single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Een unieke ervaring! - Maike de Schoolmeester

Een vriendin van mij had vorige zomer ook vrijwilligerswerk in Centraal Thailand gedaan met Activity International. Haar reis zag er zo leuk uit dat ik dit ook wou! Volgens haar was het een goede organisatie dus twijfelde ik er niet aan om het te boeken. Thailand was ook een land waar ik al eerder naar toe wou omwille van de mooie natuur en de andere cultuur.

Mijn eerste week was de Siam Culture Week in Singburi. Hier kregen we wat van het land te zien. We bezochten veel tempels, maakten onze eigen Thaise maaltijd en armbandje, kregen een cursus Thais, gingen naar een schooltje en kregen we tijd om te winkelen of te zwemmen. Het tofste van deze week vond ik de prachtige, oude stad Ayutthaya en het bezoek aan de Monkey Temple! Je leert ook heel veel toffe, jonge mensen van over de hele wereld kennen.
In het weekend ben je altijd vrij, dit is leuk omdat je dan zelf kunt kiezen wat je doet. Ik was met een groepje naar Bangkok getrokken waar we hebben genoten van een boottocht, lekker eten en een Thaise massage!

De tweede week had ik gekozen voor het gibbon project in Mae Sot. Hier werkten we in de Highland Farm Gibbon Sanctuary. Iedere ochtend en middag maakten we hun maaltijd, dit was vooral fruit snijden en daarna uitdelen. Soms moesten we ook onder de kooien vegen. In onze vrije tijd konden we wat tijd doorbrengen met gibbons. Ze vinden het heerlijk als je over hun rug krabt. Of we konden spelen met de babyapen, heel schattig! Ik vond dit een heel unieke ervaring om zo dicht bij deze intelligente dieren te zijn! In het weekend had ik opnieuw vrij en ben ik in het noorden de mooie stad Chiang Mai gaan bezoeken.

De derde en laatste week ging ik terug naar Singburi om een weekje met kinderen te werken. Opnieuw waren in het huis waar ik verbleef (Twin House) hele leuke andere vrijwilligers, sommige kende ik vanuit de Siam Culture Week. Het project was ook een toffe ervaring. We hebben vooral opknapwerk gedaan, zoals een tegels in de eetzaal leggen, bedden maken, verven. Natuurlijk is er ook tijd om met de kindjes te spelen.

Kort samengevat was dit een fantastische reis en een unieke ervaring! Ik zou dit iedereen aanraden als je wat van de wereld wil zien en nieuwe mensen wil ontmoeten.

#followyourdreams