single-product.php

Kickstart Costa Rica

Spaans leren, schildpadden, surfen en meer...

Het Kickstart Costa Rica is echt super leuk, al zeggen we het zelf. In 4 weken tijd leer je Spaans leer, help je mee op een schildpaddenproject, leer je surfen ga je een 4-daagse trip door het Monte Verde Nationaal Park gaat maken. Prachtig! Hoe gevarieerd wil je het hebben?! Leuk als een reis op zichzelf of om een avontuur door Midden-Amerika mee te beginnen! Wedden dat jij het na 4 weken roerend met ons eens bent: wat is Costa Rica een fantastisch land. Dat smaakt vast naar meer… Let’s make memories!

 • 4 weken
 • Het hele jaar door te boeken
 • Spaans, schildpadden en surfen
1,775.00
Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Kickstart Costa Rica: Surfen op een van de beste surfplekken ter wereld, meehelpen met het beschermen van schildpadden, de Spaanse taal leren en ook nog eens het land ontdekken. Dat is in het kort wat de Kick Start is: 4 weken genieten in het kwadraat!

Kickstart Costa Rica surfles

En primer lugar: Spaans en surfen in Santa Teresa

Je komt op zondag aan zodat je eerst even lekker kunt uitrusten voordat het programma op maandag begint. Tijdens de eerste twee weken krijg je elke maandag twee uur lang surfles van professionele surfinstructeurs en daarnaast ga je elke dinsdag, donderdag en vrijdag surfen onder begeleiding. Wie weet ben jij na deze twee weken een echte pro!

Op de woensdagen ga je hiken door het adembenemende Nicoya Peninsula. De eerste tocht is een ‘jungle river trek’ langs een rivier die je meeneemt door het tropische regenwoud en op de tweede tocht ga je hiken van ‘beach to waterfall’ waarbij je langs verschillende watervallen en rivieren komt. Fantastisch toch?

Elke middag heb je een intensieve Spaanse les van 2 keer 45 minuten. De lessen worden gegeven op alle niveaus en helpen jou om te communiceren met de “locals”. Want dat is toch écht de beste manier om het land en de mensen te leren kennen.

Kickstart Costa Rica Spaanse les

 

Después: vrijwilligerswerk met schildpadden

In de derde week word je geplaatst op één van de drie projecten waar je helpt bij het beschermen van de schildpadden. De drie projecten zijn in: Montezuma (één uur rijden van Santa Teresa), Buena Vista (vier uur rijden van Santa Teresa) of in Santa Teresa zelf. Waar je geplaatst wordt ligt eraan in welk seizoen jij komt.

Je helpt bij het beschermen van de eitjes en de pas uitgekomen eitjes van de schildpadsoorten Warana, Zwarte doosschildpad, Karetschildpad en Lederschildpad. Deze schildpadden nestelen zich op het strand om uit te rusten. Het hoofddoel van het vrijwilligerswerk is het beschermen van de vrouwelijke schildpad en haar nest tegen stropers, roofdieren, overstromingen door hevige regenval en strand erosie. Dit ga je doen door onder andere het onderhouden van de paden naar de stranden, de stranden schoonmaken, nachtwandelingen maken waarbij je zoekt naar vrouwelijke schildpadden en eitjes, en het vrijlaten van baby schildpadden in de zee.

Kickstart Costa Rica schildpaddenproject

 

Y por último: 4-daagse road trip door Monte Verde National Park

In de laatste week ga je van maandag tot donderdag (4 dagen/3 nachten) met een 4×4 Overland (vet!) Monte Verde National Park ontdekken. Een van de bekendste parken van Costa Rica! Je verblijft in het leuke en gezellige dorpje Santa Elena. Vanaf daar ga je hiken door twee verschillende nationale parken; een nevelwoud en een tropisch regenwoud. Onderweg kom je 400 verschillende soorten vogels en honderden verschillende planten en bomen tegen. Een wandeltocht door deze parken is super om mee te maken. De geluiden, de geuren, de groene kleuren…daar wil je wel vroeg voor opstaan hoor!

Kickstart Costa Rica excurise Monte Verde National Park

Na 4 weken is dit Kickstart programma afgelopen. Zeker weten dat je een superervaring rijker bent! Wat zijn je plannen? Verder reizen? Naar huis? Nog meer vrijwilligerswerk doen? Laat ons je helpen met je plannen! We hebben zelf ook in Midden- en Zuid-Amerika gereisd en kunnen je er veel over vertellen!

Prijzen

€ 1775 – 4 weken

Inbegrepen bij de prijs:

 • Transfer vliegveld naar accommodatie
 • 28 dagen accommodatie
 • Maaltijden: ontbijt en lunch (in de weekenden brunch)
 • Taalcursus Spaans (20 lesuren)
 • 2 surflessen en 7 surfsessies onder begeleiding
 • Diverse activiteiten en excursies volgens programma (o.a. Monteverde tour)
 • Vrijwilligerswerk
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering en het boeken van je reis
 • Certificaat na terugkomst

 

Niet inbegrepen:

 • Reserveringskosten (€ 40)
 • Vlucht naar San Jose, Costa Rica
 • Transfer Santa Teresa – San Jose
 • Reisverzekering
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke kosten voor extra excursies, workshops, vaccinaties, drankjes, extra overnachtingen voor of na het programma
Startdata
2017 2018
1 januari
5 februari 4 februari
5 maart 4 maart
2 april 1 april
7 mei 6 mei
4 juni 3 juni
2 juli 1 juli
6 augustus 5 augustus
3 september 2 en 30 september
1 oktober
5 november 4 november
3 en 31 december 2 december

 

 

 

 

Accommodatie

Tijdens de eerste twee weken verblijf je in een studentenhuis/hostel met een zwembad waarbij je uitkijkt op het tropische regenwoud vol met dieren zoals de brulapen, rode eekhoorns en kleine kolibries. De accommodatie bestaat uit slaapzalen met bedden, aparte toiletten en douche faciliteiten. Vanuit je accommodatie is het 5 minuten lopen naar leuke cafés en winkels.

De 3e week verblijf je in een verblijf voor vrijwilligers in Montezuma, middenin de natuur en vlakbij zee. Een paradijsje op aarde! Het houten huis heeft een grote gemeenschappelijke ruimte, slaapkamers met stapelbedden, een keuken, douches en heeft beschikking over stromend water (en drinkwater).

De 4e week verblijf je in een hostel in Santa Elena in Monteverde. Voor ontbijt en lunch wordt gezorgd. ‘s Avonds kun je eten in een van de vele restaurantjes.

Kickstart Costa Rica accommodatie Surfcamp

Voor wie geschikt

Kickstart Costa Rica is geschikt voor

….iedereen die 4 fantastische weken wil doorbrengen in dit prachtige land. Maar ook voor backpacker die de eerste weken van zijn avontuur in Midden-Amerika geregeld wil hebben en daarna zelfstandig verder reist.

Reisverhalen
Ashley van Berkum Ik heb drie weken vrijwilligerswerk gedaan en ik heb in mijn vrije uren heel veel kunnen zien van al het moois wat Zuid-Afrika te bieden heeft. Ik heb Tafelberg en Lions Head beklommen, naar Boulders Beach geweest, naar Kaap de Goede Hoop, een 4 dagen tour gedaan (waarbij we dieren hebben gespot in het Addo Park en van de hoogste brug een bungeejump gedaan, ik heb een ranch bezocht en nog veel meer!.... Lees hier meer
#letsmakememories