single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Voetbalproject Ecuador - Emma

We krijgen regelmatig evaluatieformulieren terug van onze reizigers met hun ervaringen over de reis die ze met Activity International hebben gemaakt. De ene evaluatie is wat langer dan de andere maar over het algemeen zijn ze zeer positief en krijgen we hele leuke feedback. Daar worden we blij van! Emma heeft ook zo’n leuke evaluatie geschreven over haar verblijf in Ecuador (ze heeft de Kickstart Ecuador reis gedaan met extra vrijwilligerswerk). Lees hieronder haar reisverhaal en haar ervaringen bij het voetbalproject in Puerto Lopez. Dankjewel Emma voor je leuke verhaal!

Ik ben in 8 weken in Ecuador en en 4 weken in Peru geweest. De eerste week heb ik Spaanse lessen gevolgd in Quito en heb ik de Cotopaxi beklommen. De tweede week ben ik naar de jungle geweest en heb daar enorm veel mooie dingen gezien, zo vet! De derde week heb ik lessen gevolgd in Baños en gingen we raften en ziplinen. Ook heel erg gaaf! De vierde week had ik lessen in Montañita en kreeg ik ook elke ochtend surfles, dat was echt super leuk! Hier is de school ook wat groter dus leer je nog meer mensen kennen, wat super leuk is 🙂 Na deze vier weken begon het vrijwilligerswerk. Dat was echt het mooiste deel van mijn reis. Hier was ik voetbaltrainer bij de club “Los Canarios”. Ik heb training gegeven aan verschillende teams: onder 14, onder 17 en onder 25.

Voetbalproject 
Elke dag begon ik om kwart over 9 met de training voor de jongens van onder 14. Ze zijn super fanatiek en willen heel veel leren, waardoor ze het heel erg waarderen dat je daar training komt geven. Vervolgens een middagpauze van een paar uur en daarna weer naar het stadion. In de middag trainde ik eerst de jongen van onder 17 en vervolgens het eerste team. Het eerste team speelt totdat het donker begint te worden, je geeft dus echt de hele dag training, super leuk! In het weekend hebben ze af en toe een wedstrijd (tijdens mijn verblijf was de competitie net afgelopen). En als er geen wedstrijd is, is er genoeg te beleven in/rondom Puerto Lopez. Zoals Isla de la Plata, Los Frailes beach en voetbaltoernooien!

Na het vrijwilligerswerk in Ecuador heb ik nog 4 weken rondgereisd door Peru.

En, goed bevallen?
Ja ontzettend goed! Het vrijwilligerswerk was echt geweldig. Het gastgezin waar ik sliep was super leuk, ze waren heel aardig en gezellig. En ook de jongens die ik training gegeven heb waren geweldig. Ik heb echt enorm genoten van mijn tijd daar!! En het project is ook erg nuttig!

Aanrader? 
Ja! Niet alleen is het gewoon een geweldig mooie/leuke/indrukwekkende ervaring, je leert ook nog eens een andere taal en cultuur kennen. Hier kun je super veel van leren en het geeft je nieuwe inzichten over je eigen leven/het leven hier in Nederland.

Mooiste herinnering?
Ik denk dat dat toch wel mijn laatste dag op het vrijwilligerswerk was. Ik vond het zelf ontzettend jammer om weg te gaan, maar gelukkig vonden de spelers dat ook. In de ochtend gaf ik vaak training samen met een jongen van het eerste team. Hij had op de laatste dag allemaal broodjes en drinken gekocht zodat we na de training met z’n allen nog even konden lunchen, super lief. En later op de dag, met het eerste team, kreeg ik een dikke knuffel van een van de spelers. Hij vond het super jammer dat ik weg ging. Hierdoor merk je echt dat ze gewaardeerd hebben dat ik me ingezet heb voor de club en dat vond ik heel mooi.

Tip: Gewoon doen!! Tijdens een zo’n reis maak je zo veel mooie/leuke/indrukwekkende dingen mee, leer je super veel leuke mensen kennen en maak je kennis met een nieuwe cultuur en taal. Zoiets vergeet je nooit meer!

Wil je nog wat kwijt?
De organisatie in Nederland EN Ecuador was super goed, bedankt daarvoor :-)”

#followyourdreams