single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Kickstart Marokko

Vrijwilligerswerk, surfen & activiteiten: Kickstart Marokko

In 4 weken het authentieke Marokko ontdekken door te gaan leren surfen en zelf mee te gaan helpen met het geven van surflessen aan kansarme kinderen. Ook zal je gaan hiken door de oases van Paradise Valley, je gaat de wereldstad Marrakesh te bezoeken en een fantastische roadtrip maken! Iedere week help je minstens 2 dagen mee als vrijwilliger bij twee verschillende projecten. Tijdens Kickstart Marokko kan je een steentje bijdragen aan de goede doelen en leer je de verhalen en gezichten van het echte Marokko kennen. Je leert surfen van een nationaal surfkampioen op de mooiste stranden van Marokko. En de andere dagen zijn gevuld met de leukste activiteiten om Marokko echt te ontdekken. Je moet wel sportief en avontuurlijk zijn ingesteld voor deze reis, want dat wordt het zeker!

Surfen en vrijwilligerswerk

Omdat je gaat meehelpen met surfles geven aan kans arme kinderen uit de bergen van Marokko zal je in de eerste weken de basis van het surfen onder de knie krijgen. Je zal gaan surfen op een van de stranden tussen Agadir en Taghazout in de buurt van het Surfcamp. De skills die je dan leert, kan je gebruiken bij het vrijwilligersproject. Door het surfen mogelijk te maken voor kinderen uit armere gezinnen kunnen zij hun zelfvertrouwen vergroten. Tijdens de surflessen wordt spelenderwijs veel geleerd door de kinderen. Zo krijgen ze Engelse lessen, leren ze het belang van studeren en werken ze aan hun motivatie.

Kickstart Marokko Roadtrip

Een trip langs adembenemende casbahs tussen de bergen, over kleine bergpaadjes en slingerweggetje. Voldoende stops om foto’s te maken! De eerste stop is Tafraout. Een dorpje in de Anti Atlas waar we zullen overnachten. We bezoeken de gekleurde bergen in Tafraout en rijden dan door richting Tiznit en Mirleft voor een overnachting aan het strand. En tenslotte de beach tour richting Legzira waar we de bijzondere stranden met rotsformaties zullen bezoeken. Roadtrip.....check!

Kickstart Marokko in het kort:

 • 4 weken
 • vanaf 17 jaar
 • Reis met andere internationale jongeren
 • Surfen, natuur, vrijwilligerswerk en citytrip
 • 10 tot 15 uur per week vrijwilligers werk
2,100.00
Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Een afwisselend programma met surfen, cultuur, vrijwilligerswerk en een roadtrip. Let op dat de dagplanning altijd een indicatie is. Vanwege het weer kan het surfen en kunnen bepaalde activiteiten worden verplaatst.

Week 1

In de eerste week van je verblijf in Marokko ga je Marokko beter leren kennen. Op de eerste dag als je aankomt kan je acclimatiseren en word je verwelkomt door het team. Ook ga je de reisgenoten beter leren kennen tijdens de BBQ in de avond.

De surflessen
Omdat je gaat meehelpen met surfles geven aan kans arme kinderen uit de bergen van Marokko zal je in de eerste weken de basis van het surfen onder de knie krijgen. De surfles dagen starten om 10:00 en eindigen rond 16:00. Je zal op een van de surfstranden in de omgeving gaan surfen, daar waar de golven het best zijn. Je krijgt surflessen van nationaal surfkampioen Zouhir en zijn team die allemaal ISA gecertificeerd zijn.

Surfen - Kickstart Marokko

Paradise Valley
Op dag 4 zal je een adembenemende hike maken langs de oases en watervallen van Paradise Valley. Je kan zwemmen in de rivier en voor de daredevils is het ook mogelijk om te cliffjumpen. Op dag 6 ga je naar de markten van Agadir, hier kan je het echte leven van Marokko ontdekken.

Vrijwilligers project: Surf Association Anza
In dit project worden kansarme kinderen uit de omgeving en de bergen ondersteund door middel van surflessen. De kinderen gaan lang niet altijd naar school en extra activiteiten kunnen niet door hun familie betaald worden. Surfen blijft dan ook een onbereikbare sport voor vele kinderen in Marokko. Door het surfen mogelijk te maken voor de kinderen kunnen zij hun zelfvertrouwen vergroten. Tijdens de surflessen wordt spelender wijs ook veel geleerd door de kinderen. Zo krijgen ze Engelse lessen, leren ze het belang van studeren en werken ze aan hun motivatie. Dingen die erg belangrijk zijn voor hun latere leven! De laatste surfles dag wordt je klaargestoomd voor het project. Tijdens dit project werk je samen met de surfinstructeurs en kan jij één op één begeleiding geven aan de kinderen. Je zal meehelpen in het water bij de kinderen, het helpen duwen met de surfboards van de kinderen, de kinderen motiveren, meehelpen met de spelletjes en simpele Engelse les geven aan de kinderen, bijvoorbeeld door een kort gesprekje met het kind te hebben.

