single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Kickstart Cuba

Kickstart Cuba - groepsreis voor jongeren op Cuba

Cuba: het land van de sigaren, salsa, rum, bontgekleurde koloniale huizen en natuurlijk de bekende Amerikaanse oldtimers. Waar de muziek je vanuit elke straat, elke hoek, elke cafeetje tegemoet komt en waar de bevolking super vriendelijk is en jou met open armen zal ontvangen! Er is geen twijfel over mogelijk dat jij je meer dan welkom gaat voelen in Cuba. De Cubanen zitten met smart op jou (en andere toeristen) te wachten. Dus boek deze 4-weekse Kickstart Cuba reis en pak je rugzak alvast maar in. Cuba, ya voy!

Tijdens de ze Kickstart Cuba reis leer je in 4 weken een aardig mondje Spaans, ga je dansen én leer je veel over de cultuur en geschiedenis van dit bijzondere land. Daarnaast doe je ook nog een paar middagen vrijwilligerswerk. Hoe gevarieerd wil je het hebben?! Superleuk als een reis op zichzelf maar ook om je rondreis door Midden-Amerika mee te beginnen! Laat ons je helpen met je plannen! We hebben zelf ook in Midden- en Zuid-Amerika gereisd en zijn helemaal enthousiast! Let’s make memories!

Spaans leren, vrijwilligerswerk, salsa en excursies

Deze reis maak je niet alleen! Bij aankomst ontmoet je de andere internationale jongeren die deze "Kickstart Cuba" ook hebben geboekt. Dit zijn vaak jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Zo leer je binnen no time andere reizigers kennen, en wie weet besluit je om na Kickstart Cuba te gaan backpacken met je nieuwe vrienden.

De eerste week begint al swingend in de prachtige stad Havana met dansles, Spaanse les en het kennismaken met de cultuur en geschiedenis. De tweede week komt daar ook nog vrijwilligerswerk bij. In de derde week reis je met je groep naar de vallei van Viňales Deze vallei behoort tot de absolute bezienswaardigheden van Cuba. Deze regio heeft een uniek landschap, waar je goed kunt wandelen en paard rijden en dat gaan jullie dus ook doen! De laatste week ben je weer terug in Havana.

Kickstart Cuba in het kort:

 • 4 weken
 • Vanaf 17 jaar
 • Groepsreis met internationale jongeren
 • Spaans leren, vrijwilligerswerk, cultuur snuiven en vele excursies!
 • Danslessen
 • Kickstart Cuba: Een unieke manier om swingend Cuba te ontdekken, Spaans te leren en te genieten van de mooie plekjes van Havana en Viňales.
1,875.00
Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

De eerste week: Spaans leren, salsa en cultuur in Havana

Je komt op zondag aan in Havana en heb je even de tijd om uit te rusten van de lange reis en kennis te maken met de begeleiding en andere deelnemers. Op maandag begint het programma met een wandeling door het oude centrum van Havana. Je leert de weg een beetje kennen, ziet waar de leuke restaurantjes zijn en krijgt praktische tips over geldzaken en dergelijk. De rest van de week begin je in de ochtend met Spaanse les. De lessen zijn 3 x 45 minuten met een pauze van 15 minuten. De lessen worden gegeven op alle niveaus en helpen jou om te communiceren met de “locals”. Want dat is toch écht de beste manier om het land en de mensen te leren kennen. Ze worden gegeven door gediplomeerde docenten gegeven en zijn – niet schrikken – in het Spaans!

Cuba classic cars

Op dinsdagmiddag ga je naar dansles. Als eerste leer je natuurlijk de Salsa, maar afhankelijk van je hoe snel je leert kun je ook kennis maken met Kizomba, Bachata, Reggaeton, Son, Rueda de Casino, Mambo, Cha Cha Cha, de Rumba en misschien een paar moves waar je nog nooit van hebt gehoord! De overige middagen heb je een excursie in Havana en ga je vrijwilligerswerk doen. Op zaterdag kun je lekker met de groep naar het strand of vrijwilligerswerk doen (beide optioneel) en ’s avonds lekker uitgaan in een salsaclub! Mojito erbij…niets meer aan doen!

