single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Kickstart Ultimate Oz Surf

Backpacken en surfen in Australië

Het codewoord bij dit Kickstart Ultimate OZ Surf pakket is FUN!  Deze week begint in Sydney met een ontdekkingstocht door Sydney. Daarna meteen een serieuze - maar erg nuttige - bijeenkomst: de reis- en werkworkshop. En je krijgt een Australische bankpas en je belastingnummer. Top! Vervolgens ga je samen met de groep een Sydney Harbour Cruise maken op een zeilschip. Tof!

Op dag 3 verhuis je met je nieuwe vrienden naar het Ultimate OZ Basecamp dat aan een goddelijk strand ligt. Prima locatie, let the fun continue! Het verdere programma bestaat uit o.a. een  4 wheel drive tour door de duinen, dolfijnen spotten tijdens een cruise, een bushwalk maken en natuurlijk een cursus "sandboarden". 's Avonds een biertje en pizza bij het kampvuur. En de laatste avond in Sydney een kroegentocht om de week goed af te sluiten.

Kickstart Ultimate OZ Surf: surfen, vallen, opstaan en weer surfen

Australië is surfen, surfen is Australië. Need we say more? Nou, je gaat het beleven bij de surfcursus aan the Seven Mile Beach, .... alleen die naam al, heerlijk!  Hier ga je 2 x 2 uur per dag surfen en krijg je les van echte professionals. Deze dagen zullen zonder meer in het teken staan van vallen én opstaan. En van veel gezelligheid, kampvuurtjes, golven, zoute haren, blauwe plekken, spierpijn en heel veel lol. Je overnacht in een hostel aan het strand (fijn!) Spierpijn en onvergetelijke herinneringen krijg je er gratis en voor niks bij. Dit is genieten 2.0, dat beloven we plechtig! #letsmakememories!

Wil je wel de surfcursus doen maar toch eerst ietsje langer in Sydney blijven na de drukke week van Ultimate OZ? Dat kan hoor!  Dat snappen we heel goed want Sydney rules. Dan reis je gewoon wat later naar het Surfcamp. Dat kun je allemaal overleggen met onze collega's van Ultimate OZ. No worries!

Sydney en Seven Mile Beach: city en surf in het kort

 • 7 dagen Kickstart Ultimate OZ met tours in en rond Sydney
 • 5 dagen surfcursus in Seven Mile Beach
 • Inclusief hulp met bankrekening, belastingnummer en vinden van werk
1,100.00
Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Sun, sand, surf, Sydney!

En o ja… spierpijn. Maar dat is voor later. Eerst een week genieten in en om Sydney met je nieuwe vrienden. Natuurlijk krijg je alle praktische hulp voor de rest van je avontuur in Australië. Daarnaast is er heel veel tijd voor fun – city tours, zeilen en sandboarden. En na de 7 dagen? Laat de spierpijn maar komen tijdens je surfcursus op Seven Mile Beach.

Australie Kickstart Ultimate OZ group

First things first: Sydney plus reis- en werkworkshop

Onze enthousiaste collega’s helpen je tijdens de reis- en werkworkshop in het backpackerscentrum met je plannen. Je CV Aussie style laten maken? Kijken welke baantjes er zijn? Een SIM-kaart ontvangen zodat je kunt bellen naar een werkgever? Het krijgen van een Australische bankpas en je belastingnummer? Met de hulp van jouw lokale begeleiders van het backpackerscentrum wordt het allemaal voor je geregeld! Daarnaast leer je Sydney al een beetje kennen tijdens een stadswandeling en een boottocht.

Tip: ben je niet van plan om te gaan werken tijdens je verblijf in Australië? Dan wissel je deze ‘werk- en regeldag’ toch gewoon in voor nóg een dag vol met leuke activiteiten. Of gewoon lekker een dagje naar Bondi beach. Geen probleem hoor, wat jij wilt!