Vrijwilligerswerk Kickstart Marokko

Week 2

In de tweede week zal je twee dagen vrijwilligers werk gaan doen, 3 surflessen hebben en een fantastische trip naar de kleine Sahara maken om te gaan sandboarden!

Sandboarden in de kleine Sahara
Je reis naar Marokko is niet compleet als je de zandduinen van Marokko niet hebt gezien. Met deze trip gaan we naar de kleine Sahara die pal aan de zee ligt. We gaan hier wandelen en proberen te sandboarden tijdens zonsondergang. Fantastisch voor foto’s als souvenir!

Week 3

In de derde week gaan we de grote stad Marrakesh bezoeken en gaan we verder helpen met surfles geven aan kinderen van Surf Association Anza.

Marrakesh
Marrakesh is een grote stad van Marokko en deze stad is wereld beroemd onder toeristen. Marrakesh is uitstekend geschikt om te gaan shoppen! We vertrekken in de vroege ochtend naar Marrakesh omdat de rit door de bergen 4 uur duurt. We bezoeken het grote plein Djemaa El Fna, waarna we zelfstandig verder gaan om te gaan shoppen in de souks of de toeristische hoogtepunten zoals: de tuin van Yves Saint Laurent of een leerlooierij te bezoeken. We slapen in een zogeheten Riad. Een familie huis met binnentuin. De volgende dag hebben we nog de hele ochtend in Marrakesh waarna we rond 14:00 weer vertrekken naar ons hoofdverblijf.

Marrakesh - Kickstart Marokko

Week 4

In de laatste week van je reis naar Marokko zal je een adembenemende roadtrip door de bergen maken met als eindbestemming Legzira. Aan het eind van de week hebben we een afscheids dinner en op de vertrekdag zal je weer naar het vliegveld terug gebracht worden.

Roadtrip
We vertrekken vroeg in de ochtend om de bergen in te rijden. We rijden langs adembenemende casbahs tussen de bergen, over kleine bergpaadjes en slingerweggetjes richting het zuiden. We zullen regelmatig stoppen om foto’s te maken. Onze eindbestemming voor de dag is Tafraout. Een dorpje in de Anti Atlas waar we zullen overnachten in een simpele accommodatie. De volgende ochtend bezoeken we de gekleurde bergen in Tafraout, waarna we doorrijden richting Tiznit en Mirleft. We zullen hier aan het strand overnachten in kleine bungalows. De volgende ochtend beginnen we met onze beach tour richting Legzira waar we de bijzondere stranden met rotsformaties kunnen bezoeken en waar we de hele dag verblijven. Aan het eind van de dag vertrekken we weer naar onze bungalows en sluiten we de dag af met een kampvuur. De laatste dag van onze roadtrip hebben we de ochtend in Mirleft nog, waarna we rond het middaguur weer terug rijden richting onze accommodatie in Taghazout.

Legzira beach clean up
Als surfers en reizigers houden wij van de oceaan. Al het leven komt voort uit de zee. Helaas komt er steeds meer plastic voor in de oceaan wat een grote bedreiging vormt voor het gehele “systeem de aarde”. Helaas komt veel plastic voort uit Afrika. Derde wereld landen waar het afvalverwerkings systeem nog niet voldoende op orde is, en waar ongeschoolde bevolking de kennis niet beschikken over het gevaar van plastic. Juist in landen waar tot voor kort nog voornamelijk uit eigen tuin gegeten werd, maar nu steeds meer plastic om het voedsel heenkomt vormt een groot gevaar. Wij gaan meehelpen met het opruimen van een strand in de omgeving. We zullen niet alleen het strand schoon achter laten, we zorgen ook voor bewustwording onder de lokale bevolking.

