single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Het was een toptijd! - Charlotte

Wat leuk, een mailtje mét foto’s van Charlotte met haar ervaring als au pair in Amerika. Haar tijd in Amerika zit er bijna op hieronder kun je lezen hoe het jaar als au pair is bevallen. Toch altijd weer leuk om te lezen! Dankjewel Charlotte en welkom terug in Nederland!

Au Pair Amerika Charlotte in de draaimolen

“Hoi hoi,

Mijn jaar als au pair in Amerika zit er bijna op en ik ben nog volop aan het genieten van de laatste paar weekjes. Ik heb gematcht met een familie die woont in Californië, dichtbij San Francisco. Ze hebben 3 kinderen: een meisje van 11, een jongen van 8 en een meisje van 5. Tijdens dit jaar heb ik enorm goede banden met de kinderen gekregen en allemaal op een andere manier. Met de jongste spendeer ik de meeste tijd en voor haar ben ik meer een moeder en iemand om veel mee te knuffelen. Voor de jongen ben ik meer een speelmaatje die na afloop tegen hem verteld dat hij ook alles moet opruimen. En voor de oudste, die al heel volwassen is voor haar leeftijd, ben ik iemand aan wie ze advies vraagt over school, vriendjes en alledaagse dingen. Mijn favoriete momenten met de kinderen is wanneer ze vakantie hebben en we dus de hele dag hebben om iets leuks samen te doen. Zo hadden we bijvoorbeeld een abonnement op een attractie- en waterpark, dus gingen we een week lang elke dag daarheen en hadden we de grootste lol.

Au Pair Amerika Charlotte met haar kinderen

Hoogtepunt van mijn verblijf

Het hoogtepunt was toen het gezin op vakantie ging naar Costa Rica en ik mee mocht. Elke dag gingen we op avontuur: ziplinen, surfen, luiaards en aapjes spotten in de rimboe, squadtour, oftewel een hoop gave dingen die ik anders nooit in mijn leven gedaan zou hebben. Dit gezin behandelt mij echt als deel van de familie en ik voel me er helemaal thuis. Natuurlijk is het af en toe ook even moeilijk. Zo heb ik een vriend in Nederland die ik voor een jaar moet missen, net als mijn familie en vrienden. Soms mis ik ze heel erg. Met de 9 uur tijdverschil is het dan moeilijk om ze te kunnen bellen op deze momenten. Maar gelukkig heb ik hier ook veel vrienden gemaakt die mij hier doorheen hebben. Mijn beste vriendin komt uit Zuid-Afrika, dus ik weet al wat mijn volgende vakantieavontuur wordt als dit jaar erop zit. In mijn vrije tijd doe ik vrijwilligerswerk. Ik werk als een assistent-docent op een public school (3rd, 4th en 5th grade). De meeste kinderen die naar deze school gaan, zijn erg arme kinderen uit Spaans-talige families. Ik geef vooral Engelse lessen aan hen: we praten en lezen veel, maar ik help ook met klassikale opdrachten. Het is enorm waarderend werk. Ook met deze kinderen heb ik heel goede banden opgebouwd. Ik heb meerdere keren kunstprojecten gekregen van de kinderen die ze speciaal voor mij thuis gemaakt hebben.

Verder in mijn vrije tijd probeer ik zoveel mogelijk op een avontuur te gaan. Ik heb veel van San Francisco gezien, maar ik ben ook op tripjes gegaan naar bijvoorbeeld Las Vegas, Washington DC, Yosemite, Canada, Chicago, Los Angeles en meer. Ik heb de meeste van deze avonturen gefilmd, wat mijn herinneringen voor altijd springlevend zal houden. Het was, en is nog steeds, een toptijd! Ik raad het zeker aan.”

Charlotte Meijer

Au Pair Amerika Charlotte met gastfamilie

#followyourdreams