single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Iris in Mexico - Iris

Leuk! We hebben evaluatie van Iris gekregen over haar tijd in Mexico. Ze heeft meegeholpen bij het Marine Conservation project. Dit project heeft als doel om een accuraat overzicht te maken van het leven dat zich in en onderwater afspeelt. Hiervoor moeten ze continu de vinger aan de pols houden en constant gegevens blijven verzamelen. Zo weten ze welke populaties vissen en dieren gezond zijn, of het koraal afsterft of stabiel blijft, welke ontwikkelingen er onderwater gaande zijn. Dat dus. Iris zegt er het volgende over in haar evaluatieformulier:

Mexico Marine Conservation Expedition duikers klaar voor duik

“Mijn verblijf bij het Marine Conservation project in Puerto is goed bevallen. De andere vrijwilligers waren erg aardig en we hebben erg veel plezier gehad. Ik vond wel dat sommige leden van de staff niet altijd even professioneel waren, hier heb ik me af en toe wel een beetje aan gestoord. Toch geef ik mijn reis het rapportcijfer een 8. 

Het project in Puerto Morelos is goed lopend project, met goede trainingen. Doordeweeks is er genoeg te doen en in de weekenden mag je zelf bepalen waar je naar toe gaat en wat je doet. Doordeweeks help je met het onderzoek door middel van het maken van duiken, helpen in het koraallab en het doen van je huishoudelijke taken.

Mexico Marine Conservation Expedition onderwater

In Mexico is het altijd warm. Ik ben zelf in het ‘winter’ seizoen geweest, maar het water is nooit kouder dan 25 graden. Een lang wetsuit zou ik dan ook niet meenemen en als je dit wel doet zorg dat het niet te dik is. Een duikmes is niet toegestaan. Qua duikuitrusting hoef je alleen mee te nemen wat je zelf aan hebt, dus je masker, vinnen (met schoenen), snorkel, veiligheidsballon en datgene wat je in het water draagt. “

Groetjes Iris

Iris in Mexico

#followyourdreams