Beach cleau-up - Kickstart Marokko

Kickstart Marokko samengevat

Week 1:
Dag 1 – Transport van AGA airport + welkomst dag + BBQ
Dag 2 – Surfles; de basis + dinner
Dag 3 – Surfles + dinner
Dag 4 – Dagtrip naar Paradise Valley
Dag 5 – Vrij
Dag 6 – Vrijwilligerswerk + dinner
Dag 7 – Vrijwilligerswerk + dinner

Week 2:
Dag 1 – Vrij
Dag 2 – Surfles + dinner
Dag 3 – Sandboarding in de kleine Sahara + dinner
Dag 4 – Surfles + dinner
Dag 5 – Surfles + dinner
Dag 6 – Vrijwilligerswerk + dinner
Dag 7 – Vrijwilligerswerk

Week 3:
Dag 1 – Surfles + dinner
Dag 2 – Tweedaagse trip naar Marrakesh
Dag 3 – Tweedaagse trip naar Marrakesh + dinner
Dag 4 – Vrij
Dag 5 – Surfles + dinner
Dag 6 – Vrijwilligerswerk + dinner
Dag 7 – Vrijwilligerswerk + dinner

Week 4:
Dag 1 – Vrij
Dag 2 – 4 daagse road trip naar Legzira + dinner
Dag 3 – 4 daagse road trip naar Legzira + dinner
Dag 4 – 4 daagse road trip naar Legzira Beach clean up project + dinner
Dag 5 – 4 daagse road trip naar Legzira Beach clean up project + dinner
Dag 6 – Vrij + afscheids dinner
Dag 7 – Vertrek + airport transfer

Prijzen

€ 2100 – Kickstart Marokko 4 weken

Inbegrepen:

 • 28 nachten accommodatie
 • Iedere ochtend ontbijt
 • Lunch op de activiteit dagen
 • 20x dinner
 • 7 surflessen
 • Dagtrip hike naar watervallen Paradise Valley
 • Sandboarden in de kleine Sahara
 • Tweedaagse trip naar Marrakesh
 • Vierdaagse roadtrip door de bergen naar Legzira
 • Vrijwilligerswerk
 • Airport transfers (aankomst en vertrek)
 • Hulp voor vertrek bij het plannen van de reis

Niet inbegrepen:

 • Vliegtickets (Agadir airport)
 • Reserveringskosten (€ 40)
 • Verklaring Omtrent Gedrag
 • Eventuele visumkosten en / of kosten inentingen
 • Bijdrage garantie- en calamiteitenfonds (€ 12 per persoon per boeking). Activity International is aangesloten bij garantiefonds VZR Garant en het Calamiteitenfonds Reizen
 • Persoonlijke uitgaven: aankopen op de markten, extra excursies, extra overnachtingen etc.
 • Extra maaltijden
 • Reisverzekering
Startdata

Startdata 2024

 • 15 april (tot 13 mei)
 • 9 september (tot 14 oktober)
 • 4 november (2 december)

De eerste dag is de aankomst dag en op de laatste dag vertrek je. Airport transfers van / naar Agadir Airport zijn deze dagen inbegrepen.

Accommodatie

Tijdens je verblijf in Marokko logeer je in het surfcamp van Surf Paradise Morocco in onze gedeelde kamers. Het surfcamp is van alle gemakken voorzien:

 • Snel internet
 • Warme douches
 • Vlakbij het strand
 • 24/7 een host aanwezig die voor jou klaarstaat

Tijdens onze roadtrip naar Legzira verblijven we op een aantal meer basic locaties waarbij we weer in gedeelde kamers zullen verblijven.

Accommodatie Kickstart Marokko

Voor wie geschikt

Ben jij sportief en avontuurlijk ingesteld? Ben je bovendien enthousiast om het echte Marokko te leren kennen en een steentje bij te dragen bij het surfproject? Dan is Kickstart Marokko echt iets voor jou!

 • 17+ reis
 • Alleen of met vrienden
 • Je bent sportief en avontuurlijk ingesteld

Marokko is een moslimland. Op bepaalde plekken en in bepaalde situaties is het noodzakelijk dat dames gepaste kleding dragen.

Foto's
Surfen - Kickstart Marokko Sandboarden - Kickstart Marokko Marrakesh - Kickstart Marokko Kickstart Marokko Beach cleau-up - Kickstart Marokko Vrijwilligerswerk Kickstart Marokko
Reisverhalen
Roos Mijn naam is Roos en ik heb tijdens mijn tussenjaar het Jonge Helden Academie traject gedaan en ben op reis geweest met Activity International. Ik ben in het Kruger park in Zuid-Afrika en Mozambique geweest. Het vrijwilligerswerk heb ik in Swaziland gedaan. Dit heb ik niet alleen gedaan maar samen met een groep waar ik nog steeds hele leuke lieve vriendinnetjes aan over heb gehouden. Het was een super gezellige reis en bijzonder om mee te maken. Ik kan dit tussenjaarprogramma aan iedereen aanraden!.... Lees hier meer
#followyourdreams