk advies? Dan is TunaFish erg behulpzaam.

#followyourdreams