single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Mijn au pair avontuur - Giselle

Wat weer een leuk verhaal, daar houden we van. Giselle heeft maar liefst 25 maanden als au pair in Amerika gewerkt en heeft het ontzettend naar haar zin gehad. Lees hieronder de mail (Mijn au pair avontuur) die ze aan ons stuurde. Bedankt Giselle en geniet nog even van je tijd in Amerika!

Het einde van mijn au pair avontuur is bijna aangebroken. Tegen de tijd dat ik terug naar Nederland kom ben ik 25 maanden in Amerika geweest. Het klinkt zo lang maar het voelt alsof het nog niet eens een jaar is geweest.

Au Pair in Amerika Giselle

Klaar met studie

Nadat ik klaar was met studeren wist ik dat ik niet meteen wilde gaan werken. Mijn moeder had toen ze 26 was een jaar als au pair in San Francisco gewerkt en ik had hier altijd hele gave verhalen over gehoord. Omdat ik niet echt het backpack type ben leek mij dit ook wel wat. Het was eigenlijk de perfecte oplossing want ik wilde graag een tijd in Amerika wonen en de enige manier om dit echt te kunnen doen is via een werkvisum.

Match met familie

Nadat ik mijn profiel online had gezet had ik al vrij snel families die geĆÆnteresseerd waren in mijn profiel. Ik had als voorwaarde dat ik alleen in CaliforniĆ« wilde zitten. Uiteindelijk is de familie waarvoor je werkt het belangrijkst, maar ik had hier altijd al van gedroomd en omdat mijn moeder hier ook had gewoond wilde ik dit gewoon heel graag meemaken. Na ongeveer 1,5e maand had ik eindelijk een geĆÆnteresseerde familie uit CaliforniĆ«. Het bijzondere was dat deze familie in Mill Valley woonde, dit is een klein plaatsje ongeveer 20 minuten ten noorden van San Francisco en dit was hetzelfde stadje als waar mijn moeder destijds gewoond heeft. Dit had ik verder niet in mijn profiel staan dus ik zag het als een soort van teken dat dit de familie voor mij was. Ik was hier de au pair van een jongetje van 3 jaar.Ā 

CaliforniĆ« is gaaf!Ā 

Na de oriĆ«ntatie in New York was het dan eindelijk zo ver en kon ik vertrekken naar San Francisco. Na ongeveer 2 maanden was ik echt helemaal gewend. Ik vond zelf dat Amerika niet heel verschillend is van Nederland, alles is alleen veel groter en er zijn oneindige mogelijkheden. Ik heb met deze familie best vaak gereisd, we zijn naar Virginia geweest, meerdere keren naar Lake Tahoe, en ook 2 keer naar Hawaii. Daarnaast heb ik een aantal tripjes met vriendinnen gemaakt. CaliforniĆ« is ontzettend gaaf voor roadtrips; zelfs als je maar een half uurtje rijdt zie je echt ontzettend veel. Ik heb alles wat op mijn wensenlijstje stond kunnen afstrepen, zo heb ik bijvoorbeeld mijn 26e verjaardag in Las Vegas gevierd.Ā 

Au Pair in Amerika Giselle

NĆ³g een jaartje erbij!

Na ongeveer 8 maanden werd het tijd om te besluiten of ik nog een jaar in Amerika wilde blijven en zo ja, of ik dan bij deze familie bleef of op zoek zou gaan naar een nieuwe familie. Ik heb besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe familie omdat ik graag voor een jonger kindje wilde zorgen. Toen begon het match proces dus weer opnieuw. Een paar dagen voor mijn match deadline vond ik een familie in Palm Beach Gardens, Florida met een 6 maanden oud meisje; ik wist meteen dat dit de perfecte plek voor mij was. Nu woon ik al 9 maanden hier en het is echt fantastisch. Het is hier elke dag zomer en hoe lekker is het dat je in februari gewoon bij het zwembad kan liggen. Het meisje waar ik voor zorg is zoā€™n lief en makkelijk kindje en ik ben het liefst de hele dag met haar. Ik voel me heel erg onderdeel van de familie. Het leuke aan een iets oudere au pair zijn is dat ik maar 8 jaar leeftijdsverschil heb met mijn host parents, dit zorgt ervoor dat je best wel op 1 lijn zit.

Dikke aanrader!

Ik kijk nu al op tegen de dag dat ik terug moet naar Nederland. Natuurlijk heb ik ook wel zin om iedereen thuis weer te zien maar ik moet er niet aan denken om mijn host family gedag te zeggen. Ik kan iedereen het au pair avontuur aanraden. Je leert ontzettend veel in zoā€™n jaar over zowel jezelf als een andere cultuur. Daarnaast geeft het je de kans om veel te zien van Amerika en krijg je er een nieuwe familie en veel nieuwe vrienden bij. Het is een groot avontuur maar mijn au pair avontuur is in mijn ogen elk risico waard.”

Giselle (feb 2018)

#followyourdreams