single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

10 weken Sri Lanka - Maike

Afgelopen weekend kregen we het evaluatieformulier terug van Maike. Zij heeft 6 weken vrijwilligerswerk in Sri Lanka gedaan en heeft daarna nog 4 weken met een vriendin rond gereisd. We hebben natuurlijk meteen gevraagd of ze nog leuke foto’s had die ze met ons wilde delen. Nog geen dag later hadden we die al binnen. Super bedankt Maike voor je mooie foto’s, je reisverslag en je mooie woorden op Trustpilot. You rock!

10 weken Sri Lanka 

12 januari was het dan zover, mijn avontuur, waar ik al zo lang naar uit keek kon beginnen! De eerste twee weken verbleef ik in Colombo samen met twee andere internationale vrijwilligsters. Elke dag ging ik ‘s ochtends naar de Childcare. Spelen, kleuren, wat Engelse woordjes, eten etc. Wat heb ik het naar mijn zin gehad met deze lieve kids! ‘S middags gaf ik Engelse les aan kinderen rond de 8 jaar. Ook super leuk om te doen. 

10 weken Sri Lanka kids

Van Colombo naar Galle 

Na twee weken, ging ik op weg Colombo naar Galle. Ik verbleef in een groot vrijwilligershuis met ruim 40 andere vrijwilligers die allemaal aan een ander project meewerkten. Schildpadden, honden, medisch zorg, echt van alles. Heel anders dus dan het kleinschalige wat ik gewend was in Colombo, maar super gezellig met iedereen! De eerste twee weken heb ik hier Engelse les gegeven aan vrouwen en de weken daarna werkte ik in de kindergarten. Opnieuw weer een hele nieuwe ervaring, soms ook erg lastig omdat de vrouwen bijvoorbeeld erg slecht Engels praten. Maar iedereen is zo enthousiast en ook kon ik het erg goed vinden met mijn begeleiders die af en toe wat voor me konden vertalen.

10 weken Sri Lanka Maike bij women empowerment project

Leuke weekenden

Het huis in Galle zat heel dicht bij het strand, waar we in de middag vaak gingen surfen of zwemmen. Elk weekend gingen we samen met andere vrijwilligers bijvoorbeeld naar strandjes in de buurt, naar het regenwoud regenwoud, op safari en ga zo maar door. Na mijn 6 weken vrijwilligerswerk heb ik samen met een vriendin (die op dat moment vrijwilligerswerk deed in een olifantenopvang in het midden van het land) nog 4 weken door Sri Lanka gereisd, om zo ook de rest van het land te zien.

10 weken Sri Lanka waterval

Geen moment spijt van deze reis 

Ook al was het de eerste keer dat ik zo lang van huis was en miste ik de mensen thuis best wel erg, ik heb geen moment spijt gehad van mijn beslissing om naar Sri Lanka te gaan. Anders had ik nooit zoveel nieuwe ervaringen opgedaan, nooit zoveel mooie dingen gezien en al deze lieve mensen nooit ontmoet. Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad tijdens mijn reis. Zowel in Colombo als in Galle. Twee compleet verschillende ervaringen, maar heel gaaf om mee te maken.

Tip voor reizigers-to-be: Bereid je goed voor, maar laat vooral alles gewoon op je afkomen. 

10 weken Sri Lanka groep vrijwilligers 10 weken Sri Lanka leesklasje
10 weken Sri Lanka Maike met groep 10 weken Sri Lanka Maike en 2 vrijwilligers
10 weken Sri Lanka women empowerment 10 weken Sri Lanka Engels Klasje
#followyourdreams