single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Onderzoek gedaan naar de visstand - Valerie Vermaes

Ik heb op de Seychellen onderzoek gedaan naar de visstand verricht d.m.v. duiken en dat is me zeer goed bevallen! Het was een geweldig bijzondere ervaring om zo afgelegen in een ontzettend mooie omgeving en overweldigende natuur te leven in een groep van ongeveer 30 personen. Iedereen was erg behulpzaam en aardig. Door gebrek aan internet en tv wel veel beter het leven daar kunnen ervaren!

Aanrader? Ja, je leert zoveel nieuwe mensen met hun cultuur kennen. Je leert over hoe dingen in andere landen zijn geregeld en het is erg goed voor je persoonlijke ontwikkeling om je buiten je comfortzone te begeven! Vooral erg leerzaam dus en je gaat dingen in Nederland meer waarderen πŸ™‚

Tip: Een woordenboekje Engels-Nederlands meenemen; constant Engels spreken is erg leerzaam, maar in de omstandigheden soms ook erg vermoeiend. Dan kan het handig zijn om iets niet 3x te hoeven omschrijven, maar gewoon het woord op te kunnen zoeken!

Vooral alleen reizen; je ontmoet zoveel mensen en dat is zo veel leuker om samen met die andere vrijwilligers je doel te bereiken!

Verder heb ik echt een week bij moeten komen van alle ervaringen en moest ik zeker wennen om weer in Nederland te zijn; het leven op de Seychellen voelt toch echt onwerkelijk! Ik ben heel blij dat ik voor het duikproject heb gekozen; het kamp van het landproject was nog primitiever dan dat van het duikproject en het duiken was zo gaaf! Heel veel geleerd qua vissen, biologie etc en ook heel veel moois onder water gezien. Het was een onvergetelijke ervaring.

#followyourdreams