single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Kickstart Ecuador

4 weekse rondreis Ć©n Spaans leren in Ecuador

Kickstart Ecuador: Spaans leren terwijl je een rondreis door Ecuador maakt in 4 prachtige weken. Wat een goede combinatie! De reis is erg afwisselend en je zult een ware onderdompeling in de cultuur van Ecuador beleven. Ondertussen wordt er ook nog aan je Spaans gesleuteld. De lessen zijn ook geschikt voor wie nog niet of nauwelijks Spaans spreekt. Maar ook voor gevorderden. Je krijgt les op verschillende talenscholen die op de leukste plekjes van Ecuador liggen. In de hoofdstad Quito, het "adventure" stadje BaƱos en aan het strand in het surfers paradise MontaƱita. Steeds nieuwe leraren en andere studenten om je heen. Een super toffe manier om Spaans te leren. Backpacken 2.0! De perfecte start van jouw backpack avontuur door Zuid-Amerika? Letā€™s make memories!

Kickstart Ecuador = backpacken 2.0!

Wil je heel veel Ecuador in een maandje? Dat kan met deze reis. Kickstart Ecuador is met een mountainbike de vulkaan af, een jungletour, salsalessen, excursies in BaƱos, naar het strand in MontaƱita, surflessen, cocktails drinken en nog veel meer. Je gaat super toffe dingen doen en tijdens deze reis kom je langs veel highlights van Ecuador! Leuk is dat je op je rondreis veel andere reizigers zult leren kennen. In Quito in het studentenhuis en de talenschool, tijdens de jungletour, de surflessen en bij de Spaanse school aan het strand van MontaƱita. Als je kickstart Ecuador reis erop zit heb je genoeg mensen leren kennen om verder mee te reizen naar andere landen in Zuid-Amerika. Of toch nog een paar dagen de Galapagos eilanden in Ecuador eraan vast plakken? It is up to you!

Deze reis in het kort:

1,800.00
Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

De Kickstart Ecuador bestaat uit 4 weken vol met avontuur, cultuur, fun Ć©n Spaanse les. Deze reis is niet echt een groepsreis te noemen aangezien je niet met een vaste groep ‘van A naar B reist’. Toch ben je nooit alleen: waar je ook naartoe reist, je doet alles in een groep. In Quito word je ingedeeld in een klas met andere internationale backpackers, datzelfde gebeurt tijdens de jungletour. Ook in BaƱos en MontaƱita kom je in een groep met allemaal reizigers terecht. Alleen de busreizen naar de bestemmingen toe doe je alleen maar dat is een kwestie van in de bus gaan zitten en de juiste plek weer uitstappen. Komt allemaal goed!Ā  Hieronder volgt het schema van deze Kickstart reis:

Dag 1: Ā Aankomst op zaterdag
Na aankomst op de luchthaven van Quito, word je opgewacht door iemand van de partnerorganisatie en word je naar je accommodatie gebracht. Hier kun je een beetje bijkomen van de lange reis en kennismaken met de overige bewoners.

Kickstart Ecuador Quito

Dag 2: Quito
Deze zondag kun je gebruiken om de omgeving en de stad te leren kennen. Lekker op je gemakje rondslenteren en de nieuwe indrukken op je in laten werken. In het welkom pakket dat je na aankomst krijgt staan leuke tips en leuke adresjes waar je kunt eten. Je komt deze dag vast tijd te kort!

Dag 3: Start van de taallessen
Vandaag begin je met de taalcursus. Aan het begin van de les zal naar je niveau worden gekeken en daarna word je in een passende groep ingedeeld. ’s Avonds is het tijd voor ontspanning en drink je eerst een welkomstcocktail. Precies de goede volgorde!

Dag 4 – 5 – 6 – 7: Spaanse lessen
Deze dagen staan in het teken van taallessen. En er staat een salsales op het programma. Op donderdag ga je de citytour doen.

Ecuador talenschool Quito

Dag 8: Cotopaxi
Vandaag staat er een tour naar de Cotopaxi in het reisschema. De reis zal deels per bus en te voet zijn. De afdaling zal per mountainbike zijn. Tussen de middag lunch je met de groep op een mooie locatie in de bergen. Daarna ga je weer terug naar Quito. Deze nacht overnacht je weer in een hostel.

Cotopaxi Ecuador

Dag 9:Ā Onderweg naar Lago Agrio
Met het openbaar vervoer reis je naar Lago Agrio. Je overnacht in hotel D’Mario (eenpersoonskamer, inclusief ontbijt).

Kickstart Ecuador Cuyaben Wildlife Reserve

Dag 10 – 15: Jungle tour
Deze 5-daagse jungle tour is een unieke ervaring en zul je niet snel vergeten! Je verblijft 4 nachten in de prachtige Jamu Lodge in de Cuyabeno Wildlife Reserve. Gids en maaltijden en excursies zijn inbegrepen. Op vrijdag ga je weer met het openbaar vervoer terug naar Quito. Hier overnacht je weer in een hostel.

Kickstart Ecuador Jamu Lodge

Dag 16: Vrije dag in Quito

Dag 17: Op weg naar BaƱos
Het is inmiddels zondag. Met het openbaar vervoer vertrek je naar BaƱos waar je deze week zult verblijven. BaƱos is een van de leukste “adventure” stadjes van Ecuador waar je fantastische excursies kunt gaan doen. BaƱos staat bekend om haar “laid back backpackers” sfeertje. Perfect voor een weekje!