Fun, fun, fun en Surf

Na alle regelzaken en Sydney op naar het Ultimate Oz Basecamp waar prachtige stranden zijn, duinen waar je met de 4 wheel drive doorheen gaat, dolfijnen probeert te spotten, een bushwalk maakt en natuurlijk gaat “sandboarden”. ’s Avonds een biertje en pizza bij het kampvuur.

En de laatste avond in Sydney een kroegentocht om de week goed af te sluiten.

Je kunt bijna het gehele jaar op iedere maandag met het startpakket Ultimate Oz beginnen! In drukke periodes zijn er ook startdata op donderdag. Kom je iets eerder aan, of wil je wat langer in Sydney blijven dan kan je extra nachten bijboeken. Dit doen we in overleg met jou nadat je aankomstdatum in Sydney bekend is.

Na deze 7 dagen fun is de lol nog niet voorbij. Tijd om de golven te trotseren en nat te worden. Kan jij al staan na de eerste dag? We zijn benieuwd. Surfen is the Australian way of life.

Australie Kickstart Ultimate OZ surfles

Kickstart Ultimate OZ + Surf van dag tot dag

Dag 1 – Welkom!
Ontmoet je nieuwe vrienden en de begeleiders van Ultimate OZ. Tijdens een kort bezoekje aan home base in Sydney ontvang je jouw SIM kaart en weet je waar je terecht kunt voor tips, tricks en advies.

Tijd om op pad te gaan! We lunchen in Darling Harbour en lopen vervolgens richting het Opera House, Harbour Bridge en de Botanical Gardens. Klets met je reisgenoten van over de hele wereld terwijl je je langzaam al thuis begint te voelen in Sydney. We sluiten deze eerste dag af met een Welcome Dinner.

Dag 2 – Workshop en Sydney Harbour Cruise
De jet lag moet je vergeten want deze ochtend moet je scherp zijn! Je sluit je aan bij de informatie sessie en komt alles te weten over Werken en Reizen in Australië. Jaren geleden stond het team van Ultimate waar jij nu staat. Ze vertellen over hun ervaringen, successen en foutjes. En je kunt ze al je vragen stellen. Regel je belastingnummer, bankrekening en wordt bekend met de Job Support die 12 maanden geldig is.

Maar dit is geen volledige kantoordag. We hebben je fun beloofd! Na deze praktische zaken zeilen we met de Ultimate OZ catamaron door de haven van Sydney. Nu zal je snappen waarom dit een van de mooiste steden ter wereld is! Zeil, zwem en relax. En geniet van je eerste Aussie BBQ.

Dag 3 – Naar Basecamp
Vandaag verlaten we de grote stad even en komen we na een rit van zo’n 3 uur aan bij Basecamp. Hier vind je geweldige stranden, zandduinen en Australische wildlife. Ga je al je eerste koala zien? Je verblijft in een eco-cabin op nog geen 5 minuten van het strand.

Dag 4 – Sandboarden en bush hike
Wel eens op zand gesurft? In de ochtend stappen we in een 4WD en rijden we naar de hoogste duinen om te gaan sandboarden. Je zal zien hoe gaaf (en zwaar) dat is. Aansluitend wandelen we met een gids door het national park. Van het uitzichtpunt kijk je uit over de oceaan. Misschien zie je wel een walvis!

Geen dag in Australë is compleet zonder een BBQ. We sluiten deze dag af rond het kampvuur met een drankje en wat te eten.

Dag 5 – Dolfijnencruise
Op de 3e dag in Basecamp gaan we het water op. Tijdens de dolpin watching cruise gaan we op zoek naar dolfijnen. Relax op het dek of hang in een net terwijl de dofijnen onder je door zwemmen. En misschien spot je ook nog wel een zeeschildpad of een bultrug walvis!

Nog even zwemmen en ontspannen op het strand voordat we terugrijden naar Sydney.

Dag 6 – … party night!
Na het drukke programma even bijkomen. Maar niet te lang want het is Sydney Party Night. We bezoeken een aantal van de meest populaire pubs en clubs in de stad. Met de VIP express pas hoeven we nooit lang te wachten en een aantal drankjes zijn inbegrepen.

