single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Fantastische zomer gehad - Chantal

Drie jaar geleden was ik via Activity International in Zambia, waar ik voor acht weken als vrijwilliger op een school met gehandicapten werkte. Sindsdien kan ik zeggen dat reizen niet meer uit mijn leven weg te denken is. De reis naar Afrika heeft er niet alleen voor gezorgd dat ik mocht werken op een unieke locatie, binnen een nieuwe en bijzondere cultuur en op een plek waar ik de meest fantastische mensen heb ontmoet, maar deze reis heeft er ook voor gezorgd dat ik Activity International aansprakelijk kan stellen voor mijn reisverslaving. Ondanks dat ik weer in Nederland studeer en niet het grootste inkomen heb, betekent dat niet dat reizen niet voor mij is weggelegd.

Door te reizen word je niet alleen creatief in het vinden van oplossingen, maar ben je ook constant opzoek om op verschillende, maar vooral ook goedkope manieren van A naar B te komen. Aangezien ik als student weinig geld te besteden heb, maar mijn reisverslaving toch elke keer opspeelde, was ik dan ook razend enthousiast toen Activity International mij een mailtje stuurde over het werken op een Summercamp in Amerika. Werken en reizen combineren, een perfecte match!

Summercamp USA Chantal 2017

Nadat ik mij had ingelezen en extra informatie had opgevraagd, heb ik me aangemeld voor het Summercamp programma. Toen ging het balletje écht rollen, een zomer in Amerika kwam steeds dichterbij.

Na het aanmaken van een profiel, een screening en een gesprek in het Engels op het kantoor bij Activity International, kreeg ik uiteindelijk een berichtje van Camp Fatima uit New Hampshire. Er werd een Skype gesprek ingepland en binnen een paar dagen kreeg ik het verlossende woord dat ik was aangenomen!

De papieren werden ondertekent, mijn visum werd aangevraagd en mijn vlucht werd geboekt. Ik zou voor acht weken naar New Hampshire te werken om te werken op Camp Fatima. Camp Fatima werkt samen met Camp Bernadette. Camp Fatima is er voor de jongens en Camp Bernadette is er voor de meiden. Ik zou op Camp Fatima gaan werken als equestrian director waarbij ik verantwoordelijk was voor het paardrijden voor beide kampen.

Summercamp USA Chantal 2017 paardrijden

Na aankomst in Amerika werd ik opgehaald door Diesel, een oudere man die al jaren voor Camp Fatima werkt en zelfs ooit als camper is begonnen. Ik kreeg een rondleiding, mijn cabin (dat is waar je op camp in slaapt) werd toegewezen en de introductieweek kon beginnen!

Een week vol kennismakingen, teambuilding spellen en trainingen over welke rol jij hier als counseler hebt, wat voor impact jij kan maken en hoe je in bepaalde situaties het beste kunt handelen.Tijdens de introductieweek werd er gehamerd op het feit dat een summercamp een grote impact op het leven van een kind kan hebben.

Op een summercamp ontmoet je nieuwe vrienden en juist omdat je constant met elkaar leeft en alles met elkaar deelt, groei je steeds meer naar elkaar toe. De vele counsellors van Camp Fatima hebben hun beste vrienden dan ook op Camp Fatima zelf ontmoet. Daarnaast kom je in aanraking met de meest uiteenlopende activiteiten die je waarschijnlijk in de grote stad niet tegenkomt. Je leert te genieten van de natuur, maar vooral om uit je comfort zone te stappen en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Summercamp USA Chantal 2017 groep

Vervolgens kwamen er 250 tot 300 kinderen die minimaal twee weken op Camp Fatima zouden verblijven. Iedere cabin was iedere dag bij verschillende georganiseerde activiteiten ingedeeld en iedere camper had twee vrije activiteiten op een dag waarbij zij zelf mochten kiezen wat zij wilde doen. Deze activiteiten varieerden van paardrijden, boogschieten, zwemmen, varen, kanoën, kajakken, vissen, basketbal, hockey, schieten, rennen, rugby, voetbal en ga zo maar door. Iedere sessie werd afgesloten met een competitie waarbij verschillende teams twee dagen lang streden om de titel!

Daar waar ik in het begin een beetje sceptisch was over de ”echte camp-ervaring” waar collega-counsellors over vertelden, voelde ik mij steeds meer deel van de Camp Fatima family en wist ik dat ik vrienden voor het leven had gemaakt. Er werd met elkaar gelachen en er werd gehuild, maar er was altijd iemand voor je wanneer je iemand nodig had. Je kon zo gek doen als je maar wilde en alles was mogelijk, zolang je maar deed wat je wilde en daar ook gelukkig van werd.

De regel: doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg, bestaat niet op camp. Hoe gekker, hoe beter en de acceptatie daarvan is wat mij het meeste bij blijft!

Summercamp USA Chantal 2017 begeleiden

Ik kan nog wel uren schrijven en praten over mijn Summercamp avontuur, maar soms zeggen foto’s nu eenmaal meer dan woorden. Ik kan namelijk zeggen dat ik een fantastische zomer heb gehad! Ben jij ook benieuwd geworden naar dit gave programma, hier lees je alles over de mogelijkheden om op een Summercamp in Amerika te werken.

 

#followyourdreams