Dag 18 – 22: Spaanse les en excursies in BaƱos
In deze mooie omgeving ga je verder met Spaanse lessen, de taalschool staat in het centrum van BaƱos. Het is een leuke school die een stadstour regelt en natuurlijk ga je ook hier weer aan de salsa! Daarnaast zul je in deze week 2 excursies maken. Je kunt zelf kiezen welke; denk aan bijvoorbeeld raften, canyoning, mountainbiken of paardrijden.

Banos

Dag 23: Ā Onderweg naar MontaƱita
Met de bus vertrek je vandaag naar MontaƱita, een prachtig dorpje aan de kust. Een waar surfers paradijs met mooie golven en prachtige stranden. Deze laatste week hier staat weer in het teken van Spaanse les Ʃn van surfen!

Kickstart Ecuador Surfles Montanita 6

Dag 24 -28: Spaans en surfen
Per dag staat er 4 uur Spaanse les op het rooster en 1,5 uur surfles. In een klaslokaal waar je alleen maar van munt dromen. De accommodatie is een dormitory cabaƱa – met een zwembadje, ligstoelen en parasolletjes… Hoe mooi kan het leven zij!

Kickstart Ecuador Talenschool Montanita Spaanse les 2

Dag 29: einde van je reis op zaterdag in MontaƱita
Helaas is dit het einde van deze Kickstart Ecuador reis. Hopelijk een goed begin voor iedereen die nog een mooie reis in Zuid-Amerika voor de boeg heeft. En een mooie herinnering voor iedereen die naar huis gaat.Ā 

Kickstart Ecuador Duikles Montanita

Tip: Deze Kickstart reis is prima te combineren met 4 weken vrijwilligerswerk.

Prijzen

ā‚¬ 1800Ā –Ā Kickstart Ecuador Ā 4 weken rondreis en Spaanse les

Inbegrepen bij de prijs:

 • Ophaalservice vliegveld
 • Onderdak tijdens het hele programma in hostels, lodges, cabaƱas
 • Taalcursus
 • Lesmateriaal
 • Diverse excursies (zoals in reisoverzicht genoemd)
 • Professionele gids tijdens de genoemde excursies
 • Maaltijden tijdens verblijf in Puerto Quito en Jamu Lodge
 • Gratis internet tijdens de cursus Spaans (alleen in Quito)
 • Administratiekosten

 

Niet inbegrepen:

 • Reserveringskosten (ā‚¬ 40)
 • Vlucht naar Quito, Ecuador
 • Reisverzekering
 • Kosten voor openbaar vervoer tijdens de reis
 • Entreekaartje voor Cotopaxi National Park en Cuyabeno National Park
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke kosten voor extra excursies, vaccinaties, drankjes, extra overnachtingen voor of na het programma, extra maaltijden
Startdata

Startdata: Iedere 1e zaterdag van de maand kun je beginnen met deze reis. Wil je graag op een andere datum aankomen (i.v.m. bijvoorbeeld goedkoper vliegticket), laat het ons dan weten. Dan kunnen we kijken hoe we dat kunnen oplossen. Helaas zal deze reis vanwege corona pas op z’n vroegst vanaf begin 2022 kunnen worden aangeboden.

Al eerder op reis? Kijk dan bij Reizen in corona tijd >>
Eerder naar Ecuador? dan kan je de Beach Experience of de Amazon Experience overwegen.

Voor wie geschikt

Deze reis is met name geschikt als startpunt voor een reis door Zuid-Amerika. Leer wat Spaans, wen aan de cultuur en maak alvast een aantal nieuwe vrienden. Je zal zien dat je na deze 4 weken ontspannen aan de rest van je avontuur begint.

Natuurlijk is het ook mogelijk alleen deze 4 weken te boeken en na afloop terug naar Nederland te vliegen.

Foto's
Ecuador voor professionals 5 Ecuador Travel with Jordie 1 Ecuador Rondreis Spaans en vrijwilligerswerk Britt 1 Ecuador vrijwilligerswerk Tropical Farm Ecuador Travel with Jordie 2 Ecuador voor professionals 3 Kickstart Ecuador Duikles Montanita Kickstart Ecuador Talenschool Montanita Spaanse les 2 Kickstart Ecuador Surfles Montanita 6 Banos Kickstart Ecuador Stadje Montanita 2 Kickstart Ecuador Groep Montanita 2 Kickstart Ecuador Montanita 3 Kickstart Ecuador Surfles Montanita 2 Kickstart Ecuador Surfles Montanita 3 Kickstart Ecuador Surfles Montanita 4 Kickstart Ecuador Banos 3 Ecuador Travel with Jordie Cotopaxi Ecuador Cafeetje in Quito Kickstart Ecuador Banos Kickstart Ecuador jungleweek 1 Kickstart Ecuador Surfles Montanita 2
Reisverhalen
Jordie Daar gaan we dan. Vanaf morgen zit ik in Ecuador, waar mijn reis gaat beginnen. Alle voorbereidingen zitten er op en er is geen weg meer terug. Wat een spanning, die over gaat in alleen maar meer plezier voor wat er komen gaat. .... Lees hier meer
#letsmakememories