Reizen is nog nooit zo eenvoudig geweest, dankzij de juiste apps op je smartphone. Of je nu op zoek bent naar de beste route, een handige vertaalhulp of het omrekenen van de valuta, er is altijd een app die je hierbij kan helpen. In deze blog bespreken we de beste apps voor reizigers. Met deze digitale reisgids in je broekzak bespaar je tijd, geld en stress, zodat jij je volledig kunt focussen op het ontdekken van nieuwe bestemmingen.
Google Maps is veel meer dan alleen een navigatie-app en zeker een van de beste apps voor reizigers. De app helpt je inderdaad om de snelste route te vinden, maar ook om leuke plekken te ontdekken. Van hippe koffietentjes tot verborgen parels, je vindt makkelijk de beste restaurants, cafés, accommodaties en bezienswaardigheden van andere reizigers.
Wist je al dat je met Google Maps eenvoudig al je must-visit plekken kunt opslaan? Wanneer je een interessante locatie tegenkomt, klik je op ‘Save’ of ‘Opslaan’ en voeg je deze toe aan een van je lijsten. Zo kun je categorieën maken zoals hotels, hostels, restaurants, natuur, tempels en stranden. Op deze manier heb je al je favoriete spots overzichtelijk bij elkaar, net zoals in de afbeelding, en hoef je niet meer te zoeken naar die ene leuke plek!
Heb je geen data tijdens je reis? Dan is Maps.me een goed alternatief voor Google Maps, doordat deze app makkelijk offline te gebruiken is.
Tijdens een rondreis komt de vraag vaak voorbij: hoe kom ik het beste van A naar B en wat gaat dat kosten? Dan is Rome2Rio de ideale app om te raadplegen. Deze app biedt niet alleen suggesties voor de beste reisroutes, maar ook voor de verschillende vervoersmiddelen die je kunt nemen, van vliegtuigen en treinen tot bussen en ferries. Je krijgt een duidelijke inschatting van zowel de reistijd als de kosten, zodat je goed voorbereid op pad gaat. Bovendien kun je soms vanuit de app direct doorklikken naar lokale vervoerders en ticketwebsites om je tickets te boeken. 12Go Asia is de beste app voor vervoer van plek naar plek in Zuidoost-Azië. Het biedt een overzicht van alle lokale vervoersmogelijkheden, van bussen en treinen tot ferries en binnenlandse vluchten. Je kunt niet alleen routes vergelijken, maar ook direct tickets boeken via de app. Voor Zuid-Amerika is Redbus dé app voor het boeken van langeafstandsbussen in landen zoals Peru, Chili, Argentinië en Colombia.
De taximarkt kan lastig zijn voor reizigers, doordat je niet altijd weet wat een goede prijs is voor jouw ritje. Gelukkig is dit verleden tijd dankzij apps zoals Grab, Uber en Bolt. Met deze apps weet je vooraf precies wat een ritje kost en hoelang het duurt voordat je chauffeur arriveert. Kijk vooraf online, welke app het beste is op jouw bestemming! Uber is wereldwijd beschikbaar, terwijl Grab dé app is voor Zuidoost-Azië. Bolt is ideaal voor Europese steden en een aantal Afrikaanse landen.
Wanneer je opzoek bent naar de beste deals voor vliegtickets, mogen Skyscanner en Kiwi niet ontbreken in je app-collectie. Beide apps zijn ideaal voor het vergelijken van vliegtickets van verschillende luchtvaartmaatschappijen en boekingssites. Of je nu een last-minute vlucht boekt of al maanden van tevoren plant, Skyscanner en Kiwi geven je snel een overzicht van de goedkoopste opties, zodat je altijd de beste deals kunt vinden.
Een gesprek met locals is altijd leuk, maar wat als niemand Engels spreekt? Geen zorgen, Google Translate is dé redding en een van de beste apps voor reizigers! Spreek simpelweg in wat je wilt zeggen en de app vertaalt het direct naar de lokale taal. De ander kan op dezelfde manier reageren, waardoor je alsnog kunt communiceren. Het is misschien niet perfect, maar gecombineerd met wat handgebaren kom je een heel eind. Extra handig is de camera-functie. Sta je in een lokaal restaurant met een menukaart vol onbekende gerechten? Richt je camera erop en Google Translate vertaalt het meteen. Zo weet je precies wat je bestelt en heb je geen verrassingen op je bord!
