single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Tips voor Sri Lanka! - Rutger

Rutger is een oude bekende van ons. Rutger is journalist en heeft de interviews in ons magazine voor zijn rekening genomen. En ja, als je eenmaal gaat schrijven over reizen, dan krijg je natuurlijk zelf ook de kriebels. Zo werkt dat! Dus heeft hij zijn koffers gepakt en op advies van collega Yvette het vliegtuig richting Sri Lanka genomen. Top bestemming! Dat vond hij ook want toen hij terug kwam verraste hij ons met een verslag dat zo in een reisgids kan komen te staan. Inclusief tips en tops. Dank Rutger voor je tips voor Sri Lanka! Wat word je volgende bestemming?

Sri Lanka: een (nog) stille parel in Azië

Zeg je Zuidoost-Azië, dan worden als snel landen als Thailand, Indonesië of Vietnam genoemd. Sri Lanka mag zich nog niet in het rijtje scharen van immens populaire Aziatische landen. Maar juist dat gegeven is eigenlijk een reden om nú je backpack van zolder te halen en het vliegtuig te pakken.

Een cultuurshock, zo kun je het wel noemen als je net aankomt in Sri Lanka. Niet raar opkijken als je op straat net gevangen vis ziet liggen. Niet in een koelbak, maar open en bloot, met de felle zon erop. De vis zwemt nog net niet weg 😉

Arriveer je in Sri Lanka, welke route maak je dan? Tja, er zijn oneindig veel mogelijkheden. Naar vrijwel elke (middel)grote plaats rijden bussen of treinen. En dat ook nog eens spotgoedkoop: drie uur in de bus kost je nog geen 2 euro.

Must-sees in Sri Lanka zijn toch wel Kandy, Ella, Mirissa en Galle. Check in Kandy zeker de Temple of the Tooth, het immense Bahirawakanda Vihara-boeddhabeeld en eet (spotgoedkoop) een hapje bij Kandy Muslim Hotel. (Ja, restaurants in Sri Lanka heten nogal eens hotels, vet logisch.)

Rutger C Kandy, Temple Of The Tooth 4

De treinrit van Kandy naar Ella mag je zeker niet missen. Welke reisgids je ook open slaat, allemaal zullen ze superlatieven gebruiken om deze treinrit te omschrijven: wonderschoon, mooiste ter wereld en sprookjesachtig. En dat is ‘ie ook. Reserveer wel op tijd – lees: een maand van tevoren – voor deze treinrit, anders moet je staan in derde klasse. En daar word je niet blij van.

Ella is een van de meest toeristische plaatjes van Sri Lanka. Er zijn tal van leuke barretjes en de prijzen liggen hier wel wat hoger. Beklim de Ella Rock, check de prachtige Nina Arch Bridge en breng een bezoekje aan een Tea Factory.

Rutger E Ella, Nina Arch Bridge 2

Als je na een paar intensieve dagen in Ella gesloopt bent, is het tijd om te chillen aan het strand. Galle en Mirissa lenen zich daar uitstekend voor. Mirissa is een stuk meer toeristisch en daardoor drukker dan Galle, maar beide plaatsen hebben zo hun charmes. De Instagram-waardige foto bij de palmbomen in Mirissa is wel een must, net als die overheerlijke smoothies bij menig tentje langs het strand.

Rutger I Mirissa, palmtrees 6

Houd je van cultuur, trek je er graag op uit, maar chill je ook wel graag aan het strand? Dan is Sri Lanka een uitstekende optie. Helemaal als je bijvoorbeeld Thailand maar te druk en te toeristisch vindt. Maar let wel: het toerisme in Sri Lanka groeit steeds harder. Dus pak je backpack nu, voordat iedereen dat al doet.

#followyourdreams