single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Toptijd in Vietnam - Koen

Koen heeft – na 2 keer een ‘verkeerde’ studie te hebben gekozen – een aantal weken vrijwilligerswerk in Vietnam gedaan. Gewoon, om te kijken waar z’n hart nou écht lag en te kijken waar hij echt blij van werd. Z’n hart heeft ie gevonden en blij is ie inmiddels ook. Wat een top verhaal. You go Koen!

Koen: “Ik heb vrijwilligerswerk gedaan in Vietnam. Nadat ik mijn middelbare schooldiploma in 2014 had gehaald, wist ik dat ik werk wilde waarin ik met mensen kon werken. Ik begon met een opleiding Toerisme maar dat was niet was ik zocht. Daarna ben ik met een opleiding aan de Hotelschool  begonnen. In het tweede jaar bleek ook dit niet wat ik wilde. Voordat ik weer een opleiding zou starten wat misschien weer niet was wat ik wilde, heb ik mij verdiept in buitenlands vrijwilligerswerk. Het English Teaching Program in Vietnam van Activity International sprak mij erg aan. Engelse les geven aan basisschoolkinderen leek echt iets voor mij. Ik had mijn maatschappelijke stage van de middelbare school op een kinderdagverblijf gedaan en dat was mij ook wel goed bevallen.

Vrijwilligerswerk Vietnam reisverhaal Koen 2

Toen ik aankwam in Da Nang heb ik naast de basisschoolkinderen ook kennisgemaakt met de gehandicaptenzorg. Ik vond het helemaal geweldig. Eigenlijk veel leuker dan het lesgeven aan de kinderen. Ik was dikke maatjes met een aantal van de bewoners en ik voelde mij verantwoordelijk om voor hun te zorgen. Ik was daar samen met nog een aantal vrijwilligers en samen deden we leuke activiteiten met de bewoners. Hartstikke leuk. Er was maar één douche voor veel mannen. Ik heb via Facebook een actie opgezet om geld bij elkaar te krijgen en daarmee kon meneer Viet twee douchecabines erbij aanschaffen zodat alle mannen fris gewassen konden worden.

Vrijwilligerswerk Vietnam reisverhaal Koen

Toen ik thuis kwam ben ik op zoek gegaan naar een passende opleiding en dat is begeleider gehandicaptenzorg in de zogenaamde Praktijkroute geworden. Ik loop nu 20 uur stage in de gehandicaptenzorg en ik merk dat ik heel veel heb aan mijn ervaring die ik in Vietnam heb opgedaan. Daar deed ik alles, van activiteiten tot lichamelijke verzorging. Ik vind het echt super en ik weet zeker dat ik nu wel mijn diploma ga halen! Groeten Koen”

Vrijwilligerswerk Vietnam reisverhaal Koen 3 

Meer weten?

Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk dat Koen Bart heeft gedaan, kijk dan bij vrijwilligerswerk Vietnam.

#followyourdreams