single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Verliefd op Nepal! - Meike en Mark

Het was eigenlijk een behoorlijke last minute reis voor Meike en Mark, maar wat hebben ze het fijn gehad in Nepal. Snel geboekt, snel alles geregeld, snel vertrokken maar voor de volle 100% genoten. Ze hebben samen vrijwilligerswerk in Nepal gedaan en Meike is zo lief geweest om ons even een mailtje te sturen met het reisverhaal. Dankjewel Meike!

Nepal - Verliefd op Nepal Meike in de bergen

Beetje verliefd geworden op het land

” Nepal was zo ontzettend gaaf! Het land en de cultuur… ik ben wel een beetje verliefd geworden op het land. Alles was er zo relaxed en iedereen was hartstikke vriendelijk en behulpzaam. Ook de werknemers van de partnerorganisatie ter plaatse waren heel aardig en hielpen ons met alles waar we hulp nodig bij hadden. Het was fijn dat ze nog best jong waren en ze paste ook in de groep vrijwilligers die er waren. Er waren in december niet extreem veel vrijwilligers. Tussen de 5 en 9, denk ik. Dit was precies goed. We hadden veel vrijheid en na het werk was er genoeg mogelijkheid om met elkaar leuke dingen te doen en de stad te verkennen. Ook namen de werknemers ons mee naar lokale restaurantjes en hebben we Gurung nieuw jaar gevierd. Ik vond het erg leuk dat er zo veel mensen van verschillende nationaliteiten waren en hoewel de meeste rond de 22 waren vond ik het leeftijdsverschil geen probleem.

Nepal - Verliefd op Nepal klasje

De projecten waren geweldig leuk om te doen! Ik heb op een school geholpen. De kindjes waren zo lief en vonden het erg leuk om van ons te leren! Ze leren alles in het Engels waardoor de communicatie erg makkelijk is. Ook ben ik bij de Women Empowerment geweest. Dit was wel wat meer uitdaging aangezien de vrouwen het Engels niet goed genoeg beheerste om uitleg te geven. Ik was blij dat er elke keer iemand van de partnerorganisatie mee was. Ook gingen we vaak met een groot deel van de groep naar de Day Care, het was altijd erg gezellig om met de kinderen daar te spelen!

Nepal - Verliefd op Nepal Meike en Mark op school

3 weken is eigenlijk te kort

De weekend trips van de Travel Package waren geweldig! We hebben zo veel gave dingen gedaan en gezien. Niet alleen op de trips maar door de weeks ook! Ik vond het zo jammer dat ik na drie weken weer naar huis moest. Ik miste het in het begin best wel en het was eenmaal thuis best weer wennen allemaal. Naar mijn mening is drie weken eigenlijk te kort om echt in de Nepalese cultuur te komen en de mensen te leren kennen. Ik had graag nog een paar maanden langer gebleven. Ik raad iedereen die wil gaan dan ook zeker aan om een vrijwilligersreis te boeken en het liefst zo lang mogelijk. Ik zou zoโ€™n reis ook graag nog eens willen maken.

Nepal - Verliefd op Nepal Meike en Mark

Heel erg bedankt voor het helpen met alle voorbereidingen. Ik heb er veel aan gehad. Ook de training bij Muses kwam op sommige momenten goed van pas. Verder heb ik enorm genoten, het was een geweldige ervaring. Ik vond het geweldig om op deze manier een cultuur te ontdekken en mensen te helpen. Ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt en heb het idee dat ik zo veel meer van de wereld weet dan voor ik weg ging. Nepal is een ontzettend gaaf, veilig en afwisselend land wat zeker de moeite waard is om nog eens te bezoeken!”ย 

Nepal - Verliefd op Nepal Mark en meike met vrijwilligers

#followyourdreams