singular.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Tussenjaarreizen van Activity International

Tussenjaarreis

Heb jij een tussenjaar, reiskriebels en wel zin in een avontuur in het buitenland? Boek dan een tussenjaarreis van Activity International! Wij bieden al meer dan 30 jaar het soort reizen aan waar jongeren blij van worden. Wij weten hoe dat moet, we weten waar dat kan, hoe dat veilig kan en hoe je daar het beste op voor kunt bereiden. We’ve seen that, been there and done that! Jouw tussenjaarreis begint bij ons!

1. Vrijwilligerswerk, een nuttige besteding in je tussenjaar

Tijdens het doen van vrijwilligerswerk lever je een kleine bijdrage aan het verbeteren van de omstandigheden van diegene die het hard nodig hebben. Daarnaast leer je een andere cultuur en de gewoontes van het land kennen. Ook leef je een tijdje in een compleet andere omgeving, wat super leerzaam is! En leuk! Wanneer je besluit om een tussenjaarreis met vrijwilligerswerk via Activity International te gaan doen, dan kun je zelf kiezen wat je wilt gaan doen. Er zijn projecten op het gebied van onderwijs, bouwprojecten en medische projecten, maar ook sportprojecten en projecten in de ouderenzorg. Denk hierbij aan werken in een ziekenhuis, helpen in een kinderopvang, computerles geven op scholen, alleenstaande moeders helpen in een opvangcentrum, meehelpen met de plaatselijke thuiszorg, ouderen helpen met het aanleggen van moestuinen of dagjes uit organiseren voor kinderen met een beperking. Voor vrijwilligers in het buitenland is er genoeg te doen! Meer weten? Kijk dan eens bij vrijwilligerswerk in het buitenland

7 tips voor een tussenjaar

2. Combi van geld verdienen en rondreizen in het buitenland

Een prima combinatie: reizen én werken. Geld verdienen terwijl je de tijd van je leven hebt. Kan dat het tijdens een tussenjaarreis? Jazeker! In Australië en Nieuw-Zeeland gaan jaarlijks duizenden jongeren uit de hele wereld aan de slag als fruitplukker, pizzabezorger, surfinstructeur, kamermeisje, schoonmaker, receptioniste, telemarketeer, postbode of wat dan ook. Het Working Holiday Visum geeft je de mogelijkheid om legaal te werken en geld te verdienen. Wil je daar meer over weten? Kijk dan eens bij Werken in Australië.

7 tips voor een tussenjaar

3. Ga rondreizen in je tussenjaar en enjoy life!

Als je de knoop hebt doorgehakt om op reis te gaan, doe het dan ook. Er zijn vast prachtige bestemmingen waarover je al 100 keer stiekem gedoomd hebt. Australië? Zuid-Afrika? Amerika? Thailand? Doe het gewoon, daar krijg je echt geen spijt van! Een reis maken tijdens je gap year is de beste manier om je horizon te verbreden en de rest van de wereld te ontdekken. Bovendien zal een tussenjaarreis je helpen (meer) zelfvertrouwen te krijgen en leer je zo veel meer dan in de schoolbanken. Je leert onafhankelijk, je leert om te gaan met situaties die anders zijn dan thuis en je leert hier op te anticiperen. Daarnaast ontmoet je ook nog eens zo veel interessante mensen uit andere delen van de wereld. Super leuke én goed voor je netwerk. Wat een kans!

Kickstart tussenjaarreis
Activity International biedt super leuke Kickstart reizen. Huh? Wat? Kickstartreizen zijn door ons in elkaar gezet en bestaat uit een ‘pakket’ van allemaal leuke culturele of avontuurlijke activiteiten die de start van je reis leuk, makkelijk en interessant te maken. Deelname aan deze reizen kost vaak niet zo veel tijd: hoogstens een paar dagen tot een paar weken. Een superleuke kennismaking met het land, de bevolking en andere backpackers!  Super leuk om ze je reis te beginnen en daarna zelf verder te gaan! Leuke gap year reizen vind je hier!

4. Meedraaien op een highschool, leuk!

Spannend is het zeker, om zo maar een tijdje naar een highschool in het buitenland te gaan. Maar leuk is het ook! Super leuk zelfs! Zie je jezelf al lopen in Auckland, Bay of Islands, Miami of Washington? Met je schoolboeken onder je arm op weg naar je Spanish lessons of je college Drama? Tussen de middag lunchen in de kantine met je nieuwe vrienden, s’ middags surfles of meetrainen met het baseball- of hockeyteam, ‘s avonds huiswerk maken en in de weekenden leuke dingen doen met je gastfamilie of met je nieuwe internationale vrienden. Sounds good to us!

Naast het feit dat het een ontzettend toffe tijd zal zijn, heeft het ook nog eens een heleboel voordelen voor de lange termijn! Wat denk je van je talenkennis? Je leert de taal vloeiend spreken, iets waar je je hele leven profijt van zult hebben. Daarnaast zul je – zeker weten -een grote stap maken in je persoonlijke ontwikkeling. Want een paar maanden buitenland op je CV staat voor: zelfstandigheid, flexibiliteit, initiatief durven tonen, lef hebben, tolerant kunnen zijn, aanpassingsvermogen hebben, uitdagingen aankunnen… Kijk hier voor meer informatie over de verschillende highschool programs

7 tips voor een tussenjaar

5. Help mee bij wildlifeprojecten

Opwarming van de aarde, stropers die olifanten en neushoorns afslachten, vervuilde oceanen, illegale dierenhandel en het kappen van het oerwoud. Overal op de wereld staan natuurreservaten onder druk en worden diersoorten bedreigd. Er is dus geen tijd meer te verliezen. Want wist je dat er bijvoorbeeld in Zuid-Afrika iedere 15 minuten een olifant sterft? En er iedere dag drie neushoorns worden gedood? Shocking hè! En dit is écht de realiteit van vandaag de dag. Door het uitvoeren van vrijwilligerswerk met dieren of mee te helpen aan natuurprojecten, keert het tij geleidelijk. Bekijk hier de prachtige wildlifeprojecten waar je als wildlife vrijwilliger aan mee kunt helpen. Doe je mee?

7 tips voor een tussenjaar wildlife

6. Au pair

Hoe leuk is het om een aantal maanden bij een gastgezin in een ander land te wonen. In Amerika bijvoorbeeld, of in Australië…of in Nieuw-Zeeland. Via Activity International kun je au pair worden in een leuk gastgezin dat bij jou past. Dichterbij het échte leven kom je haast niet. Je draait doordeweeks gewoon met de familie mee en past op de kinderen en in je vrije tijd bezoek je de legendarische plekken waar Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland zo bekend om zijn: New York, Sydney, Auckland, Melbourne, Las Vegas, Hollywood, the Grand Canyon, het Great Barrier Reef of Ayers Rock. Je kunt het allemaal zien en beleven! Wil je meer weten over hoe het is om een au pair te zijn en wat je daarvoor moet regen? Kijk dan eens op onze au pair pagina.

Au Pair in Amerika au pair met kids

#followyourdreams