single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Surfkamp – het was geweldig! - Richard Klein

Ik ben nu net terug van de surfkamp week van Kickstart Ultimate OZ + Surf, en het was geweldig. Ik moest de eerste dag al gelijk vroeg opstaan om de bus te pakken van 7:15 uur. Na een rit van 2 uur kwamen we aan in 7-Miles-Beach. Na een korte introductie konden we gelijk aan de slag met onze wetsuites en direct door na het strand. Eenmaal op het strand zijn we niet gelijk in het water gaan oefenen maar eerst op het strand. We maakten eerst een zandbord om op te oefenen en leerden we hoe we balans moeten houden. Na wat pogingen in het water kon het echte werk beginnen. Leren om te staan dat is nog een vak apart maar het is me wel een paar keer gelukt, gelukkig.

De tweede dag ging het al wat beter. De zon scheen heerlijk. Eerst een warmingup en weer een zandbord maken zodat het natuurlijk wordt om te peddelen en op te staan. Daarna een les over de wind, getijden en golfen, daarna weer terug het water in om onze techniek te perfectioneren (wat gemoeid ging undefinedmet veel vallen). S’avonds na een lekkeren bbq gezellig met z’n allen naar de pub en daarna verder feesten op het strand.

De derde dag een wat latere start gezien de omstandigheden van die morgen.
Na het ontbijt met ze allen naar het strand voor nog wat meer oefenen maar eerst de rotzooi van die avond ervoor opgeruimd. Je wilt tenslotte niet op een leeg bierflesje terechtkomen als van een door de golven van je plank gemept wordt. Het was nu toch echt wel wat kouder maar volgens de instructeurs was het water warmer dan de andere 2 dagen, dat verklaarden natuurlijk de 2 wetsuits die ze aanhadden. Het water was behoorlijk koud en we mochten weer werken aan onze techniek. Heel belangerijk natuurlijk maar de sterke stroming en de rip die ontstond was het een stuk moeilijker om te surfen.

Aan het einde van de dag hadden de instructeurs een verrassing voor ons. De volgende dag zouden we om 6 uur onze wetsuits aantrekken en gaan surfen. Dat bleek dus geen grap helaas, na een lange dag oefenen gingen we tegen het einde van de middag terug naar Sydney. Na de busreis hadden we een gezellige avond met gratis bier en pizza in de scubar, daarna vertrok de groep van 5 of meer dagen naar Byron Bay. Ik heb daar niet zoveel gesurfd als ik had gehoopt. Maar wel lekker meegegeten met de bbq van die avond.

#followyourdreams