single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn… - Darren Rijswijk

Ik had een paar dagen de tijd om wat rond te reizen. Op 13 december kwam ik aan in DaNang. Daar ben ik geweldig opgevangen door de partnerorganisatie en voelde ik me meteen thuis. Het enige nadeel was dat ik te horen kreeg dat ik voor de eerstvolgende 5/6 weken de enige vrijwilliger zou zijn. Zoals Johan Cruijff zei ‘’elk nadeel heeft zijn voordeel’’. Dit heeft er bij mij voor gezorgd dat ik Vietnamese vrienden voor het leven gemaakt heb. Buiten het vrijwilligerswerk om ging ik elke maandag en vrijdag voetballen met de locals, nuttigen we samen gezellig de nodige biertjes en toerden we rond op de motorbike. Ik heb vaak de nodige momentjes van kippenvel ervaren over hoe geweldig en uniek deze hele ervaring eigenlijk was!

Als vrijwilliger heb ik vooral lesgegeven en de Vietnamese kids zijn geweldig! Met de jongste kids heb ik veel basis Engels geoefend en dit uiteraard op zeer spelenderwijs. Elke les was een feest en in de pauze waren er toch wel vaak wat zweetdruppeltjes van de tomeloze energie van de kids. De oudere leerlingen op de universiteit waren erg beleefd en zeer gemotiveerd om iets te leren, ook dit was erg interessant om te doen. Verder is meneer Viet (de manager van het programma) erg bereid om mee te denken, hij vindt het geweldig als je eigen initiatief toont en daardoor heb ik ook Engelse les gegeven aan basisschoolleraren en 1 a 2x een voetbaltraining verzorgd voor weeskinderen.

De vriendelijkheid van de mensen, compleet andere cultuur en het heerlijke eten hebben voor mij de ervaring compleet gemaakt. Na 8 weken geboekt te hebben verliet ik Danang na 9,5 week met pijn in m’n hart. Waarschuwing! Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn! Ik maak nu al plannen om Vietnam weer te bezoeken!
Darren Rijsdijk (vrijwilligerswerk Vietnam 2015)

Vrijwilligerswerk Vietnam les geven op school

#followyourdreams