Dag 7 – Sydney Beach Tour
Pffffff…. even bijkomen! Wat een nacht. Tijd voor wat frisse lucht. Vandaag wandelen we over een van de mooist kustpaden; de Bondi to Coogee Coast Walk. Geweldige uitzichten en 6 prachtige stranden. Je voelt je herboren en bent helemaal klaar voor de rest van je avontuur in Australië. Nog 1 nachtje in het hostel. En dan zelf je plan trekken. Of reis je verder met je nieuwe vrienden? Vergeet niet dat Ultimate OZ familie voor je klaar staat als je toch nog wat hulp nodig hebt!

Dag 8-12 – Surfcusus op Seven Mile Beach
5 dagen surfcursus.Accommodatie bij het strand en lessen van professionals. We zijn benieuwd hoe snel jij kan staan en je eerste golf bedwingt.

Australie Kickstart Ultimate OZ surf les

Prijzen

€ 1100 – 7 dagen Ultimate OZ plus 5 dagen Surfcamp

Kom je eerder in Sydney aan of blijf je langer dan kan je voor € 29 nachten bijboeken.

Per 1 juli 2023 gaat de prijs van onze reis omhoog met ongeveer € 100. Tot die tijd kun je de reis voor de huidige prijs boeken.

Wat is inbegrepen:

 • Hulp en begeleiding voor vertrek van je eigen Activity International programmacoördinator
 • Activity International digitale handboek
 • Airport transfer in Sydney naar hostel
 • In totaal 7 overnachtingen in een hostel in Sydney en in het UltimateOz Basecamp (incl. ontbijt bij Basecamp)
 • Welkom “dinner and drinks”
 • Bar Skills Course
 • Sydney city tour en Harbour Cruise
 • 4WD tour & Sandboarding
 • National Park Bushwalk
 • Dolfijnen spotten tijdens boottour (geen garantie op dolfijen maar wel een grote kans!)
 • Sydney Saturday Party night
 • Sydney Coogee-Bondi Beach tour
 • Work and Travelworkshop
 • 5 dagen Surfcamp op Seven Mile Beach inclusief maaltijden, surfboard en wetsuit
 • Hulp bij zoeken naar werk (CV-check, jobaanbiedingen)
 • Australische bankrekening met pinpas
 • Australisch belastingnummer
 • Gratis gebruik van internet in het Backpackerscentrum in Sydney
 • Lokale SIM-kaart
 • Emergency hotline (24 uur per dag)
 • Hulp bij het afsluiten van een reisverzekering
 • Postdoorstuurservice

Niet inbegrepen:

Startdata

Startdata 2024

 • 8, 15, 22 en 29 januari
 • 5, 12, 19 en 26 februari
 • 4, 11, 18 en 25 maart
 • 1, 8, 15, 22 en 29 april
 • 6, 13, 20 en 27 mei
 • 3, 10, 17 en 24 juni
 • 1, 8, 15, 22 en 29 juli
 • 5, 12, 19 en 26 augustus
 • 2, 9, 16, 23 en 30 september
 • 7, 14, 21 en 28 oktober
 • 4, 11, 18 en 25 november
 • 2 en 9 december
Accommodatie
 • In Sydney verblijf je in het Wake Up Hostel vlak bij Central Station. Een kwalitatief prima hostel op een handige plek. Bonus: the Side Bar!
 • Basecamp Port Stephens is een heerlijk plek dichtbij het strand.
 • Surfcursus: een surf kamp aan Seven Mile Beach.
Voor wie geschikt

De sportieve backpacker die graag snel nieuwe vrienden wil maken. De eerste 7 dagen beleef je met backpackers van over de hele wereld die net als jij kort geleden in Sydney zijn aangekomen. Spannend zo’n eerste reis Down Under? Een stuk minder als je weet dat je eerste week super gezellig en goed geregeld is. En na deze week duik je de golven in voor de surfcursus. Wat een super begin van jouw Australië avontuur!