Week 1 zal er ongeveer zo uitzien:
Maandag: Ontbijt, introductie inclusief rondwandeling de buurt van de accommodatie (Havana Vieja), lunch & Spaanse les
Dinsdag: Ontbijt, Spaans, lunch & dansles
Woensdag: Ontbijt, Spaans, lunch en Culture Walk
Donderdag: Ontbijt, dag wandeling (Historical Walk to Old Havana) met tijdens de wandeling Spaanse les
Vrijdag: Ontbijt, Spaans, lunch & vrijwilligerswerk
Weekend: Brunch, begeleide strandexcursie, vrije tijd, vrijwilligerswerk (optioneel) en een begeleide avond uit naar een Salsaclub

De tweede week: Spaans leren, vrijwilligerswerk en dansen

Tijdens de tweede week blijf je ’s ochtends Spaanse les volgen en twee middagen in de week dansles, want alleen door veel te oefenen krijg je je heupen een beetje los en krijg je de pasjes onder de knie! Op maandag en woensdag heb je weer excursies en op vrijdagmiddag (en eventueel zaterdagochtend) ga je vrijwilligerswerk doen. Op zaterdag kun je weer mee naar het strand én ’s avonds lekker dansen!

Ons Cuba-team ondersteunt belangrijke gemeenschapsinitiatieven zoals Proyecto Barrio Habana, Proyecto Suspiro, Area deprtiva Trece de Marzo en Proyecto Beisbolito – allemaal belangrijke centra die het welzijn van gezinnen en kinderen ondersteunden.

Cuba vrijwilligerswerk

Planning week 2:
Maandag: Ontbijt, Spaans, lunch & Culture Walk door Central Havana
Dinsdag: Ontbijt, Spaans, lunch & dansles
Woensdag: Ontbijt, Dagtocht naar Castillo El Morro, Casa de Che & een Tobacco shop. Spaanse les tijdens deze excursie
Donderdag: Ontbijt, Spaans, lunch & dansles
Vrijdag: Ontbijt, Spaans, lunch en vrijwilligerswerk
Weekend: Brunch, begeleide strandexcursie, vrije tijd, vrijwilligerswerk (optioneel) en een begeleide avond uit naar Parisien Cabaret show in Hotel National

Derde week: trip naar Viňales, salsa en avontuur

In de derde week reis je met je groep door naar Viňales. De Vallei van Viñales behoort tot de absolute bezienswaardigheden van Cuba. Deze regio heeft een uniek landschap, waar je goed kunt wandelen en paard rijden. En dat gaan jullie dus ook doen! Het is bijna 200 kilometer rijden naar Viñales en het is werkelijk een prachtige route dus ogen open houden onderweg! De Valle de Viñales is ook bekend omdat ze hier de tabak voor in de wereldberoemde Cubaanse sigaren kweken. Een bezoek aan een Tabaco Farm staat uiteraard ook op het programma. Op donderdag reizen jullie weer terug naar Havana omdat er vrijdagochtend weer een excursie op het programma staat. En ’s middags: tadaaaaaa gewoon weer dansles!

Week 3:
Maandag: Ontbijt, reis naar Viňales, lunch & Welcome Tour
Dinsdag: Wandeling naar farmstead voor zonsopkomst, ontbijt, vrije tijd, lunch & paardrijden naar Tobacco Farm
Woensdag: Ontbijt, begeleid bezoek aan Cueva del Indio, lunch & Muro Prehistorico excursie
Donderdag: Ontbijt, terugreis naar Havana, lunch & vrije tijd
Vrijdag: Ontbijt, excursie naar Tobacco Factory, lunch & dansles
Weekend: Brunch, begeleide strandexcursie, vrije tijd, vrijwilligerswerk (optioneel) en een begeleide excursie (wandeling Paseo de Prado & Callejon de Mamer + show)

Week 4

In de laatste week zijn alle ochtenden gevuld met Spaanse les en de middagen bestaan uit danslessen, vrijwilligerswerk en cultuur. Een heerlijke week waarin je merkt dat zowel je Spaans als je dans-moves ongelooflijk vooruit zijn gegaan! Het niet onwaarschijnlijk dat jij in deze week al in het Spaans droomt…. Inmiddels ken je de stad ook op je duimpje en heb je vast al favoriete plekjes ontdekt waar je graag gaat eten of een cocktail drinkt. Geniet er van want vanaf zaterdag is het tijd om je rugzak weer in te pakken en je klaar te maken voor vertrek (óf naar huis óf naar een volgend avontuur). Gelukkig heb je de herinneringen nog!

