single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Travel with Jordie - Jordie

Wat een super toffe reis heeft Jordie gemaakt! Hij is begonnen in Ecuador met onze Kickstart reis en daarna heeft hij nog rondgereisd in Peru en Bolivia. Echt super super leuk! Jordie heeft een blog (TravelwithJordie  ) bijgehouden en daar mogen wij een stukje van op onze site zetten. Komt ie!

Let’s Go Explore

Daar gaan we dan. Vanaf morgen zit ik in Ecuador, waar mijn reis gaat beginnen. Alle voorbereidingen zitten er op en er is geen weg meer terug. Wat een spanning, die over gaat in alleen maar meer plezier voor wat er komen gaat. Nu begint ook het besef van wat ik eigenlijk achter laat, na een prachtige surpriseparty georganiseerd door vrienden, na het bezoeken van de familie en na alle voorbereidingen kan mijn GEWELDIGE avontuur beginnen!

De reis
Te beginnen met de reis in Ecuador van 4 weken, 4 weken Spaanse les, een week in de jungle, een week surfen aan het strand, raften, salsa-les (Ja echt mijn favoriete deel, ik kom dadelijk nog terug als soepele danser), bezoeken van een vulkaan en het verkennen van de hoofdstad. Dit op zichzelf is al een droom die uitkomt, maar hier gaat mijn avontuur nog niet stoppen. Ik verblijf tussendoor veelal in een studentenhuis, waar ik met 17 anderen samen slaap.

In dit studentenhuis ben ik dan ook de 2e maand, waarin ik vrijwilligerswerk ga doen bij een centrum voor straatkinderen ‘Sinsoluka’. De naam betekend ‘zonder lijm’, aangezien veel mensen die op straat leven lijm snuiven in Quito (de hoofdstad van Ecuador), dit is de goedkoopste drugs die de mensen op straat aan kunnen komen. Het centrum is bedoelt voor kinderen die op straat leven of geleefd hebben. De kinderen hebben vaak te maken met een slechte start in het leven, waarvan de ouders drugs-verslaafd zijn, ze meerdere malen te maken hebben gehad met agressie, ze niet naar school gaan, misbruikt worden en verwaarloosd. Ik ben benieuwd wat ik voor hun kan betekenen, hoe heftig ik het ga vinden en hoe open ik met ze in gesprek kan.

Na deze 2 maanden ga ik door naar Peru en hoe dit gaat verlopen krijgen jullie dan nog allemaal te horen (lezen)!

Meer weten over zijn fantastsiche reis? Lees dan zijn hele blog TravelwithJordie   VERPLICHT LEZEN!

Ecuador Travel with Jordie 5

Ecuador Travel with Jordie

Ecuador Travel with Jordie 3

Ecuador Travel with Jordie 2

 

#followyourdreams