single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Living the American life! - Kirsten

Kijk, daar houden we nou van: Kirsten heeft het gewoon te druk met haar nieuwe leventje in the USA om een mailtje van ons te beantwoorden hahaha. We waren gewoon even benieuwd hoe het maar haar ging na haar vertrek uit Nederland richting de Verenigde Staten om daar een jaartje highschool te gaan doen. Maar ja, als je tot over je oren in ’the homecoming week’ zit dan kunnen wij ons ook wel weer voorstellen dat we niet echt op nummer 1 staan qua belangrijkheid …. You rock Kirsten, en nog heel veel plezier daar!

Living the American life 3

Homecoming week

“Hey Janine, sorry voor de late reactie, ik heb het namelijk best druk haha! Ik zit momenteel midden in homecoming week hier! Dit is een week waar we toeleven naar de homecoming football game op vrijdag. Voor homecoming op mijn school is het thema “Nightmare on Portland Avenue”, afgeleid van de Halloweenfilm “Nightmare on Elm Street”. Alles is dus in een Halloween thema. Er is een strijd tussen de verschillende jaarlagen en het doel is om zoveel mogelijk punten te krijgen. Dit kan door bijvoorbeeld geld te doneren aan de coin drive, het winnen van een pingpong wedstrijd tegen een andere klas, de beste haunted hallway te hebben en door mee te doen aan de dress up days. Zo was maandag iedereen verkleed als egirl/eboy, dinsdag had iedereen zijn Halloween kostuum aan en woensdag was het 80’s day. De dag van de game (vrijdag) draagt iedereen de school kleuren. Bij mij op school zijn dat oranje en zwart.

Living the American life 2

Football games

De football games hier zijn ontzettend leuk! De school spirit is super groot en bijna de hele school komt het football team aanmoedigen, heeft kleren aan in het thema van die week en schreeuwt superhard mee met alle yells die we hebben. Tijdens halftime treedt het cheerleading team en het dansteam op. Zelf zit ik bij het dansteam en ik vind dit heel vet! Naast optreden bij de football games doen we dit ook bij sommige assemblies en over anderhalve week beginnen we met wedstrijden tegen andere scholen. In tegenstelling tot andere sporten in Amerika is het dansteam actief het hele jaar door en dus niet per seizoen.

Living the American life 4

I’m living the American life and I love it!!

Verder kan ik het super goed vinden met mijn hostfamily. Ik woon met mijn hostdad, hostmom en 2 hostsisters, in Gladstone, Oregon ongeveer 30 minuten van Portland. Ook heb ik hier huisdieren, een hond en 2 katten. Aan het begin vond ik vrienden maken wel lastig, maar inmiddels heb ik leuke vrienden die me ook steeds weer voorstellen aan nieuwe mensen.

I’m living the American life and I love it!!

Groetjes Kirsten

 

#followyourdreams