Planning week 4:
Maandag: Ontbijt, Spaans, lunch & Santera Culture
Dinsdag: Ontbijt, Spaans, lunch & dansles
Woensdag: Ontbijt, Spaans, lunch & begeleide excursie naar het War Museum waar je meer hoort over Fidel en de Cubaanse Revolutie
Donderdag: Ontbijt, Spaans, lunch & vrijwilligerswerk
Vrijdag: Ontbijt, Spaans, lunch, begeleid bezoek aan souvenir- en kunstmarkt & begeleide stapavond
Weekend: Brunch en vertrek. De transfer naar de luchthaven wordt te plekke geregeld op basis van jouw vluchtgegevens. Je kunt op zaterdag of zondag vertrekken. De nacht van zaterdag op zondag is nog inbegrepen

De (meeste) avonden zijn vrij. Zo kan je zoveel mogelijk het uitgaansleven en de restaurants van Havana ontdekken. Avondeten is niet bij de reis inbegrepen.

Cuba groep

Prijzen

€ 1875 – 4 weken Kickstart Cuba

Inbegrepen

 • 28 dagen (gedeelde) accommodatie
 • Transfer vliegveld naar accommodatie in Havana (aankomst op zondag)
 • Maaltijden: ontbijt en lunch, brunch in het weekend
 • 30 lesuren Spaans (20 lesuren)
 • Danslessen
 • Diverse activiteiten en (beach) excursies volgens programma
 • Trip naar Viňales (met accommodatie)
 • Vrijwilligerswerk
 • 24/7 support van lokale organisatie
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering en het boeken van je reis

Niet inbegrepen

 • Reserveringskosten (€ 40)
 • Vlucht naar Havana, Cuba
 • Transfer terug naar het vliegveld (indien nodig, ca.35 dollar)
 • Bijdrage garantie- en calamiteitenfonds (€ 12 per persoon per boeking). Activity International is aangesloten bij garantiefonds VZR Garant en het Calamiteitenfonds Reizen
 • Reisverzekering
 • Overige maaltijden (o.a. avondeten)
 • Persoonlijke kosten voor extra excursies, workshops, vaccinaties, drankjes, extra overnachtingen voor of na het programma
Startdata

Startdata 2024

 • 7 januari
 • 4 februari
 • 3 en 31 maart
 • 28 april
 • 2 juni
 • 30 juni
 • 28 juli
 • 1 september
 • 29 september
 • 27 oktober
 • 24 november
Accommodatie

Tijdens je verblijf in Havana logeer je in ‘Casa Jakera’ waarbij je een slaapzaal deelt met andere studenten. Casa Jakera is eind 2015 geopend en beschikt over gedeelde slaapkamers met airconditioning, aparte douche- en toiletfaciliteiten, eetkamers en veel gezellige ruimtes zowel binnen als buiten (inclusief ruim dakterras). Hier kun je rondhangen met nieuwe vrienden of alleen chillen om te genieten van de koele bries en het geweldige uitzicht op de straten beneden. Iedereen komt hier ook om te ontbijten en te lunchen. Gezellig!

Accommodatie Cuba

Voor wie geschikt

Kickstart Cuba is geschikt voor iedereen die 4 fantastische weken wil doorbrengen in dit prachtige land, de taal graag wil leren en niet genoeg van dansen kan krijgen. Maar ook voor backpacker die de eerste weken van zijn avontuur in Midden-Amerika geregeld wil hebben en daarna zelfstandig verder reist, door Cuba of door andere landen.

Foto's
Cuba groep Cuba vrijwilligerswerk Cuba muziek Cuba classic cars Cuba straatbeeld
Reisverhalen
Iris Lees meer over de ervaring van Iris in Costa Rica. En vergeet niet de prachtige foto's te bekijken! .... Lees hier meer
#letsmakememories