Het is altijd leuk om een paar woorden in de lokale taal te spreken tijdens je reis, en het wordt vaak erg gewaardeerd door de locals. Denk bijvoorbeeld aan eenvoudige woorden zoals ‘goedemorgen’, ‘dankjewel’ en ‘alsjeblieft’. Hoewel het vanuit het Nederlands niet mogelijk is om veel talen te leren, biedt Duolingo de mogelijkheid om vanuit het Engels verschillende talen te ontdekken. Zo verbeter je niet alleen je Engels, maar leer je ook de basis van een nieuwe taal, wat je reiservaring nog mooier maakt.
Of je nu gaat voor een luxe hotel of een budgetvriendelijk hostel, met Booking.com en Hostelworld heb je binnen no-time de perfecte slaapplek gevonden. Op de Booking.com app vind je van alles, van chique hotels tot guesthouses en hostels. Hostelworld is de go-to app voor soloreizigers en backpackers. Je kunt eenvoudig hostels vergelijken, reviews lezen en nadat je geboekt hebt, kom je in een groepsapp met andere reizigers!
Geld omrekenen in het buitenland kan soms lastig zijn, maar met de Currency-app weet je altijd precies hoeveel je uitgeeft. Of je nu afrekent in Thaise baht, Mexicaanse peso’s of Japanse yen, de app geeft je in een paar seconden de actuele wisselkoers. Geen internet? Geen probleem! De apps laat de laatste wisselkoersen op, zodat je ook zonder wifi snel kunt omrekenen.
Zelf een tabel maken in je notities om bij te houden wat je uitgeeft tijdens je reis en hoeveel budget je nog hebt voor de komende tijd? Dat is niet nodig door Travelspend. Travelspend maakt het super eenvoudig om je geldzaken tijdens je reis bij te houden. Je stelt eenvoudig je dagelijkse budget in, geeft het aantal reisdagen aan en de app houdt automatisch je uitgaven bij. Elke keer als je iets uitgeeft, voeg je het gewoon toe, en de app berekent hoeveel je nog kunt uitgeven en of je binnen je budget blijft. Travelspend is ideaal voor reizigers die hun uitgaven onder controle willen houden en zorgeloos willen genieten van hun avontuur zonder constant over geld na te hoeven denken. Super handig voor iedereen die op een budget reist!
WieBetaaltWat is de ideale app wanneer je met meerdere mensen op reis bent. Je kunt eenvoudig een groep aanmaken met je reisgenoten en alle gedeelde uitgaven bijhouden. De app rekent de kosten automatisch uit en verdeelt ze eerlijk onder de groepsleden, zodat je geen gedoe hebt met handmatige berekeningen. Dit is een van de beste apps voor reizigers om de kosten te delen.
Wil je het thuisfront eenvoudig op de hoogte houden van je avonturen, of je eigen reis later gemakkelijk terug kunnen kijken? Dan is Polarsteps de beste app voor jou! Op elke bestemming kun je foto’s en reisverslagen toevoegen, zodat vrienden en familie jouw reis kunnen meebeleven. Daarnaast heeft Polarsteps automatische route-tracking, waardoor je precies kan zien waar je bent geweest. Tot slot kan je na je reis zelf een fotoboek laten afdrukken via Polarsteps.
De Reisapp Nederland Wereldwijd van het ministerie van Buitenlandse Zaken is een onmisbare tool voor elke reiziger. Met deze app kun je eenvoudig zien of jouw bestemming veilig is en of je rekening moet houden met eventuele risico’s of beperkingen. Zo biedt de app up-to-date informatie over bijvoorbeeld overstromingen, vulkaanuitbarstingen of andere natuurrampen. Altijd handig om goed voorbereid op reis te gaan!
Een van de beste apps voor reizigers is zeker GGD Reist Mee. Deze app biedt ontzettend handige informatie over het voorkomen van ziekten, vaccinaties per land en wat je moet doen als je tijdens je reis ziek wordt. Je krijgt gedetailleerde reistips over gezondheidsrisico’s, noodnummers per land en zelfs meldingen als er een uitbraak is in het land waar jij je bevindt.
Wil jij weten hoe je online blijft in het buitenland? Lees dan hier onze blog ‘Online in het buitenland’.
Klik hier om terug te gaan naar al onze reistips.