Visum

Working Holiday Visum

Australië heeft met Nederland een ‘Working Holiday Agreement’. Dit betekent dat jongeren de mogelijkheid hebben om een jaar lang te reizen én te werken in Australië. Als je dat wilt, moet je een Working Holiday visum aanvragen. Is absoluut nodig als je legaal aan de slag wilt! Dit zijn de voorwaarden waar je aan moet voldoen:

 • Je moet in ieder geval 18 jaar of ouder zijn maar nog geen 31
 • Je moet de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebben
 • Je paspoort moet geldig zijn voor de duur van je reis
 • Je moet over AU$ 5000 aan reisgeld beschikken

Voor het visum geldt:

 • Je hebt na goedkeuring een jaar de tijd om te vertrekken
 • Het visum is na binnenkomst in Australië precies een jaar geldig
 • Je mag legaal werken in Australië; maar nooit langer dan zes maanden voor dezelfde werkgever
 • Je mag maximaal vier maanden studeren

Het Working Holiday Visum kost AU$ 440 (prijs april 2017).

Een 2e Working Holiday

Sinds een paar jaar kan elke Australiëliefhebber zijn hart ophalen want je kunt dan je tweede (!) Working Holiday visum aanvragen. Tot nu toe was het zo dat je dit visum maar één keer in je leven kon krijgen. Nu kan je dus nogmaals voor een jaar Down Under. Je moet dan wel eerst drie maanden seizoenswerk hebben gedaan in ruraal Australië. De definities van seizoenswerk en meer informatie zijn te vinden op de website van de immigratiedienst van Australië.

Toeristenvisum

Ben je jonger dan 18 of ouder dan 31 jaar, heb je je Working Holiday Visa al gebruikt of wil je voor een kortere tijd naar Australië? Geen paniek, je bent nog steeds welkom. In dat geval kun je een toeristenvisum aanvragen. De naam zegt het al: met dit visum ben je toerist en mag je geen betaald werk verrichten.

Je kunt een gratis toeristenvisum voor maximaal 3 maanden via internet aanvragen. Het is ook mogelijk om een toeristenvisum voor 6 of 12 maanden aan te vragen. Het visum kost dan ca. AU$ 130.

Paspoort

Je moet in het bezit zijn van een geldig paspoort. Deze moet geldig zijn voor de gehele periode die je in Australië bent. Zorg er voor dat je het Working Holiday visum aanvraagt met het paspoort waarmee je ook op reis gaat. Je paspoort en het visum worden elektronisch gekoppeld. Houd voor de geldigheid natuurlijk ook rekening met het feit dat je na Australië waarschijnlijk nog verder gaat reizen. In sommige landen in Azië geldt dat je paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn na vertrek uit dit land.

Werken

In Australië mag je met een Working Holiday Visum legaal betaald werk doen. Dat is echt uniek want dit mag slechts in een paar landen over hele wereld. Het werken is bedoeld om het rondreizen te kunnen bekostigen en zo langer van Australië te kunnen genieten.

Na aankomst word je door onze collega’s van Kickstart Ultimate Oz geholpen met de aanvraag van een belastingnummer en bij het zoeken naar werk. Ook kan je terecht voor tips and tricks op het gebied van solliciteren in Australië en eventuele cursussen die je kunt volgen om de kans op werk te vergroten.

Foto's
Australie Ultimate Oz les Australie Ultimate Oz les Australie Ultimate Oz Surf footprint in the sand Australie Ultimate Oz groep deelnemers
Filmpjes
Reisverhalen
Richard Klein Ik ben nu net terug van het surfkamp en het was geweldig. Ik moest de eerste dag al gelijk vroeg opstaan om de bus te pakken van 7:15 uur. Na een rit van 2 uur kwamen we aan in 7-Miles-Beach. Na een korte introductie konden we gelijk aan de slag met onze wetsuites en direct door na het strand. Eenmaal op het strand zijn we niet gelijk in het water gaan oefenen maar eerst op het strand..... Lees hier meer
#followyourdreams